14 Aralık 2011 Çarşamba

Ayna Bu Hafta Dominik Cumhuriyeti'nde...

Ayna'nın bu haftaki rotasında Dominik Cumhuriyeti var. Bu ülkeye ulaşmamız kolay olmadı. Öncelikle 10,5 saat süren New York yolculuğu, ardından 4,5 saat süren Haiti yolculuğu ve en son 50 dakika süren Dominik Cumhuriyeti yolculuğumuzla aktarmalardaki beklemeler hariç 16 saat sürüyor seyahatimiz.

Dominik Cumhuriyeti tropikal bir iklime sahip. Yıl boyu hava sıcaklığı 22 ila 30 derece arasında değişiyor. Turizm önemli bir sektör. Her yıl 4 milyon turist geliyor bu ülkeye.

Colonial City yani eski şehri geziyoruz. Eski şehir UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde. İspanya meydanı şehrin en meşhur meydanı. Meydandaki Cristof Colomb’un sarayını da sizler için görüntülüyoruz.

Her hafta Cuma ve Cumartesi akşamları saat 08.00’de İspanya Meydanında ülke kültürünü yansıtan halk dansı gösterileri yapılıyor. Turizm bakanlığı tarafından organize edilen bu gösteriler yıl boyu aksamadan devam ediyor ve halka ücretsiz sunuluyor. Gösterilerde geleneksel şarkılar eşliğinde Dominik insanı dans ediyor.

Başkent Santo Domingo’nun en meşhur sokağı El Conde’de dolaşıyoruz. Sağlı sollu hediyelik eşya dükkanları var sokakta. Biz de hediyelik eşya dükkanlarından bir tanesine giriyor ve seçtiğimiz eşyaları sizler için tanıtıyoruz.

Kendinizi dinç ve dinamik hissetmek istiyorsanız Domingo kahvesi tam size göre. Sert olan bu kahve hakikaten ağır bir kahve. Sert kahveyi sevmeyenler içmekte zorlanabilirler.

Sadece Dominik Cumhuriyeti’ne has olan müzik aleti Quira’yı biz de çalıyoruz. Kabartılmış metalden oluşan bu alet özellikle Merenge dans türünde kullanılıyor. Her Quira’nın sesi farklı çıkıyor çünkü her Qira’nın delikleri de farklı.

Dominikliler sabah kahvaltılarını meyveyle yapıyorlar. Bazıları meyve salatasını tercih ederken, bazıları da sadece muzla kahvaltı yapmış oluyorlar. Yol kenarlarında meyve suyu satan dükkanlar da çok revaçta bu ülkede. Biz de bu açıkhava dükkanlarından bir tanesindeyiz. Karışık meyve suyumuzu içtikten sonra çekimlerimize devam ediyoruz. 

Dominiklilerin Los Tres Ohos dedikleri 3 gözler mağarasındayız. Kireç taşı erimiş ve büyük bir mağara oluşmuş burada. Çok sayıda turist bu mağarayı ziyaret ediyor. Mağaranın bazı kısımlarında göletler oluşmuş. İlgimizi çekiyor yukarıdaki ağacın kökü ip gibi aşağıya öylesine uzamış ki insanı hayretler içerisinde bırakıyor. Kökün hedefi suya ulaşmak.

Boca Chika sahili başkente 30 km uzaklıkta güzel bir sahil. İnce beyaz kumu ve ılık suları yerli ve yabancı çok sayıda turisti kendisine çekiyor. Mercan kayalıkları ile korunmuş bir sahil burası.




Ayna - Dominik Cumhuriyeti bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Dominik Cumhuriyeti Bölümü

Ayna, Dominik Cumhuriyeti bölümüyle 17 Aralık Cumartesi 23:00'de Samanyolu TV'de ekrana geliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder