28 Mart 2011 Pazartesi

Güz Gülleri'ne Sürpriz İsim

Resim

Güz Gülleri, Samanyolu'nda bu akşam 19.50'de yeni bölümüyle ekrana gelecek. 

Samanyolu Televizyonu'nda dönem dizisi olarak başlayan ve 1980 darbesini yaşamış farklı görüşlere sahip iki ailenin hikâyesini anlatan 'Güz Gülleri'ne yeni bir karakter dahil oluyor. Diziye kimin gireceği sır gibi saklanırken, sette görüştüğümüz tüm oyuncular, dizinin iyi yolda ilerlediğinde hemfikir...

Defalarca sözleştiğimiz ancak bir türlü gidemediğimiz Güz Gülleri'nin Çavuşbaşı'ndaki çekim mekânını uzun uğraşlar sonucu ziyaret etme fırsatı buluyoruz. İşyerinden bozma bina, dizi için tam bir plato haline getirilmiş. Her katında farklı bir sahnesi çekiliyor. Asansörün durduğu yerde bir gürültü bir patırtı. Amacımız oyuncularla röportajlar yapıp diziyi konuşmak. Ancak yönetmen Taner Tunç'a merhaba demeden sohbete başlamak istemiyoruz. Bu arada set yıkılıyor. Çekilen hastane sahnesinde Kral, Bilal, Hazım ve hastanenin başhekimi birbirine giriyor. Neden mi? Bunu anlatmayalım da sürprizi bozulmasın. Dizinin başladığı günden bugüne pek çok şeyin değiştiğini müdavimleri mutlaka takip ediyordur. Neler olup bittiğini bir de Taner Tunç anlatıyor: "80'li yıllarda başladık, şimdi 97 yılındayız. Yeni karakterler, yeni isimler girdi. Pek çoğu büyüdü. Gelecek nesillere, geçmişte yaşanan olayların bugün nasıl şekillendiğini gösteriyoruz." Özünde 1980 darbesini yaşamış farklı görüşlere sahip iki ailenin hikâyesini anlatan ve bunu günümüze taşıyan dizide Türk-Kürt, Sünni-Alevi diye bölünüp birbirlerine düşman edilen ailelerin yaşadığı sıkıntıları da görmek mümkün.

TÜM OYUNCULAR GÖRÜŞME ODASINDA

Başta Güz Gülleri olmak üzere dizi sektörü, sinema ve tiyatro üzerine koyu bir sohbete başlıyoruz oyuncularla. Hazım Kara (Tekin Temel), Meryem (Füsun Kostak), Bilal (Yunus Emre Yıldırımer), Yusuf (Selim Turgay Deli) ve diziye yeni katılan Kral karakteri ile köşe bucak her konuyu konuşuyoruz. Herkesin sözcü olması konusunda fikir birliğine vardığı Tekin Temel, dizinin nasıl başladığını, geldiği noktayı ve ileride neler olup biteceğini uzun uzun anlatıyor. Her ne kadar televizyonun diğer sanat dalları karşısında ezilmesine mani olamasam da beyazcamın önemli bir güç olduğunu kabul ettirmeyi başarıyorum. Temel'in son cümlesi ise "Biz bu dizide güzel şeyler anlattığımızı düşünüyoruz." oluyor. Bir muhabirin en klişe sorusu olan 'Dizinin önümüzdeki bölümlerinde neler olup bitecek?' sorumuza ise cevap Füsun Kostak'tan geliyor. Genç yaşta anne olmasının inandırıcılığı konusunda tereddütleri olduğunu söyleyen Kostak, yönetmenin ve yapım sorumlusunun dahi söylemek istemediği sürprizi patlatıyor: "Yeni bölümde yepyeni bir karakter geliyor." Dizinin vermek istediği mesajı en iyi şekilde anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Yunus Emre Yıldırımer, Bilal karakterinin intikam hırsıyla yanıp tutuştuğunu anlatsa da izleyiciye bakan yönünü net bir cümleyle özetliyor: "Seyirci neyi görmek istiyorsa bize onu en iyi şekilde anlatmak kalıyor." Dizide tüm işini hukuki yollarla halleden Selim Turgay Deli ise Yusuf karakterinin özelliklerinden çok senaryoya atıfta bulunuyor: "Senaryo çok güzel gelişiyor. Bu beni çok mutlu ediyor..."



Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder