29 Eylül 2008 Pazartesi

STV sezona üç yeni dizi ile giriyor: Doğruluk ekseni, Kendi Okulumuza doğru, İyilik kervanı


Samanyolu(STV)'nda bayram sonrası üç yeni dizi


Yeni yayın dönemi hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlayan Samanyolu, bayram sonrası üç yeni diziyle çıkacak izleyici karşısına.

Farklı mizaçlarda kardeşlerden oluşan geniş bir ailenin hikâyesi 'Doğruluk Ekseni'nde anlatılırken, 'Kendi Okulumuza Doğru'da ise aile ve öğrenci sorunları ekrana taşınıyor. Beklenmedik olaylar sonucu hayatlarına bir karavanda seyahat ederek devam eden bir ailenin öyküsü ise 'İyilik Kervanı' adlı dizide izleyiciyle buluşacak

DOĞRULUK EKSENİ: Çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlandı. Yönetmenliğini Taner Tunç'un üstlendiği dizide, Rahman Görede, Ayçin Tuyun, Kamil Adıgüzel ve Özer Tunca rol alıyor. Küçük bir kasabada yaşayan Adalı ailesinin büyükleri ve çocukları arasında geçen hikâyede, aynı kızı isteyen iki kuzenin yaşadıkları çatışma, aile içi kutuplaşmalara sebep oluyor..

"KENDİ OKULUMUZA DOĞRU": Örnek bir aileye sahip olan idealist bir öğretmenin, yeni geldiği mahalle ve okuldaki ilişkilerini anlatan Kendi Okulumuza Doğru'yu Cemile Kırmızı Karadaş yönetiyor. Dizide Yusuf Sezgin ve Şakir Gürzumar rol alıyor.

İYİLİK KERVANI: Cem Akyoldaşın yönettiği Ali Karagöz ve Uğur Kıvılcım'ın rol aldığı dizide dayanışma mefhumunun altı çiziliyor. Dizinin hikâyesi, Yolcu ailesinin peş peşe gelişen olaylar sonucunda bir karavanda seyahat etmeye karar vermesiyle başlayacaktır. Aile, seyahatleri süresince her durakta zor durumdaki insanlarla karşılaşır ve hiçbir karşılık bekleemeden onlara yardım etmeye çalışır.

Kaynak: Doğruluk Ekseni Sitesi

6 Eylül 2008 Cumartesi

Esma'ül Hüsna Samanyolu'nda Dünya Çocuklarının Güzel Sesiyle İndir ve İzle...

DÜNYA ÇOCUKLARI ESMA'ÜL HÜSNA'YI SESLENDİRİYOR

Samanyolu bir ilke imza attı..
Bu Ramazan'da Samanyolu'nun iftar ve sahur programlarında dünyanın farklı ülkelerindeki çocukların seslendirdiği Allah'ın en güzel isimleri büyük beğeni topluyor.

Bu çocukların ne dili birbirine benziyor, ne rengi, ne de ırkı. Onların tek bir ortak noktası var. Hepsi de Yüce Yaradan'ın en güzel isimlerini seslendiriyor.
Samanyolu'nda artık bir ramazan klasiği haline gelen 'İftar Zamanı' ve 'Gecenin Bereketi' isimli programlarda bu yıl farklı yenilikler seyirciyle buluştu.

İftar programı Hamdullah Öztürk'ün sunumu ve Fatih Çalımlı'nın ilahileriyle renklenirken, sahur vakti evlerimize konuk olan Gürkan Vural ile Harun Tokak sohbetleriyle Süleyman Erkişi ise; nameleriyle geceyi aydınlatıyor.

Ramazan programlarının sürpriziyse bu çocuklar oldu.

Dünyanın farklı ülkelerindeki çocuklar, kendi ülkelerinin müzik kültürüne uygun Esma'ül Hüsna'yı söylüyor.

Bu çalışmasıyla bir ilke imza atan Samanyolu'nda, değişik ülkelerde yaşayan yaklaşık 10 çocuğun okuduğu ilahiler de, büyük beğeni topluyor.

Her ikisi de canlı yayınlanan programlardan 'İftar Zamanı', her gün saat 16.45'te, 'Gecenin Bereketi' ise; saat 03:00'te ekranlara geliyor.

Dünya çocuklarının seslendirdiği esma'ül hüsna kliplerini izlemek ve indirmek için Samanyolu (STV) Fanları sitesi gerekli linkleri vermiş...Esma'ül Hüsna'yı izlemek ve indrmek için tıklamanız yeterli....