5 Mayıs 2009 Salı

SADECE GERÇEKLER'İN ADRESİ

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE, Sayenizde...

Samanyolu Televizyonu Ana Haber Bülteni başarıya doymuyor.

Başta, iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gelişen olaylar olmak üzere gündemin sıcaklığı haber bültenlerini izleyicilerin vazgeçilmezi haline getirdi.

Özellikle 2008 ve 2009 yılları arasında ardı ardına gelişen siyasi ve ekonomik olaylar vatandaşları ekran başına kilitledi. Daha önceki dönemlerde TV kanallarının lokomotifi olan dizi ve eğlence programlarının yerini bu dönemde haber bültenleri aldı. Haber bültenleri reyting sıralamalarında ilk sıralarda yer almaya başladı. Bu sebeple kanalların yayın akışları haber bültenlerine göre ayarlanmaya başlandı. Bültenler arasındaki bu kıyasıya yarış beraberinde güvenilirlik, doğru habercilik ve tarafsızlık gibi ilkeleri de ön plana çıkardı.

“Sadece Gerçekler” sloganıyla her akşam 18:25’te izleyicilerinin karşısına çıkan Samanyolu Ana Haber Bülteni, 2008 Nisan’ı ile 2009 Nisan’ı arasında haber kanallarının izlenme oranlarındaki değişim oranı ile dikkatleri üzerine topladı.

Haber Bütenlerinin Nisan 2008 ve 2009 tarihleri arasındaki izlenme oranlarındaki değişimi gösteren tabloya göre, Samanyolu Ana Haber Bülteni % 69.8 ile bu dönemde izlenme oranını en fazla artıran kanal oldu. Bazı kanallar bu dönemde eksiye düşerken, bazı kanallar da yerinde saydı. Bu tablo, doğru ve güvenilir haberciliğin izleyici tarafından hemen ödüllendirildiğini göstermesi açısından da oldukça önemli.

İŞTE O TABLO:


















Samanyolu Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder