14 Şubat 2009 Cumartesi

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU'YA YENİ ÖĞRETMEN KATILDI

"Başrol ve replik kaygım yok, yeter ki oynadığım karakter içime sinsin, akılda kalıcı olsun.." Oğuzhan Yıldız, 10 yıldır televizyon dünyasında olan oldukça sempatik bir sanatçımız. Samanyolu Tv’de yayınlanan Kendi okulumuza Doğru adlı gençlik dizisinde rol alan Oğuzhan Bey, en son “Vazgeç Gönlüm” dizisinde ve halen gösterimde olan “Ayakta Kal” sinemasında rol aldı. Samanyolu Televizyonunda ilk olarak 2,5 yıl önce Beşinci Boyut’ta gördüğümüz Yıldız, Kendi Okulumuza Doğru hariç, Nisan ayında yayınlanacak olan K.A.T adlı bir sinemanın projesi için çalışıyor.




Kendi Okulumuza Doğru’da öğretmen karakteri ile yer alan Yıldız, Ömer öğretmeni şöyle tanımlıyor: “Ömer öğretmen, Urfalı zengin bir ailenin çok iyi yetişmiş, kültürlü, kendini geliştirmiş, tam bir beyefendi olan oğludur. Felsefe hocasıdır kendisi. Aslında çok sempatik ve güler yüzlü olan Ömer öğretmeni arada bir oldukça düşünceli ve durgun görebilirsiniz sebebini dizinin ilerleyen bölümlerinde görebilirsiniz, şimdi dersek tadı kaçar. Öğrenciler, Ömer öğretmene ilk ön yargı ile yaklaşıyor. Fakat onu tanıdıkça bulunmaz bir öğretmen olduğunu anlayacaklar. Oldukça yardımsever bir öğretmen ama o her olaya dakikada yetişen bir Süpermen değil. O da bir insan. Öğrencilerine yardım etmeye odaklı sempatik duyarlı bir öğretmen. “Ömer Öğretmen” rolünün alt yapısı çok zengin zaten karakterin özelliklerini öğrenince direk dizide buldum kendimi. Diğer oynadığım dizi “Vazgeç Gönlüm”de de Mardinli zengin bir ailenin çocuğunu oynamıştım. Ondan dolayı da bu role yakın ve hazırlıklıyım.” Korsan yayına dur demek istiyorsalar, fiyatları düşürmek zorundalar!.. Oğuzhan Bey, çağımızın en ideal mesleği olarak CD, DVD ve kitap korsancılığını buluyor. Ve şunları ekliyor; “İnsanları bu hırsızlığa süren sebep ne ve neden bir türlü bu iş engellenemiyor. Sebebi bence kaset şirketlerinin ve yayın evlerinin ürünleri çok pahalı satışa sürmesi. Her yerde muhakkak okuyun, okumak önemli denilip duruyor. E haliyle insanlar bunlardan etkilenip okuma ihtiyacı duyuyor, gidiyor kitap evlerine bir bakıyor kitap 25 YTL adamın cebinde var 10 YTL ne yapıyor, çıkıyor kitap evinden ve direk korsan yayınlara başvuruyor. 5 YTL’ ye alıyor kitabı okuyor. Yayın evleri ve kaset şirketleri bu konuda duyarlı olmalılar okumak ve seyretmek isteyen insanları korsandan uzak tutmak için fiyatları indirmek zorundalar. Yoksa bu iş engellenemez.” ÖSS hakkında, keşke öğrencilerimiz ortaokulda yeteneklerine göre yönlendirilip okutulsa bir sınava bağlı kalmasa diyen Yıldız, eğitim sistemimizin rahatlaması için daha birçok devlet üniversitesinin açılmasının gerektiğini düşünüyor. 10 yıldır televizyon dünyasında oldukça başarılı bir şekilde kendinden söz ettiren Yıldız, bir rolü kabul ederken asla başrol oyuncusu mu, en çok replik ona mı ait gibi sanat kaygısından uzak takıntı yapmadığını söylüyor. O bir rolü kabul ederken, karakterin akılda kalan ve kişilikli bir karakter olmasına özen gösterdiğini belirtiyor. Kamera önü aşığı değil de tamamen sanatla mesaj vermeye odaklı Oğuzhan Yıldız’a başarılar diliyor ve Samanyolu Tv’ de yayınlanan Kendi Okulumuza Doğru’da ki performansını merakla bekliyoruz.


Kendi Okulumuza Doğru’da bu hafta neler oluyor? Ali, öğretmen kardeşine çok yaklaşıyor. Fakat sadece bir delile ihtiyacı var. İhtiyacı olan o delil ise Handan hanımda. Ali için bu işi halletmek bu sefer zor olacak gibi görünürken, Berk hiç beklenmedik bir anda Ali için büyük bir iyilik yapıyor. Bu arada okula, sıradışı yeni bir öğretmen geliyor. Tüm sınıf yeni öğretmen için çok eğlenceli bir karşılama töreni düzenlerken, Ali’nin öğrencilere verdiği ödev herkesi duygulandırıyor. Tekin ise son anda yurt dışına gitmeye karar veriyor. Ali, Tekin’i durdurabilecek mi?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder