29 Ocak 2011 Cumartesi

Ayna, dünya üzerindeki yolculuğuna Etiyopya ile devam ediyor.

Saim Orhan ve ekibi, onlarca farklı kabileye sahip, tam 81 tane yerel dilin konuşulduğu eski Habeşistan Krallığı'nın kurulduğu toprakları ziyaret ediyor. Kuşbakışı bakıldığında zıtlıklarla dolu bir manzarası olan Etiyopya, görenleri hayrete düşürüyor. Şehirlerin dört bir yanında yükselen modern binalarla iç içe geçmiş teneke evler, ilk defa Ayna'da ekrana geliyor.

Ayna, şehrin bir başka gerçeği olan dilencileri, sıkışan trafikte görüntülemeyi başarıyor. Suç oranının sanıldığı gibi yüksek olmadığı Etiyopya'da, zıtlıklar, program ekibini şaşırtmaya devam ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen gelişimini sürdürmeye devam eden ülkenin caddelerinde, oldukça lüks arabalarla insanı egzoz dumanına boğan araçlar yanyana seyrediyor.

Tarihlerinde hiç sömürge durumuna düşmeyen bu ülkenin başkenti Addis Ababa'yı ziyaret eden Saim Orhan, başkent halkıyla samimi röportajlar gerçekleştiriyor. İklimin çok cazip olduğundan bahsederlerken yazın klimaya, kışın ise sobaya ihtiyaç duymadıklarını belirtiyorlar.

Başkente oldukça uzak Harar şehrine giden Ayna, her akşam turistler için düzenlenen ilginç gösterilere katılıyor. Yırtıcı sırtlan sürüsü ile yapılan şovlar, adeta nefes kesiyor. Sırtlanları elleriyle besleyen halkın, cesareti Saim Orhan'ı çok etkiliyor.

Ülkenin güneyinde Sudan sınırına doğru yola çıkan Ayna ve ekibi, Mürsi kabilesinin yaşadığı toprakları ziyaret ediyor. Mürsi kadınlarının farklı güzellik anlayışıyla ilgili çarpıcı görüntüler ve daha fazlası bu akşam Ayna'da!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder