12 Nisan 2011 Salı

Ayna’nın Tanzanya’daki Yolculuğu Devam Ediyor

Türkiye kış aylarını yaşarken nemli, sıcak tropikal iklim hüküm sürüyor Tanzanya. Zengin yeraltı ve yerüstü kaynakları var ancak yoksul bir ülke. Tarım ve hayvancılık ülkenin en önemli gelir kaynağı.

Dünyanın en güzel safarileri Tanzanya’da yapılıyor. Bir çok vahşi hayvanı yakından görmüş oluyor turistler ünlü doğal park Serengeti’de.

Tanzanya’da 130 farklı kabile ve her kabilenin de kendine özgü dili var. Kabileler arasında hiçbir çatışma yok. Barış ve sevginin hakim olduğu bir toprak parçası burası.

Yalnızca Abuşa bölgesinde çıkan Tanzanite taşının satıldığı bir dükkana giriyor Ayna. Tanzanya’dan başka hiçbir yerde çıkmamasından ve taşın günden güne azalmasından dolayı çok değerli. Elmas, Rubi ve Safir’e göre işlenmesi kolay. Taşın sertlik derecesi daha düşük. Sanatkarın elinde kolayca şekil alıyor.

Keşonat sevilen ve aynı zamanda pahalı olan bir kuruyemiş. Ekibimiz keşonat fabrikasını geziyor. Keşonat lezzetli olduğu için insanlar kendilerini tutamayıp yiyebiliyor çalışırken. Fabrika sahibi bu durum için bir uyarı asmış. “Dikkat! Keşonat yerken yakalanırsanız ceza-i müeyyidesi vardır” diyor tabelada.

Işık Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın Dar-üs Selam şehrinde 1998 yılında açtığı Feza Türk Okullarını ziyaret ediyoruz. Okulun ismini ve başarılarını bilmeyen kalmamış Dar-üs Selam şehrinde. Milletvekillerinin, Bakanların ve Cumhurbaşkanı’nın çocukları da bu okulda okuyorlar. Feza Türk Kolejlerinin ilk ve ortaöğretimin yanında kız ve erkek liseleri var. Müslüman ve Hıristiyan öğrenciler aynı sıralarda barış içerisinde eğitim görüyorlar okulda.




Ayna - Tanzanya (2) bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.


Ayna - Tanzanya (2) Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder