15 Mayıs 2008 Perşembe

Hakkini Helal Et

Türkiye dün akşam ''Hakkını Helal Et''i gözyaşlarıyla izledi - İşte muhteşem final - Video

Hakkını Helal Et'te ağlatan final - Video
Samanyolu Televizyonun büyük beğeniyle izlenen dizisi "Hakkını Helal Et" dün akşam da izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Başrollerini Mürşid Bağ ve Necla Nazır'ın paylaştığı ve müziğinde Erhan Güleryüz'ün imzası taşıyan dizinin dün akşamki bölümde konuk oyuncu olarak Yeşilçam'ın emektar isimlerinden Halit Akçatepe de yer aldı. Tövbekar hırsız Murat, alzheimer hastası emekli öğretmeni Zafer Hoca'sının 'hakkını helal etmesi için' yıllar sonra kapısını çalar. Öğrenciyken yaptığı hırsızlığı pişmanlık içinde itiraf eden Murat'a Zafer Hoca'sı hakkını helal etti mi?

İşte dün akşam Türkiye'yi ağlatan dizinin finali...

'Hakkını Helal Et' kültürümüzün ürünü

Bir hırsızın kul haklarından kurtuluş hikayesi...

Hayata hep serseri tarafından bakan Murat, hırsızlıkla, dolandırıcılıkla yolunu bulmakta; böylelikle bu adaletsiz dünyadan kendi payına düşeni aldığına inanmaktadır. Üstelik bu serseri yaşamından hiçbir şikayeti yoktur. Fakat son işinde yakayı ele verince Murat için her şey bir anda değişir. Hapse atılan genç adam, hırsızlığın sevimsiz yüzüyle karşı karşıya kalmıştır. Hapishanede geçen zorlu iki yılın ardından Murat’ın önünde iki seçenek belirir: Ya eski hayatına geri dönecek veya tövbe ederek yepyeni bir hayata başlayacaktır. Bu sürede karısı Murat’tan boşanmış, ona bir kez olsun haram süt emzirmemiş annesi ise geçimini sağlamak için el kapılarına temizliğe gider olmuştur. Fakat bunların hiçbiri Murat’ın yaptıklarından pişman olmasını sağlamaz. Ta ki Murat, babasının öldüğünü öğrenene kadar…

Bir ölümle gelen hesaplaşma…

Yıllar önce kendilerini terk eden babasının cenazesine giden Murat, hayatı boyunca kötü yaşayan, başkalarının hakkına giren bir insanın; kendi babasının düştüğü ibretlik hale bizzat tanık olur. Cenazeye katılan hiç kimse Murat’ın babasına hakkını helal etmemiştir. Bu durumdan çok etkilenen Murat, hatalarıyla yüzleşerek derin bir iç hesaplaşma yaşar. Hapishanede ve devamındaki günlerde gördüğü o garip rüya da yavaş yavaş anlam kazanmaya başlamıştır.

Tövbe kapısı aralanıyor

Sırtında tonlarca günah, kurtuluşuyla arasında yüzlerce hayat olduğunu fark eden Murat, daha önce kötülükte bulunduğu insanlardan helallik istemek için kolları sıvar. Tövbe kapısını aralayan eski hırsız, artık geçmişte işlediği günahlardan pişmandır ve üzerindeki kul haklarından kurtulmalıdır. Fakat bu nasıl olacaktır? Hakkına girdiği onca insanı tek tek nasıl bulacaktır? Her bölüm farklı bir macera yaşayacak olan Murat, hatalarını telafi etmek için var gücüyle çabalarken onu bu helallik alma serüveninde kimi zaman dramatik kimi zaman da komik olaylar bekleyecektir.

18.Kasım.2007 13:41:51

Samanyolu Haber

Samanyolu Fanlari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder