29 Ekim 2010 Cuma

KOLLAMA 100. Bölüm - Pikeas, oyunlarına devam ediyor...

Leyla hedefi değiştiriyor, deşifre olursa her şey biter.. Pikeas oyun içinde oyun oynuyor... Necip'se yeni şahitler, yeni yüzlerle tanışıyor...

Resim

Yiğit, Leyla'nın yaptığı hareketi görünce şok olur. Nedenini bir türlü anlayamaz.
Mazhar Bey, Yiğit bu işi çok araştırmasın diye ona yeni bir görev verir ama bu görev
Yiğit'in pek hoşuna gitmez. Leyla ise büyük bir riske girmiştir. Deşifre olursa yaşama şansı yoktur.

Pikeas ise, oyun içinde oyunlarına devam etmektedir. Tarihi suikastı
uygulamasına ramak kalmıştır. Ters giden hiçbir iş onu yıldırmaz. Hedef bellidir,
plan tamamdır, şimdi atılacak bir kurşun ülkeyi yıllar boyu başını kaldıramaz bir hale getirecektir.



27 Ekim 2010 Çarşamba

GÜZ GÜLLERİ 4. Bölüm - Gizemli bir mektup, Meryem'i hayata bağlıyor.

Meryem'in umudu tükeniyor... Parmaklıklar ardında ölümü beklerken; ansızın gelen bir mektup her şeyi değiştiriyor...

Resim

Meryem, eşi Ali'yi kaybedeli sekiz yıl olmuştur. Oğlu Yusuf ile beraber hayatına cezaevinde devam etmektedir. İşkence ve zulüm dolu parmaklıklara Meryem'in zayıf bedeni daha fazla dayanamaz. Ancak her şeyden umudunu yitirdiği anda onu tekrar hayata bağlayacak bir mektup alır. Kimdir bu mektubu gönderen? Meryem'i hayata bağlayan müjdeli haber nedir?

Hazım ise gücüne güç katmak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Şimdi umduğundan daha güçlü olmuştur ama bu gidişe dur diyen biri çıkacaktır. Ve bu isim, Hazım Kara'yı şok edecektir.


22 Ekim 2010 Cuma

KOLLAMA 99. Bölüm - Necip, Sinan'ın tuzağına düşüyor!

Mazhar Bey suikast planının peşinde... Pikeas'tan gelen sürpriz bir telefon; Yiğit'in bütün işlerini alt üst ediyor... Her şeyini kaybeden Necip, çocuklarıyla vedalaşırken; Leyla'yı büyük bir risk bekliyor...

Resim

Sinan'ın tuzağına düşerek hapse giren Necip'in çocukları zorunlu olarak
Sinan'ın himayesine kalır. Bu durum Necip'in hoşuna gitmese de yapacak başka
bir şey yoktur. Şahin'i sıkıştıran Yiğit tam planı öğrenecektir ki Şahin, ondan hızlı davranır.

Mazhar Bey ise hararetle büyük suikast planını çözmeye çalışır. Örgüt ise sözde
mahkemesini kurmuş ve Mahmut Türk'ü yargılamıştır. Onu ölüme mahkum eden örgüt,
Yiğit'in bir hamlesi ile karışır. Fakat Doktor Yiğit'i fena sıkıştırmıştır, iş yine Leyla'ya kalmıştır.



20 Ekim 2010 Çarşamba

GÜZ GÜLLERİ 3. Bölüm - Hazım Hükmünü Veriyor!

Resim

Meryem, kasabadan kaçmaya karar verir.

Hazım tıpkı Ali'yi öldürdüğü gibi Ali'nin eşi Meryem'e ve çocuklarına da kötü sürprizler hazırlamıştır. Meryem, Bilal ve Yusuf, kasabadan kaçmak için çıktıkları yolculukta Hazım'ın emri ile yakalanır. Hazım'ın onlara verdiği ceza ise, ölümdür.

Bu sırada Hazım'ın eşi Gülnihal ve yeni doğan bebeği ölüm tehlikesi geçirir. Ve tek çözüm Meryem'dedir. Hazım, oğlu için her şeyi göze alıp Meryem'den merhamet dilenmeye gider. Ama çok geç kalır. Kırbaçlı, Hazım'ın verdiği ölüm emrini ifa etmeye çoktan başlamıştır.

Alevilere yapılan zulümler artmış, savcı tarafından bütün bunların sebebinin Hazım Kara olduğu ortaya çıkmıştır. Fakat her şey Hazım'dan yanadır. Gülnihal ise Hazım'ın onu aldattığını anlayarak babasına haber verir. Gülnihal'in babası Hüsnü, Hazım'ın elinden neyi var neyi yok ise almak için kasabaya gelir.


15 Ekim 2010 Cuma

KOLLAMA 98. Bölüm

Pikeas hapisten çıkmış özgürlüğüne kavuşmuştur… Şimdi iki hedefi vardır. Kaya minik’i ortadan kaldırmak ve içerde aylarca tasarladığı büyük planını devreye sokmak. Kitap ise Pikeas’ı serbest bırakmak karşılığında yabancı güçlere verilmek üzere yola çıkar ama bu yolculuk pek kısa sürer. Kaya Minik Pikeas’tan ve ölümden çok korktuğu için Pikeas’ın ayaklarına kapanır son bir şans dilenir. Af edilmesi için dahiyane bir projesi olması gerekmektedir. Leyla ise Yiğit’lerin elinden kurtulmalı ve yeni tasarlanan projelere yetişmelidir. Necip ise Sinan’ın avı olmuş, ellerinde kelepçe ile hayatında yeni bir döneme merhaba demek üzeredir.



13 Ekim 2010 Çarşamba

GÜZ GÜLLERİ 2. Bölüm

Ali'nin ölümü kasabada kargaşaya sebep olur. Savcı suçluyu bulmak için Meryem'i zorlar ama Meryem çocuklarının hayatını tehlikeye atmamak için susar.

Leyla ise Hazım'ı bırakmamaya kararlıdır. Bir şekilde evine kadar girer ve kendi yazdığı oyunu oynamaya devam eder. Gülnihal, içini kemiren şüphelerle Leyla'yı evinden kovar. Ama Leyla'nın kovuluşu, hem Meryem'in hem Bilal'in hem de Hazım'ın kaldıramayacağı bir sonun ilk adımı olur.

Gözyaşı dinmiyor, intikam hırsıyla yanan küçük Bilal tüm gerçekleri yakmak istiyor. Hazım'ın vicdansızlığı ise sona giden yolun başlangıcı oluyor...



8 Ekim 2010 Cuma

KOLLAMA 97. Bölüm

Leyla büyük bir sınav verecek. Ya Yiğit'i vuracak ya da kimliği açığa çıkacak. Necip ise eşinin acısını daha unutamadan kayınbabası Sinan'ın yüzünden daha çok üzülecek...



7 Ekim 2010 Perşembe

TEK TÜRKİYE 111. Bölüm - Tarık Firarda

Resim

Tarık firarda… Dila köyde tek başına mücadelesine devam ediyor. Zelal Dila’ya her türlü destek verirken Tarık’ın hem ölü hem sağ olması durumunu kabullenmeye çalışıyorlar… Tarık ile Dila’yı gören Ağa’nın oğlu Dila’nın adını çıkarıyor, iftira atıyor… Ya Tarık’ın yaşadığı söylenecek tehlike yeni baştan başlayacak ya da Dila’nın adı çıkacak ortada kalacak… Dul kalan Dila için hayat şartları daha da zorlaşırken, Tarık ve Şivan teröre karşı birlik oluyor… Çetin ise Tarık’tan kolay kolay vazgeçeceğe benzemiyor…


6 Ekim 2010 Çarşamba

GÜZ GÜLLERİ 1. Bölüm - İyiyle kötünün, mazlumla zalimin, akla karanın muharebesi!

Resim

Güz Gülleri'nin öyküsü, Türkiye'nin süregelen darbelerle kararmış bir döneminde, Eylül 1980'de başlıyor. Sırtını darbeci sermayeye dayamış Kara Ailesi ile onurlarından ve alın terlerinden başka hiçbir şeyleri olmayan Aydın Ailesi'nin hayatları küçük bir kasabada kesişmiştir.

Bir gün Aydın'ların ve mazlumların trajedisi, Kara'ların bayramı olur. Ancak, hikâyenin kadın kahramanı Meryem Aydın, yaşadığı büyük yıkımlara rağmen evlatlarını, karanlık gölgelerin kirli hesaplarına kurban etmemek için canını dişine takar ve İstanbul'a taşınır. Ne var ki Kara Ailesi de 1980 darbesi ile iyice zenginleşip, güçlerine güç katmak için İstanbul'a geldiklerinde, bu iki aile yine karşı karşıya gelecektir.

1980'i 28 Şubat'a taşıyan süreç; Aydın ve Kara ailelerinin arasında yaşanacak çekişmelerin, aşk çıkmazlarının, yaşam kavgalarının, iktidar hesaplaşmalarının, mazlum-zalim savaşlarının gölgesinde anlatılıyor...

PROGRAM BİLGİLERİ
Yayın Tarihi 6 Ekim Çarşamba 19.50
Yönetmen Taner Tunç Yapımcı Mustafa Kartal Senaryo Taner Tunç
Genel İki ailenin arasındaki çekişmeler, 1980 sonrası yaşananların ışığında anlatılıyor.
Oyuncular Tekin Temel • Füsun Kostak • Yunus Emre Yıldırımer Yapım Yılı 2010 Ülke Türkiye

1 Ekim 2010 Cuma

KOLLAMA 96. Bölüm - Devletin kara kutusunun peşinde

Yeni yönetmen, yeni oyuncular ve güncel senaryosu ile 'Kollama' sezonun ilk bölümüyle ekrana geliyor.

Resim

Yapımcılığını Mustafa Kartal'ın, yönetmenliğini Barış Yöş'ün yaptığı Kollama'nın kadrosuna Yeşilçam'ın usta ismi Eşref Kolçak da dahil oldu. Kolçak, dizide gizli bir kurumun başında bulunan Mazhar Bey'i oynuyor. Güncel konuların senaryolaştırıldığı dizinin bu haftaki bölümünde 'Ergenekon'un şifreleri ele alınıyor. Diziye devletin gizli saklı tüm sırlarını taşıyan kara kutu hükmündeki bir kitabın çalınması konu ediliyor. Bu haftaki bölümde ayrıca Yiğit ve İKT'den sonra oluşan boşluğu kimin dolduracağı ve yeni kurulacak birimin başına gelen efsane ismin kimliği de açıklanıyor. Bu bölümle ilgili diğer ayrıntılar ise şöyle: Necip Komiser, Hüner'in ölümünden sürekli kendini suçlamaktadır. Kızı Nurbanu da böyle düşünmektedir. Necip'in kayınpederi ise çocukların velayetini almak istemektedir. Yiğit, Hüner, Rana ve Memduh'u kaybeden Necip, çocuklarından ayrılmayı hayal dahi edemez. Bu esnada Pikeas, Necip'e Hüner'in ölümü hakkında ilginç bilgiler verir. Necip her ne kadar Pikeas'a güvenmese de aklına şüpheler düşmüştür.