2 Ekim 2012 Salı

Anlamlı İş Bırakma Eylemi

Resim

İki Dünya Arasında Dizisi Oyuncuları, 3. Down Sendromu Dostluk Yürüşüne Katıldı.

Samanyolu Televizyonu'nda hafta içi her akşam yayınlanan İki Dünya Arasında adlı dizi, dün sete bir gün ara vererek "3. Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü"ne katıldı.

Dizi oyuncularının daha önce yaptığı çağrıya kulak vererek yürüyüşe katılan pek çok kişi, hem oyuncuları gördü, hem de down sendromluların sesine kulak vermiş oldu.

Samanyolu Televizyonu'nun interaktif dizisi İki Dünya Arasında da down sendromlu bir çocuk bekleyen Filiz Kaya (Nisan) ile Ahmet Bozkuş (Ahmet) ve başrol oyuncularından İnanç Ömer Benlioğlu (Selim) dün (30 Eylül Pazar) Taksim'de 3. Down Sendromu Dostluk Yürüşü'nde, down sendromlu insanlara tek vermek amacıyla yürüdü.

Toplum down sendromuna normal bakmalı

Selim Hoca karakterini canlandıran İnanç Ömer Benlioğlu; bakış açısının önemli olduğunu söyleyerek, "şahsen duruma normal bakıyorum. Hayata güzel baktığınızda her şey güzelleşir. Toplumun da artık bu duruma normal bakmasını tavsiye ediyorum. Down sendromlu insanlar da sanatla uğraşabilir. Yetenekleri var. Fırsat verildiği müddetçe onlar için daha normal bir yaşam alanı oluşturabiliriz" dedi. 

Down sendromlu bir çocuğum olsa doğurup hayata katmak isterim

Dizide down sendorumlu bir Bebek bekleyen Nisan karakterini canlandıran Filiz Kaya ise, günümüzde sadece down sendromlu olanların değil, diğer insanların da yaşam hakkının kısıtlı olduğu söyledi. Engelli insanları örnek veren Kaya, hiçbir şeyin engelli insalara göre olmadığını hatırlattı. Down sendromlu insanların eğitim ve sosyal çevre imkanları olması gerektiğine değinen Kaya, "Böyle olsa aramıza karışacaklar. Her aile bu imkanları karşılayamıyor. Keşke bu konuda daha özenli çalışmalar yürütülse. Dizide down sendromlu bir Bebek bekliyorum. En başta böyle bir çocuğu dünyaya getirmem diyordum. Ama sonra bakış açım değişti.

Ama down sendromu o kadar büyütülecek bir şey değil. Böyle bir çocuğum olsa en iyi şekilde yetiştirip hayata katmak isterim. Zor olsa da göze alırdım. Down sendromlu Bebek bekleyenler korkmasınlar. Kendilerini, çocukları dünyaya gelmeden yetiştirsinler. Önce aileleri onları farklı görmekten vazgeçmeli" diye konuştu.

Down sendromlu Bebek bekleyen Nisan karakterinin eşi Ahmet karakterinin Ahmet Bozkuş da, "Yaradılanı severiz, Yaradan'dan ötürü" diyerek, hayatta sigortalı bir an olmadığını vurguladı. Allah'ın can verdiği bireylerin, ne olursa olsun hediye gözüyle görülmesi gerektiğini belirten Bozkuş, bunun hem bu dünyada, hem de ahrette mükafatı olacağını düşündüğünü anlattı.

Down sendromlu çocuklar dizi oyuncusu oldu

Şişli'deki Down Cafe'de çalışan down sendromlu çocuklar daha önce diziye konuk olarak 24 Temmuz Salı günü yayınlanan 17. bölümde yer almışlardı.

İki Dünya Arasında dizisinin çağrısına kulak verenler arasında, yayınlandığı kanal olan STV'den Oktay Usta da yer alarak down sendromlulara destek verdi.


Anlamlı İş Bırakma Eylemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder