24 Eylül 2010 Cuma

KOLLAMA 4. Sezon Genel Hikayesi

Resim

Yapımcı: Mustafa Kartal
Yönetmen: Barış Yöş

Kollama dizisi 4. Sezon Genel Hikayesi:

Birileri Türkiye'nin kara kutusu sayılacak bir kitabı çalmıştır. Devletin özenle kozmik odasında sakladığı bu kitapta, geçmişten günümüze Türkiye’nin tarihine yön vermiş suikastlerin, provakasyonların, komploların failleri, planları, nedenleri tüm detaylarıyla bir bir yazmaktadır. Ama kitabın çalınma nedeni bu değildir. Bu kitap öyle büyük bir sır taşımaktadır ki kitabı ele geçiren yarının Türkiyesini ele geçirecektir. Kitabın sayfaları arasına Geleceğin Süper Gücü Türkiye satır satır şifrelenmiştir. Devletin kalbine, kara taşın üzerindeki kara karınca gibi yerleşmiş olan Erkenkondu bir yandan, Vatikan, mossad, CIA bir yandan; herkes kitabın peşine düşmüştür. Giderek bir efsane büyür: Kitap kimine Ergenekondan Çıkış. Kimine Davudun Kılıcı. Kimine Mesih. Kimine Deccal olur.

Elbette Devlet Boş durmaz. İstihbaratın efsane ismi Mazhar Bey’i kitabı bulmak ve ait olduğu yere koymakla vazifelendirir. Mazhar Bey’in bu işi çözeceğine inandığı gizli bir silahı vardır: Yiğit Gündüzalp. Üç ay önce Azrail'in elinden çekip almıştır onu. Şimdi devletin selameti için gizli operasyonlarla kitabın izini süreceklerdir. Öte yandan Karısının intikamı peşine düşen Necip’in de kitapla yolu kesişir. Hünerin katilleri kitabın satırları arasındadır. Necip de kitabın peşindedir.

Öyle bir kitap ki kötünün elinde lanet, iyinin elinde rahmet olur…

Öyle bir kitap ki, aramakla bulunmazmış. Ama bulacak olanlar arayanlarmış…

Öyle bir kitap ki henüz yazılmış değil. Henüz okunmuş değil. Mazhar beyin çökerttiği her Erkenkondu hücresinde, yiğitin ve necibin attığı her kurşunda kendini yazmakta bu kitap. Erkenkondu hücre hücre çöktükçe kitap kendini yazmakta, Geleceğin Türkiyesi satır satır oluşmakta.

Belki de bu kitap çalınmış filan değil. Yazılmış hiç değil. Yok bu kitap hiç olmamış. Bu kitap devletin içine çöreklenmiş olan Erkenkondu çetesinin kuyusunu kazımak için uydurulmuş bir oyun.

Bir muamma bu kitap… Bir bilmece… Bir kör düğüm… Ancak bulunduğunda, tabi bulunursa. Ancak okunduğunda, tabi okunursa. Ancak çözüldüğünde tabi çözülürse…