4 Mart 2011 Cuma

Ayna, Milyonlarca Turistin Ziyaret Ettiği Küba'da

Resim

Küba'dan tropik esintiler!


Ayna, Atlas Okyanusu'yla Karayipler Denizi arasındaki ada ülke Küba'yı sizlerle buluşturuyor.

Ayna, bu hafta, dünyanın dört bir yanından milyonlarca turistin ziyaret ettiği Küba'yı ekranlara getiriyor. Saim Orhan ve ekibi, tropikal bir iklime sahip olan Küba'yı gezerken ülkenin yaz kış yeşilliğini korumasına dikkat çekiyor.

Kübalılar'ın evlerinde misafir ağırlamadıklarına çok şaşıran Saim Orhan, daha sonra Kübalılar'la konuşurken bunun bir suç olduğunu öğreniyor. Turistlerin kalması için devletin yaptırdığı "Casa Particular" adlı ev otelleri ziyaret eden Ayna ve ekibi, bu sayede ailelerin gelir elde ettiğine tanık oluyor.

Küba'da oldukça revaçta olan bicy-taksilere binen Saim Orhan, bu sayede tüm şehri gezme imkanı buluyor. Özellikle başkentte hiç yokuş problemi yaşamayan taksicilerle oldukça keyifli sohbetler gerçekleştiren Orhan, birbirinden ilginç şehir manzaralarını izleyicilerle paylaşıyor.

Turkuaz renginde denizi ve ince kumuyla ünlü, turistik bir şehir olan Varadero'ya giden Ayna, her yıl milyonlarca insanın akın ettiği sahilleri geziyor. Bütün bir sene denize girmenin mümkün olduğu bu bölgede turistlerle röportajlar yapan Ayna, birbirinden renkli görüntüleri ekrana taşıyor.

Uçsuz bucaksız arazileri gezen Saim Orhan ve ekibi, Kübalılarla sohbeti sırasında ülkenin süt ihtiyacını karşılamak için inek kesmenin yasak olduğunu öğreniyor. Son olarak, Küba halkının beyzbola düşkünlüğüne tanık olan Ayna, bunun için kurulan akademilerden birini ziyaret ediyor.


Resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder