17 Ocak 2011 Pazartesi



Türkiye din alanında dünyanın tanınmış sosyologlarından Prof.Dr. Helın Roz İbah'ı ağırlıyor.
Türkiye İbah'ı muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi anlattığı 'Gülen Hareketi' adlı kitabıyla tanıyor..
Binlerce Ankaralı, imza gününün yapıldığı alışveriş merkezine akın etti. 'Gülen Hareketi' Kitabının yazarı ilgiden bir hayli memnun. Çocuklar, gençler, anneler hatta türk okullarından mezun olan yabancı öğrenciler.. Yaklaşık 10 bin kişi hem kitabı imzalattmak hem de kitabın yazarına hediye vermek için imza törenindeydi..
İlginin büyüklüğü sebebiyle yayınevinin kitapları yaklaşık 1 saat içinde tükendi. 27'nci baskıyı gören kitabın sadece Ankara'daki satış rakamı 10 bini geçti.
Bu önemli kitabın yazarı Samanyolu izleyicileri için samimi değerlendirmelerde bulundu. Dünyanın bu Hizmet Hareketine ihtiyaç duyduğunu anlatan Prof.Dr İbah, Türk okullarını övgüyle andı.
Kitabında gönüllüler ordusunun ekonomik kaynağını ve hareketin nasıl doğduğunu anlatan Prof. İbah, önemli bir ayrıntıyı da bizlerle paylaşıyor. Yazar tarafsızlığını koruması için Fethulllah Gülen Hocaefendi'yle hiç görüşmemiş.



Bu sözler, ABD'nin seçkin üniversitelerinden Notre Dame (Notr Dem) üniversitesinin Uluslararası Barış Çalışmaları direktörü Scott Appleby (skat epılbi)'ye ait... Chicago Küresel İlişkiler Konseyinin "Yurt Dışındaki Dinî Topluluklarla Diyalog Kurmak: ABD'nin Yeni Dış Politika Zorunluluğu" adlı raporunda, "hükûmetin tamamının" "din konularında bilgilendirilmesi" gerektiği belirtilirken, dünyanın seçkin dinî topluluklarıyla sıkı ilişki içinde olma çağrısı yapıldığına vurgu yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder