12 Ocak 2011 Çarşamba

Saim Orhan, Fatsalılar'la Buluştu

Fatsa Umut Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin davetlisi olarak Fatsa’ya gelen Samanyolu TV’nin “Ayna” programı yapımcısı ve sunucusu Saim Orhan gezdiği ülkelerle ilgili izlenimlerini paylaştı.

Resim

Programda ayrıca Türk Kolejlerinde okuyan Endonezyalı kızların okudukları şiirler ve ilahiler beğeniyle dinlendi.

Cem Düğün Salonunda gerçekleşen programa Fatsalıların ilgisi yoğun oldu. “Ayna” programı sunucusu Saim Orhan yaptığı konuşmada Türkiye’nin adının dünyada duyurulabilmesi için daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi. Orhan, “Ayna ekibi olarak bugüne kadar yaklaşık 120 ülkeye gittik. Afrika'da ve Uzakdoğu'da birçok ülkede Avrupalı ülkelerin dilleri konuşuluyor. Bugün 10 milyon nüfuslu Portekiz’in dilini 180 milyon nüfuslu Brezilya konuşuyor." dedi.

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu, yurt dışına çıktığında daha iyi anladığını belirten Orhan "Öyle ülkelere gittik ki, sıcaktan hiçbir iş yapamıyoruz. Bulaşıcı hastalıktehlikesi var.Terör tehlikesi var. Gittiğimiz o ülkelerde Türk Kolejleri'ni gördük, dil kurslarını gördük. Buradan giden insanlarımız hiçbir şikayette bulunmadan oralarda bizim bayrağımızı gururla dalgalandırıyorlar. Bizim kültürümüzü yaşatıyorlar. Dünyada kendini tanıtamazsan pasaportunun değeri yok. Bize vize üzerine vizeler uyguluyorlar. Daha dün kapımıza gelip bizi Almanlar'dan kurtarın diyen Fransızlar bize bugün vize uyguluyor.Türkiye Allah’ın izniyle dünyada hak ettiği yerde bir gün mutlaka olacak. Bu da kendini daha fazla tanıtarak olacak.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder