16 Nisan 2009 Perşembe

ERGENEKON SAVCILARI STV Mİ İZLİYOR?

Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen her operasyondan sonra "Acaba olabilir mi?" sorusu aklıma geliyordu. Ama her seferinde "Hadi canım sende. Olur mu hiç?" diye kendimi böyle şeyleri düşündüğüm için suçluyordum. Ta ki son operasyona kadar. Terör örgütü üyesi suçlamasıyla evi basılarak arama yapılanların arasında Türkan Saylan olduğunu da görünce, bu düşüncelerim netlik kazandı. "Sanki Ergenekon savcıları, Samanyolu TV'yi izleyip, operasyonları öyle yapıyorlar" dedim kendi kendime. Siz "Bu da nereden çıktı?" demeden önce konuyu şöyle özetleyeyim:

Samanyolu TV'de 2005 yılında Şubat Soğuğu isimli bir dizi yayınlanmaya başlandı. Dizi ilk bölümlerinden itibaren "İslami Kurtlar Vadisi" olarak anılmaya başlandı. Bazıları, dizide yer alan Tahir Mutlu karakterinin aslında Fethullah Gülen olduğunu bile yazdı. Zira Tahir Mutlu, tıpkı Gülen gibi giyiniyor, Gülen gibi bakıyor ve Gülen gibi konuşuyordu. Samanyolu TV yöneticilerinden o dönem hemen yalanlama gelmişti. "Tahir Mutlu'nun Gülen'le bir alakası yok" diye. Ancak, "Samanyolu TV'de bir dizi yayınlanacak ve içinde Gülen olmayacak. Olacak şey mi?" düşüncesiyle STV yöneticilerinin açıklamalarına kimse inanmamıştı.

Neyse gelelim asıl konuya. Tahir Mutlu, emekli bir tarih öğretmeni. Bir mevzudan dolayı yurt dışına gitmek ve uzun süre orda kalmak zorunda kalmış ama daha sonra Türkiye'ye dönüyor. Dizinin kötü adamı ise Mehmet Aziz Tarman. Ulusal Güvenlik ve Yüksek Strateji Komitesi'nin ve ayrıca "Cemiyet" adı verilen illegal bir yapılanmanın başkanı. Tahir Mutlu, Tarman'ın can düşmanı. Tarman'ın tek derdi ülkeyi karıştırmak, bütün suçları da Tahir Mutlu'nun üzerine atmak ve onu ortadan kaldırmak, başka işi gücü yok. Dizi özetle bunun üzerine kurulu.

"M.Aziz, Cemiyet’in başkanlığına gelmiştir... Görevi ise, bazı sermaye, medya, bürokrasi mensupları ve karanlık güçlerle işbirliği yaparak, kurdukları bu kirli yapının devamını sağlamak ve kendisi gibi olanların gizli iktidarını korumak...

...

M.Aziz’in düşman olarak seçtiği isimlerden biri de Tahir Mutlu olur. Fedakar bir tarih öğretmeni ve ülke çapında tanınan bir kitap yazarı olan Tahir Mutlu, son derece saygın, adı hiçbir kirli işe bulaşmamış, insanların değer verdiği bir isimdir.. Söz konusu karanlık yapının işine gelmeyen fikirleri açık yüreklilikle dile getiren, gazetelerde yazı yazan Tahir Bey’in hatırı sayılır derecede okuru ve seveni vardır… M.Aziz, gerçek anlamda bir kanaat önderi olan bu cesur adamın uğraşmaya değecek, vurunca ses getirecek biri olduğunu zaten çok iyi bilmektedir."

Yukarıdaki iki paragraf dizinin fan sitelerinden birinden alıntıdır. Bu iki paragraf bile Fethullah Gülen, Tahir Mutlu benzerliğini ortaya koymaya ve bugünkü Ergenekon soruşturmasını anlatmaya yeterli.

İlginçtir, bu "Cemiyet" denilen ve bir çeşit derin devlet yapılanmasını çağrıştıran bu örgütün dolayısıyla Mehmet Aziz Tarman'ın her yere eli ulaşmaktadır. Hizbullah'dan PKK'ya, aşırı sol terör örgütlerinden çetelere, hatta bazı askerlere kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Tarman suçları o kadar iyi organize etmektedir ki, Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz baskınından tutun da Şevki Yılmaz, Hasan Hüzeyin Ceylan, Hasan Mezarcı gibi eski RP'li milletvekillerinin bir dönem yaptığı abuk subuk konuşmaların bile Tarman'a ilişkili olduğu teması işlenir. Tahmin ettiğiniz gibi Gazi olayları, Alevi önderlerine düzenlenen saldırılar, cemevlerine yapılan eylemler, her türlü bombalama ve suikastler "Cemiyet"in işidir. Yooo düşündüğünüz gibi değil, Ergenekon'un 2. iddianemesinden bahsetmiyorum, Şubat Soğuğu dizisini anlatıyorum.

Devam edelim... Şubat Soğuğu dizisinde bir dernek oluşumu izleyiciye sunuluyor. Diziye göre bu dernek, Türkiye'nin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden başarılı kız öğrencileri seçip İstanbul'a getirir. Başında bir kadın yöneticinin bulunduğu bu dernek, aslında kötü adam Tarman'ın faaliyet alanı içerisindedir. "Burs vereceğiz, okutacağız" diye İstanbul'a getirilen ve derneğin yurdunda barındırılan bu kızlar aslında çok kötü bir tuzağın pençesindedir. Dernek başkanı kadın, aslında gizli bir Hristiyan misyoneridir ve kızların da beynini yıkamaktadır. Zaten dizide ne kadar iyi ve güzel bir iş varsa Tahir Mutlu'nun ne kadar kötü, aşağılık, kaka işler varsa Tarman işidir.

Dizide konu edilen ve gerçek hayatta da Fethullah Gülen'in Doğu ve Güneydoğu'daki yurtlarını ve faaliyetlerini sekteye uğrattığı belirtilen bu dernek, Türkan Saylan'ın öncülüğündeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'dir. Adamlarda bu derneğe karşı ne kadar kin ve nefret varsa, kendi çevirdikleri dizide bile yer verip aşağılamayı, çamur atmayı ihmal etmemişler. Öfkenin boyutunu siz tahmin edin.

"Ergenekon'da şimdi ne olacak? Sıradaki kim?" diye merak eden ve benim yukarıdaki yazdıklarıma inanmayan varsa, bir zahmet Samanyolu TV'nin arşiv bölümüne "Şubat Soğuğu" yazıp aratsınlar. Toplam 78 bölüm var. Tabii bugünleri anlamak için büyük bir sabırla biraz geriden izlemek gerekir. Bir kaç bölüm izledikten sonra bugünkü Ergenekon soruşturmasında yer alan tüm suçlamaları orada bulabilirsiniz. Hatta bir adım ötesini bile. Hayırlı seyirler...
hasantahsin.com sitesinden alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder