17 Mayıs 2009 Pazar

MEDYA VE SANAT ATÖLYESİ

İmza tamam, ustalar eğitim verecek

Fatih Üniversitesi Rektörlüğü ve Samanyolu Radyolar Grubu arasında imzalanan eğitim protokolü sektör-üniversite buluşması adına önemli bir ilke imza atıldı.

Bugün saat 09.00’daki imza törenine Fatih Üniversitesi Rektörü Sayın Oğuz Borat, Senaristlerin Duayeni Safa Önal, Sanatçı Yücel Arzen, Oyuncu Cengiz Toraman, Sunucu Kemal Gülen gibi isimlerle birlikte Samanyolu Radyolar Grubu, Anse Sanat Evi, Radyo Yayıncıları Derneği yetkilileri katıldı.

Radyo, Senaryo, Sunuculuk,Oyunculuk, Komedi.

Alanında duayen isimlerin yer alacağı, mülakatla kursiyerlerin belirleneceği eğitimlerin başlama tarihi 15 Haziran. Mülakat tarihi 13 Haziran.

Senaryo derslerini yazdığı 400’e yakın senaryo ile Guniess Rekorlar Kitabına adını yazdıran Sefa Önal verecek. Oyunculuk derslerinde Samanyolu ekranlarından tanıdınız Cengiz Toraman, Devlet Tiyatrolarının usta oyuncularından Güven Besimoğlu var. Müzik ve şan derslerindeki isim Yücel Arzen. Komedi Atölyesinin eğitimleri Londra’dan gelecek. Komedi yazarlığı için Ronald Wolfe Stand up ve Komedi Oyunculuğu için Chris Head düşünülüyor. Sunuculuk derslerinde akademisyenlerin yanında Kemal Gülen gibi isimler de var. Radyoculuk eğitimleri ise Radyo Yayıncıları Derneğinin de desteğiyle gerçekleşecek ve BBC’den de eğitmenler katılacak; Türkiye’den de Mansur El Sabah’tan Perişan Fm’e tüm meşhur radyocular eğitimlerde yer alacak.

Eğitimleri başarı ile tamamlayanlara sertifika ile birlikte staj ve istihdam imkanları oluşturulacak.

Samanyolu Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder