15 Ocak 2011 Cumartesi

Ayna, İtalya Yolculuğuna Devam Ediyor

Resim

Ayna, İtalya yolculuğuna devam ediyor

Samanyolu TV’nin reyting rekortmeni belgeseli AYNA bu akşam İtalya yolculuğu ile saat 21.40’da ekranlara geliyor.


Saim Orhan ve ekibi; İtalya’nın diğer önemli kentlerini keşfediyor…

Birbirinden renkli görüntülerle doluİtalyaserüveninde, bu hafta farklı şehirler ekrana getiriliyor. Ayna, objektifini bu kez Venedik, Napoli gibi önemli şehirlere çeviriyor.


Resim

Saim Orhan ve ekibi, bu hafta sizler için İtalya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Venedik’e gidiyor. Trafik derdinin olmadığı bu sakin şehirde, toplu taşıma araçlarının olmaması Ayna ekibini oldukça şaşırtıyor. İçinde sulama kanallarının ve çok sayıda köprünün bulunduğu Venedik’te Sami Orhan, gondol ulaşımının önemine dikkat çekiyor. Gondolcularla hayli uzun süre sohbet eden Sami Orhan, Venedik’li olmayanların bu mesleği yapamadıklarını öğreniyor.


Resim

Ayna, gondolların hazin hikayesini de izleyicilerle paylaşıyor. Bundan yüzyıllar önce yaşanan bir veba salgını sonrasında onbinlerce kişinin hayatını kaybetmesinin izlerini taşıyan gondolların neden siyah renk olduğu da anlatılıyor.

Venedikliler’den ilginç hikayeler dinlemeye devam eden Sami Orhan, programda İtalyanlar’ın Türk kahvesiyle tanışma hikayesini ekrana getiriyor. 1600’lü yıllara dayanan bu tanışıklığın ardından ünlü San Marco Meydanı’nda açılan İtalya’nın ilk kahvehanesi ziyaret ediliyor.

Resim

İtalya gezisine tüm hızıyla devam eden Ayna, tehlikeli bir bölgeyi ziyaret ediyor. Vezüv Yanardağı patlamasının yaşandığı Pompei’nin, birbirinden ilginç görüntüler, Ayna farkıyla ekrana geliyor. Bundan tam 2000 yıl önce lavların adeta yuttuğu Pompei’den izleyenleri hayrete düşürecek izler, Pompei nüfusunun nasıl bir anda yok olduğunun hikayesi ve daha fazlası 15 Ocak Cumartesi saat 21.40’da Samanyolu’nda…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder