15 Mayıs 2008 Perşembe

Hakkini Helal Et Gercek Oldu

Hakkını Helal Et' dizisi Kırıkkale'de gerçek oldu. İşte ibretlik olay - Video

'Hakkınızı helal edin' - Video
Samanyolu Televizyonu'nun sevilen dizisi "Hakkını Helal Et" Kırıkkale'de gerçek oldu.

15 yıl önce araç teypleri çalan hırsız yaptıklarından pişmanlık duyarak Emniyet Müdürlüğü’ne bir mektup yazdı. Zarfın içine bir miktar da para koyan eski hırsız, polisten paranın, teyplerini çaldığı kişilere verilmesini istedi. Mektuba teypleri kimlerden çaldığını tek tek yazan şahıs, kendi kimliğini ise açıklamadı...



Eski bir hırsızın pişmanlığını ve sonrasında mallarını çaldığı vatandaşlardan helallik almaya çalışmasını konu edinen "Hakkını Helal Et" dizisi Kırıkkale'de kısmen gerçek oldu. Dizide, mağdur ettiği insanların tek tek kapısına giderek özür dileyen ve çaldığı malların karşılığını ödemek istediğini söyleyen hırsızın pişmanlığını Kırıkkale'de bir oto teyp hırsızı yaşadı.

Kırıkkaleli hırsız, dizideki Murat gibi teyplerini çaldığı insanların kapısına gitmedi ama helallik için polisten yardım istedi. 15 sene önce teyplerini çaldığı araçların sahiplerini arayıp bulan hırsız, Emniyet Müdürlüğüne bir mektup yazarak mal sahiplerine verilmek üzere 400 euro para gönderdi.

Eşine az rastlanan olayda hırsız, polise yazdığı mektupta ayrıca kimlerin araçlarından teyp çaldığını da tek tek anlattı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Vicdan azabı çeken hırsızın ricasını gerçekleştirdi. Ekipler seferber oldu, helallik istenecek kişilerden 3'üne ulaşıldı. Emniyet Müdürü Salim Akça eski hırsızın gönderdiği paraları tutanak karşılığı, Emin Pozan, Ahmet Açıkgöz ve Musa Özgül'e teslim etti.

Hırsızın belirttiği diğer adreste ise kimse bulunmadı ve 100 euro üç fakir öğrenciye burs olarak verildi.

15 sene vicdan azabıyla yaşayan hırsızın helallik isteği sonunda gerçekleşti mal sahipleri haklarını tek tek helal etti.

Samanyolu Haber

Samanyolu Fanlari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder