2 Mayıs 2009 Cumartesi

DÜNYADA GEZİLMEDİK YER BIRAKMADI

Ayna rekora gidiyor: Tam 14 kez...

STV'de ekranlara gelen Ayna, yıllardır Türkiye'de en çok izlenen gezi belgeseli olma unvannı kimseye kaptırmıyor.

Ayna dünyayı 14 kez turladı
Türk insanı, Papua Yeni Gine ülkesinin varlığını bir banka reklâmıyla öğrenmiş olsa da aslında dünyayı tanıma konusunda oldukça hevesli. Bunun en önemli göstergelerinden biri, 2002'den beri yayınlarına aralıksız devam eden Ayna programına gösterilen büyük ilgi.

STV'de ekranlara gelen Ayna, yıllardır Türkiye'de en çok izlenen gezi belgeseli olma unvannı kimseye kaptırmıyor. Uçak geçerken düşürmek için mızrak atan Amazon kabilesinden tutun da karada yaşamayı uğursuzluk sayan Filipinler'deki topluluklara kadar farklı coğrafya ve kültürdeki birçok ülkeye uğruyor. Birbirinden ilginç yaşam tarzlarını meraklı Türk izleyicisine yansıtıyor.
Programın yapımcı ve sunucusu Saim Orhan, yedi yıldır 110 ülkeyi gezmiş. Şimdiye kadar 54.5504 km yol kat etmiş. Bu uzunluk dünyayı 14 kez turlamak anlamına geliyor. Ayna'nın mimarı, daha önce gidilmemiş coğrafyalara gitmeye özen gösterdiklerini ifade ederek, seyirciyi şaşırtmayı sevdiğini dile getiriyor. "Seyirci koltuğunda otururken bizimle o ülkeyi geziyormuş gibi hissetmeli." diyor. Orhan, belgesel aracılığıyla öğrenci, öğretmen ve işadamlarına rehberlik yapmaktan mutluluk duyduğunu söylüyor.

Kaynak: Ayna rekora gidiyor: Tam 14 kez...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder