15 Şubat 2009 Pazar

YEŞEREN ÜMİTLER, YAKINDA SAMANYOLU'NDA!..

Samanyolu Yayın Grubu'ndan titiz bir çalışma, muhteşem bir yapım geliyor…
Yapımcılığını Veysel Karani Gümüşdereli’nin üstlendiği, yönetmenliğini Emine Ulu ve Turan Şahin’in yaptığı bir “Yeşeren Ümitler” adlı belgesel yakında Samanyolu’nda.
Yeşeren Ümitler'in konusu; Dünyanın her yerinde açılan ve artık kaliteli bir marka haline gelen Türk okulları.
Türkiye’ye has değerleri evrensel değerler arasına yerleştirmek ve bu esnada bulundukları ülkede model olmak hem büyük bir başarı hem zorlu bir serüven.
İşte Yeşeren Ümitlerde bu zorlukları ve Anadolu insanının fedakârlıklarını göreceksiniz.
Program yapımcısı Veysel Karani Gümüşdereli’nin, belgeseli tanımlarken kullandığı ifadeler yapımın ne içerdiğini ve hedefini özetliyor; “Yeşeren Ümitler” Belgeseli Türkiye’den dünyaya yansıyan eğitim destanının güçlü, gerçekçi ve kimi zaman da duygusal bir şekilde dile getirilişi..
Ülke ülke bir sevgi hareketinin başlangıcından günümüze gelişimi bu belgeselle ortaya konurken hatıraların yeniden canlanışı..
Fedakârlığın boyutlarının gözler önüne sergilenip, Türk insanının her konuda başarılı olabileceği en güzel örneklerle vurgulanışı…
Sevgi adına yola çıkan insanların dünyada nasıl bir değişime vesile oldukları ise bizzat yaşayanların röportajlarıyla oldukça gerçekçi anlatılışıdır.
”Onlarca röportaj yapılıp, belgeler derlenerek titiz bir çalışma ile görüntü arşivleri oluşturulan belgeselin, geniş çaplı ve uzun bir araştırma süreci sonrasında çekimleri Azerbaycan’da ve Bosna Hersek’te başladı. Çekimler Türk okullarının bulunduğu tüm ülkelerde gerçekleştirilecek.
Yeşeren Ümitler yakında Samanyolu’nda!...

Alıntıdır: Yeşeren Ümitler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder