4 Aralık 2011 Pazar

Davetsiz Misafir Kozan’da

Resim

Sunuculuğunu Ünlü Türkücü Turgay Başyayla’nın üstlendiği ve Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan gezi ve eğlence programı Davetsiz Misafir bu haftaki çekimlerini Kozan’da gerçekleştirdi.

Kozan’ın doğal ve tarihi eşsiz güzelliklerini ekrana taşıyan program ekibi ilk olarak ilçe merkezinde narenciye bahçesinde çekimlerde bulundu. Buradaki çekimlerde Başyayla ve ekibi narenciye toplayan işçileri ekranlara taşıyarak Kozan Portakalı ve Mandalinasının tadına baktılar. Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı da makamında ziyaret etti.

Ekiple yakinen ilgilenen Belediye Başkanı Kazım Özgan Kozan’ın tanıtımı için bu tür programların da katkı sağlayacağını kaydetti. Başkan Özgan, “Narenciyenin anavatanı Kozan’ımızın sesinin duyurulmasına katkı sağlayan bu tür program ekiplerini de Kozan’da görmekten mutluyuz” dedi.

Ekip daha sonra Kozan’ın tarihi dokusunu ön planda tutan Anavarza Kalesi’nde çekimlerde bulundu. İlçe merkezine tekrar dönen ekip Kozan’a özgü ciğer kebabı ve tapan bıçağı yapımını ekranlarına kaydettiler. Son olarak Emekli Öğretmen Zülküf Dağlı ’ya ait zeytin ve harnup bahçesinde çekimlerde bulunan programın sunucusu Turgay Başyayla; “Kozan tarihi ve sosyal yaşantısıyla gerçekten güzel bir ilçe. Gerek insanları gerek ise tarihi dokusu ile görülmeye değer bir yer. Kozan’a ve özellikle narenciyesine hayran kaldım. Kozan Portakalı ve Mandalinası'nı bundan sonraki gittiğim tüm çekimlerimde insanlara tavsiye edeceğim” dedi.

Yönetmenliğini Mustafa Bilgiç’in yaptığı program çekimde kamerada Adem Gökbulak ve Murat Sevimay, Prodüksiyon Amirliğinde ise Mustafa Bulgan görev aldılar.

Samanyolu Televizyonu Davetsiz Misafir Ekibi tarafından Kozan’da yapılan çekimlerin önümüzdeki hafta Çarşamba yayınlanacağı öğrenildi.


Davetsiz Misafir Kozan Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Davetsiz Misafir Kozan Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder