13 Ocak 2011 Perşembe

Maceracı Bu Hafta Adana Yollarında

Resim

Murat Yeni, Adana semalarında!


Maceracı, bu hafta Akdeniz'e iniyor. Güneyin incisi Adana'da gezmedik yer bırakmayan Murat Yeni, öncelikle Pozantı ilçesine uğruyor. Muhteşem doğal güzellikleri ile binlerce turisti ağırlayan Pozantı'da düzenlenen kına gecelerinden ilginç görüntüler ekrana geliyor. Geleneksel bir köy düğününe konuk olan program ekibi, düğünde hayli eğlenceli dakikalar geçiriyor.

Murat Yeni, yemekleriyle dünya mutfakları listesine giren Adana'da her yemeğin tadına bakıyor. Meşhur Adana kebapçısının mutfağına giren Maceracı, kuzu etinden yapılan kebabın püf noktalarını öğreniyor. Adana'nın tescilli içeceği haline gelen, her derde deva şalgamının yapılış hikayesini ekrana getiren Murat Yeni, Adanalı teyzelerle birlikte "Dul Avrat Çorbası"nı pişiriyor.

Adana Halk Oyunları ekibine katılan Maceracı ekibi, "Köprübaşı" halay oyununu oynayarak stres atıyor. Adana'da belediye otobüsü kullanan kadınlarla sohbet eden Murat Yeni, çok ilginç hikayelere tanık oluyor. Bir ilki gerçekleştiren program, Adana'yı havadan görüntülüyor. İki kişilik uçakla Adana semalarında havalanan Murat Yeni'nin keyifli yolculuğu Samanyolu'nda!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder