28 Şubat 2009 Cumartesi

İYİLİK KERVANI 9. BÖLÜMÜYLE EKRANDA

Başlarına gelen olaylardan sonra aldıkları kararla karavanlarına binerek yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmak için yola çıkan Yolcu ailesi, bu hafta ilginç bir aile ile karşılaşıyor. Küçük bir köyde büyük bir aileye sahip olan Ülfet, yıllar önce oğlunu sevdiği ilk eşinden ayırmış ve var olan çocuklarını da kimsenin bilmediği bir yere göndermiştir. Şimdi oğlunu ikinci kez kendi istediği bir kızla evlendirmek üzeredir. Fakat ilk gelini olan Ayşe yıllar sonra ortaya çıkar. Ayşe şimdi hem kayıp çocuğunu bulmak hem de yıllar önce eşinden ayrılmasına neden olan kirli oyunu ortaya çıkarmak zorundadır. Bu konuda Yolcu ailesi ona yardım edecekken, onlar da art niyetli insanların hedefi olacaklardır.
Yayın Günü ve Saati: 1 Mart Pazar / 21:00

Kaynak: İyilik Kervanı 9. Bölüm

TEK TÜRKİYE ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

Samanyolu'nda perşembe günleri ekrana gelen ve Güneydoğu gerçeğine farklı bir pencereden bakan 'Tek Türkiye', zirveyi kimseye kaptırmıyor. Dizi tüm günde aldığı 11,4 reytingle Kanal D'nin 'Aşk-ı Memnu' dizisini (10,9) ve Show'da yayınlanan 'Recep İvedik'i (10,3) geride bırakarak ilk yüz program içinde en üst sırada yer aldı.
Bu arada Tek Türkiye'de Yılmaz karakterini oynayan tiyatro oyuncusu Fatih Yurdakul'un, Konya'da çekilen çatışma sahnelerinde kolu kırıldı. Yurdakul, hastaneden çıkışta "Kırık dışında sağlık durumum iyi. En kısa zamanda sete döneceğim." dedi.
Televizyon Servisi

AYNA MEKSİKADA


Meksikalılar Türkçe'yi sevdi
Sunuculuğunu Saim Orhan'ın yaptığı 'Ayna' bu hafta Meksika'dan ekrana geliyor. Programda, dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Kuzey Amerika'nın en yüksek başkenti Mexico City tanıtılıyor.
25 milyon civarında nüfuslu bu şehirde Meksikalılar, zamanı bir Osmanlı saatinden öğreniyorlar. Meksika'daki 274 basamaklı güneş Piramidi görenleri şaşırtıyor. Ayrıca, başkent Mexico City'de Türk Kültür ve Eğitim Merkezi'ne gelen Meksikalılar, Türk kültürünü ve Türkçeyi öğreniyorlar.
Samanyolu TV / 28 Şubat Cumartesi / 22.45

DOĞRULUK EKSENİ 21. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR

Doğruluk Ekseni 21. Bölüm
Doğruluk Ekseni’nde bu hafta heyecan dorukta. Küçük bir kasabadaki büyük bir ailenin dramının anlatıldığı dizide, duygu yüklü bir bölüm ekrana geliyor. Doğan’ın ateş etmesiyle ağır yaralanan Sinem hastaneye kaldırılır... Bu arada Oğuz’da elinden yaralanmıştır ve ölmek üzere olan Sinem’i ameliyat etmesi neredeyse imkansızdır. Bu iş için tek bir kişinin yardımı gerekiyordur, o da Sırma’dır. Fakat son olanlardan sonra Sırma karar vermekte oldukça zorlanacaktır... Bu arada polislerden kaçan Doğan, bu dünyadaki en yakını olan biriyle karşılaşır. Bu karşılaşma durumu daha çok çıkmaza sokar. Gelişen olayların ardından Doğan Sırma’yı rehin alır. Oğuz, hem onu kurtarmak hem de Sinem’in son isteğini yerine getirmek zorundadır.

Yapımcı:Mustafa Kartal
Yönetmen:Taner Tunç
Oyuncular:Rahman Görede, Ayçin Tuyun, Devrim Parscan, Özer Tunca
Yayın Günü ve Saati:03 Mart Salı 19:40

Kaynak: Doğruluk Ekseni 21. Bölüm

TEK TÜRKİYE YİNE ZİRVEDE

Tek Türkiye'nin muhteşem başarısı

Yayınlandığı günden beri, izleyiciden tam not alan Samanyolu Televizyonu'nun heyecanla izlenen dizisi, ''Tek Türkiye'' rekora koşuyor.

Türkiye gerçeklerini anlatan dizi, dün akşamki bölümüyle en çok izlenen yüz program arasında birinci oldu. Bugüne kadar yaptığı kaliteli yapımlarla izleyicilerin takdir ve güvenini kazanan Samanyolu Televizyonu, "Tek Türkiye" adlı dizisiyle başarısını bir kere daha kanıtladı ve reyting sıralamasında zirveye oturdu. 26 Şubat Perşembe günü yayınlanan TEK TÜRKİYE dizisi tüm izleyicilerde 11.4 rating (dakika başına düşen ortalama izleyici sayısı) ve 24.4 share (izlenme payı) değerleriyle ilk yüzde en çok izlenen 1. program oldu.


2 KİŞİDEN BİRİ TEK TÜRKİYE'Yİ İZLEDİÖzellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde '51.3' gibi rekor seviyede izlenme payı ile dikkat çeken Tek Türkiye, dün akşamki rakamlarla şu ana kadar olan en yüksek izlenme değerlerine ulaştı.Kıymetli seyircilerimize teşekkür ediyoruz...

Kaynak: Tek Türkiye Yine Zirvede

27 Şubat 2009 Cuma

SAMANYOLU FANLARI GAZETESİ OCAK VE ŞUBAT AYI SAYILARI

Samanyolu Fanları, yeni ve çok güzel bir çalışmaya imza attı. Her ay, Samanyolu dizileri ve programları ile alakalı yepyeni, dolu dolu bültenler sunuluyor.
Sizlere buradan indirme linklerini veriyoruz. İstifade ediniz =)

Samanyolu Fanları Gazetesi Sayı:1 Yıl:1 Ocak 2009 indir, oku: http://rapidshare.com/files/180419341/SamanyoluFanlari.com-Gazetesi-OCAK_2009-Bulten-SAYI-1.rar

Samanyolu Fanları Gazetesi Sayı:2 Yıl:1 Şubat 2009 indir, oku: http://rapidshare.com/files/196919976/SamanyoluFanlari.com-Gazetesi-SUBAT_2009-Bulten-SAYI-2.pdf


Şubat ayı konuları:

Kapak

Neden Samanyolu Tv İzlemeliyiz

"Yargılıyorum, Mahkum Ediyorum, İnfaz Ediyorum...Kısaca Adalet Dağıtıcısıyım"

Bizler Birer Ebruliyiz

Nazlı Uğurtaş Röportajı

Eren Özyalçın Röportajı

Zordur Doğruluk Ekseni'nde Yaşamak

Yorum Sayfası

Gazze'nin cennet çocuklarına bir avuç dua - Bizi koruyup Kollayan Birileri Var

Ergenekon Kollama'da - Ergenekon Terör Örgütü, Devlet adamını nasıl kendi safına çekiyor?

KAFA KARIŞTIRAN SORU BU AKŞAM CEVAP BULACAK



Ergenekon' un gizli yüzü
Ergenekon Terör Örgütü, Devlet adamını nasıl kendi safına çekiyor? İZLEYİN..

Ergenekon soruşturmaları başladı başlayalı birçok devlet personelinden tanınmış isimlerin yasa dışı işlere ortak olduğunu görüldü. Yapılan incelemeler, araştırmalar bu gerçeği daha da vahim hale getirdi. Peki, Devlet dairesinde görevini yapan bir insan ne olurda nasıl bir teklif gelirde vatana hizmeti bırakıp kötü yolarla düşer? Sonuçta hepsi okumuş, kültürlü insanlar, cahil değiller.

Akıllarda soru işareti bırakan bu olay bu akşam Kollama’da gayet net gözler önüne serilecek. Çok ilginç bir ikileme şahit olacaksınız. Her zaman kendisini adaletin yanında bulan Yiğit, bu hafta taraf seçmek zorunda kalacak. Ve dizinin ilerleyen karesinde normal ve vatansever bir devlet personelinin nasıl kötü oyunlara alet olabileceğini, neden bu işlere girdiğini gayet açık ve net bir şekilde göreceksiniz.

Kollama heyecan dolu yeni bölümüyle ekrana geliyor. Ferruh ve Güvercin sürekli planlarını alt üst eden Gümüş Kurşun yüzünden zor durumdadır. Hayri ise canını kurtarmaya çabasındayken kıl payı Güvercin’den kurtulur. Fakat çıkmaza giren Hayri, Güvercin’i can damarından vurmayı hedefleyerek bir gece ansızın Rana’nın evine gider. Bu arada Necip ve Memduh olayları çözmeye çalışırken, Rana’nın evinden şok bir haber alırlar. Yiğit ise yapılacak korkunç bir suikastın izini sürmektedir. Fakat hiç beklemediği anda ilginç bir teklif alır. Yiğit için artık taraf belirleme zamanıdır.

Kollama yeni bölümüyle bu akşam 19:40'da Samanyolu'nda...




Kollama

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU - ÇAĞRI MENGÜÇ RÖPORTAJI

Kendi Okulumuza Doğru’nun parlayan Yıldızı,Ferit Çağrı Mengüç ( Berk ) ile çok özel!..

“Berk, asla kötü bir çocuk değil, yaptığı suçların tek faili Berk değil!...
Henüz 23 yaşında olan ve rol aldığı dizide oldukça iyi performans gösteren Ferit Çağrı Mengüç, kısa zamanda Samanyolu seyredenlerin gözdesi oldu.Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu, 1985 doğumlu Çağrı Mengüç, daha önce Tek Türkiye, Beşinci Boyut ve Köprü dizilerinde rol aldı. İlk uzun soluklu dizisi ise “Kendi Okulumuza Doğru”Çekimleri Beşiktaş Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen dizinin setinde, Kendi Okulumuza Doğru’nun parlayan genç yıldızlarıyla, dizide rol aldıkları karakterleri üzerine konuşuyoruz.
“Benim de Berkleştiğim dönemler olmuştu ama çevremdeki abi diyebileceğim arkadaşlarım ve ailem bana eğitime giden yolu gösterdi."
Oynadığı dizide oldukça yaramaz bir öğrenci “Berk “ kişiliği canlandıran Çağrı Beye “Berk’i soruyoruz. Ve değişik bir açıdan bakılmış yorumunu alıyoruz.
“Berk” asla kötü biri değil. Berk’e kötü bir insan olduğu söylenemez. Dikkat ettiyseniz Berk, yeri geldiği zaman yüzü kızaran, içinde anne sevgisi olan, merhametli bir çocuk. Fakat ailesi ile yaşadığı problemler onu psikolojik olarak etkilediğinden okul ve eğitimden uzakta aklı fikri zarar vermekte olan bir çocuk. Annesi babası boşanmış, ablasının nerede olduğundan haberi olmayan ve engelli bir ağabeyi olan bir çocuk Berk. Bu olaylardan dolan Berk, kendi çapında hayattan intikamını alıyor.
Peki Berk’i bu yoldan ne döndürür?
Muhakkak ama muhakkak sağlam değerlere sahip bir aile bir çocuğu bütün kötü gelişimden uzak tutabilecek yeterli destektir. Çevre de çok önemli. Berk’e ailesi sahip çıkar ve çevreden de olumlu telkinler alırsa her gencin içinde olan cevher ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.
Çağrı Bey, kendinden örnek vererek ekliyor;
“Rolümde geçmişimden kareler görüyorum, orta sona kadar başarılı bir çocuktum. Fakat daha sonra bende ergenliğin verdiği fevrilikleri yaşadım. Derslerden, okuldan uzaklaştım denilebilir. Fakat çevremdeki benimle ilgilenen abi diyebileceğim arkadaşlarım ve en başta ailemin desteğiyle tekrar toparlanıp başarılı bir hayata sahip oldum."
Dizi sektörünün sanat kaygısından uzakta sadece maddi gelir mantığıyla yapılmasına karşı olan Çağrı Mengüç, topluma olumlu mesajlar vermeyi amaç eden gerçek bir okul dizisi projesinde rol almaktan oldukça keyifli. Çağrı Mengüç’ e gerçek Berklere ne söylemek isterdiniz diyoruz ve Çağrı bey, şunları söylüyor;
“Aslında Berklere söylenecek çok laf var. Ama hiçbir şey söylemeye gerek yok. Çünkü onlar ergenliğin havailiğindeler. Ne söyleseniz söyleyin bir yere kadar dinleyecekler. Birçok problemle uğraşan, ailesi parçalanmış, hayata daha yeni yeni adapte olan gençler onlar. Ergenlik dönemi geçtikten sonra onlar ne kaybettiklerini ya da ne kazandıklarını kendileri anlayacak. Şanslı olan doğruyu bulmuş olacak, varsa hatası düzeltecek. Aile her şey ben tıpkı rolümdeki gibi aile değerine oldukça bağlı biriyim. En az Berkler kadar ailelerde sorumluluk sahibi. Berklerden daha çok ailelerin nasihate ihtiyacı var. O gencecik çocuklar haber sayfalarında bir facia faili olarak gözüküyorsa ailelerine de bir dönüp bakmak lazım."
Birçok hayranı ile Samanyolu Fanları sitesinde “Çağrı Mengüç ile Hasbihal’ de muhabbet eden Çağrı Bey, ilk kez kötü bir karakterde rol alan ve rolünü oldukça başarılı bir şekilde oynayan bir oyuncu. Dizideki başarısının yanı sıra söylediği her söz ve düşünceden onu çok parlak bir geleceğin beklediğini söyleyebiliriz.
Dizi setinden yine başarılı bir oyuncu Anıl Çelik’e dizide rol aldığı Murat karakterine sorular soruyoruz.
"ÖSS çok şey ama her şey değil. İyi bir ressam, iyi bir futbolcu, iyi bir balerin, iyi bir marangoz olmak insanı çok güzel yerlere getirir. Yeter ki insanın içindeki yetenek keşfedilsin."
Murat ve Futbol üzerine söylemek istedikleriniz neler?
Anıl Bey: “Bu konuda söylenecek en önemli şey, her işin ve sanatın bir okulu olduğunu hatırlatmaktır. Futbolcu olmak için eğitime ara vermeye gerek yok, futbol okulları var. Hem fenni ilimler hem de futbolu bir arada götürebileceğimiz bu okullar futbol merağı olan gençler için ideal.”Anıl Bey başka bir sosyal meseleye de değiniyor. “ Bir çocuk çok fazla eğitime meyil etmiyorsa, matematik, Türkçe gibi ana derslerden hoşlanmayıp okumak istemiyorum diyorsa ya da ders notları kötü geliyorsa onu okumak zorundasın değip zorlamanın bir alemi yok. Her şey bilimsel ilimden ibaret değil. O çocuğun içindeki yeteneği keşfedip o yönde sanat okullarına onu yönlendirmek onu topluma kazandırmanın en güzel yoludur diye düşünüyorum. Okumak çok önemli, ama istediğin ve ilgi duyduğun alanda okumak, sadece okumak kavramından çok daha önemli. İyi bir yerlere gelmek için illa bir doktor, avukat, öğretmen olmak zorunda değil çocuklar. İyi bir ressam, iyi bir futbolcu, iyi bir balerin, iyi bir marangoz olmak da insanı çok güzel yerlere getirir. Yeter ki insanın içindeki yetenek keşfedilsin."
Sevenlerine “Muhakkak bu diziyi izleyin” diyen Anıl Bey ve hayranlarına çok selamlar gönderen Çağrı Bey ile vedalaşıp, Beşiktaş Anadolu Lisesinden ayrılıyoruz.

Kaynak: Kendi Okulumuza Doğru Çağrı Mengüç ( Berk ) Röportajı

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU, 20. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR


Okulda Yarışma Heyecanı var.

Kendi Okulumuza Doğru’nda bu hafta yarışma heyecanı var. Yapılacak olan liseler arası yarışmaya Fatih lisesi de katılacaktır. Fakat kimsenin bu konuda kendisine güveni yoktur. Ali ve Ömer Öğretmen onları bu yarışmaya hazırlama görevini üstlenirken Müdür Şefik’in seçtiği iki isim herkesi şaşırtır. Yarışmaya Berk ve Tekin de katılacaktır. Fakat önce Tekin’in geçmişiyle ilgili gerçekleri öğrenmesi gerekiyordur. Handan bu duruma el koyarak herkesi şoke edecek bir kanıtla Tekin’in karşısına çıkacaktır.
Yayın Günü ve Saati: 28 Şubat Cumartesi 19:40

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU'YA BİR ÖDÜL DE MEMUR-SEN'DEN...


Kendi Okulumuza Doğru ya bir ödülde Memur-Sen Bursa il temsilciliğinden geldi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen ’Mehmet Akif İnan’ı anma ve yılın ’en’leri ödülleri belli oldu. 11 dalda verilen ödüller 28 Şubat Cumartesi akşamı düzenlenecek gece ile sahiplerine verilecek.

Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker ödül alan kişi ve kurumları sendika binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Memur-Senr Konfederasyonu’nun Bursa’da yıl içerisinde başarılı olan kişi ve kuruluşları ödüllendirmeye devam ettiğini ifade eden Şeker, "Yönetim kurulumuzun yaptığı titiz araştırmalar sonucu ilimiz yerelinde ve ulusalda kendilerini ödüllendireceğimiz kişiler alanlarında yaptıkları başarılı çalışmaları takdir görmüş ve sendikamız tarafından ödüllendirilmeyi hak etmişlerdir. Ülke kalkınmasında üstün başarı gösteren çalışmaları bundan sonraki yıllarda da ödüllendirmeye devam edeceğiz. Ödüller 28 Şubat 2009 Cumartesi günü saat 19:30’da, Genel Başkanımız’ında katılacağı törenle TKM’de sahibini bulacak" dedi.


28 Şubat 2009 akşamı takdim edilecek ödüller ve alanları şöyle: "M.Akif İnan Özel Demokrasi Ödülü: Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, Yılın Yerel Yöneticisi: Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Yılın Bürokratı: Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yılın Akademisyeni: Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yılın Memuru: Kayhan Camii Müezzini brahim Altındaş, Yılın Valisi: Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yılın Ulusal Basın Ödülü:Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Yılın Yerel Basın Ödülü: Line TV. Program Yapımcısı Cihat Özkan, Yılın Sivil Toplum Kuruluşu: Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Yılın Ulusal Tv Ödülü: Kendi Okulumuza Doğru (STV), Yılın Projesi Ödülü: Sevgiye Uzanan Eller - İl Özel İdaresi"
Kendi Okulumuza Doğru, yeni bölümleriyle her cumartesi 19:40'ta Samanyolu'nda.

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU DİZİSİNİN JALE'Sİ CANSU ÇAKMAK İLE HASBİHAL


Samanyolu TV'nin seviyeli gençlik dizisi Kendi Okulumuza Doğru'nun sevilen oyuncusu, Jale rolündeki Cansu Çakmak, sorularınızı yanıtlıyor...

KOLLAMA'NIN RANA'SI DENİZ EVRENOL, HASBİHALDE...


Samanyolu Tv'nin ilgiyle izlenen ve gündeme ışık tutan dizisi Kollama'nın, Gazeteci Rana rolündeki başarılı oyuncusu Deniz Evrenol, izleyicilerle hasbihal edip soruları yanıtlıyor.


KOLLAMA'DA, KAFA KARIŞTIRAN SORU BU AKŞAM CEVAP BULACAK


Ergenekon' un gizli yüzü - İzle

Ergenekon Terör Örgütü, Devlet adamını nasıl kendi safına çekiyor? İZLEYİN..
Ergenekon soruşturmaları başladı başlayalı birçok devlet personelinden tanınmış isimlerin yasa dışı işlere ortak olduğunu görüldü. Yapılan incelemeler, araştırmalar bu gerçeği daha da vahim hale getirdi. Peki, Devlet dairesinde görevini yapan bir insan ne olurda nasıl bir teklif gelirde vatana hizmeti bırakıp kötü yolarla düşer? Sonuçta hepsi okumuş, kültürlü insanlar, cahil değiller. Akıllarda soru işareti bırakan bu olay bu akşam Kollama’da gayet net gözler önüne serilecek. Çok ilginç bir ikileme şahit olacaksınız. Her zaman kendisini adaletin yanında bulan Yiğit, bu hafta taraf seçmek zorunda kalacak. Ve dizinin ilerleyen karesinde normal ve vatansever bir devlet personelinin nasıl kötü oyunlara alet olabileceğini, neden bu işlere girdiğini gayet açık ve net bir şekilde göreceksiniz.

KOLLAMA'DA BU AKŞAM:
Kollama heyecan dolu yeni bölümüyle ekrana geliyor. Ferruh ve Güvercin sürekli planlarını alt üst eden Gümüş Kurşun yüzünden zor durumdadır. Hayri ise canını kurtarmaya çabasındayken kıl payı Güvercin’den kurtulur. Fakat çıkmaza giren Hayri, Güvercin’i can damarından vurmayı hedefleyerek bir gece ansızın Rana’nın evine gider. Bu arada Necip ve Memduh olayları çözmeye çalışırken, Rana’nın evinden şok bir haber alırlar. Yiğit ise yapılacak korkunç bir suikastın izini sürmektedir. Fakat hiç beklemediği anda ilginç bir teklif alır. Yiğit için artık taraf belirleme zamanıdır. Kollama yeni bölümüyle bu akşam 19:40'ta Samanyolu'nda...

Fragman İzle

TEK TÜRKİYE REYTİNGLERDE YİNE BİRİNCİ

Samanyolu Tv'nin, Güneydoğu gerçeklerini gözler önüne seren başarılı yapımı Tek Türkiye, bu hafta da reyting sıralamasında birinciliğini korudu.
Tek Türkiye, yeni bölümleriyle her perşembe saat 19.40'ta; tekrar bölümleriyle her pazartesi akşamı Samanyolu'nda.

S.No Program Adi Tipoloji Kan. Tarih Saat bolum Rt-Total individu Sh-Total individu
1 TEK TURKIYE [NET] Serials Turkish STV 26.Şub 19:47 1 11,4 24,4
2 ASK-I MEMNU [NET] Serials Turkish KAND 26.Şub 20:16 1 10,9 22,4
3 RECEP IVEDIK (T.S) [NET] Film Turkish SHOW 26.Şub 20:18 1 10,3 21,4
4 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] Serials Turkish KAND 26.Şub 17:17 1 9,4 29,3

KOLLAMA 42. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR


Kollama - 42.Bölüm Özeti

Kollama heyecan dolu yeni bölümüyle ekrana geliyor. Ferruh ve Güvercin sürekli planlarını alt üst eden Gümüş Kurşun yüzünden zor durumdadır. Hayri ise canını kurtarmaya çabasındayken kıl payı Güvercin’den kurtulur. Fakat çıkmaza giren Hayri, Güvercin’i can damarından vurmayı hedefleyerek bir gece ansızın Rana’nın evine gider. Bu arada Necip ve Memduh olayları çözmeye çalışırken, Rana’nın evinden şok bir haber alırlar. Yiğit ise yapılacak korkunç bir suikastın izini sürmektedir. Fakat hiç beklemediği anda ilginç bir teklif alır. Yiğit için artık taraf belirleme zamanıdır.

25 Şubat 2009 Çarşamba

BU KADARINA DA PES ARTIK

Gazeteci Saygı Öztürk Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın intiharına Samanyolu’nu nasıl karıştırmaya kalktı?

Gazeteci Saygı Öztürk öyle bir senaryo yazdı ki bu kadarına da pes dedirtti.Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın sabaha karşı evine giderken aracında beylik silahıyla intihar etmesini Saygı Öztürk akıllara zarar bir hale dönüştürdü.Behçet Oktay’ın intiharı birçok soru işareti akıllara getirdi. Özellikle Oktay’ın adının 11. dalga Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan iki özel harekatçının ifadelerinde geçmesi Susurluk ve Ergenekon tutuklusu İbrahim Şahin ile bağlantısına gözleri çevirdi. İntihar ettiği belirtilen Oktay’ın iki arkadaşıyla bir restoranda gece geç saatlere kadar alkol aldığı iddia edildi. Saygı Öztürk’ün haberine göre Behçet Oktay evine giderken gece yarısı aracı kara saplanmış ve o da arkadaşının gözü önünde ‘bütün aksilikler beni mi bulacak’ deyip tetiği çekmiş. Saygı Öztürk Ergenekon iddiaları nedeniyle Behçet Oktay’ın görevinden ayrılmak istediğini ancak Emniyet yetkililerinin kendisine görevden ayrılması ya da alınması yolunda herhangi bir çalışma bulunmadığını bildirmişler. Ve usta gazeteci olayın bundan sonraki bölümü için olayı çarpıtmaya yönelik bir cümle kuruyor.
Saygı Öztürk; Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan ve reyting rekorları kıran ‘Tek Türkiye’ dizisi yüzünden intihar etmiş olabileceği sorusunu akla getirecek sıkıştırma yapıyor yazısına. Öztürk’ün yazısının ortasında hiç alakasız bir yerde şu cümle yer alıyor: “Samanyolu Televizyonunda yayımlanan bir dizi için Konya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nden silah kiralanması olayının ortaya çıkması ve bunun sorumlusu olarak kendisinin gösterilmek istenmesine de son derece üzüldüğü yakın arkadaşları tarafından belirtildi.”Saygı Öztürk’ün kafa bulandırmaya yönelik yazısının başlığı da; “Behçet Oktay'ın intiharında korkunç şüphe”
Konya’da çekimleri devam eden ‘Tek Türkiye’ dizisi Konya Emniyetinden izinle birkaç silah kiralamış.Güya Behçet Oktay; silah kiralama olayının ortaya çıkması ve bunun sorumlusu olarak kendisinin gösterilmek istenmesine son derece üzülmüş.İntihar haberine bu cümleleri koyan Saygı Öztürk ne yapmaya çalışıyor? Konya Emniyeti’nden 3-5 tane silah kiralandığını büyük bir gazetecilik örneği olarak kim haber yaptı? Hürriyet Gazetesi. Üstelik büyük yalanlar ekleyerek. Dizi çekiminde gerçek olmayan maket ya da kuru sıkı silahları bile Emniyet’ten kiralanmış gibi gösteren Hürriyet Gazetesi bugüne kadar onlarcasında olduğu gibi yine bir yalan habere imza attı. Birçok televizyon dizisinde polis panzerleri bile kullanılırken 3-5 silahı gündeme getirip kamuoyunu yanıltmaya çalışan Hürriyet’in oyunu, gerçekler karşısında fazla sürmedi.Üstelik Hürriyet’e en büyük yalanlama da bizzat Emniyet’ten geldi.Emniyet açıklamasında; polisiye dizilere her zaman destek verdiklerini belirterek bütün televizyonlarda yayınlanan birçok dizinin isimlerini örnek gösterdi.
Hatırlasanıza Emniyet destek vermeseydi ‘Memoli’ kahramanı doğabilir miydi? Emniyet; Samanyolu’na hiçbir şekilde ayrıcalık yapılmadığını kamuoyuna duyurdu. İddialar en yetkili merciden yalanlanmışken Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay’a Emniyet içinden kim niçin baskı yapsın?
Şimdi; Güya özel harekat silahlarının Samanyolu’na kiralandığını ve bunun ortaya çıktığını iddia eden kim ?Hürriyet GazetesiSaygı Öztürk hangi gazetede çalışıyor? Hürriyet’te. O zaman güya Behçet Oktay’ın intiharına sebep olan olayı ortaya çıkaran ve kendisine baskı yapan kim? Saygı Öztürk’ün çalıştığı Hürriyet Gazetesi.
Mantık yürütürsek Saygı Öztürk kendi kazdığı kuyuya yazdığı gazeteyi düşürüyor. Ama böyle zorlamalara gerek yok. Senaryolara komplolara gerek yok. Yoksa birçok Ergenekon sanığıyla iyi tanışan, Ergenekon’un hikaye olduğunu savunan Saygı Öztürk, başka bağlantıların üstünü örtmek için Samanyolu’nu mu işe bulaştırmaya çalışıyor?
Böyle, birtakım ilişkilerin üstünü örtme telaşıyla alelacele ortaya atılan zorlama senaryolar insanı nasıl da komik ve zor duruma düşürüyor değil mi? Şimdi işin aslı iddia edildiği gibi ‘aşk intiharı’ çıkarsa en çok Saygı Öztürk rahatlayacak.

Abdullah Abdülkadiroğlu - Samanyolu Haber

Alıntıdır

SAMANYOLU HABER TV'DEN MART AYINDA ÜÇ YENİ PROGRAM

Samanyolu Haber TV, mart ayıyla birlikte üç yeni programı daha izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. İlk hafta `Seçim Ekranı` ekrana gelecek. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde `Seçim Ekranı` il il seçmenin nabzını tutacak.`Size Geliyoruz` sloganıyla yola çıkan ekipler, Anadolu`da siyasi yarışın en hızlı devam ettiği yerleri dolaşacak; illerde ve partiler arası mücadelenin kritik olduğu ilçelerde halkın nabzını tutacak. Vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri yaşadıkları yerlerin sorunlarını ve yapılması gerekenleri, başkan adayları ise vaatlerini ve projelerini anlatacak
Yerel seçimlere kadar hafta içi her gün 12.20 ve 23.30 saatlerinde yayınlanacak Seçim Ekranı`nın ilk durağı Şanlıurfa. Mart ayında yayına başlayacak olan bir diğer program `Kapıaltı`. Yapımcılığını Nurten Güzelsevdi`nin üstlendiği programla cezaevleri gerçeği ilk kez mahkumların ağzından ekrana taşınıyor. Programın il bölümü, 11 Mart Çarşamba günü 21.20`de ekrana gelecek. Samanyolu Haber TV`deki son yenilik ise `Belgesel Kuşağı`. Aylık olarak hazırlanıp yayınlanacak dosyaların ilki ise İsrail`in gerçekleştirdiği saldırılar sonucu bin 300 kişinin hayatını kaybettiği Gazze üzerine. Gazze`nin tarihî gelişimi ve coğrafi konumu ile ilgili bilgilerin de verileceği dosyada yer alacak özel röportajlarla Gazze hakkında siyasi, askerî ve insani noktalarda bilgiler aktarılıyor.

Televizyon Servisi

EMNİYET'TEN TEK TÜRKİYE DİZİSİNİ KARALAMAYA ÇALIŞANLARA CEVAP

EMNİYET BÜTÜN POLİSİYE DİZİLERE DESTEK VERİYOR...

Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisine 'Özel Harekât Şubesi'nin iltimas geçtiği yalanına tokat gibi bir cevap daha...

Basında yer alan haberler üzerine açıklama yapan Emniyet yetkilileri, polisiye dizilere her zaman destek verdiklerini belirtti. Yetkililer, Yılan Hikâyesi, Gece Gündüz, Arka Sokaklar ve Adanalı gibi yapımları örnek gösterdi.Emniyet Genel Müdürlüğü, polisiye dizilerin yaygınlaşmaya başladığı 1999-2001 yılları arasında en önemli desteği Yılan Hikâyesi'ne verdi. Diziden sonra 'organize suçlar'da görev alan genç polislere 'Memoli' denilmeye başlandı. Müdürlük, polise ait binaların kullanılmasına bir tek şartla olur verdi: Çekimlerin görevi aksatmayacak şekilde yapılması.
Yılan Hikâyesi'nin yanı sıra pek çok diziye polis katkısı için çekimlerin yapıldığı valiliklerden izin alındı. Ancak, 'Gece Gündüz', 'Arka Sokaklar', 'Adanalı' gibi dizilere polisin yardım etmesi amacıyla İstanbul Valiliği'nden izin alındığı kaydedildi.Bilindiği gibi Hürriyet'in yayınladığı haberde, bütün televizyon kanallarında yayınlanan dizilere uygulanan resmi prosedürün aynısının Tek Türkiye'ye uygulanması çarpıtılarak sanki Samanyolu Televizyonu’na bir ayrıcalık yapılmış gibi yansıtılmıştı.

KOLLAMA DİZİSİNİN MELİKE'SİYLE RÖPORTAJ

Reyting sıralamasında gittikçe yükselen, gündemi oldukça yakından takip eden bir dizi... Herkesin evinde haber sonrası yaptığı yorumları dinlemek gibi bir şey bu diziyi takip etmek. Biz nasılsak, onlar da öyle. İşte bu yüzden seyirci kitlesi her hafta artan bir dizi. “Kollama” Sizleri kollayıp, koruyan birileri var diye başladılar.. Ve aynı samimiyetle devam ediyorlar.
Dizide şehit olan Destek Büro ekibinin tek bayan elemanı Halime’yi canlandıran Ayçin Tuyun’un ardından diziye giren Melike karakterini canlandıran Lara Yeliz Şar ile Kollama dizisi ve ekibi hakkında konuşuyoruz. Almanya doğumlu Yeliz Şar, Aşkına Eşkıya’dan Yaprak Dökümü'ne birçok diziden tanıdığımız bir oyuncu. Şimdiler de onu hem Samanyolu Televizyonu’ndaki “Kollama” dizisinde hem de TRT ’de “Çocukluk Günleri” adlı dizide takip edebilirsiniz. Hem iki dizide oynayan, hem de dublajlarını da kendisi yapan Yeliz Hanım, Kollama dizisinden şöyle bahsediyor; “Kollama bana; gündemi, sıcak bir aile ortamını çağrıştırıyor. Türk kültür ve geleneklerini dikkate alan başarılı bir polisiye dizi. Polislerin, vatandaşı koruma uğruna verdiği mücadeleyi anlatan sürükleyici bir yapım.”
Reytinglerinin artışını da samimiyete bağlıyor. Ve Yeliz Şar, “Çekimler esnasında ve hatta çekim sonrasında bile hepimiz bu rolleri hissederek oynuyoruz. Konular zaten güncel. Hissetmek ve samimiyeti yakalamak hiç de zor olmuyor. Bu samimiyet ve sıcaklık ekrana yansıyınca, dizimizde hak ettiği başarıyı alıyor” diyor.
Söz Melike karakterine geliyor. Melike, Amerika’da eğitim görmüş, babasına ve babasının çevresine tepkili bir karakter. Kendi ayakları üzerinde durmayı başarmış ve yanlışları düzeltmek isteyen bir kız. Diziyi takip ettikçe büyük sürprizlerle karşılaşacaksınız. Melike, duyarlı ve azimli insanların kendilerini çok yakın hissedeceği bir karakter diyen Yeliz Şar, Kollama dizisini ilerleyen bölümlerinde daha çok aksiyon ve macera olacağının da sinyallerini veriyor. Dizinin teknik ekibine gelince sette oldukça keyifli vakit geçirdiğini ve çok değerli mesleğine bağlı tiyatrocularla ortak iş yapmanın da ayrı bir güzellik olduğunu vurguluyor. Kendisinin rol aldığı Aşkına Eşkıya, Rabia dizilerinde de yönetmenlik yapan Gül Güzelkaya’nın profesyonelliği ve setteki pozitif enerjisinin onu daha çok motive ettiğini söylüyor.
Ve son olarak Kollama ekibi, ne istediğini, ne vermek istediğini bilen bir ekip. Bu ekibin içinde olmak çok güzel diyen Yeliz Şar’a başarılar diliyoruz.

Kaynak: Kollama Seyircisine Melike'den Sürpriz

24 Şubat 2009 Salı

ŞİMDİ HEDEFTE 'TEK TÜRKİYE' VAR

Şimdi hedefte 'Tek Türkiye' var...

Medya dünyasında çark "centilmenlik" kuralları çerçevesinde dönmüyor. Kim daha çok "bağırıyor", daha çok "plan" yapıyor ya da daha çok "oyun" kuruyorsa o kazanıyor.
Çünkü medya dünyasının özellikle televizyonların tek gelir kaynağı reklam. Televizyon yöneticileri ekonomik krizle daralan pastadan daha çok pay alabilmek için rakiplerini "yıpratma" taktiğini tercih ediyor.
Kendi evinin önüne temizlemeden başkasının evinde "pislik" arıyor. En çok izlenen programlar da bu arayışta "dekor" oluyor. Şimdilerde Samanyolu televizyonunun reyting rekorları kıran "Tek Türkiye" dizisi bu kavgada başrole oturmuş durumda.
Televizyon dünyasının tekeli olma yolunda ilerleyen bir grup bir kaç gündür diziyi yıpratacak haberler yayınlıyor. Sadece bu grupta çıkan haberlere göre Emniyet bu diziye gerçek silah vermiş ve özel harekat polislerini de figüran olarak kullandırmıştı.
Aynı grubun en çok izlenen iki dizisinin başrolündeki kahramanlarının polisi oynadığını hatırlatıp geçelim. O dizilerin sonunda en büyük teşekkürü ise normal olrak "Emniyet Müdürlüğü"nün aldığını da bir yere not edelim.
Emniyet'in yaptığı rutin bir uygulama... Destek isteyen her proje değerlendiriyor. Bunu söyleyen ise Tek Türkiye'nin yapımcısı yapımcı Salih Asan. Asan, bütün televizyon kanalları ve yapım şirketleri için geçerli olan uygulamanın sadece Samanyolu'na sağlanan bir imkânmış gibi gösterilmesini en kibar deyimle "maksatlı" buluyor.
Televizyon kanallarında çekilen polis dizilerinde Emniyet'ten bina ve silah ekipmanları konusunda yardım alındığını ve Kanal D'de yayınlanan "Ah Polis Olsam" dizisine emniyetin panzer verdiğini, Star televizyonunda yayınlanan "Zeliha" adlı dizinin çekimlerinin ise gerçek mekanda yani polis laboratuarında gerçekleştirildiğini belirtiyor.
Daha önce bu senaryo çok yaşandı
Tek Türkiye'nin bugün yaşadıkları hiç de yabancımız değil. Yakın geçmişte önce TGRT ve Star ekranlarında, ardından atv'de yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisi reytinglerde hep zirvedeydi. Bu dizinin zirvede olması aynı saatlerde diğer kanalların izlenme oranını da hayli düşürüyordu. Dolayısıyla bu kanallar o geceki reklam pastasından daha küçük bir dilimle yetinmek zorunda kalıyordu. Bu nedenle dizinin reytingi düşmeliydi. Önce dizinin annesi rolündeki Pınar Altuğ rakip gazetelerde manşet oldu. Boşanmadan kocasının en yakın arkadaşıyla beraber olan Altuğ, diziden ayrılmak zorunda kaldı.
Ardından baba rolündeki Tamer Karadağlı'nın eşini aldatmasının ortaya çıkması yine en çok rakip grupların işine yaradı. Karadağlı da diziden ayrılınca bir süre sonra yapımcılar diziyi bitirmek zorunda kaldı. İlginç olan ise burada "ahlak bekçisi" olanların sonrasında "Binbir Gece" isimli dizide yapılan "ahlaksız teklif"i "masum" gösteren yayınlara imza atmasıydı.
Aynı mantık bir dönem Aliye'de de kendini göstermişti. Dizinin yönetmeni ile başrol oyuncusunun "kaçamak"larının ortaya çıkmasıyla gazetelerde ahlak dersi verenlerle bunun normal olduğunu savunanların savaşını gördük.
Kurtlar Vadisi Terör'de de benzer bir durum yaşandı. "Halkı bölücü ve tahrik edici" olduğu için yasaklatılan dizinin perde arkasında ise reklam kavgası yatıyordu. Şimdi aynı savaş Kurtlar Vadisi Pusu'da yaşanıyor.
Son bir hatırlatma. Yıllarca Show TV'de oynayıp reyting rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz (Polat) dizi Kanal D'ye transfer olmadan Hürriyet gazetesinin manşetinden tarikatçı ilan edilmişti.
Peki dizi Kanal D'ye geçince ne olmuştu hatırlı yor musunuz? Polat artık Sharon Stone'u öpen çağdaş ve örnek alınacak bir Türk erkeğiydi...
Son bir hatırlatma daha... Gazeteleri okuyun, televizyonları seyredin... Ancak en çok izlenen programların oyuncularıyla ilgili yapılan haberlere biraz daha dikkat edin... Çünkü hiç bir şey göründüğü gibi değildir. O haberlerin pek çoğu "masum" değildir...
Osman İridağ / Zaman Online - Editör

TEK TÜRKİYE 58. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR


Halk ve devlet arasındaki büyük düşmanlık...
Tek Türkiye bu hafta ilginç gelişmelere sahne oluyor. Zilan ikili oynamaya devam ederken Berfin’le araları iyice geriliyor... Bu arada Zeynel’in oğlunun cenazesine gelen sahte çobanlar, genç çocuğu devletin askerlerinin öldürdüğüne dair şahitlik ediyorlar. Bütün köylü hayretler içinde kalırken bu söylentiye haince kanıtlar hazırlayan örgüt devlet ve halk arasında düşmanlık tohumları ekiyor. Artık köylü ne devlete ne de askerine güvenmiyor. Tarık, bunların bir oyun olduğunu söyle de kimse ona inanmıyor.

Yapımcı: Salih Asan
Yönetmen: Çelik Berksoy
Oyuncular: Ozan Çobanoğlu, Sabri Özmener, Murat Çobangil, Özlem Akınözü, Özgül Sağdıç
Yayın Günü ve Saati: 26 Şubat Perşembe 19:40

Kaynak: Tek Türkiye 58. Bölüm

ŞUBAT SOĞUĞU ALBÜMÜNE BÜYÜK İLGİ

Yayınlandığı dönemde geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Şubat Soğuğu'nun replik ve müziklerinin yer aldığı albüm de büyük ilgi gördü. Karanlık ilişkilere, kirli oyunlara karşı, hep ümidi ve aydınlığı dillendirerek Türkiye'de bir döneme damgasını vuran Şubat Soğuğu şimdi de unutulmaz replikleri ve müzikleriyle piyasaya damgasını vurdu.
Samanyolu Televizyonu’nun büyük ilgi gören Şubat Soğuğu dizisinin unutulmayan kareleri müzikleri ve replikleri şubat ayı başında bir albümle sevenleriyle buluşmuştu. Albüm yeni çıkmış olmasına rağmen büyük ilgi gördü ve kısa sürede 35.000 satış rakamını geçti. Görüntüler ve repliklerle harmanlanmış müzikler, meraklılarının Şubat Soğuğu özlemini giderme fırsatı sunuyor. Ayrıca bu albümde Ertuğrul Erkişi'den Hüzünlü Gurbet'i Gökmen'den Hasret Türküsünü de dinleyebiliyorsunuz.
Haberin tamam için ve video için, http://www.samanyoluhaber.com/

22 Şubat 2009 Pazar

DOĞRULUK EKSENİ 20. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR

Oğuz ve Sinem’in evlenmesi Adalı ailesi ve kasabada büyük tepkiye neden olur. Adalı ailesinin erkleri Oğuz’u öldüresiye döverlerken, Sinem kasabalılar ve öğrenci velileri tarafından dışlanır. Ailelerinden ve kasabalılardan kimse onlarla konuşmamaktadır. dalı ailesi Oğuz ve Sinem’e böylelikle ağır bir ceza kesmiş olurlar. Fakat tüm bu olayların büyümesine ve alevlenmesine neden olan bir kişi vardır. Doğan, tüm bu olanlarla yetinmeyip Sinem ile Oğuz hakkında korkunç bir söylenti yayar. Bunun üzerine Adalı ailesi Oğuz’u ve Sinem’i öldürmesi için Fikret’i görevlendirirler.
Yapımcı: Mustafa Kartal
Yönetmen:Taner Tunç
Oyuncular:Rahman Görede, Ayçin Tuyun, Devrim Parscan, Özer Tunca
Yayın Günü ve Saati:03 Şubat Salı 19:40

TEK TÜRKİYE'NİN BAŞARISI HÜRRİYET'İ RAHATSIZ ETMİŞ

İzlenme rekorları kıran Tek Türkiye dizisiyle ilgili Hürriyet Gazetesi çarpıtma bir habere imza attı. Samanyolu'nun sevilen dizisi Tek Türkiye, reyting ölçümlerinde sık sık en çok izlenen birinci program oluyor.
Dizinin bu başarısı Hürriyet gazetesini rahatsız etmişe benziyor. Gazete bugün, daha önce yaptığı binlerce yalan ve çarpıtma haberlerine bir yenisini daha ekledi. Hürriyet'in çarpıtma haberinde, bütün televizyon kanallarında yayınlanan dizilere uygulanan resmi prosedürün aynısının Tek Türkiye'ye uygulanması çarpıtılarak sanki Samanyolu Televizyonu’na bir ayrıcalık yapılmış gibi verildi.Oysa Emniyet Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili bir genelgesi bulunuyor. Dizi ve filmlerde emniyetten yardım almak isteyen yapım şirketleri ve televizyon kanalları emniyete başvurarak taleplerini iletiyor. Onaylanması halinde de bu hizmetlerden yararlanılıyor. Durum böyleyken, Hürriyet haberinde, bu sıradan uygulamayı sanki Samanyolu Televizyonu'na yapılmış özel bir muamele gibi yansıtıyor.

Daha önce yayınlanan ve şu anda devam eden televizyon kanallarındaki dizilerde bunun örneklerini görmek mümkün. Kanal D, ATV ve TRT gibi bir çok kanalda yayınlanan dizilerde özellikle de polis dizilerinde Emniyet'ten bina ve silah ekipmanları konusunda yardım alınıyor. Kanal D'de yayınlanan "Ah Polis Olsam" dizisine emniyet panzer bile vermiş. Star televizyonunda yayınlanan Zeliha adlı dizinin çekimleri ise gerçek mekanda yani polis laboratuarında gerçekleştirilmiş.

Yapımcı Salih Asan, Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve Konya Valiliği'ne başvurarak, devletin terörle mücadelesini konu alan Tek Türkiye dizisinde kullanmak için birkaç silah talebinde bulunduklarını ve mevzuat uygun izin doğrultusunda da Emniyet görevlilerinin nezaretinde bazı silahları dizide kullanıldıklarını söylüyor. Bütün televizyon kanalları ve yapım şirketleri için geçerli olan bir uygulamayı sanki sadece Samanyolu'na sağlanan bir imkanmış gibi çarpıtan gazete haberi yanlış bilgilerle dolu. Dizi için değişik zamanlarda Emniyetten birkaç tane kalaşnikof olarak bilinen AK-47 silahları kiralanırken, haberde, sanki dizideki bütün emitasyon silahlar gerçekmiş gibi verilmiş. Gerçek olmayan M-16 otomatik tüfeklerin ve kuru sıkı olan tabancaların emniyetten kiralandığı bilgisi ise tamamen yanlış.

Tek Türkiye dizisinin yayınlandığı saatlerde milyonlarca seyirci Samanyolu'na kilitleniyor. Karanlık Kurul'un yönlendirdiği terör örgütüne karşı, bölge halkının birlik ve beraberlik içinde yaptığı mücadeleyi ekrana taşıyan Tek Türkiye her hafta izlenme rekorları kırıyor.

21 Şubat 2009 Cumartesi

İYİLİK KERVANI 8. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR

Yıllar öncesine dayanan bir kin uğruna babasını öldürmek için askerliğini yakan bir genç, intikamını almak için yola çıkar. Fakat aynı zamanda kendisine verilen bir emaneti yerine ulaştırmak zorundadır. Ya önce emaneti ulaştıracaktır ya da suçsuz yere babasını öldürecektir. Yolcu ailesi bu olaylara ilginç bir şekilde dahil olduğunda bu sorunu çözmek için çok az vakitleri kalmıştır. İhsan ve ailesi, bir aileyi uğrayacağı felaketten kurtarabilecek midir?

Yapımcı: Melih Sezgin
Yönetmen: Tuba Germen
Oyuncular: Ali Karagöz, Şule Gezgöç, Selin Algın, Onur Turan, Uğur Kıvılcım
Yayın Günü ve Saati: 08 Şubat Pazar 21:00

OĞUZHAN YILDIZ: "ÖMER ÖĞRETMEN ROLÜ İÇİME SİNDİ"

'Beşinci Boyut', 'Hayat Bilgisi' 'Vazgeç Gönlüm' ve 'Hepsi 1' gibi dizilerde rol alan Oğuzhan Yıldız, Samanyolu'nun gençlik dizisi 'Kendi Okulumuza Doğru'da Ömer öğretmen rolüyle çıkıyor sevenlerinin karşısına.
Ekibe kısa sürede uyum sağlayan Yıldız, "Başrol ve replik kaygım yok, yeter ki oynadığım karakter içime sinsin, akılda kalıcı olsun." diyor. Ömer öğretmen, Urfalı zengin bir ailenin kendini çok iyi yetiştirmiş bir oğludur. Felsefe öğretmeni olan Ömer'in okula gelişi ilk zamanlar öğrenciler arasında hiç de hoş karşılanmaz.
Fakat öğrenciler onu tanıdıkça çok iyi bir insan olduğunu anlarlar. Yardım etmeyi çok seven sıra dışı bir kişiliktir aslında Ömer Öğretmen... Daha önceki dizisi "Vazgeç Gönlüm"de de Mardinli zengin bir ailenin çocuğunu oynayan Yıldız, 'Rolü nasıl kabul ettiniz?' sorusuna, "Ömer öğretmen rolünün altyapısı çok zengin. Zaten karakterin özelliklerini öğrenince direkt dizide buldum kendimi." şeklinde cevap veriyor. 10 yıldır televizyon dünyasının içinde olan Yıldız'ın en önemli özelliklerinden biri de; bir rolü kabul ederken asla başrol oyuncusu mu, en çok replik ona mı ait gibi kaygılarının olmaması. Yalnızca o karakterin akılda kalan ve kişilikli biri olmasına özen gösteriyor. Özbek Yıldız, Betül Koçlu, Bedia Ener Öztep ve Ömer Yıldız'ın rol aldığı 'Kendi Okulumuza Doğru'yu Gökhan Erkut yönetiyor.

Kendi Okulumuza Doğru, yeni bölümüyle bu akşam 19:40'ta ekrana geliyor.

19 Şubat 2009 Perşembe

BİZİ KORUYUP KOLLAYAN BİRİLERİ VAR

Bizi Koruyup, Kollayan Birileri Var

2008 yılının tam bu zamanlarıydı. Samanyolu TV ekranlarda “Kollama” adlı dizinin izleyiciyle buluşma anı. “Sizi koruyup, kollayan birileri var” diyordu dizinin sloganında. Televizyon ekranlarındaki diğer “Polisiye” dizilerden farklı olacağı zaten ilk bölümden belliydi.
İlk dönem itibariyle polis ailesini anlatıyordu dizimiz. Bizim için fedakarlıkta sınır tanımayan polisimizin aile yaşantısı evlerimize misafir oluyordu. “Onlarında bir ailesi varmış” sözünün dudaklarımdan birkaçkez bu cümle kurgusu içesinde gözyaşları ile döküldüğünü hatırlamaktayım. Hele ilk bölümde şehit olan Komser Menderes’in o hali çoğumuzun dimağlarından uzun süre silinmeyeceğine eminim.

Dizi çoğu zaman gündeme yakın olsa da beklenildiği gibi değildi. Birinci sezon biterken bomba patlamak üzereydi. İkinci sezon ile bombayı vaktiyle patlatamayanların(kötüler adına) “ah vah” edecekleri şekilde bölümler gelmeye başladı. Ve Halime ile Timur’umuzu şehit verdik. Celalletin Cerrah Bey’in misafir olduğu bölümde ötelere uğurladık şehit Halime’mizi.
14 Aralık 2008 Pazar günü “Samanyolu Fanları” olarak gerçekleştirdiğimiz “Büyük Buluşma” da Kollama dizisi setine misafir olmuştuk. Bizlere “sabretmemiz gerektiğini” söylemişti Mustafa Kartal Bey. Dizi bir değişim yaşıyordu. Aile temasından kopmadan hareketliliğin bol bol olacağı bir dizi olacağının sözünü almıştık.

Oyuncularımızın ne kadar işinin ehilleri olduklarını sette görmüştük zaten. Bir sahne için 14 saat çalıştıklarını duyduğumuz da çoğumuz hayretini gizleyememişti. Şimdilerde her bölümün bizi mest etmesinin altında bu altın formülün yattığını biliyoruz. İşinin ehli insanlar ve gayret.
Bazen Yiğit başka dalgadan yayın yapsa da o bizim yiğidimiz. Memduk onu hem sırdaşı hem de yoldaşı. Necip Amir, sadece polis değil, hem bir ağabey onlar için hem de bir baba ailesi için. Çoğumuzun annesine benzemiyor mu Hüner Hanım, vakitsiz aramaları benzemiyor mu Hatunlarımızın aramasına. Hiç mi yok çevremizde Kiraz gibi eşi şehit olmuş kollanmaya muhtaç bir abla. Alperen çoğumuzun çoçukluğu ve Nurbanu çoğumuzun belalara açık gençliği değil mi?
Aradan tam bir yıl geçmiş “Kollama” dizisi başlayalı. Ailemizden birileriymiş aslında fertleri. “Bizi kollayıp, koruyan birilerininde” demek hayatı varmış.
Nice yıllara “Kollama”... Bize, bizi kollayanlarında bir yaşamı olduğunu hatırlattığın için.

06.02.2009 Viyana
Levent Çakıroğlu
Alıntıdır

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU, 19. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR.


Kendi Okulumuza Doğru’nun bu haftaki konusu şöyle: Ali, kardeşi Tekin’e yetişmeye çalışır, fakat başaramaz. Uçak çoktan gitmiştir. Pınar ve Ali’nin araları bu yüzden açılmaya başlar. Bu arada Ömer Öğretmen öğrencileri ilginç bir sözlüye tabi tutar ve herkese bir ödev verir. Bu ödev Gökhan’ın aile hayatında değişikliklere neden olacaktır. Bu arada Handan, aniden okula gelir ve Ali’ye yaptığı suçlamalarla herkes şoke olur. Ali’yi bu suçlamalardan bir kişi kurtarabilirdir. O da şu an içn kayıptır.

Yayın günü ve saati: 21 Şubat Cumartesi, 19:40

KELEBEK 1 MAYIS'TA GÖSTERİMDE

Yönetmeliğini Cihan Taşkın’ın üstlendiği “Kelebek” sinema filmi geçtiğimiz günlerde çekimlerini tamamladı. Vizyon tarihi olarak 1 Mayıs’ı seçen yapım, yönetmenin ilk sinema filmi olmasına rağmen, kadrosunda yer alan uluslararası isimlerle dikkat çekiyor. Cennetin’in Krallığı’nda Selahaddin Eyyubi karakterini canlandıran Ghassan Massoud filmin en önemli kozlarından biri. Müzikleri dünyaca ünlü müzisyen Ömer Faruk Tekbilek ve Grammy ödüllü Brian Keane’e emanet edilen Kelebek’in görüntü yönetmeni ise, halen New York Film Academy’de ders veren Meksika asıllı Demian Barba. Çekimleri İstanbul, Afganistan ve Türkiye’nin güneydoğusunda gerçekleştirilen ve şu an post prodüksiyon aşamasında olan filmin kurgusunu Üç Maymun’da görev yapan Bora Gökşingöl üstlenmiş. Ghassan Massoud’a başlıca rollerde genç oyuncular Caner Cindoruk, Deniz Bolışık, Münir Can ve Serhat Yiğit eşlik ederken, Şahin Çelik, Sümer Tilmaç, Tuncay Beyazıd, Cem Kurtoğlu, Meredith Orlow ve geçtiğimiz yıl Altın Portakal alan Volga Sorgu, Kelebek’te rol alan diğer dikkat çekici isimler. Hikayesinin merkezine 11 Eylül saldırılarını yerleştiren ve sıra dışı senaryosuyla konuşulan Kelebek; Türkiye’den yola çıkarak, Afganistan ve New York’a uzanan bir dramı anlatıyor.
Bir Türk filminin ilk kez Türkiye, Ortadoğu, Körfez Ülkeleri ve Avrupa’da aynı anda vizyona gireceği belirtilirken, Kelebek’i ABD’de de gösterime sokmak için görüşmeler devam ediyor. Senaryoyu sekiz ay gibi bir sürede tamamlayan Mahmu Bengi aynı zamanda Oktay Berber ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenmiş. Afganistan, Türkiye ve ABD çekimleri için 900 civarı figüranın kullanıldığı projede ekip; gerek çekimlerden önce gerek çekimler sırasında ABD, Meksika, Afganistan, Suriye, Azerbeycan, İstanbul, Şanlıurfa, İzmir, Adana, Gaziantep arasında hava ve kara yolculuğu yaparak 600.000 km’den fazla yol katetmiş. Yardımcı oyuncular ve figürasyonun çok büyük bir bölümüyle kayda girmeden önce Oyuncu Koçu eşliğinde bir aydan fazla ön çalışma yapılan film; 11 Eyül'e ve sonrasında tüm dünyaya yayılan kutuplaşmaya bakış açısı ile 2009'un çok izlenen ve konuşulan yapımlarından biri olmaya aday...

EĞİTİMLİ TİYATROCULARIN DEĞERİNİN BİLİNDİĞİ TEK KANAL SAMANYOLU TELEVİZYONU..!

Birincilik tahtına oturan, ortalığı kasıp kavuran dizinin gözde oyuncularından!... Berfin, okullarda karne dağıtıyor, Zelal Kadın Yılın annesi seçiliyor, Tarık’a yılın oyuncusu deniliyor, Şivan, Muhtar, kanal kanal her yere konuk oluyor.. Okullar, kanallar onları konuşuyor peki ya onlar ne diyor?...
“Eğitimli tiyatrocuların değerinin bilindiği tek kanal Samanyolu Televizyonu”Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan ve haftalardır birinciliği kimseye kaptırmayan Tek Türkiye dizisinin oyuncuları dizi ve başarısı hakkında ne söyledi?

Dizide Yılmaz karakterini canlandıran 1983 Trabzon doğumlu Fatih Yurdakul, dizi çekiminin zaman kısıtlaması olduğundan tiyatroya nazaran daha zor olduğu belirtirken senaryonun sıcaklığı ve akıcılığından ve rolüne kendini oldukça kaptırdığından bu zorluğu da en güzel şekilde aştığını belirtiyor. Dizi başlamadan önce reytingi konusunda emin tahminlerde bulunamazken dizi çekime başlayıp, kadro ile tanışıp yönetmenlerinde azmini görünce kesinlikle iyi bir reyting alacağına inanmış. Bu arada Fatih Yurdakul, Samanyolu TV’nin ağırlıklı olarak tiyatrocuları oynatmasını takdir ettiğini belirtip ve “Bu konu zaten çok konuşulan bir konuydu, özellikle bu tarz başarılı yapımlara tiyatro oyuncularını tercih etmek dizinin kalitesini de daha artırdığından diğer medya kuruluşlarına da örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

Dizinin Dila Hemşiresi Müjgan Gönül ise çok farklı bir hikâyeye sahip lise yıllarında okul müsamerelerinde gösterdiği yüksek performans müdürün ilgisini çekmiş onu sanata yönlendirmiş. İki yıl konservatuara hazırlık eğitimi almış. Tam konservatuara gireceği zaman bu başarılı oyuncu Kanal D tarafından fark edilmiş ve güzel bir yapımla teklif almış. Projeyi beğenip, kabul etmiş Müjgan Gönül. Hatta dizi yüzünden konservatuara ara vermiş. Fakat daha sonra uzun süreli bir çalışmaya rağmen proje gerçekleştirilmemiş ve anlaşmayı fes etmek zorunda kalmış. Bundan dolayı oyunculuğa darılan Müjgan’ ın gönlünü Samanyolu Televizyonunun gözdesi Tek Türkiye almış.. Oyuncu kadar ekibinde, mekânında çok önemli olduğuna değinen Müjgan Gönül, Tek Türkiye dizisinin mekânının da, ekibinde çok başarılı olduğunu belirtiyor. Özellikle görüntü yönetmeninin mükemmel bir disiplinle çalıştığını vurgulayan Müjgan Gönül, bu gayretler tabiî ki yüksek reyting getirir konu da oldukça güncel zaten diyor. Dizinin çekimleri sırasında kaybettiğimiz ünlü oyuncu Türker Tekin ise Halo İbrahim karakteri ile dizide yer almıştı. Türker Bey’in dizi hakkında ki yorumları ise şunlardı; “Samanyolu TV benimle irtibata geçti, bir projeden bahsetti. Senaryoyu okudum ve daha ilk okumamda Halo İbrahim karakterine ısındım. Magazinsel bir dizi değil de eğitici ve öğretici bir dizi olması da beni çok etkiledi. Halo İbrahimler çoğalsa memlekette savcıların işleri rahatlardı. ”Dizinin o zamanki yüksek reytingi hakkında, “Dizinin oyuncu kadrosunun %95’i belki daha fazlası konservatuar mezunu, yani çoğunluk Devlet tiyatrosu mezunu durum böyle olunca da başarı muhakkak” diyen, Ankara Devlet Konservatuar mezunu büyüğümüz Türker Tekin’i rahmetle anıyoruz.

Dizinin fedakâr doktoru Doktor Tarık karakterini oynayan Ozan Çobanoğlu, bir yandan Devlet Tiyatrosunda bir yandan dizide çalışarak oldukça yoğun bir tempoya sahip. Daha yeni baba olmanın heyecanını yaşayan Ozan Çobanoğlu, Tek Türkiye dizisinin tamamen sevgi üzerine kurulu olduğundan bahsediyor. Dizinin başarısında Cast biriminin de oldukça büyük payı olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, çok eğitimli bir kadromuz var ve bu eğitimli oyunculara kendilerine uyum sağlayan rollerin dağıtımı da o kadar yerinde ki başarının gelmemesi imkânsız diyor. Sürekli kendini izleyip eksik yönlerini bulup en iyiye doğru gitmeye çalışan Çobanoğlu’nun azmine hayran kaldığı sanatçı Al Pacino. Şener Şen’i, Haluk Bilginer’i, Uğur Yücel’i dünya standartlarında oyuncular olarak değerlendiren oyuncu, bizim oyuncularımızın daha çok reklama ve maddi güce ihtiyacı var diyor.

Dizinin Zelal Kadını Özlem Akınözü, Hacettepe Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro mezunu. Dizide oldukça içli ve evlatları için büyük bir savaş veren anneyi canlandıran Özlem Akınözü, çekimlerin oldukça zor koşullarda geçtiği belirtiyor. Ama buna rağmen tıpkı diğer oyuncular gibi senaryonun akıcılığı ve rol aldığı karakterle çok ısınması sebebiyle işini başarı ile gerçekleştirebiliyor. Çekimler sırasında Konya Belediyesinin, ekiplerine oldukça destek olduğunu belirten Akınözü, yönetmenden de oldukça memnun. Oyuncu,“Bazen Zelal Kadın’ın tepkilerini yersiz buluyorum senaryoda, diyorum ki; Zelal güçlü kadındır vermez böyle tepki, sağ olsun yönetmenimizde “içinizdeki Zelal’i oynayın tamam” diyor. Haliyle o kadar birleşiyorum ki rolümle. Setteki Zelal ile Özlem arasında dağ gibi fark var” diyor.

Dizinin Muhtarı Sabri Özmener dizi ve kanal hakkında çok güzel yorumlar yapıyor. Samanyolu TV’de hayran kaldığım mantık reyting kaygısının cidden olmaması. Oyuncular zorlanmıyor reyting için. Sorsanız diğer kanallarda öyle ama reytinginiz olmasın direk proje yayından kaldırılıyor. Samanyolu TV’de bu yok. Mühim olan anlatılmak istenen 3-5 kişiye anlatılsa da olur mantığı.Bu eğitici ruh bizi de eğitiyor. Bizde ister istemez mükemmelleşiyoruz. Ayrıca günümüzde hep mankenlerin, şarkıcıların ya da yarışma programlarında tanınmış kişilerin büyük projelerde oynatılması hatta Devlet Tiyatrolarının varlığı olmalı mı olmamalı mı diye tartışılması varken, Samanyolu Televizyonunun, Devlet Tiyatrocularına bu kadar önem vermesi hem onları hem yapımları daha özel kılıyor. Hikâyecilerinden, yönetmenine kadar, cast’ından oyuncularına kadar hep eğitimli ve işinin erbapları ile çalışan Samanyolu Televizyonu, bünyesindeki oyuncularla bu kadar barışık olmasından hem iyi bir iş yaptığını hem de daha çok iyi işler yapacağını kanıtlıyor.

18 Şubat 2009 Çarşamba

KOLLAMA 41. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR

Kollama, heyecan dolu yeni bölümüyle ekrana geliyor. İyice köşeye sıkışan Hayri, Gümüş Kurşun’u karşısında görünce canını bağışlamasını ister. Bu arada Ferruh ve Güvercin, ülkeyi kaosa sürükleyecek büyük bir bombalama eylemini tasarlayıp uygulayamaya koymak üzeredir. Bunu öğrenen Destek Büro ve onlar arasında müthiş bir mücadele başlar. Necip arkadaşları hem bombayı durdurmak hem de ülkenin geleceğini kurtarmak için harekete geçerler. Fakat kötü bir sürpriz onları beklemektedir.





Yapımcı: Mustafa Kartal
Yönetmen: Gül Güzelkaya
Oyuncular: Mehmet Özgür, Orhan Bıyıklı, Süeda Çil
Yayın Günü ve Saati: 20 Şubat Cuma 19:40

SÜLEYMAN KARADAĞ (ŞİVAN) VE ÖZGÜL SAĞDIÇ (BERFİN) SABA TÜMER'E KONUK OLDU

Şivan en büyük korkusunu açıkladı.
Samanyolu Televizyonu'nun beğeniyle izlenen ve reyting rekorları kıran dizisi Tek Türkiye'nin 2 oyuncusu bir televizyon programına konuk oldu. Samanyolu Televizyonu'nda yayınlandığı günden beri büyük beğeniyle izlenen Tek Türkiye dizisinin 'Şivan'ı Süleyman Karadağ ve 'Berfin'i Özgül Sağdıç, Habertürk'te yayınlanan "Saba Tümer ile Bu Gece" programına konuk oldu. Oyuncuların hem diziye dair görüşlerini paylaştıkları hem de ilginç anılarını anlattıkları programa, Tek Türkiye hayranları da teşekkür ve destek mailleriyle katıldı. İşte izleyicilere keyifli dakikalar yaşatan programdan bir bölüm...

17 Şubat 2009 Salı

AYNA, TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SEYREDİLEN YERLİ BELGESELİ OLDU

AYNA’YA BAKIN BİR!..

Samanyolu TV'de her hafta cumartesi akşamı yayınlanan Ayna, AGB verilerine göre, Türkiye'nin en çok seyredilen yerli belgeseli...

1995 yılından beri yurtdışı gezi belgesel programı ile Ayna, Türkiye’nin en uzun soluklu gezi-belgesel programı. Şu ana kadar Grönland’dan Magagaskar’a, Afganistan’dan Brezilya’ya, Meksika’dan Papua Yeni Gine’ye, Yeni Zelanda’dan İzlanda’ya tam 110 ülkede çekimi yapıldı ve bu sayı artmaya devam ediyor.Hazırladığı 360 bölümle alanında tek lider program… Rakiplerini açık ara geride bırakan, Türkiye'nin en çok seyredilen belgeseli, Ayna’yı seyretmeye devam edin!..

TEK TÜRKİYE 57. BÖLÜM (YENİ)

Berfin’in aldığı boşanma kararı, onu hiç beklemediği sonuçlara götürmektedir. Yılmaz ise Berfin’i vazgeçirmek için elinden geleni yaparken, Zilan şüpheli davranışlarda bulunur. Bu arada Tarık, Keje’yi köye gelen time teslim eder. Fakat Keje için acı son bundan sonra başlayacaktır. Botan ve Şivan ise planlarını kurdukları gibi işletirken, Yılmaz ile ilgili kötü bir haber köye ulaşır. Berfin ve Zilan Yılmaz için artık birlikte hareket etmek zorundalardır.


Yapımcı: Salih Asan


Yönetmen: Çelik Berksoy


Oyuncular: Ozan Çobanoğlu, Sabri Özmener, Murat Çobangil, Özlem Akınözü, Özgül Sağdıç


Yayın Günü ve Saati: 19 Şubat Perşembe 19:40

TEK TÜRKİYE 57. BÖLÜM FRAGMAN İZLE

15 Şubat 2009 Pazar

YEŞEREN ÜMİTLER, YAKINDA SAMANYOLU'NDA!..

Samanyolu Yayın Grubu'ndan titiz bir çalışma, muhteşem bir yapım geliyor…
Yapımcılığını Veysel Karani Gümüşdereli’nin üstlendiği, yönetmenliğini Emine Ulu ve Turan Şahin’in yaptığı bir “Yeşeren Ümitler” adlı belgesel yakında Samanyolu’nda.
Yeşeren Ümitler'in konusu; Dünyanın her yerinde açılan ve artık kaliteli bir marka haline gelen Türk okulları.
Türkiye’ye has değerleri evrensel değerler arasına yerleştirmek ve bu esnada bulundukları ülkede model olmak hem büyük bir başarı hem zorlu bir serüven.
İşte Yeşeren Ümitlerde bu zorlukları ve Anadolu insanının fedakârlıklarını göreceksiniz.
Program yapımcısı Veysel Karani Gümüşdereli’nin, belgeseli tanımlarken kullandığı ifadeler yapımın ne içerdiğini ve hedefini özetliyor; “Yeşeren Ümitler” Belgeseli Türkiye’den dünyaya yansıyan eğitim destanının güçlü, gerçekçi ve kimi zaman da duygusal bir şekilde dile getirilişi..
Ülke ülke bir sevgi hareketinin başlangıcından günümüze gelişimi bu belgeselle ortaya konurken hatıraların yeniden canlanışı..
Fedakârlığın boyutlarının gözler önüne sergilenip, Türk insanının her konuda başarılı olabileceği en güzel örneklerle vurgulanışı…
Sevgi adına yola çıkan insanların dünyada nasıl bir değişime vesile oldukları ise bizzat yaşayanların röportajlarıyla oldukça gerçekçi anlatılışıdır.
”Onlarca röportaj yapılıp, belgeler derlenerek titiz bir çalışma ile görüntü arşivleri oluşturulan belgeselin, geniş çaplı ve uzun bir araştırma süreci sonrasında çekimleri Azerbaycan’da ve Bosna Hersek’te başladı. Çekimler Türk okullarının bulunduğu tüm ülkelerde gerçekleştirilecek.
Yeşeren Ümitler yakında Samanyolu’nda!...

Alıntıdır: Yeşeren Ümitler

OKTAY USTA İLE RÖPORTAJ

Samanyolu Televizyonun bir klasiği, bir vazgeçilmezi Yeşil Elma. Ve tabiî ki güler yüzü, hoş sohbeti ile her gün evimize konuk ettiğimiz Oktay AYMELEK. Her gün ekranlarda gördüğümüz Oktay Ustamızı biraz daha yakından hem tanımak hem tanıtmak istedik. Program çıkışı konuk oluyoruz Oktay Ustaya. Ekranın önündeki ile hiç farkı olmayan oldukça sıcak ve samimi bir kişilik ile karşılaşıyoruz. Kendisi 1968 Bolu Mengen doğumlu. Soruyoruz Oktay Ustaya: “Neden aşçılık?” diye, başlıyor anlatmaya. Çocukluğu elektrik ve suyun olmadığı bir köyde geçmiş. 70 li yıllar tabi.. Günümüzün birçok imkânı o zamanlarda yok. Bir akşam bile normal bir ışıkta ders çalışamazdık diyor. Ailelerinde bayanlar ev hanımı olur yemek yaparmış, erkekler profesyonel aşçı olurmuş yemek yaparmış. Yani aşçılık bir nevi babadan oğla geçen saltanatmış. Kendisi başka bir meslek tercih etmeyi hiç düşünmemiş ama köyün ötesindeki karayolundan geçen arabaları görünce çok özenir keşke şoför olsam dermiş. Tabi bunlar o güne bağlı çocukça hayaller.Ailesinden çok destek görmüş Oktay Usta. 1983’ün Nisan ayında henüz 15 yaşında İstanbul’da amcasının yanında bir otelde başlamış aşçılığa. Hem para kazanmak, hem işi öğrenmek hem de gurbet hayatına alışmak zorunda olduğu için bir hayli zor olmuş ilk yıllar.
Oktay Ustaya soruyoruz: Bunca yıllık deneyimi tek kelime ile özetleyebilir misiniz?
Oktay Usta: Çalışmak.. Çalışmak.. Çalışmak…Sadece mesleğimi seviyorum demekle olmuyor gerçekten çok çalışmak lazım..
Oktay ustanın yoğun bir iş temposu olduğunu biliyoruz ve soruyoruz: Yoğun iş temponuzdan biraz bahseder misiniz sizi ve ailenizi nasıl etkiliyor iş hayatınız?
Oktay Usta: Bu zamana kadar tam 8 yıl sabah televizyonda, akşam otelde çalıştım. Televizyon, Otel ve ev arasında gittim geldim ve inanın hiçbir sosyal hayatım olmadı. Şartlandırdım kendimi motive çok önemli zevk alarak 8 yıl bu tempoda gittim. Bu arada üç tane de yemek kitabı çıkardım. Ama yaş 40’a yaklaşınca gerçekten yoruluyorsunuz o yüzden bende oteli bıraktım sadece televizyonda devam ediyorum. Arada yurt dışı konferans, kermes ve fuarlar hariç.
- Peki Oktay Usta, “Yemek yapmak bir sanattır” diyebilir miyiz?
Oktay Usta, demesek ayıp olur der gibi tabiî ki diyor.
Oktay Usta: Tabii ki. Kesinlikle sanat.. Yapım süreci, aşamaları, süslemesi.. Yemeğin derinliklerine inerek bir nevi tıpkı ressamın kalemi ile konuşması gibi malzemelerle hemhal olarak yapıyorsunuz yemeği. Duygu katıyorsunuz. Lezzet için yemeğe kattığınız duygu da önemli. Yemek yapmak, bir sanattır.
- Programınızı takip eden seyircilerinize programdan daha istifade edebilsinler diye söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Oktay Usta: Şunu söylemek istiyorum. Türkiye’de geçmişten bu yana yemek tarifi ekranlarda verilirdi hep. Bir programın köşesine bir aşçı konur, sunucu, konuk hâkimiyetinde; aşçı da bilgilerini paylaşmaya çalışırdı. Ama Samanyolu Televizyonu bu konuda bir ilki başardı. Yemek tarifini programının bir köşesinden kurtardı ve başlı başına bir program olarak seyircilere sundu. Hâkimiyet, program kontrolü aşçıda. Bu çok faydalı bir şey. Seyirciye tam net ulaşabiliyorum ve demek istediklerimi tekrar tekrar söyleyebiliyorum. Seyircilerimin tek yapması gereken dikkatle seyretmek ve not almak. Bu arada bir konuya değinmek istiyorum. Çok çeşit yemek yapıyorum diye eleştirenler oluyor. Ama ben çok çeşit yapıyorum ki seyircilerim hangi tarifi daha rahat yapabileceğine inanıyorsa onu alsın yapsın. Seçme şansları çok olsun böylece her programda daha çok insana faydalı olmuş oluyorum. Buna inandığım içinde çok çeşit tarif veriyorum.
- Kendinize ait, sizin icat ettiğiniz bir yemek var mı?
Oktay Usta: Bütün yemeklerimi doğaçlama yapıyorum. Mesela bugün programda karnabaharlı börek yaptım. Normalde karnabahar yemeği yapılır. Bende oldukça sağlıklı, hafif ve lezzetli diye bunu börekte kullandım. Orijinal tadı farklı malzemelerle yeniden hazırladım. Bu tarz değişiklikler yapıyorum. Yağda kızartma yerine közleme, çok kıyma kullanmaktansa mercimek kullanmak gibi. Hem daha sağlıklı hem daha uygun oluyor. Hep “Ne Yapabiliriz?”in peşindeyiz çünkü mutfak sanatı çok geniş. En çok sevdiği yemeği soruyoruz Oktay Ustaya.
Oktay Usta: İnanın ayrıt yapamam birini seviyorum desem öbürüne haksızlık etmiş olurum hepsini çok seviyorum, diyor. Gerçekten çok duygusal biri Oktay Usta ve mesleğine ait her malzeme ile duygusal bir bağ kurmuş. Yemeklerin bile alınmasını istemediğini anlıyoruz bu cevabında.
- Televizyon hayatı ile nasıl tanıştınız?
Oktay Usta: Bundan 10 yıl önceydi. Bir otelde yemek dersi veriyordum. Yemek yaparken otele Ayşe TÜTER’de geldi. Beni gördü ve bana “ Seni televizyona çıkartmalı, evet sen televizyonlara çıkmalısın” dedi. Tabi benim için bir hayaldi bu önceden. Bir günlüğüne “Perihan Savaş Bizimle” programına konuk oldum. Stüdyoda ki Meryem Akbal ve o günkü ekip beni keşfetti ve bir daha bırakmadı. 1998’den beri sadece Samanyolu Televizyonundayım. Programın aynı zamanda sunucusu ben olduğum için her bilgiyi verebileceğim bir program yapma şansım var yıllardır burada bir yere gitmeyi de düşünmüyorum.
-Geleceğe yönelik idealleriniz neler?
Oktay Usta: Sırf Türk Mutfağına ait yemek kitabı çıkartmak, yemek kursu ve dersi verebilmek, Yemek okulu açabilmek ya da çok deneyimli ve başarı bir restoran açmak. Tabi bunlar şimdilik sadece bir hayal finansal destek sorunum var. Ama bunları yapabilmeyi çok isterdim bunları gerçekleştirmeye çalışacağım.
- Seyircileriniz ile direk iletişim kurabileceğiniz bir siteniz var mı?
Oktay Usta: Evet http://www.oktayustam.com/ bu adresten hem bana ulaşabilirler hem de günlük Samanyolu TV de yaptığım yemek tariflerini takip edebilirler.Program sonrası yapımcı Filiz Hanım yemeklerin farklı açılardan fotoğraflarını çekiyor. Bunları internet adresine gönderip detaylı bir şekilde tarifi veriliyor. Gündüz çalışanlar için çok iyi oluyor bu hizmet.
Oldukça duygusal biri olan Oktay Usta Televizyon da en çokta Samanyolu TV de yayımlanan “Ölümsüz Kahramanlar"ı seyrederken çok duygulandığını her seyredişinde ağladığını söylüyor. Hayatın dönemeçlerinin oldukça zor olduğunu ve çok çalışmanın gerekliliğini vurguluyor. Ve diyor ki; “15 yaşında mesleğe atılsanız ancak 25’te bir şeyler öğrenirsiniz, 30 yaşına kadar iyice deneyimlerinizi arttırıp 40’a kadar bunları aktif bir şekilde paylaşabilirsiniz. Ama 40’tan sonra o verimlilik o güç kalmıyor gerçekten. Çok zor koşullarda yetişebilirsiniz ama mühim olan her koşulda başarıyı yakalayabilmektir. ”Zor koşullarda üstün başarı sağlayabilen Oktay Usta, herkese özelliklede başarının sırrını arayanlara mükemmel bir örnek. Meslek ve özel hayatında başarılar diliyor ve ayrılıyoruz.

Alıntıdır

DOĞRULUK EKSENİ 19. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR

Sinem’in şok teklifi karşısında şaşıran Oğuz ne yapacağını bilememektedir. Durumu Sırma’ya anlatmayı düşünürken, Sırma artık yaşanan olaylara fazla dayanamaz... Bu arada Doğan, harekete geçer ve Sırma’yı kazanmak için yeni planlar yapar. Çektiği acılara dayanamayan Sinem ise bu işi kökten çözmek için harekete geçer... Bu arada Sırma’nın, Oğuz’un doğum günü için hazırladığı hediye sarsıcı bir gelişmeye neden olur...


Yapımcı: Mustafa Kartal
Yönetmen: Taner Tunç
Oyuncular: Rahman Görede, Ayçin Tuyun, Devrim Parscan, Özer Tunca
Yayın Günü ve Saati:
17 Şubat Salı 19:40

Kaynak: Doğruluk Ekseni 19. Bölüm

14 Şubat 2009 Cumartesi

İYİLİK KERVANI 7. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELİYOR

Yolcu ailesi, beklenmedik bir anda kaza yaparlar. İhsan yolda birine çarptığını düşünürken, tüm aramalara rağmen kime çarptığını bulamamaktadır. Bu arada kaza sonucu tanıştığı ailenin sorunlarına şahit olan Yolcu ailesi, onların problemleri çözmeye çalışırken, bilmedikleri bir şey olduğunu fark ederler. En büyük problemin çözümü bu sefer Neva’dadır. Fakat Neva konuşamadığı için bunu bir türlü anlatamaz. Neva’da saklı olan bu çözümü kim nasıl öğrenecektir?
Yapımcı:Melih Sezgin
Yönetmen:Tuba Germen
Oyuncular:Ali Karagöz, Şule Gezgöç, Selin Algın, Onur Turan, Uğur Kıvılcım
Yayın günü ve saati: 15 Şubat Pazar / 21:00

Kaynak: İyilik Kervanı 7. Bölüm

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU'NUN CEMAL HOCA'SI: "ROLÜMÜ İÇİME SİNDİRMEK HİÇ DE ZOR OLMADI"

Türk sinemasına onlarca film kazandıran ve geçtiğimiz dönem oynadığı 'Büyük Buluşma' ile farklı bir kimliğe bürünen Yusuf Sezgin, Samanyolu'nun gençlik dizisi 'Kendi Okulumuza Doğru'da Cemal Hoca'yı oynuyor. Dizide gençlere doğru yolu, yardımlaşmayı ve sevgiyi öğütleyen Cemal karakteri aslında Sezgin'e hiç de uzak değil.
Sinema ve tiyatro ile ilk tanıştığı yıllarda, çevresinde bulunan yaşlı, sözüne güvenilir ve doğruluk timsali insanlarla sıkça görüşürmüş. "Ben onlardan feyiz aldım. Cemal Hoca'yı onun için içime sindirdim." diyor.
Dizideki Cemal Hoca yalnızca yetiştirme yurdunda yardımcı olduğu Ali öğretmene akıl vermekle kalmıyor, okuldan ziyaretine gelen diğer öğrencilerle de yakından ilgileniyor. Onların topluma faydalı birer birey olmaları için gayret sarf ediyor ve onları sahipleniyor. Emekli olduktan sonra evine dönen Cemal, torunu Melek'le birlikte Okul Müdürü Şakir'in yaptığı kötülükleri bir bir ortaya çıkarıyor. Her toplumda Cemal Hoca'lara ihtiyaç olduğunu söyleyen Yusuf Sezgin, "İyiliği, insanlara yardım etmeyi seven biriyim. Bu, benim kendi yapımda olan bir şey zaten. Bu tür rollerin gelmesi bu anlamda tesadüfi değil. Geçmişte oynadığım rollere bakarsanız bunu daha iyi anlarsınız." diyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın rol almasıyla yeniden gündeme gelen 1985 yapımı 'Namaz Öğreniyorum' filminin başrolünde de oynayan Yusuf Sezgin, Topbaş'ın rol aldığı sahneleri hatırlamıyor. Filmin medyada gündeme gelmesiyle birlikte Uğur Dündar ve CNN TÜRK'ten pek çok isim arayıp programlarına çıkarmak istemişler; ancak Sezgin, bu teklifleri geri çevirmiş. Zaten Sezgin ile aynı filmde rol aldığını Topbaş çıkıp kendisi açıklamış. "Namaz Öğreniyorum'la ilgili olarak Kadir Topbaş sizi aradı mı?" sorusuna, "Beni aradı. Aynı filmde rol alıyor olmaktan duyduğu mutluluğu anlattı." cevabını veriyor. Sezgin, o filmde de namazı, abdesti öğreten bir bilgeyi oynuyor. Almanya'da ilk yayınlandığı dönemlerde oldukça popüler olan filmin, kitapçıkları bile basılmış. Film şirketiyle dostluğu olan Topbaş ise bir piknik sahnesinde rol almış.

KENDİ OKULUMUZA DOĞRU'YA YENİ ÖĞRETMEN KATILDI

"Başrol ve replik kaygım yok, yeter ki oynadığım karakter içime sinsin, akılda kalıcı olsun.." Oğuzhan Yıldız, 10 yıldır televizyon dünyasında olan oldukça sempatik bir sanatçımız. Samanyolu Tv’de yayınlanan Kendi okulumuza Doğru adlı gençlik dizisinde rol alan Oğuzhan Bey, en son “Vazgeç Gönlüm” dizisinde ve halen gösterimde olan “Ayakta Kal” sinemasında rol aldı. Samanyolu Televizyonunda ilk olarak 2,5 yıl önce Beşinci Boyut’ta gördüğümüz Yıldız, Kendi Okulumuza Doğru hariç, Nisan ayında yayınlanacak olan K.A.T adlı bir sinemanın projesi için çalışıyor.




Kendi Okulumuza Doğru’da öğretmen karakteri ile yer alan Yıldız, Ömer öğretmeni şöyle tanımlıyor: “Ömer öğretmen, Urfalı zengin bir ailenin çok iyi yetişmiş, kültürlü, kendini geliştirmiş, tam bir beyefendi olan oğludur. Felsefe hocasıdır kendisi. Aslında çok sempatik ve güler yüzlü olan Ömer öğretmeni arada bir oldukça düşünceli ve durgun görebilirsiniz sebebini dizinin ilerleyen bölümlerinde görebilirsiniz, şimdi dersek tadı kaçar. Öğrenciler, Ömer öğretmene ilk ön yargı ile yaklaşıyor. Fakat onu tanıdıkça bulunmaz bir öğretmen olduğunu anlayacaklar. Oldukça yardımsever bir öğretmen ama o her olaya dakikada yetişen bir Süpermen değil. O da bir insan. Öğrencilerine yardım etmeye odaklı sempatik duyarlı bir öğretmen. “Ömer Öğretmen” rolünün alt yapısı çok zengin zaten karakterin özelliklerini öğrenince direk dizide buldum kendimi. Diğer oynadığım dizi “Vazgeç Gönlüm”de de Mardinli zengin bir ailenin çocuğunu oynamıştım. Ondan dolayı da bu role yakın ve hazırlıklıyım.” Korsan yayına dur demek istiyorsalar, fiyatları düşürmek zorundalar!.. Oğuzhan Bey, çağımızın en ideal mesleği olarak CD, DVD ve kitap korsancılığını buluyor. Ve şunları ekliyor; “İnsanları bu hırsızlığa süren sebep ne ve neden bir türlü bu iş engellenemiyor. Sebebi bence kaset şirketlerinin ve yayın evlerinin ürünleri çok pahalı satışa sürmesi. Her yerde muhakkak okuyun, okumak önemli denilip duruyor. E haliyle insanlar bunlardan etkilenip okuma ihtiyacı duyuyor, gidiyor kitap evlerine bir bakıyor kitap 25 YTL adamın cebinde var 10 YTL ne yapıyor, çıkıyor kitap evinden ve direk korsan yayınlara başvuruyor. 5 YTL’ ye alıyor kitabı okuyor. Yayın evleri ve kaset şirketleri bu konuda duyarlı olmalılar okumak ve seyretmek isteyen insanları korsandan uzak tutmak için fiyatları indirmek zorundalar. Yoksa bu iş engellenemez.” ÖSS hakkında, keşke öğrencilerimiz ortaokulda yeteneklerine göre yönlendirilip okutulsa bir sınava bağlı kalmasa diyen Yıldız, eğitim sistemimizin rahatlaması için daha birçok devlet üniversitesinin açılmasının gerektiğini düşünüyor. 10 yıldır televizyon dünyasında oldukça başarılı bir şekilde kendinden söz ettiren Yıldız, bir rolü kabul ederken asla başrol oyuncusu mu, en çok replik ona mı ait gibi sanat kaygısından uzak takıntı yapmadığını söylüyor. O bir rolü kabul ederken, karakterin akılda kalan ve kişilikli bir karakter olmasına özen gösterdiğini belirtiyor. Kamera önü aşığı değil de tamamen sanatla mesaj vermeye odaklı Oğuzhan Yıldız’a başarılar diliyor ve Samanyolu Tv’ de yayınlanan Kendi Okulumuza Doğru’da ki performansını merakla bekliyoruz.


Kendi Okulumuza Doğru’da bu hafta neler oluyor? Ali, öğretmen kardeşine çok yaklaşıyor. Fakat sadece bir delile ihtiyacı var. İhtiyacı olan o delil ise Handan hanımda. Ali için bu işi halletmek bu sefer zor olacak gibi görünürken, Berk hiç beklenmedik bir anda Ali için büyük bir iyilik yapıyor. Bu arada okula, sıradışı yeni bir öğretmen geliyor. Tüm sınıf yeni öğretmen için çok eğlenceli bir karşılama töreni düzenlerken, Ali’nin öğrencilere verdiği ödev herkesi duygulandırıyor. Tekin ise son anda yurt dışına gitmeye karar veriyor. Ali, Tekin’i durdurabilecek mi?





12 Şubat 2009 Perşembe

KOLLAMA'DA HEYECAN SÜRÜYOR

Kollama, heyecan dolu 40. bölümüyle ekrana geliyor.

Kıskıvrak yakalanan Hayri, Necip ve Yiğit’e kendisini öldürmemeleri için yalvarırken her şeyi itiraf ediyor. Savcı Süha ise bu işin peşine düşüyor. Hayri’nin ifadeleriyle Ferruh tutuklanıyor. Melike ise olanlardan ötürü Yiğit’le konuşmaya çalışıyor. Onun Yiğit’e olan ilgisini fark eden Rana ikiliyi bir araya getirmek için harekete geçiriyor. Her şey Destek Büro’nun istediği gibi ilerlerken akıl almaz bir şekilde planlanan bir oyun olayların seyrini değiştiriyor. Bu durumu düzeltmek ise Gümüş Kurşun’a düşüyor.

Kollama, cuma akşamı 19:40'ta Samanyolu'nda.

Kaynak: Kollama 40. Bölüm

OĞUZHAN YILDIZ, ÖĞRETMEN OLDU


Ayakta Kal, Çılgın Dershane Kampta, Vazgeç Gönlüm, İyi ki Doğdum, Tadımız Kaçmasın, Hayat Bilgisi ve en son Hepsi 1'de Mert rolüyle izleyici karşısına çıkan Oğuzhan Yıldız, Samanyolu'nun gençlik dizisi 'Kendi Okulumuza Doğru'nun kadrosuna dahil oldu.
Diziye kendi soyadıyla giren oyuncu, Yıldız öğretmeni oynayacak. Dizide ayrıca Yusuf Sezgin, Özbek Yıldız, Betül Koçlu ve Çağrı Mengüç gibi isimler de rol alıyor.

Kaynak: Oğuzhan Yıldız Öğretmen Oldu

10 Şubat 2009 Salı

TARIK İÇİN İNFAZ KARARI ALINIYOR


Tek Türkiye, soluk soluğa izleyeceğiniz yeni bölümüyle ekrana geliyor; Şivan’ı öldürmeye çalışan Botan, başarısız oluyor. Dila, bir kez daha Şivan’a yardım ederken, Şivan Botan’la hesaplaşmak için kaçış planı yapıyor. Bu arada Berfin, Yılmaz’ın tüm çabalarına rağmen onu affetmiyor. Yılmaz son kez Berfin’le konuşurken ikisinin arasında onulmaz yaralar açılıyor.
Beklemediği birinden bir mektup alan Berfin, bu mektupla Yılmaz’ın karşısına çıkarak, onun kanını donduracak son kararını açıklıyor…Herkes büyük bir şok yaşarken, karanlık odadan çıkan ölüm fermanı ile bir cellat, Tarık için yola çıkıyor. Tek Türkiye, 56. bölümüyle perşembe akşamı 19:40'ta Samanyolu'nda. İyi Seyirler.

SAMANYOLU YAYIN GRUBU'NA BİR ÖDÜL DAHA...

Ödüle doymuyorlar...
Yumurcak Televizyonu ve Mehtap TV görsellik ödüllerinin sahibi oldu.
Yayın hayatına başladıkları günden bu yana seyircinin takdirini kazanan çocukların vazgeçilmez kanalı Yumurcak televizyonu ile kültür ve sanatı buluşturan Mehtap televizyonu ABD merkezli uluslararası görsel sanatlar akademisinin düzenlediği görsellik yarışmasında '2008 Davey Awards’ adlı ödüle layık görüldü. Yumurcakların gönlünde taht kuran birbirinden eğitici ve eğlendirici çizgi filmler, gönüllerdeki birinciliğini aldığı ödüllerle taçlandırdı. Yayın hayatına başladığı günden bu yana başarısını gün be gün katlayan Yumurcak Televizyonu'na bir ödül de, ABD merkezli Uluslararası Görsel Sanatlar Akademisi'nin düzenlediği '2008 The Davey Awards’ adlı yarışmadan geldi. Çocuk kanalının kendi yapımları olan Tel Tel'in Torbası, Beyaz Tahta, Kat Kat Katla isimli 3 çizgi film, görsel alanda rakiplerini geride bırakarak yarışma tarafından ödüllere layık görüldü. New York Ödül Festivali'ne de katılan Beyaz Tahta isimli çizgi film, yarışmanın animasyon dalında gümüş madalya aldı. 7 ayrı dalda düzenlenen yarışmada Mehtap TV de 'Zamanın İzinde' ve 'Sanat Atölyesi' isimli programlarıyla görsel ödüllerinin sahibi oldu. Türkiye'nin siyasi yelpazesini yansıtan Mehtap Televizyonu, ekran kalitesinin yanı sıra farklı dünya görüşlerini aynı çatıda birleştirmesiyle de seyircinin takdirini kazanmaya devam ediyor.





Kaynak: Samanyolu Yayın Grubu'na Bir Ödül Daha...

6 Şubat 2009 Cuma

SAMANYOLU TV'DEN TARİHİ REKOR

2008 yılında bir çok başarılara imza atan Samanyolu televizyonu dün akşam da yeni bir rekora imza attı.Samanyolu Televizyonu 1 Ocak 2009 Perşembe günü Prime Time'da (20:00-23:00 ) % 17,3 lük izlenme payıyla (shr) kurulduğu günden itibaren tarihindeki en büyük değere ulaşmıştı. Samanyolu Televizyonu'nun bu büyük başarısını Samanyoluhaber.com olarak sizlere duyurmuştuk. Bugünse Samanyolu Televizyonu'nun 5 Şubat 2009 Perşembe günü Prime Time izleme değerlerinde % 18,9 izlenme payı (shr) değeriyle yeni başarıya imza attığını haber veriyoruz.







Prime Time'da en çok izlenen edilen kanal olmamız dolayısıyla seyircilerimize teşekkür ederiz.

Köksal Toptan ile 'Özel Gündem'

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ve grubun Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sunduğu 'Özel Gündem'e TBMM Başkanı Köksal Toptan konuk oluyor. Programda Ergenekon davası, Başbakan'ın Davos tepkisi, son gelişmeler ve Meclis'teki uzlaşma çalışmaları konuşuluyor.
Samanyolu / 22.50

5 Şubat 2009 Perşembe

KOLLAMA 39. BÖLÜM


Kollama, merakla beklenen yeni bölümüyle ekrana geliyor. Yiğit, savcı Süha tarafından sorgulanır. İddiaların hiç birini kabul etmeyen Yiğit’in tek umudu, Melike ve hastane doktorunun lehine tanıklık yapmasıdır. Fakat Melike, Ferruh tarafından alıkonulmaktadır. Doktor ise, çoktan satın alınmıştır. Tüm deliller aleyhine olan Yiğit’e sadece Necip ve Memduh inanmaktadır. Fakat küçük bir ayrıntı her şeyin seyrini değiştirecektir.

Kaynak: Kollama 39. Bölüm

ŞUBAT SOĞUĞU'NDAN CD SÜRPRİZİ


Efsane geri dönüyor! Samanyolu Televizyonu'nun büyük ilgi gören Şubat Soğuğu dizisinin unutulmayan kareleri, müzikleri ve replikleri bir CD halinde sevenleri ile buluşuyor. Her soğuk sıcağa, her gurbet bir vuslata hasrettir. İşte bu hasretle çıkıldı yola... Her bölümünde bu atmosferi yaşadığınız Şubat Soğuğu dizisinin en sevilen replikleri, en çok dinlenen müzikleri üç aylık bir çalışma sonucu bir CD haline getirilerek sevenleri ile buluşmak üzere 2009’un ilk haftasından itibaren tüm NT mağazalarında yerlerini alacak. Türkiye’nin gerçeklerini deşifre eden Şubat Soğuğu dizisinin CD’de geçen bir repliği;

TAHİR: Bu güzel ülkede ne zaman olumlu gelişmeler yaşansa, içte ve dışta... Bazı çevreler huzursuz oluyor... Gizli cemiyetler, karanlık hesaplar yapmaya başlıyor; faili, güya meçhul cinayetler işleniyor... Fakat hesap yapanların unuttukları bir şey var... Bu millet hesaba gelmez; ancak hesap bozar...

Müzikleri ARIA tarafından yapılan bu çalışma içinde birçok sürpriz var. CD’yi alan herkese Şubat Soğuğu dizisinin repliklerinden oluşan VCD hediye ediliyor. Ayrıca bu albümde Ertuğrul Erkişi’den Hüzünlü Gurbet’i, Gökmen’den Hasret Türküsünü de dinleyebilirsiniz. “Aman gurbet ne olur üç gün ara ver, al selamım götür aziz dosta ver. Üç günden fazlası zülüm gurbetin, bir adım ötesi ölüm gurbetin” derken Ertuğrul Erkişi, “Gel de bitsin hasret, bunca yıl oldu, bahar geldi geçti zemheri oldu. Bizde takat kalmadı, dilim lal oldu, defter kopuk, mızrak kırık, sözüm dar, yüz yüze gelmeden ölmek de mi var?” diyor Gökmen... Görüntüler ve repliklerle mükemmel harmanlanmış müzikler size, özlediğiniz duyguları yaşamanız için iyi bir fırsat olacak. Samanyolu Yayın Grubu, seyircileri tarafından en çok takip edilen, en çok sevilen dizileri için sürpriz çalışmalarına devam edecek.


TEK TÜRKİYE'NİN ŞİVAN'INDAN SEVENLERİNE BÜYÜK SÜRPRİZ!

Şivan’ı nasıl bir son beklemeli sorusuna Şivan karakteri ile tanınan Süleyman Karadağ bakın nasıl cevap verdi..

Samanyolu Televizyonun sunduğu Yeşil Elma programın konuğu, Tek Türkiye dizisinde oynadığı Şivan karakteri ile tanınan Süleyman Karadağ ve Yıldız karakteri ile Tuğçe Doras oldu. Oldukça keyifli bir program ardından Süleyman Bey ve Tuğçe Hanım süpriz açıklamalarda bulundular. Yemeklerle arasının oldukça iyi olduğunu belirten Süleyman Bey, program sunucusu Oktay Aymelek’in dilsizi bile programında konuşturabilecek yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Kendisi Karslı olan oyuncu, Kars mutfağının oldukça renkli ve lezzetli olduğunu belirterek Yeşil Elma’da da her bölgeden lezzetler görmenin çok bütünleştirici olduğunu vurguladı. Yeşil Elma programında etkileyici bir şiir ile final yaparak şiire olan ilgisini gösteren Süleyman Karadağ, sevenlerine büyük bir sürpriz hazırlamış. 2,5 yıldır üzerinde çalıştığı genel ve sosyal içerikli bir şiir kitabını bu yaz piyasa sürecek. Ayrıca “Kalıngiller” adı altında doğuda yaşayan bir aileyi ele alan sit com çalışması var. Hiçbir sıkıntısı olmayan ama şöhret olma hevesi yüzünden mutsuz olan bir ailenin komedi türünden ekranlara yansıması olan Kalıngiller, yayınlanacağı günü bekliyor. Diziye yeni katılan Tuğçe Hanım ise ekipten ve çalıştığı kurumdan oldukça memnun. Yeşil Elma programından da oldukça keyif aldığını belirten Tuğçe Hanım, “Samanyolu Yayın Grubu ile bu ilk çalışmam ama çok kısa zamanda adapte olabileceğim kadar sıcak bir ekibimiz var” dedi. Her iki oyuncuda Türkiye’nin Tek Türkiye projesine çok büyük ihtiyaç duyduğunu belirterek, keşke on yıl önce çekilseydi bu dizi şimdilerde sebep olduğu olumlu gelişmelere yıllar öncesinden ulaşmış olurduk dedi. Şivan’ı nasıl bir son beklemeli sorusuna Süleyman Bey, Şivan’ı eğer asker vurursa Şivan, kahraman olur, mahkeme yargılarsa da öyle. Ama Şivan, Dila’ya olan aşkı ile gerçeği bulursa işte o zaman Şivan karakteri doğru bir örnek olmuş olur diye cevap verdi.

Samanyolu Televizyonu'nun reyting rekortmeni dizisi Tek Türkiye’nin bu haftaki konusu şöyle;

Tek Türkiye heyecan dolu yeni bölümüyle ve sürpriz gelişmeleriyle ekrana geliyor. Berfin ve Dila, Şivan’ı esir alarak köye doğru ilerlerken, Yılmaz yarası iyileşen Zilan ile evlenmek üzeredir. Tarık ise silahları geri almak için çaba göstermektedir. Ansızın gelen Berfin ve Dila herkesi sevince boğarken, tüm öfkeler Şivan’a yöneltilir. Köylü bir an önce onu linç etmek için harekete geçer. Tarık onları durdurmak için elinden geleni yapsa da olacakları engelleyemez. Bu arada Berfin ise yaşadığı şoktan sonra, Yılmaz’la yolları ayırma noktasına gelmektedir.

Kaynak: Tek Türkiye 55. Bölüm

SAMANYOLU HABER TV, ZİRVEYE DOĞRU ADIM ADIM...


Henüz 2 yaşını yeni tamamlamış olan Samanyoluhaber TV hızlı ve emin adımlarla zirveye doğru ilerliyor.Rating ölçüm kuruluşu AGB’nin aylık verilerine göre Ocak ayında en çok izlenen 4 haber televizyonundan biri oldu.

YUMURCAK TV TÜRKİYE'NİN EN ÇOK İZLENEN UYDU KANALI OLDU


Çocuklar kadar büyüklerin de beğeni ile seyrettiği Yumurcak Televizyonu sadece digital yayınlarla (uydu, digitürk,d-smart) izleyicilere ulaşan kanallar arasında en çok izlenen kanal oldu. AGB Nielsen araştırma şirketinin veritabanı araştırmasına göre 2009 da Türkiye’de Digitalden (uydu, digitürk,d-smart) yayın alan hane oranı % 62.5 ‘ a yükseldi. AGB her gün ölçüm verdiği kanalların yanı sıra her ay sonunda çoğu uydudan yayın yapan kanallarında ölçümlerini açıklıyor. 2009 yılının ilk ayında sadece digital platformdan izleyicisine ulaşan ve büyük beğeni toplayan Yumurcak Televizyonu digital izleyicilerde (uydu, digitürk,d-smart) % 2.5 izlenme oranına sahip olarak başta haber kanalları olmak üzere bir çok kanalı geride bıraktı. Yumurcak TV’nin geride bıraktı kanallar arasında Karasal ve Kabloda yayını olan çok sayıda kanalda var.