13 Mayıs 2009 Çarşamba

AYÇİN TUYUN İLE SICAK BİR RÖPORTAJ

Doğruluk Ekseni'nin Sırma'sı Ayçin Tuyun ile Sıcacık Bir Röportaj

Bu Hallerimi, Annemin Görmesini Çok İsterdim

Samanyolu'nda ekrana gelen Doğruluk Ekseni'nde Doktor Sırma karakterini oynayan Ayçin Tuyun, oyuncu olması için annesinin gösterdiği fedakârlığı unutamıyor. Tuyun, "Annem vefat edinceye kadar yalnız bırakmadı. Desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Çekimlere bile çoğu zaman birlikte giderdik." diyor.

Reklamlarla başladığı oyunculuğu kısa sürede başrole taşıyan Ayçin Tuyun, nam-ı diğer 'Doğruluk Ekseni'nin Doktor Sırma'sı, 'oyuncu olmama sebep' dediği annesini her fırsatta rahmetle anıyor. Bir buçuk yıl önce kansere yenik düşen annesinin desteğini anlata anlata bitiremeyen Tuyun, "Ailemin tüm fertleri oyuncu olmama destek verdi. Ancak Allah rahmet eylesin, annem beni vefat edinceye kadar yalnız bırakmadı. Çekimlerde hep beraber olurduk. Keşke bugünleri görebilseydi." diyor.

Annesinin şu an yanında olmamasına çok üzülen Tuyun'un oyunculuk serüveni de ilginçliklerle dolu. Lise yıllarında görev aldığı bir reklam filmi, oyunculuk temellerinin atılmasına sebep olur. Çevresinin, özellikle de annesinin ısrarları bir yana, oyunculuğu yapabileceğine kendisi de inanır. Türker İnanoğlu Vakfı'na (TÜRVAK) kaydını yaptırarak bu işin eğitimini almaya karar verir. Beyaz Gelincik ve Kanal 7'de çeşitli TV filmlerinde görev alan Tuyun, Kollama'daki Polis Halime çıkışıyla 'Doğruluk Ekseni'nde başrolü kapar. Polislikten doktorluğa terfi eden oyuncu, 'ilk göz ağrım' dediği Kollama'daki Halime'yi hâlâ unutamıyor: "TV izlemeye çok vaktimiz olmuyor. Ama 'Kollama'ya bakıyorum. Onların daha iyi yerlere gelmesini istiyorum. Emeğim var orada çünkü."

DOKTORLAR, DİZİDE AĞLAMAMDAN ŞİKAYETÇİ

Dizide Doktor Sırma'yı oynayan Ayçin Tuyun, bu meslekle ilgili bilgi sahibi olmasa da doktor tanıdıkları ve dostlarından fikir almayı ihmal etmiyor. Özellikle kendi aile doktorunu arayıp sık sık fikrini soruyormuş. 'En çok ne tür eleştiriler geliyor?' sorusuna, "Çok ağlıyorsun diye eleştiriyorlar. Belki de güçlü bir doktor izlenimi vermediğim içindir. Ama benim yapacağım bir şey yok. Ne yazılırsa onu oynuyorum." şeklinde cevap veriyor. Çekimleri Ankara'nın Beypazarı ilçesinde devam eden 'Doğruluk Ekseni' bölge halkı tarafından da çok seviliyor. Beypazarı'na alıştığını söyleyen Tuyun, "Beni kendi kızları gibi görüyorlar. Sevgi dolular. Sürekli dua ediyorlar. Yüzümün gülmesini istiyorlar." diyor. Taner Tunç'un yönettiği dizide Ayçin Tuyun, Rahman Görede, Gafur Uzuner ve Özer Tunca rol alıyor.

'Doğruluk Ekseni'nde Yedibahar kasabasının köklü ailelerinden Adalılar'ın kendi içlerinde yaşadıkları miras kavgaları ile aileler arası çıkar çatışmaları anlatılıyor. Dizi, hayatın içinde var olan birçok sosyal konuyu da ekrana taşıyor.

Kaynak: Ayçin Tuyun Röportajı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder