25 Ocak 2011 Salı

Ebru TV Resmen Avrupalı

Avrupa'da bir yıldır İngilizce ve Almanca yayın yapan Ebru TV, 27 Ocak'ta düzenlenecek açılış töreniyle resmi yayına başlıyor.

Hotbird uydusu üzerinden yayın yapan kanal, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Belçika ve İngiltere gibi pek çok AB ülkede 24 saat izleniyor. Özellikle Almanca yayınlarıyla Almanya, Avusturya ve İsviçre'de 'dünya insanı' tabir edilen kesim için özgün programları ekrana taşıyan Ebru TV'de, aile ve diyalog eksenli programlara ağırlık veriliyor. İlk kez 2006'da ABD'de yayın hayatına başlayan kanalın özgün programları; 'Daily Connections', 'Bridges of Dialog', 'Helping Hands', 'Reflections', 'Matter and Beyond' ve 'Rumi Forum' gibi yapımlar, Avrupalı izleyicilerin beğenisine sunularak diyalog kültürünün yerleşmesinde öncülük edecek. Bilimden spora, güzel sanatlardan kültüre, kadınlara yönelik kuşak programlarından yemek programlarına geniş bir yelpazede yayın yapan Ebru TV, açılışla birlikte Alman kamuoyundaki tanınırlığını da artırmış olacak.

Almanya'da düzenlenecek ve Ebru TV'nin bağlı olduğu Peyk Medya Genel Müdürü Mustafa Altaş'ın ev sahipliğini yapacağı açılışa; Hessen Eyaleti Başkanı Volker Bouffier (CDU), Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn (FDP), Hessen Eyaleti Özel Televizyon ve Yeni Medya Organları Kurumu (LPR) Başkanı Prof. Wolfgang Thaenert, Avrupa Parlamentosu (AP) eski Milletvekili Vural Öğer, AP Milletvekili İsmail Ertuğ, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Ebru TV Amerika Genel Müdürü Adem Kalaç'ın yanı sıra çok sayıda davetli katılacak. Yeni projeler için çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Mustafa Altaş, "Ana haber bülteni için daha önce devlet kanalı Hessicher Rundfunk'ta moderatörlük yapan Georg Holzach ile anlaştık." dedi. İnternetten de izlenebilen kanalın Avrupa uydu bilgileri şöyle: Hotbird 13 derecede, frekans: 11054 H, symbol rate (SR): 27500, FEC: 5/6 TELEVİZYON SERVİSİ


Resim

Resim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder