23 Ocak 2013 Çarşamba

Ekranlarda Mevlid Coşkusu

Bugün Mevlid Kandili... Yani Rebiülevvel ayının 12. gecesi. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sas), âlemlere rahmet olarak bu gece dünyaya teşrif etti.

Bu manevî gecenin coşkusuna televizyonlar ekrana getirecekleri Mevlid özel programlaryla ortak oluyor... SAMANYOLU TV: Sultanahmet Camii’nden 20.00’de ekrana gelecek Mevlid Kandili Özel’in açılış konuşmasını Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ yapıyor.

2012 Kur’an’ı güzel okuma Türkiye birincisi Mücahid Dağdelen ve Sultanahmet Camii imamı İshak Kızılarslan ile Kur’an ziyafetinin ardından Saim Orhan’ın sunduğu Ayna, Mekke ve Medine özel bölümleriyle 23.30’da yayınlanıyor. TRT 1: “Mevlid Kandili” 19.10’da başlayacak. Kurumun bir diğer kanalı TRT Haber’de 10.35’te yayınlanacak ‘Gündem’de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kutlu Doğum’un önemini anlatacak. 

KANAL 7: Mevlid Kandili Özel programı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın duahanlığında Fatih Camii’nden canlı yayınla 19.00’da başlıyor. Programda ünlü mevlidhanlardan Ahmet Kayacı, Ahmet Yedekçi ve Necdet Ergün, kâriler Numan Duygu, Âdem Kemaneci ve Ali Tel Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yer alacak. ATV: Nihat Hatipoğlu ile Mevlid Kandili Özel adlı programın yayını 23.15’te izleyiciyle buluşuyor. Hatipoğlu programda Peygamber Efendimiz’i anlatacak. TV5: Kur’an-ı Kerim, ilahi ve siyer okumaları ile Kandil Özel programı saat 21.00’de başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder