9 Haziran 2009 Salı

YAZ EKRANI EĞLENCE VE YARIŞMA AĞIRLIKLI

Televizyonların 'yaz ekranı' eğlenceyle başladı. Star TV, Show TV ve TRT'de birbirinden farklı yarışmalar denenirken, atv altı yeni dramayı ekrana getirmeyi planlıyor. Kanal D'nin bir dizi yayınlayacağı yaz döneminde Samanyolu-Kollama, Tek Türkiye ve Doğruluk Ekseni gibi yapımlarla yoluna devam edecek.

Her yıl onlarca dizinin ekrana geldiği yaz döneminde bu yıl televizyonlar, eğlence ve dizi ekranı olarak ikiye bölündü. Pek çok yeni formatın denendiği beyazcamda atv, dizi ağırlıklı bir yayın politikasını benimserken, Samanyolu'nun yaz boyunca devam edecek mevcut dizilerine de bir yenisi eklenecek. Show TV eğlenceye dönük yarışmalar ve eski dizilerin devamıyla yazı geçirmeyi planlıyor. Kanal D yeni bir diziyi, Star TV ise yeni dizilerin yanında, çeşitli eğlence ve yarışma programlarını izleyiciyle buluşturmayı hedefliyor. Bu yıl kanalların yazlık program ve dizileri şunlar:

atv: Altı yeni diziyi ekrana getirmeye hazırlanan atv, bu dönem en çok dizi yayınlayan kanal olacak. Serkan Kuru ve Feride Çetin'in rol aldığı duygusal komedi 'Yalancısın Sen'in yönetmeni Metin Günay. 30 yaşında bir kızın evde kalma sendromunu anlatan 'Elmalar Armutlar'da Tayanç Ayaydın ve Görkem Yelten rol alıyor. Ersoy Güler'in yönettiği, Serhan Savaş, Özlem Yılmaz ve Sinem Özfatura'nın rol aldığı 'Unutulmaz'da ise aynı adama âşık olan iki kız kardeşin yaşadıkları anlatılıyor. Hacıhüsrevli bir gencin mücadelesini konu alan gençlik dizisini Bahadır İnce yönetirken oyuncular henüz belli değil. 'Aile Saadeti' adlı nostaljik dizinin yapımcısı Nezihe Dikilitaş, senaryosunu ise Alper Erze yazıyor. Kanalın son dizisi 'Kız Kaçıran'da Barış Hayta ve Pınar Aydın rol alıyor. Haziran sonu ve ağustos başında ekrana gelecek dizilerin yanı sıra 'Cesur ve Güzel' adlı bir de eğlence programı yayınlanacak.

Show TV: Yaz döneminde eğlenceye dönük programların fazlalığı dikkat çekiyor. Komedi-dram dalında farklı bir formata sahip olan 'Manyak Dükkan' yayınlanmaya başladı. Uzun süre ekrana ara veren 'İlle de Roman Olsun' bu yaz yeniden ekrana gelecek. Bursa'dan Silivri'ye, Balıkesir'den İzmir'e, İstanbul'dan Çorlu'ya ve Edirne'ye kadar birbirinden iddialı sesler ve gruplar birbiriyle yarışacak. Ferhat Göçer ile "Biri Bana Gelsin" yaz boyunca devam edecek. 'Melekler Korusun' tatile girmezken, 'Yemekteyiz' ile 'Korolar Çarpışıyor'un yeni bölümleri yayınlanacak.

Star TV: Başrollerini Pınar Altuğ ve Emre Kınay'ın paylaştıkları 'Aile Reisi'nde su tesisatçısı Nazım ile mimar karısı Bahar'ın dört çocuğuyla birlikte başlarından geçenler anlatılıyor. Haziran sonunda ekrana gelecek diziyi Şengül Halat Atak yönetiyor. 'Hamdi Alkan'ın yapımcılığını üstlendiği kamera şakası 'Bir Zahmet'i Alper Mestcioğlu yönetiyor. Yine yakında ekrana gelecek 'Süperstar Aile'de ilk kez bir müzik yarışmasında aileler yarışacak. Kanalın son yarışma programı ünlülerden oluşan jürisiyle 'Endomal' olacak. Yarışmacılar seçtikleri sanatçıların taklidini yapacak.

Kanal D: Daha çok televizyon programlarının taklitlerinin yapıldığı 'Haneler' ile 'Kocam Size Emanet' yaz boyunca devam ederken kanalın yeni dizisi 'Geniş Aile'nin temmuz ayında ekrana getirilmesi planlanıyor.

Samanyolu TV: 'Beşinci Boyut', 'Kollama', 'Tek Türkiye' ve 'Doğruluk Ekseni' yaz döneminde de ekrana gelirken kanal, yeni bir diziyi de izleyiciyle buluşturacak.

TRT 1: Bekir Develi'nin sunuculuğunu yaptığı 'Kim Bilecek' adlı yarışma programı haftaiçi hergün ekrana geliyor. Pazar günleri 'Köşe Bucak Türkiye', Haftaiçi her gün 'Ömer Seyfettin Hikayeleri', 'Kapadokya Düşleri' ve her bölümde Türkiye'nin farklı bir bölgesinin tanıtıldığı 'Ben Neredeyim' ekrana geliyor. Kanal ayrıca 'Kariyer Edin' adlı yeni bir diziyi ekrana getirecek.
ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder