25 Şubat 2009 Çarşamba

BU KADARINA DA PES ARTIK

Gazeteci Saygı Öztürk Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın intiharına Samanyolu’nu nasıl karıştırmaya kalktı?

Gazeteci Saygı Öztürk öyle bir senaryo yazdı ki bu kadarına da pes dedirtti.Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın sabaha karşı evine giderken aracında beylik silahıyla intihar etmesini Saygı Öztürk akıllara zarar bir hale dönüştürdü.Behçet Oktay’ın intiharı birçok soru işareti akıllara getirdi. Özellikle Oktay’ın adının 11. dalga Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan iki özel harekatçının ifadelerinde geçmesi Susurluk ve Ergenekon tutuklusu İbrahim Şahin ile bağlantısına gözleri çevirdi. İntihar ettiği belirtilen Oktay’ın iki arkadaşıyla bir restoranda gece geç saatlere kadar alkol aldığı iddia edildi. Saygı Öztürk’ün haberine göre Behçet Oktay evine giderken gece yarısı aracı kara saplanmış ve o da arkadaşının gözü önünde ‘bütün aksilikler beni mi bulacak’ deyip tetiği çekmiş. Saygı Öztürk Ergenekon iddiaları nedeniyle Behçet Oktay’ın görevinden ayrılmak istediğini ancak Emniyet yetkililerinin kendisine görevden ayrılması ya da alınması yolunda herhangi bir çalışma bulunmadığını bildirmişler. Ve usta gazeteci olayın bundan sonraki bölümü için olayı çarpıtmaya yönelik bir cümle kuruyor.
Saygı Öztürk; Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan ve reyting rekorları kıran ‘Tek Türkiye’ dizisi yüzünden intihar etmiş olabileceği sorusunu akla getirecek sıkıştırma yapıyor yazısına. Öztürk’ün yazısının ortasında hiç alakasız bir yerde şu cümle yer alıyor: “Samanyolu Televizyonunda yayımlanan bir dizi için Konya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nden silah kiralanması olayının ortaya çıkması ve bunun sorumlusu olarak kendisinin gösterilmek istenmesine de son derece üzüldüğü yakın arkadaşları tarafından belirtildi.”Saygı Öztürk’ün kafa bulandırmaya yönelik yazısının başlığı da; “Behçet Oktay'ın intiharında korkunç şüphe”
Konya’da çekimleri devam eden ‘Tek Türkiye’ dizisi Konya Emniyetinden izinle birkaç silah kiralamış.Güya Behçet Oktay; silah kiralama olayının ortaya çıkması ve bunun sorumlusu olarak kendisinin gösterilmek istenmesine son derece üzülmüş.İntihar haberine bu cümleleri koyan Saygı Öztürk ne yapmaya çalışıyor? Konya Emniyeti’nden 3-5 tane silah kiralandığını büyük bir gazetecilik örneği olarak kim haber yaptı? Hürriyet Gazetesi. Üstelik büyük yalanlar ekleyerek. Dizi çekiminde gerçek olmayan maket ya da kuru sıkı silahları bile Emniyet’ten kiralanmış gibi gösteren Hürriyet Gazetesi bugüne kadar onlarcasında olduğu gibi yine bir yalan habere imza attı. Birçok televizyon dizisinde polis panzerleri bile kullanılırken 3-5 silahı gündeme getirip kamuoyunu yanıltmaya çalışan Hürriyet’in oyunu, gerçekler karşısında fazla sürmedi.Üstelik Hürriyet’e en büyük yalanlama da bizzat Emniyet’ten geldi.Emniyet açıklamasında; polisiye dizilere her zaman destek verdiklerini belirterek bütün televizyonlarda yayınlanan birçok dizinin isimlerini örnek gösterdi.
Hatırlasanıza Emniyet destek vermeseydi ‘Memoli’ kahramanı doğabilir miydi? Emniyet; Samanyolu’na hiçbir şekilde ayrıcalık yapılmadığını kamuoyuna duyurdu. İddialar en yetkili merciden yalanlanmışken Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay’a Emniyet içinden kim niçin baskı yapsın?
Şimdi; Güya özel harekat silahlarının Samanyolu’na kiralandığını ve bunun ortaya çıktığını iddia eden kim ?Hürriyet GazetesiSaygı Öztürk hangi gazetede çalışıyor? Hürriyet’te. O zaman güya Behçet Oktay’ın intiharına sebep olan olayı ortaya çıkaran ve kendisine baskı yapan kim? Saygı Öztürk’ün çalıştığı Hürriyet Gazetesi.
Mantık yürütürsek Saygı Öztürk kendi kazdığı kuyuya yazdığı gazeteyi düşürüyor. Ama böyle zorlamalara gerek yok. Senaryolara komplolara gerek yok. Yoksa birçok Ergenekon sanığıyla iyi tanışan, Ergenekon’un hikaye olduğunu savunan Saygı Öztürk, başka bağlantıların üstünü örtmek için Samanyolu’nu mu işe bulaştırmaya çalışıyor?
Böyle, birtakım ilişkilerin üstünü örtme telaşıyla alelacele ortaya atılan zorlama senaryolar insanı nasıl da komik ve zor duruma düşürüyor değil mi? Şimdi işin aslı iddia edildiği gibi ‘aşk intiharı’ çıkarsa en çok Saygı Öztürk rahatlayacak.

Abdullah Abdülkadiroğlu - Samanyolu Haber

Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder