30 Mart 2012 Cuma

Maceracı Denizli'de

Resim

Maceracı programı bu hafta, eşsiz doğal güzelliği ve antik şehirleri ile ünlü Denizli'nin Geleneksel Ahıska Düğünü'nü ekrana getiriyor. Yeni, Denizli halkının üzüm çekirdeğiyle yaptıkları bin bir çeşit lezzeti ekrana yansıtıyor. Ardından Paintball oynamaya başlayan Maceracı eğlenceli görüntüleri izleyenlerle paylaşıyor.

Denizli'nin dillere destan lezzeti tahinli pidesi, Meşhur Denizli Horozu'nun diğer horozlardan farkı, Denizli Horozu'nun olmazsa olmazları ve daha birçok şey 30 Mart Cuma saat 23:00'de Samanyolu TV'de...




Maceracı Denizli Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Maceracı Denizli Bölümü

Türkiye'yi karış karış gezen Maceracı, Denizli bölümüyle 30 Mart Cuma 23:00'da Samanyolu TV'de.

Farklı Boyut 24. Bölüm

'Farklı Boyut' 30 Mart Cuma 19:30'da
Resim

İki yıl kadar önce kahraman bir bomba imha uzmanı olan Kadri, en yakın arkadaşı Mansur’un gözleri önünde görev başında parçalanarak şehit düşer. Geçen süre içinde Mansur, Kadri’nin ailesine destek olmuştur. Her türlü derdini de gidip arkadaşının mezarı başında anlatır. Ve son gittiğinde borçlarından dolayı evine haciz gelmek üzere olduğunu anlatır arkadaşına. Şimdiye dek onuru için yaşayan emniyetin harika çocuğu, artık bunu kaldıramayıp intihar etmeyi düşünmektedir.

Tam da bu anda 5 yıl önce canlı bomba olmaktan kurtarıp hapse attırdığı Savaş da tahliye olur. 5 yıl boyunca Savaş hapiste için bilenmiştir ve tek hedefi kendisini hapse atan Mansur’u öldürmektir. Melek'i yine zorlu bir görev beklemektedir. 

Diğer yanda ise Melike yüzünden yataklara düşen Fazilet, onu evden gönderir. Hançer’den ayrılana dek konuşmama kararı almıştır. İkisinin arasında kalan Melek, ne yapacağını şaşırmış durumdadır.




Farklı Boyut 24. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Farklı Boyut 24. Bölüm Kritikler ve Analizler

Farklı Boyut, 24. yeni bölümü ile 30 Mart Cuma akşamı 19:30'da Samanyolu TV'de...

Seyyar Stüdyo ile Halka Gideceğiz

Samanyolu Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Mehtap, 5 ay önce yayın hayatına başladı.

Resim

'Gönül dünyamıza yeni bir ses' sloganıyla yola çıkan radyo, dernek ve üniversitelere kurduğu seyyar stüdyolar ile halkın ayağına gidiyor.

Radyoculuğa yeni bir tarz getirmeyi amaçlayan, dinleyicisinin ayağına giderek vatandaşla birlikte yayın yapan bir radyo var artık: Radyo Mehtap. Tarih 11.11.11'i gösterirken saat 11.00'de Kur'an-ı Kerim'in 11. suresinin ilk 11 ayeti okunarak yayın hayatına başladı Radyo Mehtap. Radyoculuğun sadece dört duvar arasına sıkışmış bir dinlence olmadığını anlatmak isteyen ekibin hedefi radyoculuğa yeni bir soluk getirmek. 

Radyo Mehtap, birbirinden farklı programlarıyla da dinleyicisinin beğenisini toplamaya başladı. ''Aksiyoner' isimli programda seyyar stüdyoyla kimi zaman bir dernek kimi zaman bir üniversite kimi zaman da bir yardımsever bir vatandaşın yanından dinleyiciyle buluşuyor. Yakında ise yurtdışında faaliyet gösteren Türk Okulları'ndaki gönüllüler arasında bulunmuş isimsiz kahramanların hikayelerini radyo tiyatrosu formatında dinleyicilere sunacak. Bu emeğin arkasında ise Dünya Radyo'nun 18 yıllık tecrübesi ve Samanyolu Radyolar Grubu'ndan 25 kişilik bir ekip var.

Radyo Mehtap Genel Yayın Yönetmeni Mesut Baran, çiçeği burnunda radyo için, ''Biz, iyi radyo dinleyicisinin ayağına gider.' diyoruz. Radyoculuk sadece dört duvar arasına sıkışmış bir sektör değildir. Güncel meselelerin yanında her şeyin Allah'ı anlattığını, her şeyin Allah'a vardığını göstermek ve dinletmek istiyoruz. ''diyor. Burç FM ve Mehtap TV'yle ortak programlar olduğunu ifade eden Baran, televizyonda Ramazan Ümit Şimşek'in sunduğu 'Çınaraltı' programının radyo versiyonu 'Çınarın Gölgesinde' ismiyle devam ediyor.

Burç FM'de yayınlanan 'Sesli Gazete, 'Sıfır Merkez' ve 'Öncüler' programlarının tekrarlarını da yayınlıyoruz. ''diye konuşuyor. Kimse Yok mu Derneği'nin de kendine yer bulduğu radyoda yapımcılığını Emre Başer'in yaptığı 'Tut Elimden' isimli programla hem yurtiçi hem yurtdışı derneğin faaliyetleri, yardımları duyuruluyor. Gönüllüler bizzat canlı yayın konuğu oluyor ve hissiyatlarını dinleyiciyle paylaşıyor.

Kimi zaman da ihtiyaç sahibi ve mağdurlar dertlerini anlatıyor, hayırseverlerle buluşturuluyor. Radyo Mehtap'ta herkesin kendinden bir şeyler bulacağını dile getiren Baran, ''Dinleyicilerimiz MFÖ grubunun Gel Gel Yanalım Aşka şarkısının ardından Mustafa Demirci'nin bir eserini dinleyebilir Arkasından da bir vaaz duyabilir." ifadelerini kullanıyor.



Seyyar Stüdyo ile Halka Gideceğiz

Samanyolu TV'nin Yeni Dizisi İki Dünya Arasında Başlıyor

Resim

İki kardeş arasında, İki kalp arasında, iki karar arasında iki yol arasında...

Hayatımız iki dünya arasında...




Samanyolu TV'nin yeni dizisi İki Dünya Arasında başlıyor...

Samanyolu Yayın Grubu 20 Yaşında

Yeniliklerin televizyonu Samanyolu TV başarılarla dolu 20 yılı geride bıraktı.

Resim

Türkiye, değişim ve dışa açılma vizyonunu sürdürmek ve büyümek istiyor. 1993 yılında ülkenin sorunlarını kavramış, geçmişini bilen ve geleceğe yeni bir vizyonla bakmayı amaçlamış bir medya kurumu doğdu.

Türkiyenin değişim arzusuna paralel olarak demokrasiye inandı ve katkı yaptı. Samanyolu televizyonu yayına başladığı günden bu yana hem teknolojik donanımı hemde yayıncılık birikimiyle mevcut medya içerisinde kendisine seçkin bir yer edindi.

Seviyeli dili, demokrat duruşu toplumun her kesimini kucaklayan ve birleştiren yayın politikasıyla takdir topladı. 2003 yılında kazandığı Uluslararası Kalite Ödülü ( Diamondstar) kalitesi ve etik değerlere bağlılığı sayesinde verildi.

Samanyolu Televizyonu toplumun her kesiminden insanların merakla ve beğeniyle izledikleri dizileri ve aktüel programlarıyla Türkiye'nin önde gelen kanalları arasında yer almayı başardı. Bugün Samanyolu Televizyonu dizileri dünya ülkelerine pazarlanıyor ve ilgiyle izleniyor.

Samanyolu Yayın Grubu inanç ve milli değerlerimizi gelenek ve modernizmi kuşatarak aktaran Mehtap Televizyonu'nu yayın hayatına katarak inancımıza, kültürümüze, milli ve manevi dünyamıza dair seçkin ve düzgün bir bakış sunmayı başardı.

Türkiye'nin demakratikleşme çabalarına paralel olarak kurulan Samanyolu Haber televizyonu dinamik, cesur ve şaşırtıcı haberciliğiyle zor bir misyonu yüklendi. Gerçekleri çekinmeden dile getirdi. 

Çocukların ekrandaki klavuzu Yumurcak TV, kaliteli yayınlarıyla Samanyolu Yayın Grubu'nun başarılarından birisi olarak yayın hayatına devam ediyor. Yumurcak televizyonu uzman Pedagog ve eğitimcilerin denetiminde programları çizgi filmleri ve çizgi dizileriyle yeni nesilleri geleceğe hazırlıyor.

Samanyolu Yayın Grubu, 2010 yılında toplumsal barışa katkı amacıyla cesur bir adım atarak Türkiye'nin ilk çok
dilli Kürtçe, Televizyon kanalını, Dünya TV'yi yayına başlattı.

Haberleri, yorumları ve manşetleriyle büyük ilgi gören Samanyoluhaber.com Türkiye'nin ilk internet platformu Küre TV'yi faaliyete geçiren Samanyolu Yayın Grubu gördüğü ilgiyle öncü ve yenilikçi politikasının başarısını kanıtlamış oldu.

Türkiye'de ilk kez kullanılmış olan motion tekniğiyle gerçekleştirilen Allah'ın Sadık Kulu: Barla adlı film çok uzun bir emek ve prodiksiyon sonucu olarak ortaya çıktı. Vizyonda milyonlarca seyircinin beğenisi ve takdiriyle izlendi. Gişe rekorları kırdı.

Samanyolu Yayın Grubu'nun medya dergisi olarak yayın hayatına başlayan Kehkeşan Dergisi ipad teknolojisi ile ilgi görmeyi başardı. Güvenli alıverişin adresi olan Tuna TV'de büyük ilgiyle karşılandı.

Samanyolu Televizyonu bugün Orta Asya Cumhuriyetlerinden Afrika'ya ABD'den Avrupa'ya uzanan bir yayın ağıyla dünya ya sesleniyor. Amerika stüdyolarından yayın yapan Emmy ödüllü programlarıyla Ebru TV İngilizce ve Almanca yayın yapan, Ebru Almanya, Azerbaycan'da yayın yapan Xezer Televizyonu büyük ilgiyle izleniyorlar.

Ayrıca Ebru Afrika, Samanyolu Avrupa ve Samanyolu Amerika, yayınları da ağıyla hizmet veriyor. Milli değerlerimizi seslendiren Burç FM, gündemi cesurca yorumlayan S Haber Radyo, gönül dünyamızın sesini aktaran Radyo Mehtap, büyük ilgi görüyor. İnternet üzerinden yayın yapan Dünya Radyo, Azerbaycan'da sevilen Xezer FM ve Burç FM, ülkeler arasında barış ve dostluğu pekiştiriyor. Samanyolu Yayın Grubu'nun Erbil'de kurduğu Devran Radyo kardeşlik mesajıyla yayına devam ediyor.

Kuruluşundan itibaren büyük düşünen, toplumsal sorunluluğu ilke edinen, değerlerimizi, ilkelerimizi reytinge feda etmeyen Samanyolu Yayın Grubu, geleceğimizi kurmak adına yorulmayacak, yeniliklerine, öncülüğüne devam edecek, vizyonu, birikimi, kalitesi ve dünyayı kucaklayan yayın ağıyla Samanyolu Yayın Grubu, artık bir global olmanın onurunu ve sorumluluğunu yaşıyor. Samanyolu Yayın Grubu Türkiye'ye güveniyor, Dünyaya sesleniyor.






Samanyolu Yayın Grubu 20 Yaşında

Ayna Peru'da

Resim


Ayna’nın dünya turu devam ediyor. Ayna bu hafta Güney Amerika ülkesi Peru’da.

Peru Brezilya ve Arjantin’den sonra Güney Amerika’nın toprak bakımından 3. büyük ülkesi. 1 milyon 285 bin km karelik topraklara sahip. Dünyada en büyük yüz ölçüme sahip 20 ülke arasında.

Ayna başkent Lima’dan renkli manzaralar getiriyor ekranlarınıza.

Papaz 1990 yılından beri her gün 15 m yükseklikten denize atlıyor. 150 yıl önce sevdiğine kavuşmayı bekleyen papaz kayalıktan denize düşünce ölür. O papazın anısına, papaz kılığına girmiş bu kişi de her gün bu kayalıktan denize atlıyor. Geçimini bu yolla kazanan sahte papaz günde ortalama 35 TL kazanıyormuş. 

Peru’da benzin istasyonları yolun ortasında. Sağından ve solundan geçen araçlar, benzini bitince duruyor ve benzin alıyorlar. Böylece zamandan da tasarruf yapmış oluyorlar.

3 bin çeşit patates yetişiyor Peru’da. Patatesin anavatanı Peru. Dünyada patatesin ilk yetiştiği yerin Peru’nun Titicaca bölgesi olduğu söyleniyor. 3 Bin çeşit patates türünden farklı farklı yemekler yapıyor Perulular.

Peru’nun başkenti Lima’dan İnka İmparatorluğunun başkenti Cusco’ya uçuyoruz. Bir saatlik bir zaman dilimi içerisinde deniz seviyesinden 3450 metreye çıktık. Ancak dinlenmeden çekimlerimize devam ediyoruz ve geleneksel bir festivale rastlıyoruz. Her şehir geleneksel giysileri içerisinde kendi kültürünü, adetlerini, gelenek ve göreneklerini tanıtıyor burada.

Cusco’da bir pazarı dolaşırken ilginç manzaralarla karşılaşıyoruz. Ellerinde telefon bekleşen insanlar görüyoruz. Bu kişiler telefon ihtiyacı olanlara telefonlarını kullandırtıyorlar ve para kazanıyorlar.

Yaklaşık 4 saatlik bir tren yolculuğu ve 25 dakikalık zirveye doğru minibüs yolculuğundan sonra antik şehir Machu Pichu’ya varıyoruz. Machu Pichu tarihte İnka Kraliyet üyeleri, soylular ve din adamlarının yaşadığı bir şehir. Şehrin hangi nedenlerden ve nasıl terk edildiği kesin olarak bilinmiyor. 1911 yılında Amerikalı Hiram Bingham bir gezi sırasında bu şehri bulur. İşte bugün burası Peru ülkesinin en önemli turistik noktası. Güney Amerika’nın en önemli Arkeolojik eseri.




Ayna - Peru bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Peru Bölümü

Saim Orhan'ın sunduğu Ayna programı, Peru bölümüyle 31 Mart Cumartesi günü saat 23.00'da Samanyolu'nda... 

22 Mart 2012 Perşembe

Maceracı Kahramanmaraş'ta

Türkiye'yi karış karış gezen Maceracı, Kahramanmaraş bölümüyle Samanyolu'nda.

Anadolu'nun farklı güzelliklerini ekrana getiren Maceracı, bu hafta Kahramanmaraş'tan çok özel görüntülerle ekrana geliyor. Yeni, Maraş'ın meşhur Çerez Tarhanası, enfes lezzeti Eli Böğründe ve dillere destan Maraş Dondurmasını ekrana yansıtıyor. Ardından ünlü Maraş biberini yiyen Maraş güreşçilerinin Murat Yeni'yle karda güreş tutmalarını ekranlara yansıtıyor.




Maceracı Kahramanmaraş Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Maceracı Kahramanmaraş Bölümü

Maraş halkının lezzetiyle nam salmış Maraş dondurmasından yaptıkları halteri, damaklardan silinmeyen lezzetleri ve daha birçok şey 23 Mart Cuma saat 23:00'de Samanyolu TV'de...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim 

Farklı Boyut 23. Bölüm

Melek'i bekleyen sürpriz ne ?

Resim

Farklı Boyut, heyecanla izleyeceğiniz yeni bölümüyle Samanyolu'nda..

Rüyasında gördüğü olayların gerçekleşmesiyle kendini farklı bir hayatın ortasında bulan Melek’in sıra dışı öyküsünü anlatan Farklı Boyut dizisi, yirmi üçüncü bölümüyle Samanyolu’nda.

Melek, Doktor Aslı’nın Suçsuzluğunu İspatlayabilecek mi?

Çok önemli bir davada gizli tanık olarak konuşacak Mehmet adındaki genç, Mefisto tarafından zehirlenerek hastaneye kaldırılır. Mehmet’in durumu ağırdır fakat Mefisto işini yarım bırakmaya niyetli değildir.

Hançer ise her zamanki gibi iş başındadır. Mehmet’in doktoru olan Aslı Hanım’ı ortadan kaldırmak ister. Fakat Melek’ten gelecek yardımı hesaba katmamaktadır.

Mehmet hayatını kaybeder ve Doktor Aslı cinayet zanlısı olarak tutuklanır. Diğer tarafta Melike’nin annesiyle ablasına danışmadan aldığı karar tüm ailede şok etkisi yaratır.




Farklı Boyut 23. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Farklı Boyut 23. Bölüm

Farklı Boyut, 23. yeni bölümü ile 23 Mart Cuma akşamı 19:30'da Samanyolu TV'de... 

Üstad Bediüzzaman'ı Anma Gecesi

Bediüzzaman'ı Anma Gecesi
Resim

Mehtap Tv Türkiye'nin ve İslam aleminin büyük mütefekkir ve alimlerinden Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini özel bir yayınla anıyor. Üstad Bediüzzaman Said Nursi hayatı, eserleri, davası ve etkileri bu programda anlatılacak.

Doktor Selman Kuzu'nun sunuculuğunu yaptığı programda ilahiyatçı İbrahim Kocabıyık yazar Vehbi Vakkasoğlu,
Prof. Dr. Osman Çakmak, Cemil Tüccar , Abdülvahit Tabakçı, üstadın hayatından hatıralar ve mücadelesini aktaracaklar. Kur'an-ı Kerim tilavetininde yer alacağı programda Süleyman Erkişi ve grubu ilahiler okuyacak.

Ayrıca Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Üstad Bediüzzaman Hazretlerine dair tespitleri programda yer alacak.

Cuma günü saat 21:00' da Selman Kuzu' nun sunacağı "Bediüzzaman' ı Anma Gecesi"ni kaçırmayın.


Üstad Bediüzzaman'ı Anma Gecesi

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gurbette 14. Yılı

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gurbette 14. Yılı

Resim

Bir hayat yaşıyoruz ki, her şey muamma, her şey iç içe düğüm. Gözlerine mil vurulmuş yığın yığın kalabalıklar, beşikten beri cidarlarına dayanarak emekledikleri bu âleme niçin geldiler? Nedir aradıkları? Boğuk boğuk sızlanışlar ve cihetlerden cihetsizliğe yükselen ritimsiz feryatlar.. cihan bir mâtemhane, her taraf kasvet örtülü.. bütün yük mazlumun sırtında; zalim kaygısız ve hayhuyu da kulak tırmalamakta. Hayat bu ise ölüme bin rahmet.. et ve kemiğin hatırı için, külçe haline gelen insanlığı fütursuz seyredenlere lânet.!

İnsan bir meçhul.Tahlili çok güç.. yer, içer ve yatar. Acaba o sadece bu mu? Yoksa gözle görülen âlem, tenteneli perde; o içlerden içe gaye varlık ve her şey ona bağlı, yokluğu içinde bir sultan mı?.. Eğer böyle değilse, o ve diğerleri arasında fark ne? Geçmiş zamanın elemlerini taşıyan ve gelecek zamanının endişelerine gebe olan akıl ise, onun bu vadideki ismi belâ. Ayırıcı vasıf eğer makinenin icadı ve atomun parçalanması ise; canavarların özlemi ile yaşadıkları vahşetin, birkaç saniyeciğe sıkıştırılmasından başka ne gösterilebilir? Bu hali ile insan, emsali için düşman.. hayat, hayata tuzak kuran bir şeytan. İnsan bir örgü, iplerin ucu belirsizlikte.. eller gölge kovalamakta, gözler serap peşinde... Kim taşıdığını tartacak, kim asılmış heyülasına can verecek?.. Bunlar soru.. sorular soru içinde. 

Sıtma ve karın ağrısından müteessir olan; sivri sinek ve arının ısırmasına karşı koyamayan, haşmeti içinde aciz insanın, bu girift bilmecelere karşı nokta-i istinadı ne olmalı? Kabir kapısında sönen hayat şulesi mi? Hayır hayır!.. Cihan sultanlığı da olsa, sonunda batıp giden şeyler, gelecek korku ve endişelere karşı merhem olamaz. Öyleyse nedir muhtaç olduğu şey onun? Nedir için için özlediği halde izine tesadüf edemediği cevher?

Hayat, her cihetiyle onun için serap.. hayat baştan başa ıstırap. Yollar kıvrım kıvrım ve yokuş; her taraf insana yabancı, her şey ona tuzak kurmuş..

"Bir garipsin şu dünyada;
Gülme gülme ağla gönül.
Derdin dahi çoktur senin
Gülme gülme ağla gönül." (Yunus)

Geldiğin yeri bilemediğin ve gideceğin yeri göremediğin için ağla!. Gözyaşlarını ceyhun et, o deryada boğul, belki o zaman aradığını bulursun. Acaba yollar sana karşı neden bu kadar vefasız? Yok yok!.. Günah, yolların değil; sen yönünü yitirdin... Kalbine biber ekilip, beynin, cesedine yedirildiği günden beri.. kamışın şekere karıştırılıp şerbetten tecahül edildiği günden beri. Sonra dünyanın taşını, toprağını, demirini senin beline yükleyenler, seni öz cevherinden uzaklaştırıp âdeta maddeleştirdiler. Kalbinin çeperini yüzüp ayaklarına çarık yaptılar ve ayak derilerini de taçlarda sorguç diye kullandılar. Sen yüzüstü emeklemeyi ve ayakların vazifesini ellere gördürmeyi marifet saymaya başladın.. ve en korkuncu, bütün hâdiselere kendi şahsî dünyandan baktığın için, her şeyi arzularının rengine boyanmış buldun. Nefis bir despot, duygular âsi; sen de onların şevkiyle şehvet dolu kombinezonlar çizen robot boyacı. Orucun demhânede, iftarın meyhanede, bayramın puthânede, iradesiz ve hadiseler zebunu zavallı mahlûk oldun. Ama gözlerinin önünde solan renkler, yokluğa doğru sürüklendiğinden acılaşan zevkler, uykunu kaçırıp hayata geldiğine bin pişman ettiğinden seni; sence hiçlikten ibaret olan ölüm sonrasını düşünmemek için, içinin ağlamasına rağmen, eğlence ve sefahet yerlerinde teselli dilenmeye başladın. Heyhat! O yara çok derin, yuf sana, bu derman pek mânâsız. 

"Bir geçmiş zamanı beyhude yadetme,
Bir gelecek zaman için boşuna feryat etme,
Geçmiş gelecek, bütün bunlar masal hep,
Eylenmene bak ömrünü berbat etme"

diyen maddeci şair, senin ruh perişaniyetini istenilenin üstünde tasvir edip kalbindeki ebed arzusunu işlemez hale getirmek istiyor.

Ama sen bir madde yığını değilsin; kâinattaki mânâları içinde toplayacak kadar geniş bir istidada sahip kutup varlık ve oluşun çekirdeğisin. Semalar tahtın, Sidre kemerin; Arş ise, sende bir örtü veya sendeki arşın arşı.

Sen şimdi bu ideal ülkeden çok uzaklarda bulunuyorsun. Gözlerini bağlayan başıbozuk kuvvetler, "İnin, bazınız bazınıza düşman olarak" silâhı ile tepetaklak kovulmana sebep oldular. Şimdi vahşet sahrasında afaki zevklerin tesiriyle mahmur ve ıstırap hecelemektesin.. gönlün daraldığı zaman yatar, acılar yüklendiği zaman yer ve içersin. Ah!.. Bunların bütün dertlere derman olacağını sanmak ne büyük hüsran! Emeller sende sonsuz, elemler tepe tepe omuzlarında.. lezzetlerden mahrum kalış elemi.. ebedî zevkleri elde edemeyiş elemi.. ya gidip de geri gelmeyenlerin senin içinde meydana getirdiği burkuntular.. inkâr edebilir misin bunları? Gittikleri yere sen de gideceksin ve bir daha geri dönmeyeceksin!.. 

'Burası muştur, yolu yokuştur,
Giden gelmiyor, bilmem ne iştir.'

Cihetler içinde duyduğun bu ses, sanki sana cihetsizlikten geliyor. Burası vatan değil.. dünya bir uğrak. Sen burada kimsesizsin.. sen burada öksüz ve garipsin. Kendine bir yâr ara ve bu perde perde gurbetten kurtul. Davanın halledilmiş şekli şu iki kelimede:

Sen gurbettesin!


Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gurbette 14. Yılı