28 Şubat 2011 Pazartesi

Yumurcak TV de Kongredeydi

İstanbul'da 3 gün devam eden 1. Çocuk Hakları Kongresi Çocuk hakları, çocuk problemleri, çocuk yayınları masaya yatırıldı.


Türkiye'nin ilk ve en çok izlenen çocuk kanalı Yumurcak TV de çocuk hakları kongresindeydi. Yumurcak TV Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, Türkiye'de çocuklara yönelik yayınlarda doğru bilinen yanlışları açıkladı.

Yumurcak TV olarak kaliteli çocuk yayınları yapmak için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Çocuk hakları kongresinin kapanış konuşmasını ise Başbakan Erdoğanyaptı. Başbakan tanıdığımız büyük insanlar da bir gün çocuktu dedi.

Erdoğan hükümet oldukları dönemde çocuk haklarının anayasal teminat altına alındığını söyledi.

26 Şubat 2011 Cumartesi

GÜZ GÜLLERİ 20. Bölüm - Mümtaz'a Kötü Sürpriz!

Menekşe'nin babası kızının gönlünü yeniden kazanmak ister. Bunun için her şeyi yapmaya hazırdır. Bilal ile nişanlanan Yasemin, hayatının en mutlu gününü yaşamaktadır. Bu sevince ortak olmaya çalışan Mümtaz ise, kızının bu mutlu gününde hiç tahmin edemeyeceği bir olayla karşılaşır. Karşısında bulduğu polisler, onu kelepçeleyerek götürürler.

Cem ise malların yegane varisi durumundadır. Hüsnü, olayların bu şekilde gelişmesini bir türlü kabullenemez. Ailesinin sahip olduğu her şeye artık tek başına kendisi sahip olan Cem'den, başka bir isim daha rahatsızlık duymaktadır.

Dedesinden çok önemli sözler duyan Yusuf, Hüsnü ile yakınlaşır. Yusuf'a çok güvendiğini belirten Hüsnü, ona gerçekleştirmesi için büyük bir görev vererek dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkar. Kendisine verilen görevi yerine getirmek için sabırsızlanan Yusuf, oldukça heyecanlıdır.

FARKLI DESENLER 19. Bölüm - Feride'nin Evliliği Çıkmaza Giriyor...

Eşiyle yeni barışan Feride, kocasının başka bir kadından çocuğu olacağını öğrenince adeta yıkılır. Duyduğu gerçeklere bir türlü inanmak istemez. Çünkü bu, her şeyin alt üst olacağı anlamına gelmektedir. Evliliğini kurtarmak üzereyken yüzleştiği bu gerçek, hayatının tüm akışını değiştirecektir.

Feride, bu yükün altından nasıl kalkacağını düşünmeye başlar. Ancak hiçbir çıkış yolu bulamamaktadır. Kendini tam anlamıyla bir çıkmazda hisseden Feride'ye annesi Canan Hanım yardımcı olmak ister. Duruma el koymak isteyen Canan Hanım kendince çözümler üretir. Kızının evliliğini kurtarmak için yaptığı planlar, yakından tanıdıkları birinin katil damgası ile karalanmasına sebep olacaktır.

Bu arada Emir, geçirdiği kazadan hafif yaralı olarak kurtulmuştur. Tüm aileyi sevince boğan bu haber sonrası evde tam bir bayram havası yaşanır. Fakat sevinçleri yarım kalacaktır. Herkesin bir arada olduğu bir gün, Yasin ve Emine'nin sözleri herkesi şoke edecektir.


İYİ SEYİRLER 20. Bölüm

Ya Sonra'nın Galasından Renkli Görüntüler!

İyi Seyirler bu hafta, Özcan Deniz'in hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği "Ya Sonra" adlı filminin galasına katılıyor. Adeta ünlü yağmurunun yaşandığı geceden renkli görüntüleri ekrana taşıyan İyi Seyirler'de Fırat Paşayiğit, ünlü isimlerle keyifli sohbetler gerçekleştiriyor. Filmin oyuncularıyla film hakkında konuşan Paşayiğit, galadan çok özel anları sizlerle paylaşıyor.

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'nin yazdığı "Leyla'nın Evi" adlı romanı sahneye uyarlayan oyuncuları ziyaret eden Paşayiğit, neşeli röportajlarına kaldığı yerden devam ediyor. Oyundan bir bölümü görüntüleyen İyi Seyirler ekibi, başka bir oyunu izlemek için tiyatrodan ayrılıyor. "Her Yöne 90 Dakika" adlı komedi oyunu izleyen Fırat Paşayiğit, adeta gülme krizine giriyor. Oyun sonrası kulise giden Paşayiğit, Yavuz Seçkin ile koyu bir sohbete dalıyor.

Bu hafta "Lale Devri" dizisinin setine konuk olan İyi Seyirler, kamera arkası görüntüleri ekrana taşıyor. Sevilen oyuncularla yapılan renkli söyleşiler, hiçbir yerde izleyemeyeceğiniz görüntüler, hepsi ve daha fazlası bu programda...

İyi Seyirler, yeni bölümü ile 27 Şubat Pazar 13:50'de Samanyolu TV'de..


25 Şubat 2011 Cuma

Ayna Los Angeles'ta

Los Angeles'taki festivalden çok özel görüntüler...

Saim Orhan ve ekibi bu hafta Los Angeles yolculuğuna kaldıkları yerden devam ediyorlar. Türkiye sınırları dışında yapılmış en büyük festival olan Anadolu Kültürleri Festivali'ne katılan Ayna ekibi, birbirinden renkli görüntüleri izleyicilerle paylaşıyor. 55 dönümlük araziye kurulmuş festival alanında yaşanan oldukça hareketli anlar Ayna objektiflerine yansıyor.

Topkapı Sarayı'nın birebir aynısı olan 3 boyutlu modelinin ilgi gördüğü alanı ziyaret eden Sami Orhan, birdenbire padişah ve yeniçerilerle karşılaşıyor. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen program ekibi, tarih kokan bu mekanda oldukça keyifli bir röportaj gerçekleştiriyor.

Festival alanını adım adım gezen Ayna, bir çeşmeden şerbet, ayran ve limonata gibi içeceklerin aktığını görünce hayli şaşırıyor. Amerikalılarla birlikte bu çeşmenin önünde oluşan sıraya giren Orhan, edindiği tarihi bilgileri Ayna izleyicileriyle paylaşıyor.

Bir anda Mehter Takımı'nın sesinin duyulması ile kendini adeta Türkiye'de hisseden Sami Orhan, yabancıların en az kendisi kadar coşkulu olduğunu gözlemliyor. Birbirinden hareketli marşları dinleyen Amerikalılar'ın yaptıkları danslar, Ayna farkıyla ekrana geliyor.

Her standı ayrı ayrı gezen Orhan ve ekibi, festival alanında baklavanın Türkler'e ait olduğunu Amerikalılar'a anlatan Charles Perry'ye rastlıyor. Aynı zamanda Los Angeles Times yazarı olan Perry ile oldukça keyifli bir sohbet gerçekleştiren Sami Orhan, ünlü yazarın Türk yemekleri ile ilgili bir kitap yazdığını öğreniyor.

Fenerbahçe'nin 26 yıl amigoluğunu yapmış olan Amigo Kemik lakaplı Oğuz Bayram'la karşılaşan Ayna, çok uzaklarda bir dosta rastlamanın mutluluğunu yaşıyor. Bayram havasının yaşandığı alanda renkli bir sohbet gerçekleştiren Sami Orhan, festivalle ilgili düşüncelerini öğreniyor.

Los Angeles'taki festivalden birbirinden renkli görüntüler, gerçekleştirilen keyifli röportajlar... Hepsi Ayna'da!

ŞEFKAT TEPE 14. Bölüm -

Serdar Komutan, acı haberle yıkılır...

Serdar Komutan'ın, ağabeyi olduğuna bir türlü inanmayan Berivan, bunun bedelini canıyla öder. Kendisini kurtarmak isteyen ağabeyine sırt dönen Berivan, örgütün oyununa gelir. Hastalığından dolayı eylemlere aktif olarak katılamayacak, artık onların işine yaramayacaktır. Bu yüzden gözden çıkarılmış, hatta infazına karar verilmiştir.

Kardeşini bu yoldan kurtarmak için kendi canını ortaya koyan Serdar Komutan, çok geçmeden acı haberi alır. Kardeşine kavuşamadan, acısıyla yıkılan Komutan, oldukça üzgündür. Bunun intikamını bedeli ne olursa olsun almaya kararlıdır.

Evlilik hayalleri kuran Memiş ise sevdiği kızın ölümüne tanık olduğu için büyük bir travma yaşamaktadır. Kendisi için her şey artık çok daha zordur. Yaşadıkları onu çok derinden etkilemiş, yaşama ümidini yitirmiştir.

Bu arada, kardeşini her yerde arayan Leyla ise sonunda Asmin'in adresine ulaşır. Eve giden Leyla, orada kardeşiyle ilgili en ufak bir iz bile bulamaz. Kardeşini kurtarmak için, hiç vakit kaybetmeden harekete geçmek ister ancak, hiç ummadığı bir isim tarafından ağır bir şekilde cezalandırılır.

24 Şubat 2011 Perşembe

KOLLAMA 117. Bölüm - Pikeas, Geçmişin Bedelini Ödüyor!

Siyasete iyiden iyiye ısınan Pikeas'a tüm yolları açmak için, çok önemli bir isme suikast düzenlenmiştir. Ülke gündemine bomba gibi düşen bu olay sonrasında Memduh ile Yiğit karşı karşıya gelir. Eskiden çok iyi arkadaş olan bu ikili, şimdilerde düşman olmuştur. Ancak Memduh, geri adım atmaya hiç niyetli değildir.

Oldukça acımasızlaşan Memduh, farklı planlar peşindedir. Yiğit ve Amir Necip'in yakalanmasını sağlayarak onların işkence odasına alınması için çalışmaktadır. Köşeye sıkışan Yiğit ve Necip'i oldukça zor anlar beklemektedir.

Bu arada Azize'nin güzel sözlerle kandırdığı iki genç, tüm ekipmanlarını hazırlamışlardır. Hazırlanan hain planın bir parçası olduklarının farkında olmayan gençler, eylemin gerçekleşeceği günü beklemektedirler. Büyük bir sabırsızlıkla, bombalı plan için hazırlıklarını tamamlamaya devam ederler.

Rana'nın intikamını almaya kararlı olan Memduh, Arzu'ya ilk mesajı göndermiştir. Fakat aklında daha farklı bir şey vardır. Bunu gerçekleştirmek için, eski dostu Yiğit'i durdurması gerektiğini bilmektedir. Onu ancak tek bir şey engelleyebilir. Bunun ne olduğunu çok iyi bilen Memduh, Yiğit'i can evinden vurmaya hazırlanır.

Tüm bu olaylar olup biterken, hiç hesapta olmayan şeyler gerçekleşir. Hiç ummadığı biriyle karşılaşacak, geçmişte yaptıklarının hesabını verecektir.


Maceracı'nın Bu Haftaki Durağı Sakarya!

Resim

Türkiye'yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı'nın yolu, bu hafta Sakarya'ya düşüyor. Gezgin bir balıkçıya rastlayan Murat Yeni, vakit kaybetmeden balıkçıyla röportaj yapmaya başlıyor. Kamyonetin üzerine kurduğu akvaryum sistemiyle cadde cadde gezen balıkçı, şehirde canlı alabalık satıyor. Halkın alışkın olduğu bu manzara, Maceracı ekibini hayli şaşırtıyor.

Şehirde karış karış gezmeye devam eden Murat Yeni ve ekibi, yol üzerinde yer alan bir restorana uğruyor. Gördükleri karşısında hayranlığını gizleyemeyen Maceracı, restorantta gördüğü yemekleri sırayla saymaya başlıyor. Kabaktan yapılmış onlarca yemek çeşidini gören Murat Yeni, özellikle kabak dondurmasının yapılışını hayranlıkla izliyor.

Sakarya'da yaşayan Boşnak göçmenlerin kına gecesine de konuk olan Maceracı, birbirinden ilginç düğün adetlerine tanık oluyor.
Bu haftaki yolculuğun son durağı olarak Maceracı, küçük sıradağların çevrelediği, tertemiz havasıyla insana enerji veren Geyve'ye gidiyor. Murat Yeni, gördüğü ferah manzara ve tertemiz havanın etkisiyle sağlıklı yaşamın sırrının ne olduğunu açıklamaya başlıyor. Küçük bir kasaba olan Geyve'nin sıcakkanlı halkıyla keyifli sohbetler gerçekleştiren Murat Yeni, etrafı keşfe çıkıyor.

Sakarya'dan eşsiz manzaralar, gerçekleştirilen keyifli sohbetler, ilginç eğlenceler... Hepsi Maceracı'da!

Tek Türkiye 131. Bölüm - Tarık ve Dila İçin Zor Günler Yine Kapıda...

Hazırlanan büyük kaçış planı, başarıyla gerçekleşmiştir. Ajan olarak Ümit Erleri'nin arasına sızan Levent, çok önemli bilgilere ulaşmıştır. Durumunun anlaşılmasından endişe eden Levent, hiç zaman kaybetmek istemez. Elde ettiği bilgileri, önderlerine iletir.

Bu arada Tarık ve Dila'yı zor günler beklemektedir. Yaşadıkları zor günleri birlikte atlatan çift, şimdi daha büyük bir imtihanla karşı karşıyadır. Çocuğunun hastalığı ile sarsılan Doktor Tarık, eli kolu bağlı bir şekilde beklemektedir. Çocuğunu kurtarmak için her türlü yolu deneyen Tarık ve Dila, çaresizlik içindedir.

Örgütün kendisi için acımasız bir plan kurduğunu anlayan Çetin, artık gerçekleri görmeye başlamıştır. Kızı ve eşinin öldürüleceğini öğrenen Çetin, onlardan önce davranmak zorundadır. Bunun için akıllıca bir plan hazırlar ancak uygun zamanı beklemesi gerekmektedir.


20 Şubat 2011 Pazar

GÜZ GÜLLERİ 19. Bölüm - Meryem, Sevinç ve Hüznü Bir Arada Yaşıyor!

Yusuf kararını veriyor... Duygular karışıyor...
Meryem ve Gülnihal, sevinci ve hüznü bir arada yaşıyor...

Resim

Yusuf, Meryem'in Cem'i bu kadar çabuk kabullenmesi karşılığında ondan intikam almak için Gülnihal ile gitmeye
karar verir. Gülnihal ise Cem'in uzaklığını kabullenemezken Yusuf'un ona attığı bir adım onu biraz sakinleştirir.

Meryem, Cem'e kavuşmanın sevincini ve Yusuf'tan ayrı kalmanın hüznünü aynı anda yaşamaktadır.

Bu arada, Bilal ile Yasemin'in nişan yemeği olur. Bu yemeğe herkes davetlidir. Fakat Cem'in söylediği bir
gerçek Bilal'i kızdırır. Öfke ile hareketlenen ortamda bambaşka planlar işlemeye başlar.


FARKLI DESENLER 18. Bölüm - Emir Kurtulabilecek mi?

Galip'in tuzağına düşen Emir, kaza geçirmiştir. Kendisinden haber alınamamaktadır. Planı sorunsuz gerçekleşen Galip, kızıyla görüştürmek istemediği Emir'i kardeşi Yaşar'a öldürterek büyük bir intikam almıştır. Durumu öğrenen Nebahat hanım ve Hayrettin Bey, bu acı olay karşısında dayanıklılıklarını kaybederler. Tatsız olayları geride bıraktıklarını düşünürlerken, bu olay, en acısı olmuştur.

Yaşar, kendisine kurulan bu acımasız komployu öğrenmiştir. Kardeşinin ölümüne neden olduğu için vicdan azabından aklını kaybetmek üzeredir. Pınar ise Şeref'in peşini bırakmaya hiç niyetli değildir. Şeref'i zor durumda bırakacak, bir haber vermek için konağa gelen Pınar, yapmak istedikleri konusunda oldukça kararlıdır. Söyleyeceklerini kanıtlayacak bir belge elde etmiş, Şeref'i köşeye sıkıştırmak için her şeyi planlamıştır.


18 Şubat 2011 Cuma

Maceracı Samsun Yollarında

Samsun'dan Renkli Görüntüler...

Türkiye'yi karış karış gezen Maceracı, bu hafta Samsun'u ziyaret ediyor. Tarihimizde oldukça önemli bir yere sahip olan bu kenti karış karış gezen Maceracı ve ekibi, oldukça renkli görüntüleri ekrana getiriyor.

Samsun'a gider gitmez, şehrin sıcakkanlı insanlarıyla karşılaşan Murat Yeni, kendini kuzu çevirme sofrasında buluyor. Bilinenin aksine açık alanda değil de evde yapılan çevirmenin tadına doyamayan Yeni, Samsun caddelerinde yürüyüşe çıkıyor. Yolda yürürken etrafını saran Samsunlular'la samimi sohbetler gerçekleştiren Maceracı, şehirde ilginç buluşlarıyla ünlü bir mucidin yaşadığını öğreniyor.

Hiç vakit kaybetmeden yola düşen Yeni ve ekibi, yürüyerek telefon şarj edebilen bir şarj aleti icat eden mucitle görüşüyor. Buluşların hikayesini merak eden Maceracı'da, oldukça sıra dışı bir sohbet gerçekleştiriliyor. İlginç buluşları dikkatle inceleyen Murat Yeni, birbirinden farklı onlarca icadı ekrana getiriyor.

Samsun'da dost ve arkadaşları bir araya getiren Eyfene Gecesi'ne katılan Maceracı ve ekibi, ilginç kareleri izleyicilerle paylaşıyor. Görev dağılımının adil bir şekilde yapıldığı eğlencede orta yaşlılar saz çalıp türkü söylerken, gençler de oyunlarıyla onlara eşlik ediyorlar.

Geleneklerine son derece bağlı olan Samsun halkından hikayeler dinleyen Murat Yeni, bir düğün seremonisini ekrana getiriyor. Samsun'un ünlü Çetinkaya Köprüsü'ne giden Yeni ve ekibi, bir gelin alayı ile karşılaşıyor. Köprüden taş atma törenini izleyen Maceracı, "Köprüden Geçti Gelin" türküsünün hikayesini de izleyicilerle paylaşıyor.

Samsun'dan renkli görüntüler, ilginç buluşlar, tadına doyulmaz yöresel yemekler hazırlayan teyzelerle yapılan keyifli sohbetler... Hepsi ve daha fazlası Maceracı'da!



17 Şubat 2011 Perşembe

KOLLAMA 116. Bölüm

Pikeas'ın hedeflerine ulaşması için, bir suikast daha gerekir...

Çok büyük bir eylem gerçekleştirmesi için birlikte hareket ettikleri kişiler tarafından kaçırılan Vatoz, artık hedeflerini büyütmüştür. Barut'tan aldığı talimatları eksiksiz olarak yerine getiren Vatoz, planlarını tamamlamak üzeredir. Yaptığı plan, hiçbir sorun yaşanmadan gerçekleşirse, ülke gündemi şok bir olayla sarsılacaktır.

İnsanların devlete olan güvenlerini azaltacak hatta yok edecek bu hain planı öğrenen Yiğit ve Amir Necip, eylemi engellemek için çalışmaktadırlar. Ancak gizli bir isim, onları uzaktan adım adım takip etmektedir. Başbakanlık hayalleri kuran Pikeas'ın bu hedefinin gerçekleşmesi için bir kez daha üzücü bir olayın yaşanması gerekecektir. Siyaset dünyasından ülkesi için çalışan bir isme suikast düzenlenmesi kararlaştırılır.

Sağlanmaya çalışan güven ortamı, bu planlar yüzünden hepten bozulacak, Pikeas için tüm kapılar aralanacaktır.

16 Şubat 2011 Çarşamba

TEK TÜRKİYE 130. Bölüm - Üzerine Plan Kurulan Kişi Bu Kez Çetin!

Kaçış planını başarıyla uygulayan Tarık, büyük hedefler peşindedir. Önder'i ve örgütü tamamen çökertmek ister ancak bunu gerçekleştirmek için yeterli gücü yoktur. İgor'un babası olduğunu öğrenen Zehra ise karışık duygular içindedir. Kafasında çeşitli soru işaretleri belirmiştir. Aralarında gelişen samimi diyalog, örgüt tarafından yanlış anlaşılır. Ertelenen infaz kararının uygulanması tekrar gündeme gelir.

Ablasının masum olduğuna bir türlü inanmayan Hasan, ablasının ölüm emrini örgütten önce kendisi verir. Bunu gerçekleştirmek için uygun zamanı kollamaktadır. Geçmişle yüzleşen Şivan ise, oldukça tedirgin olmaya başlamıştır. Örgütten aldığı belgelerle ilk cinayetleri yazan Şivan'ı zorlu saatler beklemektedir.

Yaptığı planlarla çok kişinin canını yakan Çetin, bu kez üzerine plan kurulan kişi olur. Çok güvendiği, hayatını adadığı örgütü, kendisinden habersiz çok gizli bir görev ile harekete geçer.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Güz Gülleri 18.Bölüm - Menekşe Öğrendikleri Karşısında Şok Olur!

Menekşe, Leyla'nın yazdığı mektubu ele geçirmiştir. Okuduklarına bir türlü inanamayan Menekşe, ne düşüneceğini bilemez. Bir süre sonra sakinleşir ve öğrendiği gerçekleri Cem'e ve Yusuf'a haykırmak ister.

Cem ve Yusuf ile yüzyüze konuşmanın daha faydalı olacağını düşünen Menekşe, onlarla karşılaşınca sinirlerine hakim olamaz. Aralarında büyük bir tartışma yaşanır. Bu gerginlik sırasında, öfkesini kontrol edemeyen Menekşe, Cem'i vurur.
Cem'in hastaneye kaldırıldığını öğrenen Gülnihal ve Meryem, oldukça üzgündür. Tarifsiz duygular içinde olan iki anne, çocuklarının bir an önce iyileşmesi için dua etmektedirler. Öğrendikleri gerçekler, onları büyük bir boşluğa düşürür. Herkes için zor olan bu durumu atlatabilmek için zamana ihtiyaç duyarlar.

Hüsnü ise, Hazım Kara'yı öldürmüştür. Bundan dolayı keyiflidir ve kızının yanına yerleşir. Ancak kendisine gelen bir mektupla şok olur. Bu arada, Mümtaz, ölüm kalım savaşı veren kızını geri kazanmak için uğraşmaktadır.


12 Şubat 2011 Cumartesi

Yeşeren Ümitler Kazakistan

Yeni sezonda Yeşeren Ümitler

Yeni bir dünya hevesi, heyecanı, aşkı ile yola çıkanların hikâyeleri süzülerek “Yeşeren Ümitler” de buluştu geçen yıl.

Türkiye- SSCB milli maçı ile girişi yapılanAzerbaycansezonun başlangıcı, Bosna Hersek de sonucuydu. Yapılan yüzlerce röportaj binlerce fotoğrafa ve görüntü arşivine eşlik etti. Yerinde yapılan çekimler ve uzun süren çalışmalar sonrasında tecrübeli bir ekiple hazırlanan Yeşeren Ümitler belgeseli büyük bir gururun tarifiydi. Çünkü belgeseldeTürkiyevardı, Türkiye adına dünyanın dört bir tarafına koşan insanların hikâyesi vardı. Bir insanlık abidesi olarak bulundukları yerlerde yükselen bu insanlar fedakârlığın destanını yazıyorlardı. Bu fedakârlık gözyaşları içinde seyredildi. Ve şimdi Yeşeren Ümitler belgeseli yeni ülkeler ve insanların ruhuna dokunacak birbirinden heyecanlı hikâyelerle devam ediyor.

Yeşeren Ümitler muhteşem bir insanlık destanını anlatırken yan unsurlarla da bu destanı destekliyor. Ülke şartlarının geçmişten günümüze nasıl değiştiği, ilerlemenin boyutları da yan unsurlar olarak belgeleriyle anlatılıyor. En ince ayrıntılarla beslenen bu titiz çalışmada, Türkiye sevdalıları ve yerli halktan insanlarla yapılan yüzlerce röportaj seyirciyle buluşacak. Aynı zamanda ilk günden günümüze dönem fotoğrafları ve çok değerli arşiv görüntüleri ilk kez yayınlanacak. Yine sımsıcak bir anlatım seyirciyi bekliyor olacak.
Yeni sezonun ülkeleri yine iki farklı kıtadan seçildi. Tacikistan ve Kazakistan, sonrasında da Nijerya ve Senegal devreye girip iki farklı kıtadan manzaralar sunacak. Böylelikle insanlar farklı kıtalarda Türkiye ve insanlık adına can havliyle mücadele eden insanların özelliklerini ve yapılan faaliyetleri birinci ağızdan öğrenme fırsatını bulacaklar.

Yeşeren ümitler Kazakistan beş bölümden oluşuyor. Orta Asya'nın farklı bir bölgesinden sımsıcak hikayeler geliyor ekrana. Okulların ilk açılışında yaşananlar günü belgeleyen çok özel fotoğraflar ve yastık altından çıkartılan ilk kez yayınlanacak olan görüntüler eşliğinde hazırlandı. Arşiv niteliği taşıyan görüntüler amatör olabilir ancak insanlık ve Türkiye sevdalıları adına gerçekten çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Özellikle bir işadamı olmasına rağmen eğitim gönüllüsü olarak Ortaasya'ya kanat çırpan Yusuf Pekmezci Beyefendi'nin kamerasından görüntüler insanlara o günleri anlatma adına büyük bir boşluğu dolduruyor. Açılan ilk dört okul, binaların verilmesinden tefrişatına kadar başlı başına enteresan hikayelerle donanıyor. Sonrasında ise merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ricasıyla açılan 16 okul ve sonrasında da günümüze ulaşan okulların ayrıntılı özgeçmişleri sunuluyor. Belgeselde aranan asıl soru şu: fedakarlıkla birlikte yükselen insanların bilinmeyen ya da unutulmaya yüz tutan muhteşem destanlarını anlatmak yeniden hatırlatmak. Bunun için yapılan her türlü girişim belgeselde yer alıyor. Atayurt'tan manzaralar geniş bir coğrafyada zor da olsa yapılan ayrıntılı çekimlerle geleceğe ışık tutuyor. Yine ilk dönemden günümüze ve geleceğe dair izlenimlerle bir geçmiş zaman serüveni….

Yeşeren ümitler Tacikistan dört bölümden oluşuyor. İlk gidiş hikâyelerinden okulların açılmasına, sonrasında da bu okulların başarıları ve temsil ettiği değerleriyle Türkiye ve Tacikistan ilişkilerini nasıl olumlu etkilediğine yer veriliyor. Gelişmeler adım adım takip ediliyor tabiri caizse. Fedakar Türkiye insanının portresi genel anlamda verilirken özelde de Hacı Kemal Erimez portresi göz yaşlarıyla seyredilecek hikayelerle destekleniyor. Böylelikle geçmişten günümüze adeta bir muhasebe yapılıyor. Hali hazırdaki durum ve gelecekteki hedefler de günümüz dünyası adına önemli bir yer tutuyor.

Yeşeren Ümitler belgeseli bu sezon Afrika'nın muhteşem coğrafyasına doğru adım atıyor. Bölgenin en önemli ülkelerinden olan Nijerya ve Senegal'deki Türkiye insanının faaliyetleri gündeme alınıyor. Büyük bir insanlık trajedisinin yaşandığı bu topraklarda şimdilerde muhteşem bir çalışma gerçekleştiriliyor. Nijerya insanının bu okullara sahip çıkmalarının nasıl bir kelebek etkisi oluşturduğu anlaşılıyor bu bölümlerde. Türkiye insanı bölgede yepyeni bir tanımın sahibi oluyor. Bu tanım insanlık adına yapılan bütün çalışmaları kapsıyor. Anadolu insanının engin sinesi bu topraklarda çoktan hüsnü kabul görmüş durumda. Açılan okullar ve diyalog çalışmaları hem Türkiye imajını yeniliyor hem de sevgi tohumlarıyla geleceğe dair güzel düşünce filizleri yetiştiriyor. Yepyeni bir tecrübe olan Afrika'dan şahane manzaralar eşliğinde gerçek insan portresinin sergileneceği bu bölümler seyirci için oldukça güzel anlar vaad ediyor…





http://fotogaleri.samanyoluhaber.com/g_ ... tler-.html

Detaylı bilgi için tıklayın

FARKLI DESENLER 17. Bölüm - Feride'nin Hırsızlık Yapmadığı Anlaşılır!

Kendisine atılan iftiradan sonra Feride, zor günler geçirmiştir. Emir ise, Feride'nin telefonundaki mesajı Pınar'ın gönderdiğini ispatlamıştır. Bunun üzerine Hayrettin Bey, Feride'nin hırsızlık yapmadığını kanıtlamak için harekete geçer. Planları alt üst olan Pınar, durumu kurtarmak için daha da hırçınlaşır. Ortalıktan çekilmeyi hiç düşünmeyen Pınar, Feride'yi bir türlü rahat bırakmaz.

Galip ise kızının Emir ile tekrar görüşmeye başladığını öğrenir. Öfkesi giderek artan Galip, bu sefer Emir'e ve ailesine büyük bir ders vermeye hazırlanır. Yaşar ile yakınlaşarak onunla işbirliği yapmayı düşünür. Gerçek amacı, hiç fark ettirmeden Yaşar'ı, öz abisini öldürmek için kullanmaktır.

Bu arada Feride, eşiyle arasındaki sorunları halletmiş, yaşadığı yorgun ve üzücü günleri geride bırakmıştır. Ancak kendisine bırakılan bir emanet, her şeyin başlangıcı ya da sonu olabilir.

İYİ SEYİRLER 18. Bölüm

Resim

Muazzez Ersoy ile Kapadokya gezisi!
İyi Seyirler bu hafta, Muazzez Ersoy'un Kapadokya gezisini ekrana getiriyor. Konser vermek için gittiği Kapadokya'ya giden Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Muazzez Ersoy'a eşlik eden Fırat Paşayiğit ve ekibi, oldukça keyifli bir yolculuk geçiriyor. Muazzez Ersoy'la samimi bir sohbetin gerçekleştirildiği programda muhteşem Kapadokya manzaraları da ekrana getiriliyor.

Yayınlandığı günden beri büyük bir ilgiyle izlenen yeni yarışma programı Varlık Harikaları'nın laboratuar ortamını andıran setine konuk olan Paşayiğit, ünlü konuklarla ayaküstü sohbetler gerçekleştiriyor. Vatan Şaşmaz'ın sunduğu yarışma programında açıklanan gerçekleri hayretle izleyen program ekibi, renkli ve heyecanlı kareleri ekrana taşıyor.

İyi Seyirler ekibinin bir sonraki durağı ise hayallerle gerçeklerin birleştiği bir mekan oluyor. Şair Sunay Akın'ın kurduğu oyuncak müzesini ziyaret eden Paşayiğit, adeta çocukluğuna geri dönüyor. Müzeyi karış karış gezen İyi Seyirler ekibi, çok renkli görüntüleri sizlerle paylaşıyor.

İstanbul dışında çekimleri devam eden Doktorlar dizisinin setine de konuk olan İyi Seyirler'de, müzikteki başarısını oyunculukta da gösteren Kutsi ile yapılan röportaj ekrana geliyor.

Ayrıca Güz Gülleri ve Kollama dizilerinden hiç bir yerde göremeyeceğiniz kamera arkası görüntüler, gerçekleştirilen samimi sohbetler, hepsi ve daha fazlası da İyi Seyirler'de ekrana geliyor...


11 Şubat 2011 Cuma

Ayna Los Angeles'ta (2)

Dünyanın eğlence başkenti Los Angeles!

Ayna, dünyanın eğlence başkenti Los Angeles'taki seyahatine devam ediyor.

Saim Orhan ve ekibi, palmiye ağaçları, okyanusa nazır evleri, kumsalları ve lüks araçları ile Amerikan rüyasının yaşatıldığı şehirden çok farklı görüntüleri ekrana taşıyor.

İlk olarak Hollywood Universal Stüdyoları'nı ziyaret eden Saim Orhan ve ekibi, dünyanın en büyük film stüdyosu ve eğlence parkından renkli kareleri ekrana taşıyor. Los Angeles'ın en çok turist çeken noktalarından biri olan eğlence parkına giden program ekibi; kendilerini maceranın tam ortasında buluyor. Yanlarında beliren köpekbalığından hayli ürktüğü belli olan Saim Orhan, bir anda kendisini Jaws filminin setinde buluyor.

Kevin Costner'ın başrolünü oynadığı Su Dünyası (Water World) adlı filmin setine giden Ayna, film sahnelerini tekrarlayan oyuncularla keyifli röportajlar gerçekleştiriyor. En çok ilgiyi savaş sahnelerinin çektiği sette çıkarılan yangın, izleyenleri hayli korkutuyor.

Şehirdeki turuna devam eden Sami Orhan, Kaliforniya eyaletinde açık alanlarda sigara içme yasağının olduğunu öğrenince çok şaşırıyor. Etrafta çok sayıda tabela bulunduğunu dile getiren Orhan, parklarda ve sahilde içki ve sigara içmenin yasak olduğunu belirtiyor.

Bu haftaki bölümü San Diego'da bitiren Ayna, Sea World'deki muhteşem yunus ve balina şovlarını hayranlıkla izliyor. Futbol oynayan kız öğrencilerle ve Ahıskalı Türklerle çok eğlenceli sohbetler gerçekleştiren Ayna, avlanmalarından dolayı nesilleri tehlikeye giren deniz aslanlarının hikayesini izleyicilerle paylaşıyor.


ŞEFKAT TEPE 12. Bölüm - Asmin İçin Herkes Seferber Olur...

Gerçekleşen patlama sonrasında, herkes büyük bir şok yaşamıştır. Heyecan ve paniğe yol açan bu olaydan sonra insanlar, kaçışmaya başlamıştır. Leyla, etrafa dağılan parçalar arasında kardeşinin ayakkabısını görür. Kardeşinin öldüğünü düşünen Leyla, tarifsiz bir üzüntü içindedir. İntikam için gözünü karartmış, ateşle oynamaya başlamıştır. Hayatını tehlikeye atacak kararlar almak üzere iken Asmin'in yaşadığını öğrenir.

Aksiliklerin peşini bırakmadığı Leyla, gerçeği öğrendiğine sevinemez. Çünkü örgüt, onu test etmek için Asmin'in canını ortaya koymuştur. Kardeşinin hayatına karşılık kendisinden, eylemlere aktif olarak katılması istenir. Bunun üzerine Leyla, Serdar Komutan'dan yardım ister.

Bu arada bir türlü sağlığına kavuşamayan Berivan, bu haliyle örgüte yük olmaya başlamıştır. Örgütün, eli silah tutamayan Berivan hakkında nasıl bir karar vereceği merak konusudur.


Maceracı Gaziantep Yollarında

Baklava diyarı Gaziantep!

Resim

Türkiye'yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı'nın yolu, bu hafta Gaziantep'e düşüyor. Dünyanın
hayran olduğu ünlü Gaziantep baklavalarının nasıl yapıldığını adım adım izleyen Murat Yeni, baklavanın
yapım aşamasını ekrana getiriyor. Birbirinden lezzetli tatlılardan yiyen program ekibinin tadı damağında kalıyor.

Gaziantep'in tarih kokan sokaklarında dolaşırken rastladığı teyzelerle sohbet eden Murat Yeni, onların
ısrarlarına dayanamayarak sofralarına konuk oluyor. Gerçekleşen keyifli sohbet sırasında yapılan yöresel
yemeklerin hazırlanmasına yardımcı olan Maceracı, bu sefer bir hayli yoruluyor.

Gaziantep'in olmazsa olmazı çiğ köftenin yapıldığı bir meşk gecesine katılan Maceracı ve ekibi, sazlı sözlü eğlenceden çok özel görüntüleri izleyicilerle paylaşıyor. Gaziantep macerasının son bölümünde ise, bakırcılar
çarşısını gezen Murat Yeni, hayranlığını gizleyemiyor. Sanatın en üst seviyeye çıktığı çarşıda bakır ustalarıyla
sohbet eden Yeni, ürünlerin nasıl işlendiğini ve ortaya çıkan muhteşem görüntüyü hayranlıkla izliyor.

Tadına doyulmaz baklavalarıyla ünlü Gaziantep'in neşesi eksik olmayan halkıyla yapılan röportajlar,
ünlü bakırcılar çarşısından hiçbir yerde göremeyeceğiniz özel görüntüler, hepsi ve daha fazlası Maceracı'da...


10 Şubat 2011 Perşembe

KOLLAMA 115. Bölüm - Pikeas'a Ölümcül Darbe!

Karanlık güçlerden bir eylem planı daha geliyor, Necip kurşunlara hedef oluyor, Pikeas ülkeye büyük darbe vurmanın derdinde, Hayri ve Atıf ikilisiyse Pikeas'a benzersiz bir sürpriz hazırlamak üzere...

Vatoz'u kaçıran kişinin kim olduğunu öğrenen Yiğit, şaşkına döner. Artık karşısında, gözü hiçbir şeyi görmeyen bir isim vardır. Barut lakabıyla anılan bu kişi, silahını Necip'e doğrultur. Yiğit'in seslenmelerine ve yalvarmalarına aldırmadan Necip'e kurşun yağdırır. Siyasete ısınmaya başlayan Pikeas ise başbakanlık hayalleri kurmaya başlamıştır. Bu hayallerin peşinden giderken kendi sonunun hazırlandığının farkında değildir.

Hayri ve Atıf, her şeyin yolunda gittiğini düşünen Pikeas'a ölümcül bir darbe indirir. Bu arada karanlık güçler, üniversitedeki gençleri örgütlemeye başlamıştır. Gizemli isim Taşkın ise Baron'un mekanına girmiştir. Mekanı dinlemeye alan Taşkın'ın ölüm fermanı, Barut tarafından verilir.


9 Şubat 2011 Çarşamba

TEK TÜRKİYE 129. Bölüm - Tarık'tan Kusursuz Plan

Resim

Ajan olduğu ortaya çıktığı için esaret altında tutulan Tarık için, büyük gün gelip çatmıştır. Son hazırlıklarını yapar, artık eksiksiz hazırladığı kaçış planını uygulamaya hazırdır. Tarık, Ümit Erleri'nin kurtulması karşılığında teslim olacağını açıklar. Bunun üzerine Önder, Zaim ve diğerleri dehşet içinde kalır.

Hasan ise ablası Maral'ın başına gelenleri öğrenir fakat ablasının masum olduğuna inanmaz. Buna karşılık ablasının ölüm emrini, örgütten önce Hasan'ın kendisi verir. Onun için en doğru karar budur. Ümit Erleri ise büyük bir heyecanla kaçış planının gerçekleşmesini bekler. Her şey yolunda giderken Zehra, herkesin kafasını karıştıran bir gerçekle yüzleşir. Zehra'yı hem sevindiren hem üzen bu gerçeğin ne olduğu merak konusudur.

8 Şubat 2011 Salı

Stv Programları Hakkında Her Şey Bir Tık Kadar Yakın

Samanyolu Fanları

Samanyolu Fanları'ndan dizi bölümleri hakkında yorumları okuyabilir, siz de yorum yazabilir, bölümleri değerlendirebilir, duvar kâğıtları, video çalışmaları ve dizi müzikleri gibi multimedya içerikleri bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Zengin içerik çeşitliliği ile Samanyolu Fanları size bir tık kadar yakında.


7 Şubat 2011 Pazartesi

İstanbul Yolundaki Kayu'yu Anlama Rehberi

Henüz dört yaşında ama çocuklar ona bayılıyor. Çizgi filmi reytinglerde üst sıralarda yer alıyor, tiyatro oyunu büyük ilgi görüyor, ürünleri yok satıyor. Süper kahramanların pabucunu dama atan Kayu’yu anne babalar da çok seviyor

Küçük çocukların son dönemdeki sevgilisi Caillou (Kayu) adlı bir oğlan çocuğu. Dört yaşındaki bu sevimli miniği tanımayan çocuk hatta anne baba yok gibi... Kayu aslında bir çizgi film karakteri. 1987 yılında yazar Christine L’Heureux ve çizer Helene Desputaux’un kitaplarından televizyona uyarlanmış. Kayu’nun insanlarla ilişkilerini, günlük yaşamını konu alan bu çizgi film Türkiye ve tüm dünyada izlenme rekorları kırıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bile “Torunlarım da Kayu izliyor” diyerek bu sevimli kahramana dikkat çekmişti.

KIYAFETLERİ HEP AYNI

Kayu her zaman kırmızı yakalı bir tişört ve mavi bir şort giyiyor, sarı çorapları ve kırmızı ayakkabıları da hiç değişmiyor. Uysal, terbiyeli, insanlarla iyi geçinen Kayu, sekreterlik yapan annesi Doris, babası Boris ve başına olmadık işler açan kız kardeşi Rosie, kedisi Gilbert, büyükannesi, büyükbabası ve arkadaşlarıyla mutlu bir hayat sürüyor. Aslında Kayu çocukları eğitirken aileleri de eğitiyor. Anne babalara problemler karşısında çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini gösteriyor.

Kanada yapımı Kayu’nun saçının olmaması lösemili çocuklara moral vermek için yapıldığını düşündürse de yapımcılar “Kayu karakterinin yaşı, kitapta daha küçük ve bebeklerin saçları gür olmaz. Dizide de aslı bozulmadı ve bu yüzden yaşı büyümesine karşın karakter, televizyona saçsız olarak aktarıldı” diyor.

Kayu’nun adına pek çoğumuz aşinayız. Hatta 2-7 yaşları arasında çocuğu olanlar bu karakteri ezbere biliyor. Tıpkı benim gibi... İki buçuk yaşındaki kızım Kayra tam bir Kayu hayranı. Onu pürdikkat seyrettiği yetmiyormuş gibi çizgi filmdeki diğer karakterleri de ezbere biliyor. Ne zaman alışverişe çıksak mutlaka Kayu’ya ait bir oyuncak, kitap ya da kıyafet alıyoruz! Evimizde boya kalemlerinden kitaplarına, oyuncaklarından masa-sandalyesine kadar her türlü eşyası var.

LİSANSLI ÜRÜNLERİ ÇOK

Her yerde Kayu’nun lisanslı battaniyelerini, oyuncaklarını, kıyafetlerini, ayakkabılarını, perdelerini, kırtasiye malzemelerini, yatak odası ve kahvaltı takımları gibi pek çok ürününü görmek mümkün. Birçok tanınan marka da Kayu’nun ürünlerini satmak için sıraya girmiş durumda. Hatta Kayu ile ilgili tiyatro, alışveriş merkezlerindeki gösteriler de gündemde. Öyle ki fenomen haline gelen Kayu, Reklamverenler Derneği’nin en çok reklam verilen ekran karakteri listesinde de üst sıralarda yerini aldı. Birçok gazete karakterin ürünlerini kuponla ya da ücretsiz dağıtmaya başladı.

İstanbul’a geliyor

Kayu 11 Şubat’a kadar Ataköy A Plus Alışveriş Merkezi’nde çocuklarla buluşuyor. Çocukların Kayu maskotlarıyla eğlenip şarkı söyleyeceği şenlikte, eğlenceli yarışmalar ve etkinlikler de olacak.

Anneler, babalar, teyzeler, halalar! Duyduk duymadık demeyin! Kayu artık sadece televizyonda değil sahnelerde de boy gösteriyor. Türkiye’de sahne ve gösteri hakları Keşif Yapım ve Organizasyon tarafından alınan Kayu, müzikli tiyatro, maskot animasyonu, kukla gösterisi, gölge tiyatrosu, Caillou Orkestrası gibi etkinliklerle çocuklarla buluşacak.

Başkent Tiyatrosu oyuncularından oluşan Ku-Ka Derneği tarafından sahnelenen bu oyunlar gittikleri her şehirde büyük ilgi görüyor. Başkent Tiyatrosu oyuncularından Eyüp Ercan “Oyunlarımızı Kayu çizgi filmiyle aynı formattan yola çıkarak hazırlıyoruz. İki aydır sergilediğimiz oyunlarda çocuklar televizyonda nasıl izliyorlarsa kahramanlarını bizde de öyle görüyor” diyor.

Kayu gösterilerinin tarihleri şöyle: 8-9 Şubat İstanbul Bahçelievler Kültür Merkezi, 10-11 Şubat İstanbul Yenibosna İhlas Kültür Merkezi, 12-13 Şubat İstanbul Başakşehir Çınar Kongre Merkezi, 27 Şubat Bursa Tayyare Kültür Merkezi, 28 Şubat Karadeniz Ereğli, 1 Mart Zonguldak, 2 Mart Karabük, 5 Mart Şanlıurfa, 6 Mart Kahramanmaraş, 11-12-13 Mart Adana Seyhan Kültür Merkezi.

Çocuklar onun gibi konuşmaya başladı

KAYU çizgi filmi çocuk kanalı Yumurcak TV’de yayımlanıyor. Üç yıl önce Kayu’nun yayın hakkını alan kanalın Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, çocukların seveceği çizgi filmlerin çok hareketli olması gerektiği yönünde düşüncenin Kayu ile değiştiğini anlatıyor: ”Çocuklar sakin ve sade bir hayat içinde kendilerini daha iyi ifade edebiliyor, karakterle bağ kuruyorlar. Ebeveynler çocuklarının Kayu gibi konuştuğunu fark ediyor. Pek çok farklı kurumdan, öğretmen ve pedagogdan Kayu’nun çocukların dil gelişimine katkıda bulunduğuna dair geri dönüşler alıyoruz.”

GÜZ GÜLLERİ 17. Bölüm - Yıllarca Saklanan Sır Ortaya Çıkıyor!

Leyla, Cem ile konuşup bütün gerçekleri anlatmaya kararlıdır. Ancak Cem, buna pek inanmaz. Çünkü Leyla'nın Hazım Kara'dan intikam almak için her şeyi yapabileceğini, anlattıklarının bir iftira olabileceğini düşünür.

Ölüme adım adım yaklaştığını hisseden Leyla, iki ailenin yıllardır bilmediği gerçekleri bir mektuba yazmaya karar verir. Kendilerine iletilen bu mektupta yazılanlar, iki annenin de kafasını karıştırır. Okuduklarına inanamayan Gülnihal ve Meryem, şüphe içindedir. Hiç beklenmeyen bu gelişme, herkesin hayatını alt üst edecektir.

İntikam hırsı ile hareket eden Menekşe, artık başına gelenlere katlanamaz hale gelir. Evlenmek zorunda kaldığı kocası Cem'e de tahammül edemeyen genç kadın, düşüncesizce hareket etmeye başlar. Ancak öyle bir gerçeği öğrenir ki, Yusuf ve ailesi hakkındaki olumlu düşünceleri değişir. Meryem'i artık, kendi kazdığı kuyuya kendi düşen aciz bir kadın olarak görmeye başlar.

Yasemin ise, öldü sandığı annesinin yaşadığı haberine tam alışamamışken herkesi şok edecek bir sürprizle karşılaşır.


6 Şubat 2011 Pazar

FARKLI DESENLER 16. Bölüm - Şeref, Evden Ayrılıyor mu?

Zor günleri geride bırakmak isteyen Feride, yuvasını kurtarmak için her şeyi yapmaya razıdır. Yaşadıkları sıkıntılı dönemleri fırsat bilerek Şeref'e yakınlık gösteren Pınar, amacına ulaşmış, Şeref'in evden uzaklaşarak kendine ilgi duymasını sağlamıştır. Ailesini bir arada tutmaya kararlı olan Feride ise kocasının peşinden gitmeye karar vermiştir.

Telefonunda gördüğü bir mesaj, Feride'yi oldukça şüphelendirir. Kimden geldiği belli olmayan bu mesaj, genç kadını çok etkiler. Zor kararların arifesinde olan Feride, şimdi ne yapması gerektiğini düşünür. Planlarını sırasıyla gerçekleştiren Pınar ise Feride'yi istediği gibi yönlendirmektedir. Şeref'in yuvasının yıkılması için elinden geleni yapan Pınar, amacına çok yaklaşmıştır.

Bu arada Galip, Emir hakkında yeni bilgiler elde eder. Öğrendiklerinden sonra sessiz kalmamaya karar veren Galip, kendine borcu olan Yaşar'la yeniden iş birliği yapmak ister. Emir'den gelen bir haber ise, hem Feride'yi hem de Şeref'i çok şaşırtır.


5 Şubat 2011 Cumartesi

Çocuklar Tatilde Caillou'ya Doyacak

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte, çocukların tatili daha verimli ve eğlenceli geçirmeleri için bir dizi Caillou etkinliği çocuklarla buluşacak.

Caillou'nun tüm çizgi filmlerini izleyerek, gösteri müzikleri ile birlikte yaklaşık 45 dakika süren tiyatro oyunu hazırladıklarını söyleyen Keşif Organizasyon yetkilisi Hakan Yıldırım, "Çocuklar için televizyondan izledikleri bir karakteri gerçek hayatta görüp, ona dokunabilmek ayrı bir mutluluk." dedi. Caillou çizgi filminin orijinaline sadık kalınarak yapılan 40 dakikalık müzikal ve playback tiyatro gösterisinde Caillou, annesi, babası ve dedesi kostümlü karakter olarak yer alırken, kedisi Gilbert ise kukla karakter olarak çocukların karşısına çıkacak. Müzikal tiyatronun biletlerihttp://www.caillouturkey.com adresinden online olarak da alınabilecek. 9 Ocak'ta Ankara'da turneye çıkan Caillou'nun Hayal Dünyası müzikal tiyatro, turne kapsamında 6-13 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da Caillou hayranlarının karşısına çıkacak. Caillou'nun müzikal tiyatro dışında yarıyıl tatilinde gerçekleştirilecek diğer bir etkinliği ise Ataköy A PlusAlışverişMerkezi'nde yapılacak.

Ayna Yolculuğuna Los Angeles'la Devam Ediyor

Los Angeles'tan ilginç görüntüler...

Saim Orhan ve ekibi, Los Angeles şehrinden çok farklı görüntüleri ekrana taşıyor. Dünyaca ünlü
şöhretlerin evlerinin adresleri bu programda açıklanıyor. Bir harita üzerinde adresleri gösteren Star Map'i
inceleyen Saim Orhan, Tom Cruise&Katie Holmes, Britney Spears, David&Victoria Beckham gibi ünlülerin nerede oturduklarını öğreniyor. Dünya çapında şöhret olan bu isimlerin milyon dolarlık evleri, Ayna farkıyla ekrana geliyor.

Her attığı adımda birbirinden renkli görüntülerle karşılaşan Ayna ekibi, Hollywood Bulvarı'na gidiyor.
Şöhretler Kaldırımı'nda yürürken keyifli röportajlar yapmayı ihmal etmeyen Saim Orhan, yakaladığı ayrıntıları,
Ayna izleyicileri ile paylaşıyor.

Dünya film endüstrisinin kalbi Hollywood'ta yoluna devam eden Ayna, ünlülerin yaşadığı Beverly Hills'e gidiyor.
Kış aylarında bile hiç soğukların yaşanmadığı bu şehirde, Santa Monica plajından ilginç görüntüler, Ayna'da ekrana geliyor. Kışın ortasında kendilerini okyanusun serin sularına bırakanların eğlenceli görüntülerine yer veren Ayna'da, Saim Orhan, yüzücülerle röportajlar gerçekleştiriyor.

Saim Orhan'ın Santa Monica plajında karşılaştığı bir Kızılderili ile gerçekleştirdiği keyifli sohbet, birbirinden renkli Hollywood görüntüleri ve daha fazlası... Hepsi Ayna'da!


ŞEFKAT TEPE 11. Bölüm - Serdar Komutan nasıl kurtulacak?

Resim

Leyla ile Serdar Komutan, bir kez daha karşı karşıya gelmiştir. Ancak, bu kez Leyla'nın hayatı tehlikededir. Kendini kurtarmak için, sevdiği adama silah doğrultmak zorunda kalmıştır. Serdar Komutan'ın iyi niyetinden bir an bile şüphe etmeyen Leyla için bu, oldukça zor bir görevdir.

Zor dakikaların yaşandığı bir anda büyük bir patlama sesi duyulur. İnsanlarda heyecan ve paniğe yol açan bu patlama, Serdar Komutan'ın adeta hayatını kurtarmıştır. Bir anda ortalık karışmış, herkes bir yerlere saklanmıştır. Kardeşi Asmin'in dağda olduğunu öğrenen Leyla ise, çok zor anlar yaşamaktadır. Sadece, kardeşini nasıl kurtaracağını düşünmektedir.

Örgütün elinden kurtulamayan Serdar Komutan ise yıllar sonra izini bulduğu kardeşine bir an önce her şeyi itiraf etmeye karar verir. Berivan'ı bulmak için Memiş'le seferber olmuştur. Bu arada kız kardeşini her yerde arayan Leyla'yı kötü bir sürpriz beklemektedir.


İYİ SEYİRLER 17. Bölüm - Bora Gencer'den Çarpıcı Açıklamalar...

İyi Seyirler bu hafta, yeni başlayan yarışma programlarını mercek altına alıyor. Samanyolu Televizyonu'nda yeni başlayan Varlık Harikaları'nın eğlenceli setine konuk olan Fırat Paşayiğit, programla ilgili önemli detayları ekrana getiriyor. Bilgi ve eğlenceyi bir arada sunan yarışmaya katılan ünlü konuklar, yarışmayla ilgili düşüncelerini İyi Seyirler'de dile getiriyor.

Haftanın önemli magazin olaylarını ekrana getiren Fırat Paşayiğit, çok izlenen yarışmaların ünlü sunucularıyla bir araya geliyor, keyifle izleyeceğiniz röportajlar gerçekleştiriyor.

Jale Binay'la Sabah Kahvesi adlı programa adeta baskın yapan sevilen sunucu, programla ilgili keyifli anları ekranlara getiriyor. Çok değerli bilgilerin izleyicilerle paylaşıldığı Sabah Kahvesi'nden bir türlü ayrılamayan Fırat Paşayiğit, programa katılan konuklarla da bir süre sohbet ediyor.

Pop müziğin sevilen sesi Bora Gencer'le çok keyifli bir röportaj gerçekleştiren sunucu, sesine ne kadar güvendiğini dile getiriyor. Çarpıcı açıklamaların yer aldığı röportaj sonrasında, Paşayiğit ünlü şarkıcı Bora Gencer'le bir düet yapıyor.

Gülerek izleyeceğiniz videolar, samimi sohbetler, önemli magazin haberleri hepsi ve daha fazlası, İyi Seyirler'de!


İzleyiciyle Birlikte Öğreniyoruz...

Gün ışığı 1.000. kez ekranda: İzleyiciyle birlikte öğreniyoruz

Bir programın uzun soluklu olması için, izleyicinin isteklerine cevap vermesi önemlidir.

Hele de bu bir kadın programıysa onların anlayacağı dilden konuşmak, seçilen konu ve konukları onların beğenilerine göre ayarlamak yapılan işin devamı için olmazsa olmazlardandır. Bugün 1.000. kez seyirci karşısına çıkan bir başka yapım var mı bilmiyoruz, ancak geçtiğimiz hafta Mehtap TV izleyicileri önemli bir başarıya tanıklık etti. Hafta içi her gün ekrana gelen ve Nuriye Özen Toraman'ın sunduğu 'Gün Işığı', 1.000. programı geride bıraktı. Programın istikrarındaki sırrın 'samimiyet' olduğunu söyleyen Toraman, "Müzik yok, eğlence yok. Bilgi ve öğrenme var. Bu samimiyeti seyirci de hissediyor. Ben de kendimi sunucu olarak değil, seyirci olarak görüyorum. Önce ben öğrenmek için soruyorum. Biz olmasak da Günışığı var olsun." diyor.

İzleyiciden gelen mailleri okudukça programın amacına ulaştığı da ortaya çıkıyor aslında. Yıllar önce sağlık sorunu için mesaj atanlar, problemin üstesinden nasıl geldiklerini paylaşıyor. Manevi boşluktan nasıl kurtulduğunu yazanlar, çocuk eğitimindeki başarısını anlatanlar ve daha yüzlerce mesaj... Gelen mesajların bir diğer özelliği ise izleyicinin bilgi ve birikimini artırdığını gösteriyor olması. Bundan yıllar önce yazılanlarla şimdikiler arasında oldukça fark var. Programı bir ihtiyaç olarak gören Toraman, yeni bir slogan geliştirmiş: "Profesyonel bir düşünceyle başladığımız yolculuğa, amatör ruhla devam ediyoruz."

ZAMAN

3 Şubat 2011 Perşembe

KOLLAMA 114. Bölüm - İstihbarata Sürpriz İsim!

Resim

Pikeas'a siyaset dünyasında yer açabilmek için düzenlenen suikast, tüm ülkede belirsizliğe neden olur. Siyaset dünyası, Pikeas'ın adaylığını açıklamasıyla iyice karışır. Halkın yoğun olduğu bölgelerde çatışmalar düzenleyen Vatoz, Yiğit'in yürüttüğü bir operasyonla yakalanır. Ülke genelini kapsayan çok önemli bir operasyonu gerçekleştirmek için kendisinin çok önemli olduğunu düşünen Vatoz, karanlık güçlerin kendisini desteklemesini bekler.

Bu arada Pikeas, yeni sürece büyük bir hevesle hazırlanmaktadır. Mazhar Bey, tedavisine devam etmekte ancak eski gücüne kavuşması için zamana ihtiyaç duymaktadır. Bu durumda, Yiğit'e de yardım edememektedir. Oldukça zor bir dönemden geçen Yiğit'e sürpriz bir isimden büyük bir destek gelir. Öldü zannedilen bir isim, istihbarata geri döner. Tüm gizemleriyle geri dönen bu kişi, herkesi şok edecektir.


Maceracı Yolculuğuna Bolu ile Devam Ediyor

Resim

Maceracı, Türkiye'yi karış karış gezmeye devam ediyor. Murat Yeni bu hafta, yeşili, mavisi, beyazı ile tüm doğal güzellikleri bir arada toplayan Bolu'ya uğruyor. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da çok sayıda turisti ağırlayan Bolu'nun eşsiz manzaraları, Murat Yeni'nin keyifli sunumuyla ekrana geliyor.

Program, karlarla kaplı Bolu'dan bembeyaz görüntülerle başlıyor. Çocukluk günlerine adeta geri dönen Murat Yeni, kar keyfini doyasıya yaşıyor. Eğlenceye biraz ara veren Maceracı, birbirinden lezzetli yemeklerin yapımına bizzat şahit oluyor.

Bolulu gençlerin yöresel oyunlarını büyük bir keyifle izleyen Murat Yeni, gençlerin arasına katılıp bu oyundaki iddiasını ortaya koyuyor. Bolu'da yaşayan insanların eğlencelerini merak eden Maceracı, bu eğlencelerin düzenlendiği gecelerden birine konuk oluyor. Sazlı sözlü oyunları izleyen Murat Yeni, bu geceden renkli görüntüleri ekrana getiriyor.

TEK TÜRKİYE 128. Bölüm - Büyük Kurtuluş Planı!

Resim

Hiç beklemedikleri bir anda Çetin tarafından yenilgiye uğrayan Ümit Erleri, bunu telafi etmek için her şeyi düşünürler. Tek kurtuluş yolu olarak önderi kaçırmaya karar verirler. Çako, öndere tehditler savurur; böylece arkadaşlarının özgürlüğünü garanti altına almayı planlar.

Her şey yolunda gidiyormuş gibi gözükür. Ama hiç beklenmeyen kötü sürprizler, bazı planların aksamasına neden olur. Çetin'den intikam almak isteyen Maral, Hasan ve Songül'ün yolları dağda birleşir. Aslında hiçbiri dağa çıkmaya gönüllü değildir fakat amaçları aynıdır. Songül ise, babasının nişanlısı Hasan'a neler yaptıklarını öğrenir ve ilk kez babasından bir şey ister.

Bu arada, kendisini kurtarmaya gelen Dila ile birlikte esaret altındadır. Kurtulmak için büyük bir plan hazırlar.