13 Kasım 2010 Cumartesi

SAMANYOLU TV YENİ DİZİ

Samanyolu'nda Güz Gülleri açacak

Tarih, 12 Eylül 1980... Siyah-beyaz ekrandan halka hitap eden dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, yanına aldığı kuvvet komutanlarıyla ordunun yönetime el koyduğunu anlatıyor...

Ekran gerisinde ise lağvedilen partiler, tutuklanan liderler, işkenceler... Darbe Türkiye'de siyasi gelenekleri altüst ederken, darbe şartlarını olgunlaştırma sürecinde ve sonrasında atılan nifak tohumları ile halk da Kürt-Türk, Alevi-Sünni diye bölünüp birbirine düşman edilir. Bugüne kadar pek çok kitaba, filme ve diziye konu olan 12 Eylül askerî darbesi ve sonrası Samanyolu televizyonunun yeni dizisi "Güz Gülleri"nde işleniyor. Dizide, o dönemde uyandırılan fitnenin nelere mal olduğu, darbeden nemalananların, darbe mağdurlarına neler yaşattığı, iki ailenin hikâyesi üzerinden ekrana yansıyacak.

Çekimlerine önceki gün Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde başlanan dizide, 1980 darbesini yaşamış, farklı görüşlere sahip iki ailenin hikâyesi anlatılıyor. Darbe ile birlikte bir ailenin işleri çok iyi giderken, diğer aile yıkıma uğrar. Kendisine yapılan kötülüklere daha fazla dayanamayan mağdur ailenin babası ölür. Daha doğrusu köyde çıkacak bir Alevi-Sünni çatışmasına izin vermediği için öldürülür. Olaylar daha da içinden çıkılmaz bir hal alır ve suç Alevilerin üstüne atılır.

80 bölüm olarak planlanan dizide medya, siyaset ve mafya üçgeninde ilerleyen hikâyenin ilk dört bölümü 1980 yılını, diğer bölümleri ise 1980'den 1996'ya kadar geçen zamanı kapsıyor. Yapımcılığını Mustafa Kartal'ın üstlendiği dizinin yönetmeni Taner Tunç. Dizinin başrollerini Tekin Temel, Füsun Kostak ve Yunus Emre Yıldırımer paylaşıyor.


Resim
ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder