8 Ağustos 2009 Cumartesi

SAMANYOLU'NA YENİ BİR PROGRAM GELİYOR

Samanyolu Televizyonu, çok yakında Türkiye'nin en renkli, en eğlenceli, en gerçekçi, eniyle boyuyla her şeyiyle dört dörtlük bir programa ev sahipliği yapacak!...

Ülkemizin her ilini karış karış gezecek olan programın ilk durağı Doğu illerimiz. Batman'da ve Van'da çekimleri tamamlanan projenin yapımcısı ve sunucusu sahne şovlarından tanıdığımız Fırat Paşayiğit.

Fırat Paşayiğit'e programı hakkında sorduğumuz sorulara başarılı ve genç sunucu; “Programımız illerimizin şehir merkezlerindeki canlılığı, sosyal aktiviteleri ekrana getirecek. Güneşin doğudan doğması tabiat kuralına uyarak bizde ilk doğu illerimizin merkezlerine giderek oradaki renkli hayatları, sosyal aktiviteleri ekranlara taşıdık. Batı ile Doğu'nun şehir merkezleri arasında hiçbir fark olmadığını bu programımız sayesinde göreceksiniz. Çekimler halkımızın sıcaklığıyla da çok renkli geçiyor” diye cevap verdi.

En çok Van Erciş Cezaevindeki mahkûmlar ile yaptığı çekimlerde etkilendiğini söyleyen sunucu, elektrik hariç her şeyi mahkûmlar kendileri üretiyor hem de başsavcı, hükümlüler çok rahat beraber vakit geçirebiliyorlar. Üretime açık bir yer. Fakat işte çekimler bitip oradan ayrıldığımızda bizler tel örgüleri arkamızda bırakırken onlar tel örgülerin arkasında kalıyor. O an kendimi onların yerine koydum çok zor bir durum gerçekten diyerek programın çekimlerinin hem eğlendirici hem öğretici olduğuna değindi.

Şöhret kapınızı çalıyor, hepiniz artık bir Star adayısınız!....

Programın en çok ilgi gören tarafı muhakkak Sokak Starları bölümü. Şehir merkezine kurulan ses tesisatı ile sokaktaki bütün halk bir anda Star adayı oluyor. Türkçe, Kürtçe her dilde söylenen şarkılar, oynanan şemmameler, kolbastılar tüm Türkiye ile paylaşılıyor. Paşayiğit, “Sokaklara ses tesisatı kurup vatandaşa mikrofon uzattığımızda 500-600 kişi ile bir araya geliyoruz. Eline mikrofonu alan bırakmak istemiyor. Derken topluluğun arasından “ – Kardeş, çabuk ol, bende söyleyeyim biran önce dolmuşu kaçıracağım” diyen katılımcılar daha da zevkli vakit geçirmemize sebep oluyor. Mikrofonu kapmak için yapılan mücadele ve onları dinlerken yaşadıklarımız ve seyircilerimizin de yaşayacakları gerçekten çok eğlenceli.”diyor.

Batman, Hasankeyf' de mağara düğünlerine, Van Denizinde “ Van Gölü Canavarına”, Yelken yarışlarına, inci kefallerinin akarsuyun tersine toplu halde geçerken oluşturduğu görkemli şölene ve her hafta farklı illerin farklı güzelliklerine Fırat Paşayiğit ile gidebilir, ülkemizin sahip olduğu nice güzellikleri yakından inceleyebilirsiniz!..

Çekimleri başlayan bu programın adını ve yayın tarihini bir sır gibi saklayan, o kısmı da ayrı bir sürpriz olsun diyen Fırat Paşayiğit' e başarılar diliyor ve beklenmeye değer bir program sizi bekliyor diyoruz!...

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder