21 Ekim 2008 Salı

YÜZYILIN DAVASINA BU GÖRÜNTÜLER YAKIŞMADI !

YÜZYILIN DAVASINA BU GÖRÜNTÜLER YAKIŞMADI !

Ergenekon'da SKANDAL - İZLEErgenekon'da SKANDAL - İZLE
Silivri Cezaevi'nde Ergenekon Davası'nın sürdüğü saatlerde cezaevi dışında da ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Silivri'ye sopalarla gelen işçi partililer ile Ergenekon karşıtı grup arasında gerginlik yaşandı. Sanıklara destek veren İşçi Partili ve Türkiye Gençlik birliği üyeleri ile Ergenekoncuların yargılanmasına destek veren aralarında ESP, DTP, Özgür-Der, SDP üyelerinin bulunduğu iki ayrı grup karşı karşıya geldi. İşçi Partili ve TGB'li grubun cezaevine olay çıkarmak üzere hazırlıklı geldikleri, yanlarında demir ve tahta sopalar getirdikleri görüldü.

Provakotörler, Stv, Kanal7 ve Kanal A canlı yayın araçlarını işgal edip, bağırışmalarla canlı yayını engellemeye çalıştı.

Canlı yayınların yapıldığı standlara giren eylemci grup, muhabirlere zor anlar yaşattı. Basın mensuplarının görüntü alması ve yayın yapması neredeyse olanaksız gibi. Canlı yayınımız esnasında Tuncay Özkan'ın dev posterini açan göstericiler, yüksek sesle slogan atarak yayını engellemeye çalıştı. Saldırgan bir grup bariyerleri geçerek, yayına engel olmak istedi. Bütün zorluklara rağmen yüzyılın davasını kamuoyuna aktarmaya devam ediyoruz.

haberin ayrıntıları ve video: http://www.samanyoluhaber.com/haber-121773.html

4 Ekim 2008 Cumartesi

Ölümsüz Kahramanlar'a yürek yakan ekleme: 15 ŞEHİT, Allah hepimize Sabır versin....

Karakola hain saldırı: 15 şehit
Genelkurmay Başkanlığı'nın yapılan son açıklama Türkiye'nin yüreğine kor gibi düştü.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyündeki Jandarma Sınır Karakolu'na dün öğle saatlerinde bir grup terörist tarafından roketli ve uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çıkan çatışmada 15 asker şehit oldu.

Alınan bilgilere göre, PKK'lı teröristler Şemdinli'ye 70 km uzaklıktaki Irak sınırında bulunan Aktütün Köyü'ndeki Sınır Jandarma Sınır Karakolu'na saldırıyı dün Cuma Namazı saatinde gerçekleştirdi. Köylülerin namazda olduğu sırada, Irak'tan sızan kalabalık bir grup terörist karakola roketli ve ağır silahlarla hedef aldı. Yaklaşık 400 kadar askerin konuşlu bulunduğu karakolda bulunan askerler karşılık verdi. Çıkan çatışmanın yaklaşık 4 saat kadar sürdüğü belirtildi.

Çoğunluğu, teröristlerin ilk ateşinden olmak üzere 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş olmak üzere 15 asker şehit oldu. 2 uzman çavuştan ise hala haber alınamadığı bildirildi. Çatışmada 23 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Bölgeye havadan karadan yapılan takviye destekten sonra saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Kuzey Irak topraklarına doğru kaçtığı belirtildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyonların devam ettiği öğrenildi. Çatışmada çok sayıda askerin de yaralandığı ve yaralı askerlerin helikopterlerle Hakkari ve Van Askeri hastanelerine taşındığı bildirildi.

Aynı karakola 9 Mayıs günü yağmurlu bir gece yaklaşık 200 kişilik bir terörist grup saldırıda bulunmuştu. Saldırıda 6 asker şehit olmuştu. Saldırı sonrası kaçan teröristlerle yaşanan sıcak temasta 19 terörist ölü ele geçirilmişti.

21 YARALI ASKERDEN DURUMU AĞIR OLAN 6'SI GATA'YA SEVK EDİLDİ

Hakkari'nin şemdinli ilçesine bağlı Aktütün karakolu'na yönelik gerçekleştirilen terör örgütünün hain saldırısında yaralanan 21 askerden durumu ağır olan 6'sı uçakla Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi.

Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na dün öğle saatlerinde kalabalık bir grup teröristin hain saldırısında 1 astsubay, 6 uzman çavuş ve 8 er olmak üzere 15 asker şehit oldu. 2 Uzman erbaştan haber alınamıyor.

Çatışmada 21 askerin yaralandığı kaydedildi. Van ve Hakkari Askeri Hastanelerinde yapılan müdahalenin ardında durumu ağır olan 6 askeri personel sabah saatlerinde Van'a gelen askeri uçakla GATA'ya sevk edildi. (CİHAN)

Tek Türkiye olup, bu kansızlara dünyayı dar edene kadar durmak yok, şehitlerimizin ruhuna birer fatiha gönderelim...yandı yine bağrımız...

Kaynak: Ölümsüz Kahramanlar sitesi