4 Aralık 2011 Pazar

Zengin Mutfak Kültürümüzü Türk Turizmine Kazandırmalıyız

Samanyolu Televizyonu Yeşil Elma Programı'nda Oktay usta olarak tanınan Oktay Aymelek, ülke tanıtımında yemek kültürü turizminin çok önemli olduğunu söyledi. 

Oktay Aymelek, Manavgat Koleji Okul Aile Birliği ve Manavgat Çevre ve Diyalog Derneği(MAÇED)'in Delta Düğün Salonu'nda 'Oktay Usta Manavgat'ta' etkinliği çerçevesinde hanımlara kitabında yazdığı yemek ve tatlı çeşidi tariflerini anlattı. Türkiye'nin çok zengin yemek kültürüne sahip olduğunu belirten Aymelek, bunun Türk yemek kültürü turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

Yeşil Elma programına hanımların büyük ilgi gösterdiğini belirten Aymelek, vakit buldukça Anadolu'da sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yemek programlarına katılarak yöresel yemeklerin tanıtımını yaptığını kaydetti. Yıllık 11 milyon turistin geldiği Antalya'da gastronomi turizmin çok önemli olduğunu belirten Aymelek, lezzetli bir yemek yiyen turistin yediği yemeğin tadını unutamadığı için bir sonraki yıl için erken rezervasyon yaptıracağını söyledi.

Aymelek, "Ülkemizin tanıtımı ve zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak için gastronomi turizmi çok önemli. Bu konuda dünyanın en zengini ülkesiyiz. Yemeklerimizin damak tadını ülkemize gelen turistlerin hepsi biliyor. Damak lezzeti zenginliğimiz mutlaka turizme kazandırılmalı." diye konuştu. 

Aymelek, programda Manavgatlı hanımlarla salata yapma, pasta yapma, portakal kabuğundan çiçek yapma, salatalıktan lale yapma, soğan rendeleme ve en hızlı şekilde sigara böreği sarma yarışması yaptı. Aymelek, yarışmada dereceye giren Ayşe Çoban, Tuğba Bozkurt, Fatma Gülçelik ve Hatice Akman isimli hanımlara değişik mutfak malzemeleri hediye etti. 

Özel Manavgat İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Çakır'da Oktay Aymelek'in Manavgat'a gelmesi anısına bir buket çiçek takdim etti.


Zengin Mutfak Kültürümüzü Türk Turizmine Kazandırmalıyız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder