11 Temmuz 2008 Cuma

Samanyolu Haber Mahir kaynak terör Saldırısını Yorumluyor...

''FAİLLERİ İLE BİRLİKTE YAPTIRANI BULMAK LAZIM''

Kaynak’tan çok çarpıcı analiz –İZLE
Dün yapılan terör saldırısının hedefi ne? Stratejist Mahir Kaynak'tan önemli açıklamalar...

Dün yapılan terör saldırısının hedefi ne? Kanlı terör saldırısının arkasındaki El-Kaide'nin arkasında kimler var? Stratejist Mahir Kaynak herkesin cevabını aradığı sorularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kaynak’a göre son terör saldırısının arkasında gizli servis parmağı var.




"Terörist dediğiniz kişiler bir örgütün elemanı değildir. Öyle eğitilmesi de yoktur. Sokaktan toplanır. Birkaç gün içerisinde eyleme gönderilir ve o eylemi yapar. Bugün konuşulanlara bakıyorum bizim yetkililerimiz de diyor ki failleri bulacağız. Failleri bulacağız dediğiniz zaman bu terörü yapan başarıya ulaşmıştır demektir. Şunu söyleyeceksiniz yaptıranı bulacağım."

Stratejist Prof.Dr. Mahir Kaynak Samanyolu Haber Televizyonu'nda katıldığı Öğle Arası Programında eylemi yapanlara değil, asıl yaptıranlara bakılması gerektiğini söyledi.


"Birbirine zıt eylemleri aynı örgüte mal edebilirsiniz. Bir yerde gidiyor Amerika aleyhtarı eylem yapıyor. Bir yerde Avrupa aleyhtarı hepsi el kaide. El kaide diyorsun Londra'da eylem yapıyor. Paris’te yapıyor, Rusya’da yapıyor. Amerika’da yapıyor. Türkiye’de yapıyor. kiminle dövüşüyor bu? bütün dünya ile dövüşen bir şey ha o zaman diyeceksiniz ki birileri bir gizli servis bir eylem yapıyor. Hepsi El Kaide damgası vurup gidiyor. Terör örgütü yoktur. Gizli servisler vardır. Bunları onlar kullanır. Ve bunlar o markayı koyarlar üzerine ki kendilerini gizlemek için. "

Kaynak'a göre, son terör saldırısının arkasında görünenden çok daha farklı siyasi alt yapı var.

"Bu terör silahlı bir eylemin ötesinde anlamları vardır. Siyasidir, siyasi bir olay siyasi bir çözüme ihtiyaç gösterir. Katili yakaladın, tetikçiyi yakaladın, idam ettin, peki, arkasında çok adam var. Bir sürü işsiz var bir sürü maceraya atılacak adam var. Onları bir kullanır bir daha atar. "

Kaynak, Amerikan Başkonsolosluğu'na yapılan terör saldırısının, kanlı bir oyunun başlangıcı olabileceğini buna karşı dikkatli olmak gerektiğini anlatıyor. "Irak'taki model Türkiye'ye uygulanmak isteniyor olabilir" diyor.

"Direniş Irak’ta Amerika’ya karşı yapılıyor. Iraklılar ölüyor. Bir milyon Iraklı öldü. 4 bin Amerikalı öldü. Zayiat oranı binde dört. Amerika ile dövüştükçe Iraklı ölüyor. Zaten olaya bakarsanız bu insanlar Amerikan Konsolosluğu’na giremezdi. Bu olayla nasıl bir mesaj verilmek isteniyor. Ne uygulanmak isteniyor ben bir öneri sunuyorum. Ben analizi şöyle yaptım. Burada ırak modeli uygulanmak isteniyor. Amerika hedef ölen Türk. Tıpkı Irak’ta olduğu gibi Amerika hedef ölen Iraklı gibi. Bu modeli işletmeyin. Bu modeli engelleyin. O zaman bunu soracaksınız tabi bu Irak’taki direnişin arkasında kim var. Bu Irak’taki direnişçiler hedefleri Amerika kaybedenler Iraklılar. Bunu bile sorgulamıyoruz. Bunu sorgulayın. "

10.Temmuz.2008 20:24:27

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder