27 Ağustos 2011 Cumartesi

Yürekleri sızlatacak bir dizi daha... Ana Yüreği Samanyolu TV ekranlarında

Gaziantepli, memur bir ailenin en küçük çocuğu olarak her zaman el üstünde tutulan Nadir, genç yaşta kapı komşularının kızı Esma ile evlendirilir, Esma’yı beğenerek evlenmiş olsa da aralarında hiçbir zaman büyük bir aşk olmamış ama buna karşılık, dört çocukları, tutkudan uzak da olsa, sıcak ve güvenli bir yuvaları olmuştur. Nadir, aile tablosuna şöyle birazcık uzaktan baktığı mutluluk anlarında Esma’yla evlenerek ne kadar da doğru bir iş yaptığını düşünmüştür hep, ta ki, annesini ve babasını trafik kazasında kaybettiği için sekiz yaşında evlat edindikleri ve yıllarca yanlarında kalan, Gaziantep’teki uzak akrabalarının kızı Elmas’a ilgi duymaya başlayıncaya kadar. Esma ve Nadir'in evlilik, şehir değiştirmek, para kazanmak, dört çocuk bir de yanaşma büyütmek derken geçen yirmi sekiz sene içinde zaten aşkı da düşünecek pek zamanı olmamıştır. Zaten Nadir'in tutku ve aşkı keşfetmesi, çocukların okul dertlerinin neredeyse bittiği, oğlanın askere gittiği, torun torbaya karıştığı ve para probleminin kalmadığı, yani rehavete kapılmak üzere olduğu bir döneme rastlar. Nadir’in can sıkıntısını keşfedişi de işte tam sırtını koltuğuna yaslayıp refahın keyfini sürmeye başlayacağı günlere rastlar. Parasının yetebileceği en iyi evde oturmakta, en iyi arabayı kullanmaktadır. Hemen her şey elini uzatsa tutabileceği uzaklıktadır. Hayır, onun hayatındaki eksiklik parayla, pulla, maddeyle doldurulacak bir boşluk değildir. Onun hayatında eksik olan heyecandır. Nadir’in heyecanı arayışı eşi Esma’nın büyük imtihanlara sokulacağının habercisidir. Kocası Nadir'in Elmas'a olan aşkını öğrendiğinde ise Esma için zor günler başlamıştır. Yuvasını kurtarmak, dört çocuğuna sahip çıkmak isteyen Esma’nın ibretlik hikayesi sizi derinden etkileyecek.



Ana Yüreği 5 Eylül Pazartesi başlıyor!

Ana Yüreği Künye

Künye

Yönetmen: Abdulkadir Ceylan Ede
Yapım: Samanyolu Tv
Yapımcı: Ömer Önder
Senarist: Harem 
Müzik: Rec Müzik

Samanyolu Televizyonu'nda Eylül ayı gibi girmesi planlanan aile dizisi…

Büyük bir ailenin başına gelen olayları ele alan dizinin konsepti şöyle;

Gaziantepli, memur bir ailenin en küçük çocuğu olarak her zaman el üstünde tutulan Nadir, genç yaşta, artık evlenme zamanının geldiğini düşünen annesi tarafından kapı komşularının kızı Esma ile evlendirilir. Her ne kadar Esma’yı beğenerek evlenmiş olsa da aralarında hiçbir zaman büyük bir aşk olmamış ama buna 
karşılık, nur topu gibi dört çocukları, tutkudan uzak da olsa, sıcak ve güvenli bir yuvaları olmuştur.

Nadir, aile tablosuna şöyle birazcık uzaktan baktığı mutluluk anlarında Esma’yla evlenerek ne kadar da doğrbir iş yaptığını düşünmüştür hep, ta ki, annesini ve babasını trafik kazasında kaybettiği için sekiz yaşında evlat edindikleri ve yıllarca yanlarında kalan, Gaziantep’teki uzak akrabalarının kızı Elmas’a ilgi duymaya başlayıncaya kadar.

Evlilik, şehir değiştirmek, para kazanmak, dört çocuk bir de yanaşma büyütmek derken geçen yirmi sekiz sene içinde zaten aşkı da düşünecek pek zamanı olmamıştır Nadir’in.

Nadir’in tutku ve aşkı keşfetmesi, çocukların okul dertlerinin neredeyse bittiği, oğlanın askere gittiği, torun torbaya karıştığı ve para probleminin kalmadığı yani rehavete kapılmak üzere olduğu bir döneme rastlar.
Nadir’in can sıkıntısını keşfedişi de işte tam sırtını koltuğuna yaslayıp refahın keyfini sürmeye başlayacağı  günlere rastlar. Parasının yetebileceği en iyi evde oturmakta, en iyi arabayı kullanmaktadır. Hemen her şey elini uzatsa tutabileceği uzaklıktadır. Hayır, onun hayatındaki eksiklik parayla, pulla, maddeyle doldurulacak bir boşluk değildir.


Onun hayatında eksik olan heyecandır.

Nadir’in bu heyecanı arayışı eşi Esma’nın büyük imtihanlara sokulacağının habercisidir. Yuvasını kurtarmak, dört çocuğuna sahip çıkmak isteyen Esma’nın ibretlik hikayesi çok yakında Ana Yüreği’nde…

Ana Yüreği, Yakında Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...




Farklı Desenler Bir Sürprizle Başlıyor! - 11 Eylül Pazar


Farklı Desenler'de sonunda herkesin beklediği şey oluyor... 

Farklı Desenler yeni sezona yine dopdolu bir bölümle merhaba diyor... Yeni sezonun büyük sürprizi ise fragmanda gizli...

Farklı Desenler 41. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Farklı Desenler 41. Bölüm
Sevilen dizi Farklı Desenler 11 Eylül Pazar saat 20:30'da Samanyolu TV'de...
Resim


Ünlü türkücü Turgay Başyayla, bu hafta Şanlıurfa'da... Türkülerin peşinden koşan Başyayla, 
meşhur Urfa türkülerini sahiplerinden dinliyor ve yöre halkı ile bu güzel türküleri birlikte seslendiriyor. 
Ünlü türkücü, Urfa'nın tarihi mekanlarını geziyor, Halfeti'de su kayağı yaparak atv aracı ile tur atıyor.

Sazlı, sözlü sıra gecesine konuk olan ünlü türkücü, yöre insanlarıyla birlikte Urfa'nın en güzel türkülerini izleyenler için seslendiriyor.


Davetsiz Misafir Şanlıurfa Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.
Davetsiz Misafir Şanlıurfa Bölümü

Davetsiz Misafir, yeni bölümü ile 28 Ağustos Pazar 23:00'da Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...

Ödüllü Büyük Yarışma Başladı




Kısa film yarışması ile yetenekli gençlere büyük imkânlar sunan Mehtap Tv, amatör ve profesyonel olarak çalışan senaryo yazarlarının desteklenmesi, özgün ve kaliteli senaryoların yazılması ve sinema sanatına katkı sağlanmasını amaçlayan serbest konulu "senaryo yarışması" düzenliyor.

Yeteneğine güvenen, yarışmada ödül almak, televizyon ve sinema dünyasına adım atmak isteyen senaristler için kaçırılmayacak büyük fırsat.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Senaryolar tv filmi formatında, 30 sayfayı geçmeyecek şekilde, 12 punto ile times new roman fontu ile yazılacaktır.

Senaryolar için bir konu zorunluluğu konmamıştır. Konular yazarları tarafından belirlenecektir.

Her katılımcı en fazla üç senaryoyla katılabilecektir.

Yarışmaya senaryo ile birlikte ayrı bir sayfa olarak film öyküsü (snopsis) de gönderilmesi zorunludur.

Yarışma Türkiye’de ya da yurtdışında yaşayan herkese açıktır.

Yarışmaya daha önce filme çekilmemiş, özgün senaryolar kabul edilecektir. Başka bir senaryodan, herhangi bir yazılı eserden, filmden kısmen ya da tamamen kopya edilmiş olmamalıdır. Bu gibi istenmeyen bir durumun jüri tarafından değerlendirme sırasında ya da sonuçların açıklanmasından sonra tespit edilmesi halinde söz konusu çalışma yarışma dışı bırakılacaktır. (Başka yarışmalara katılmış olan senaryolar da gönderilebilir .)

Kamu ahlakına zarar verici ve kişi haklarını rencide edici nitelikteki senaryolar yarışma dışı tutulacaktır.

Katılımcılar web sitemizde bulunan kayıt formuna kendi adını, senaryonun adını ve irtibat bilgilerini, özgeçmişlerini doldurup senaryolarını yükleyebilecektir.
Yarışma şartnamesine uymayan başvurular niteliğine bakılmaksızın yarışma dışı bırakılacaktır.

Yarışmaya gönderilen senaryolar değerlendirmeye alınsın ya da alınmasın yazarlarına iade edilmez.

Yarışma sonuçlandıktan sonra 3. şahıslar tarafından iddia edilecek her türlü telif hakkı taleplerinden Samanyolu Yayın Grubu ve jüri üyeleri sorumlu değildir. Doğacak yasal sorumlulukların tümü katılımcıya ait olacaktır.

Yarışmaya katılacak senaryolardan ön elemeyi geçenler, sonrasında seçici kurul tarafından değerlendirilecektir.

Değerlendirilme ve yarışma sonuçları, 1 Ocak 2012 tarihinde açıklanacaktır. (Jüri gerek gördüğü durumda bu tarihi uzatabilir.)
Yarışmaya son katılım tarihi ise 1 Kasım 2011'dir.


BAŞVURULARININIZI AŞAĞIDAKİ "KENDİ SENARYONU YAZ" LİNKİ ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ.

"KENDİ SENARYONU YAZ





Ödüllü Büyük Yarışma Başladı

Maceracı, Gümüşhane Kelkit’te

Resim

Maceracı, Ramazan’a özel yeni bölümüyle Gümüşhane Kelkit’ten çok özel görüntülerle sizlerle... 

Her hafta Anadolu’nun farklı güzelliklerini ekrana getiren Maceracı, bu hafta Gümüşhane’ye gidiyor. Murat Yeni, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde gezmedik yer bırakmıyor. İlginç gelenek ve göreneklerin yıllardır yaşatıldığı köyleri ziyaret eden Maceracı Kelkit’in eşsiz yaylalarını ve sıcak insanlarını ekrana getiriyor. 

Maceracı’nın bu haftaki bölümünde köy meydanındaki ahali ile gerçekleştirilen güzel sohbetler, Pide Kapma yarışı, mahalleler arasında düzenlenen yemek yarışmaları eğlenceli görüntüler eşliğinde ekrana geliyor. 

Kelkit’te Davulculuk mesleğinin inceliklerini izleyici ile paylaşan Yeni, daha sonra Zilli Kilim’in hikayesini yöre insanlarının anlatımıyla ekrana taşıyor. 


Maceracı Gümüşhane Kelkit Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Maceracı Gümüşhane Kelkit Bölümü


Türkiye’nin dört bir yanını karış karış gezen Maceracı, Murat Yeni’nin keyifli sunumuyla 26 Ağustos Cuma günü saat 23.30’da Samanyolu’nda...

Ramazan'ın Son Günlerini İyi Değerlendirin

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının son 6 günündeyiz artık. Kadir Gecesi'nin de olduğu bu sayılı günleri değerlendirme adına neler yapabiliriz?
Ramazan ayı mü'minler için bayram içinde bayram olan bir manevî iklim anlamına geliyor. Ramazan'ın sahur ve teheccütleri, Ramazan içindeki cuma gün ve geceleri, mukabeleler, oruç açma anında duaların en çok kabul edildiği an, Kadir ve arefe gecesi bayrama ulaşmadan bayram neşesi veren kutlu zaman dilimleri. Hepsini ayrı ayrı değerlendirmek, kıymetini bilmek, coşkusunu yaşayıp paylaşmak gerekiyor. Bu son 10 gün içinde günahımız çok olsa da tövbe edip Ramazan'ın bereketiyle inşallah affa nail olup cehennemden âzâd olabiliriz. 

Zekât için müsait zaman 

Zekât verecekler son günlere bırakmadan hesaplarını yapıp verecekleri fakirleri bulabilirler. Hem bayram öncesi Müslümanlar sevindirilmiş, hem de Ramazan bereketiyle kat kat sevaplar kazanılmış olur. 
Fitreleri son âna bırakmayın 

Bayram sabahına kadar verilmesi gereken fitre/fıtr sadakalarını da son ana bırakmamak gerekiyor. Fitreler bir an önce sahiplerini bulmalı ve onların da bayramı sevinçle karşılamaları sağlanmalı. 

Kadir Gecesi 

Efendimiz (sas) Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son 10 gününde tek gecelerde aramamız gerektiğini belirtiyor. Umumiyetle 27. geceyi ihya ediyoruz; ancak Efendimiz "arayın" dediği için her tek geceyi Kadir bilip ihya etmek, uyanık olup kaçırmamak, bir şekilde yakalandığı hissi galip gelmişse dostlarla haberleşip paylaşmak gerekiyor. 
Siz de itikâf yapabilirsiniz 

Bu sene itikâfa girecekler hazırlıklarını yaptı ve tespit edilen camilerde itikâfa girdi bile. Allah kendileri ve ümmet-i Muhammed (sas) için edecekleri duaları, dökecekleri gözyaşlarını şimdiden kabul buyursun. Ama biz de cuma namazı kılınan bir camiye velev bir kapısından girip diğer kapısından çıkmak için dahi girsek "neveytü'l i'tikaf" (itikafa niyet ettim) dersek, bu sevabı biz de kazanabiliriz. 

Son cuma 

Bu cuma, Ramazan'ın son cuma namazını kılacak, bu mübarek vakti Ramazan içinde son kez ihya edeceğiz. Cuma gününde öğle ile ikindi arası bulunan ve yakalandığında tüm duaların kabul olduğu "icabet vakti"ni kollamakta ihmal etmeyelim. 
Sıla-i rahim Ramazan ayı ve bayramlar sıla-i rahimin, akrabalarla iletişimin en çok yükseldiği zaman dilimleridir. Hâlâ irtibatımızın olmadığı, küskün olduğumuz tanıdıklarımız varsa Ramazan'ı ve gelecek Kadir Gecesi'ni fırsat bilip bu vesileyle ve münasip bir dille arayıp helalleşebiliriz. 

Son hafta sonu 

Bu hafta sonu Ramazan içinde yaşayacağımız son cumartesi ve pazar günleri olacak. Davet edeceğiniz ve davetine icabet edeceğiniz yerleri şimdiden belirleyin ki, hafta sonunuz bomboş geçmesin. 

Arefe gecesi zenginliği 

Rahmet kapılarının dört mübarek gecede açılacağı bildirilmiştir. Bu gecelerde yapılan dua, reddolunmaz. Bunlar, Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci gecesi, Berat ve arefe gecesidir. 
Her günümüz Ramazan gibi olsun 

Ramazan bizi ne güzel de kendi atmosferine sokup güzelleştiriverdi. Aç kalarak, sabrederek neredeyse ruhaniler gibi olduk. Teravihler, salavatlar, hatimlerle coşuyor, Kur'an'ımızı daha çok okuyabiliyoruz. Ee, bayram namazından sonra "hadi cami kardeş, 11 ay sonra görüşürüz!" mü diyeceğiz?!



Ramazan'ın Son Günlerini İyi Değerlendirin

23 Ağustos 2011 Salı

İmam-ı Buhari'nin Ülkesinden Bir Esinti

Resim

Ayna programı Orta Asya’nın ortalarına uzanıyor ve hiç bir denize kıyısı olmayan ülke Özbekistan’ı getiriyor ekranlara.

Ayna bu haftaki ilk durağı Hiva şehri…2 bin 500 yıldır hayatın devam ettiği u şehir zamanda bir yolculuğa çıkarıyor Ayna ekibini. Sur içinde yer alan eski şehir; adım başı yer alan tarihi eserler, müzeler, hediyelik eşya dükkanlarıyla ziyaretçilere gizemli bir dünyanın kapılarını açıyor. Her yıl 20 bin kişi bu şehrin büyüsüne kapılıp ziyaret ediyor bu toprakları.

Hiva bölgesindeki lokantalar bölgeye has şarkılar ve danslar eşliğinde yemek yeme imkanı da tanıyor, müşterilerine.

İpek yolu kenti Hiva’dan bir başka İpek Yolu kenti Buhara’ya düşüyor bu kez Ayna’nın yolu. 
Geçmişi 1127 yılına dayanan Kalan Minare, Kalan Minare’de yüzyıllardır ilim irfan yuvası olma özelliğini kaybetmeyen Mir Arap Medresesi ve sahip olduğu daha birçok tarihi eserle yine farklı bir zamanı yaşatıyor ziyaretçilere.

Ayna ekibi Buhara’da Buhara Hanlığı’nın kışlık sarayını, geleneksel el sanatlarını ve Bahauddin Nakşibendi Hazretlerinin türbesini de ekrana getiriyor.

Ayna’nın Özbekistan’daki son durağı Semerkant. Ayna’nın Semerkant turu şehrin en ünlü meydanı Registan Meydanı ile başlıyor. Meydanda çok önemli insanlar yetiştirmiş olan üç medrese bir arada bulunuyor.

Ayna’nın yolu Semerkant’ta bir halk pazarına da düşüyor. Pazarlar Özbek kültürünü tanımak için en iyi yerler.. Burada Saim Orhan Özbeklerin kullandığı kep olan doppileri deniyor, birer tablo gibi hazırlanan ekmekleri ekrana getiriyor.

Büyük hadis alimi İmam-ı Buhari’nin kabri, Uluğ Bey’in rasathanesi ve sahabe Kusem İbn-i Abbas’ın türbesi yine Ayna’da ekran gelecek konular arasında.






Ayna - Özbekistan bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.
Ayna - Özbekistan Bölümü

Dünyayı ekranlarınıza getiren program Ayna bu bölümde Özbekistan'da..

Süleymaniye'de “İftar Zamanı"

İftar Zamanı programı, Süleymaniye Camii'nden ekrana geliyor... 

Reha Yeprem’in sunumu ile ekranlara gelen İftar Zamanı’nda merak ettiğiniz Ramazan’a, oruç ve diğer ibadetlere dair sorulara cevap aranıyor. Program boyunca, Murat Yeni’nin kutsal topraklardan ekrana getireceği “Mukaddes Yolculuk” programından görüntüler ekrana geliyor. Peygamber efendimize ait olan mekanların daha önce hiçbir yerde ekrana yansımayan kareleri İftar Zamanı programının içinde Samanyolu TV’de... 

Reha Yeprem’in sunumu ile İftar Zamanı, 23 Ağustos Salı günü Süleymaniye Camii’nden canlı yayınla saat 19.00’da Samanyolu TV’de...



Süleymaniye'de “İftar Zamanı"

21 Ağustos 2011 Pazar

Zaman'a Uluslararası İnteraktif Medya Ödülü

Zaman Gazetesi internet sitesinin yeni yüzü, dünyanın en prestijli yarışmalarından İnteraktif Medya Ödülleri'nin 'Gazete' kategorisinde 'Üstün Başarı' ödülüne layık görüldü.

Resim

Uluslar arası Baskı Kalitesi ödülü sahibi olan Zaman bu başarısını internet ortamında da ispatladı. Zaman Gazetesi internet sitesinin iletişim alanındaki başarısı aldığı bu ödülle uluslar arası bir kurum tarafından da onaylanmış oldu. 

İnteraktif Medya Konseyi (Interactive Media Council-IMC) tarafından her yıl düzenlenen İnteraktif Medya Ödülleri (Interactive Media Awards-IMA) yarışmasında internetle ilgili profesyoneller ödüllendiriliyor. Kâr amacı gütmeyen kurum yarışmayla internette standartları geliştirmeyi ve destek sağlamayı hedefliyor. 

İnteraktif Medya Ödülleri (IMA) internet sitelerinin tasarımı ve geliştirilmesinde yüksek standartları tanımlayıp kişileri ve kurumları üstün başarıları onurlandırmak için ödüller veriyor. Yarışma her bir kategori için senede bir kere düzenleniyor. Başvuruların değerlendirilmesini yapmak üzere kendi alanında uzman en az 3 kişi görevlendiriliyor. Bu kişiler siteyi 5 farklı alanda değerlendirmeye alıyor. 

Konsey tarafından dünyadaki en iyi uygulamaları belirlemek amacıyla düzenlenen İnteraktif Medya Ödülleri kapsamında eğitimden e-ticarete, eğlenceden finansa, sağlıktan haberciliğe kadar çok sayıda kategoride web sitesi değerlendiriliyor.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... edya-odulu


Zaman'a Uluslararası İnteraktif Medya Ödülü

Şefkat Tepe Yeni Sezona İddialı Giriyor

Samanyolu Televizyonu'nun en çok izlenen ve sezonu birincilikle bitiren dizisi Şefkat Tepe, yeni sezonun startını verdi.
Samanyolu Televizyonu'nun en çok izlenen ve sezonu birincilikle bitiren dizisi Şefkat Tepe, yeni sezonun startını verdi. Yeni sezona da Konya'da devam edecek olan dizi ekibi, Demirkıran tesislerinde iftarda buluştu. Yeni sezona iddialı giren ekip, çekimleri haftaya başlayacak dizinin izleyiciyi bu yıl da ekrana kilitleyeceği görüşünde. 

Dizinin yapımcısı Salih Asan, izleyiciye, ülkenin gerçeklerini anlatmaya devam edeceklerini söyledi. Dizide Türk askerinin şefkatini anlattıklarını dile getiren Asan, "İkinci sezonun açılışını yapıyoruz. Bütün set ekibi, oyuncu kadrosu ve dizide görev alan tüm arkadaşlarımızla bir araya geldik. Çekimlerimiz yine Konya'da devam edecek. Bu sezon da dizide ülkenin yaşadığı gerçekleri anlatmayı sürdüreceğiz. Yine askerimizin sürekli vatandaşın yanında olduğunu, millet ile askerin etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduğunu göstermeye devam edeceğiz. Askerle milletin barışık bir yaşamda çok daha güzel günleri oluşturabileceğini anlatacaklar, başarılı bir çalışma olacak, bu iftarla arkadaşlarımızı bir arada görmenin mutluluğunu yaşadık. " diye konuştu. 

Dizinin Yönetmeni Erhan Baytimur ise sezonu birinci olarak kapattıklarının altını çizdi. Bu sezon daha fazla çalışmak zorunda olduğunu dile getiren Baytimur, "Daha iyi çalışmak zorundayız. O yüzden çok daha fazla özeniyoruz, çünkü bu başarıyı korumamız gerekiyor. Oyuncularımız, teknik ekibimiz, herkes bunun farkındalar. " dedi. 

Dizinin Leyla'sı Aslıhan Güner de çok yoğun ve zorlu şartları olan bir dönem geçirdiklerini aktardı. Seyircinin ilgisinin kendilerine daha fazla görev yüklediğini kaydeden Güner, "Her şeye rağmen ekibimiz ve yaptığımız işten çok mutluluk duyarak, kendimiz de bundan iyi hissederek çalıştık. Dizi sezonu birinci olarak kapatmamız bizim için ödül oldu. Yeni sezonda daha büyük sorumluluk aldık. Bizi bire taşıyan seyirci kitlesine, bu sene de aynı beklentilerine cevap vermek zorundayız. " İfadelerini kullandı. 

Dizinin başrol oyuncusu Serdar Komutan rolündeki Mert Kılıç da her Türk vatandaşının içerisinde bir asker olduğunu dile getirdi. Mert Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin insanlarının içerisinde bir asker var. Ben bir asker karakterini canlandırıyorum. Ama insanlar onu öyle bir seviyor ki o karakteri öyle bir seviyorlar ki kendi evlerinde o insanla yaşamaya başlıyor. " şeklinde konuştu.

:arrow: Videoyu izlemek için tıklayın



Şefkat Tepe Yeni Sezona İddialı Giriyor

'Ramazan'da Reyting Yarışı Beni Mutsuz Ediyor'

Ramazan'da reyting yarışı beni mutsuz ediyor'

Resim

Televizyonlarda ekrana gelen iftar ve sahur programlarının yazılı basındaki haberleri gündemden düşmezken, yaşananları 'yarış' olarak gören Samanyolu TV'nin İftar Saati sunucusu Reha Yeprem, bu durumdan duyduğu mutsuzluğu dile getiriyor.

Ramazan'a yönelik programların hazırlanış aşamasında reyting kaygısı yaşandığını söyleyen Yeprem, "Ramazan programları artık oturdu diyebiliriz. Ancak son zamanlarda bir reyting yarışına dönüştüğünü görüyorum. Bu, yapılanları az da olsa gölgeliyor. Reytingden çok halka ne vermeliz onu düşünmemiz lazım." diyor. Kendisi televizyoncu olan ve uzun yıllar Ramazan'da ekrana çıkan sunucu, 'içeriden' biri olarak konuşmasının doğru olmayacağının da farkında. Endişesi ise işin büyüsünün yok olması... Bu tür program yapanlara "Bir kişinin kurtuluşuna vesile olmak, üzerine güneşin doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır." sözünü de hatırlatan Reha Yeprem, reytingin her şey olmadığını şu cümleyle özetliyor: "Reyting almayan bir programda doğru şeyler söylenir ve bir kişi de etkilenirse bundan daha önemli ne olabilir ki?"

BUNLARI KONUŞMAK BİLE GÜZEL

Televizyonlarda her gün sayısız programda kötülüğün reklamı yapılırken, bugün iftar ve sahur programları üzerinde konuşuyor olmanın bile çok önemli olduğunu söyleyen Yeprem, "Her ne kadar kendi içimizde eleştirsek de, bugün böyle bir yarış olması gerçekten televizyonlar adına önemli bir gelişme." diyor.

Samanyolu TV'de yayınlanan İftar Zamanı'nda yoğun e-mail ve telefon trafiğinin ardından değişikliğe gidildi. Herkesin iftarını açtığı zaman diliminde ekrana gelen program, bundan sonra stüdyodan değil açık alanlardaki canlı yayınlarıyla ekrana gelecek.

YUSUF BÜLBÜL - 18.08.2011



'Ramazan'da Reyting Yarışı Beni Mutsuz Ediyor'

17 Ağustos 2011 Çarşamba

'Davetsiz Misafir' Yeşil Elma'da

Yeşil Elma'nın konuğu Davetsiz Misafir'in sevilen ismi... 

Yeşil Elma’nın 17 Ağustos Çarşamba günkü konuğu Davetsiz Misafir’in başarılı sunucusu Turgay Başyayla. Ünlü türkücü bu haftaki program çekimlerinin arasında fırsat bulunca soluğu Oktay Usta’nın mutfağında alıyor. Yeşil Elma mutfağında yemek yapmayı deneyecek olan ünlü türkücü Başyayla, izleyenlere türküleri ve esprileriyle eğlenceli dakikalar yaşatacak, iftar sofraları için Oktay Usta ile birlikte birbirinden lezzetli menüler hazırlayacak. 

Ramazan ayında da evlerinize misafir olan ekranların vazgeçilmez tek “yemek-eğlence” programı “Yeşil Elma” 17 Ağustos Çarşamba günü saat 13.00’da Samanyolu’nda..

Detaylı bilgi için tıklayın

'İftar Zamanı' Eyüp Sultan'da

'İftar Zamanı' Eyüp Sultan'da


İftar Zamanı’nda merak ettiğiniz Ramazan’a, oruç ve diğer ibadetlere dair sorulara cevap aranıyor... 

Samanyolu TV’de yayınlanan İftar Zamanı programı, yoğun mail ve telefon trafiğinin ardından yayınlarını herkesin iftarını açtığı açık alanlarda yapma kararı aldı. 

Reha Yeprem’in sunumu ile ekranlara gelen İftar Zamanı’nda merak ettiğiniz Ramazan’a, oruç ve diğer ibadetlere dair sorulara cevap aranıyor. Program boyunca, İslam'a uzanan yolculuk “Barış Köprüleri” ve Murat Yeni’nin kutsal topraklardan ekrana getireceği “Mukaddes Yolculuk” programından görüntüler ekrana geliyor. Bir ay Müslüman gibi yaşamaya başlayan farklı din, ırk ve milletten insanların görüntüleri ve Peygamber efendimize ait olan mekanların daha önce hiçbir yerde ekrana yansımayan kareleri İftar Zamanı programının içinde Samanyolu TV’de. 

Reha Yeprem’in sunumu ile İftar Zamanı, 17 Ağustos Çarşamba günü Eyüp Sultan’dan canlı yayınla saat 19.00’da Samanyolu TV’de...

Detaylı bilgi için tıklayın

Hz. Ömer'in Şehit Edilişi STV'de Ekrana Geliyor!

Bir çok ilmihali ve İslam tarihi ile alakalı konulara ışık tutan "Işık Süvarileri"nin bugünkü bölümünde Halid Bin Velid'in dünyadan ayrılışı ve Halife Hz. Ömer'in şehit edilişi Samanyolu ekranlarında. 

Işık Süvarileri'nin yeni bölümünde; on yıl süren halifeliği boyunca, sahip olduğu Kur'an ahlakı ve bu ahlakın gerektirdiği adalet anlayışı ile idaresindeki tüm İslam toplumunun gönlünü kazanacak bir yönetim uygulayan Hz. Ömer'in şehit edilişi ve Allah'ın Kılıcı lakabıyla tanınan kumandan Sahabi Halid Bin Velid'in dünyadan ayrılışı ekrana geliyor.



Detaylı bilgi için tıklayın

SYG Yönetimi İftarda Buluştu

Samanyolu Yayın Grubu'nun geleneksel iftar yemeğinde bir araya gelindi. 

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca; SYG kanallarının yayın yönetmenleri, üst düzey yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleriyle Pinhan Restaurant'ta iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gecede Samanyolu Yayın Grubu Yayın Müdürü Abdullah Bağ veSamanyolu Haber TVYayın YönetmeniMetin Yıkarödüllerini Sedat Yetişkin ve Mustafa Özcan'ın elinden aldı. İşte SYG geleneksel iftar gecesinde yaşanan o renkli anlar;

Fotoğrafları görmek için tıklayın

Kaynak: 
http://www.samanyoluhaber.com/h_645369_ ... -foto.htmş



SYG Yönetimi İftarda Buluştu

Ayna Bu Hafta Sırbistan'ın Sancak Bölgesinden Sesleniyor Sizlere

Sancak 1912’ye kadar Osmanlı’ya bağlı kaldı. Sancak bölgesinin en büyük şehri Yeni Pazar’ı geziyoruz. Dükkanlarında Türkçe yazan tabelalar, sokaklarında Türkçe konuşan insanlar görüyoruz. Bu şehrin nüfusu 125 bin ve nüfusunun %80’i Boşnak Müslüman.

Yeni Pazar sokaklarını dolaşırken ilginç bir isme rastladık. 
Yeni Pazar’da Boluspor’un eski kalecisi Halitovic ile karşılaşıyoruz. Türkiye’de 5 yıl kalan Halitovic hala Türkiye’yi özlüyor. Sokaklarda dolaşmaya devam ediyoruz ve kısa zaman içerisinde bile Türkçemizi konuşan çok sayıda Sancaklıya rastlıyoruz.

Yeni Pazar’ın ayakta kalan en eski camisi Leylek Camii ya da diğer adıyla Silahtar Ahmet Bey Camii.
Rivayetlere göre Fatih Sultan Mehmet Han bu camide namaz kılmış ve buradan fetihlerine devam etmiş. Silahtar Ahmet Bey Caminin mimarisi, Osmanlı’nın ilk dönem cami mimarisini andırıyor ve Bursa ekolünün izlerini taşıyor. Cami kapısı alçak girişli yapılmış ki girenler başlarını eğip tevazu içerisinde Allahın huzurunda el pençe divan dursunlar. 

Boşnak bir ilahi grubu Türkçe ilahi söyleyebilir mi?
Sancakta İsa Bey ilahi grubuyla beraberiz. Ayna’ya özel Boşnakça, Türkçe, İngilizce ve Arapça ilahiler sunuyorlar. Büyük bir zevkle dinliyoruz onları. İsa Bey ilahi grubunun Sancak’ta en iyi iki ilahi grubundan birisi olduğunu öğreniyoruz.

1300 m yükseklikte iftar yemeği yiyoruz.
Yeni Pazar yakınlarındaki Peşter yaylasına tırmanıyoruz. Cerekare köyünde Yaşareviç ailesinin iftar yemeğine davetliyiz. Güler yüzle karşılanıyoruz. Tam bir yayla sofrası bu. Bize Biryan ikram ediyorlar. Sofradaki et, yaylada beslenen hayvanın eti ve çok lezzetli. Ekmekse ev yapımı. Bardaklardaki su ise pınardan getirilmiş. Neleri var neleri yoksa sofraya getiren ve bize ikram eden bu sıcak ve samimi aileyle beraber neşe içerisinde açıyoruz iftarımızı. 

Sancak bölgesinin en genç şehri Tutin.
Yeni Pazar’dan 40 dakikalık bir kara yolculuğuyla Tutin şehrine geldik. Tutin halkının %99’u Müslüman. Tutin Kültür Merkezine gidiyoruz. Tutin Kültür Sanat topluluğu bizim için Sancak’ın farklı yörelerine ait halk oyunlarını sunuyorlar.






Ayna bu hafta Sırbistan bölümüyle Cumartesi saat 23:00'te Samanyolu TV'de sizlerle...

KASİAD'dan Ayna'lı İftar

KASİAD önceki akşam Samanyolu Televizyonunun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'ında katılımıyla Antikkapı Restorant'ta bir araya geldi


Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) önceki akşam Ramazan Ayı coşkusunu üyeleri ile paylaşmak için Samanyolu Televizyonunun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'ında katılımıyla Antikkapı Restorant'ta bir araya geldi.

KASİAD iftar programında Dernek Başkanı Osman Yavuz, AK Parti milletvekili Zeki Aygün, KASİAD Başkan Yardımcısı Mustafa Çoban, Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Halil Kodal, İş Adamı Ali Yılmaz, Samanyolu Televizyonu 'Ayna' programı yapımcısı ve sunucu Saim Orhan, İl Emniyet Müdürü Abdullah Öztürk, Serbest Bölge Müdürü Yusuf Zencebil, SGK İl Müdürü Muharrem Akbaş, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Aydın Gündoğdu ve Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ. Kobi sorumlu Müdürü Menduh Kara yer aldı.

YAVUZ: SOMALİ'YE YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Dernek Başkanı Osman Yavuz Somali'ye yardımlarının devam ettiğini belirterek "KASİAD üyelerinin de destekleriyle Kimse Yok mu Derneği Somali'ye dolar yardım götürdü. Bu yardımlarımız devam etmektedir. Dünyada herkese yetecek kadar yiyecek üretilmesine rağmen 852 milyon insan aç, her gün açlıktan 25 bin kişi ölüyor. Buhranlarla çalkalanan dünyanın durulması ve huzura ermesi komşusu açken tok yatmayanların oruçla aç komşunun halini anlayanların eliyle olacaktır" ifadelerine yer verdi. Sözlerine devam eden Yavuz "Türkiye ekonomik büyüklükte dünyanın 17.si 2010 yılı ihracatı 113 milyar dolar, büyüme hızı 8,9 ile ilk sıralarda. 2023 vizyonu ihracat hedefi 500 milyar dolar ve dünyanın 10 ekonomisinden biri olmak. Bu, bugüne kadar gelinen yeri katlamak demektir. Bu konuda en büyük yük iş adamlarının omzunda. KASİAD olarak bu yükü taşıyan iş adamları ile beraber çok önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

21. YY'IN EVLİYA ÇELEBİSİ YEMEĞE KONUK OLDU

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Osman Yavuz sponsorluklarından dolayı Türkiye Finans katılım Bankası AŞ. Adına Genel Müdür Yardımcısı Aydın Gündoğdu'ya plaket takdim etti. KASİAD iftar programının ardından Sabancı Kültür Sitesinde 21. yy'ın Evliya Çelebi'si olarak adlandırılan, gezdiği 130 ülkede yaklaşık 1,200,000 km yol yapan, dünyayı 30 kez turlayan, Samanyolu Televizyonunun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'ın 'Dünya T uru' programı gerçekleşti.

“PAPUA YENİ GİNEDE BİLE TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR”
Program öncesi kısa bir konuşma yapan Saim Orhan dilin çok önemli olduğunu vurgulayarak "Dil çok önelidir. Dilini öğrettiğinde toplumda kendini daha iyi ifade edebiliyorsun dolayısıyla dil öğretmek ülkeni tanıtmak açısından çok önemli. Program yapmak için gittiğimiz bazı Afrika ülkelerinde Türkiye’den geliyoruz deyince garip garip yüzümüze bakıyorlardı. Türk Kolejleri ile Türkiye’yi dünyaya tanıttık. Artık, Papua Yeni Gine’de bile Türk bayrağı dalgalanıyor. Türkiye’nin dünyada saygınlığı giderek artıyor. Türk Kolejlerinde okuyan, dilimizi, kültürümüzü öğrenen yabancı öğrenciler, dünya barışında önemli roller oynayacak" şeklinde konuştu.
Konuşmalarının sonunda AK Parti milletvekili Zeki Aygün, Samanyolu Televizyonunun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'a, katılımından dolayı plaket takdim etti.


Kaynak: http://www.samanyoluhaber.com/h_643920_ ... ruyor.html



KASİAD'dan Ayna'lı İftar