26 Ekim 2009 Pazartesi

KOLLAMA İZLEYİCİSİ NOT TUTMAYA BAŞLASA İYİ OLUR


Senaryosunda güncel olaylara da göndermelerde bulunan ve Türkiye'deki bazı karanlık örgütleri deşifre eden 'Kollama' yeni döneme hızlı girdi.

Aldığı yüksek reytingle dikkat çeken dizinin geçen hafta yayınlanan sezonun ilk bölümü, karanlıkta kalan pek çok sorunun cevabının ileride verileceğinin habercisiydi... Kollama'daki değişimi doğrulayan, ancak ipucu vermekten kaçınan Mehmet Özgür (Necip), Anadolu Kavağı'ndaki yapımcı Mustafa Kartal'ın ev sahipliğinde verilen yemekte dizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özgür, "Kollama, çay ve kuru yemiş yenilirken izlenecek bir dizi değil. Bir belgesel niteliğinde, dikkatle takip edilecek ve hatta notlar tutulacak bir dizi." dedi. Dizide Türkiye gerçekleriyle ilgili önemli detayların da verildiğini söyleyen Özgür'e özellikle polis teşkilatından tebrik yağıyor. İzleyicilerden de 'Türk polisini doğru bir şekilde yansıtıyorsunuz.' diyenlerin sayısı oldukça fazlaymış. Öfkesine yenik düşmeyen, babacan amir tipine olan özlemin de karşılığı olarak görüyorlarmış Özgür'ü...

Kollama'nın en dikkat çekici karakterlerinden gazeteci Rana'yı oynayan Deniz Evrenol da "Geçen dönem olayların içine tam olarak girememiştik. Bu yıl gazeteci kimliğimle kötülerin tekerine çomak sokup olayları aydınlatmaya çalışan biriyim." diyor. Dizinin kötü karakteri Pikeas'ı oynayan Hüseyin Köroğlu ise oynadığı role 'kötü' denmesine karşı: "Olaya nereden baktığınız çok önemli. Söyledikleri kötü şeyler değil. Bizim dizimiz Kollama'da ne olacağı belli değil. Bugün bu iyi dediğin adam 3 ay sonra dünyanın en kötü adamı olabiliyor. Hatta iyi-kötü diye bakarsak dizide tek polisler iyi, başka herkes bir şeyin içinde."

Türkiye'de belli bir kesimin Kollama'yı ciddi şekilde takip ettiğini söyleyen Köroğlu, dizinin ülkedeki önemli meselelerin arka planını gündeme getirdiğinin altını çiziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder