7 Nisan 2011 Perşembe

Ayna Bu Hafta Tanzanya'da

Afrika’nın doğusuna çeviriyoruz rotamızı bu hafta. Beyaz Kumsalları, çeşit çeşit tropikal meyveleri, Serengeti safarileri, gülümseyen insanları, Afrika’nın en yüksek dağı olan Klimanjaro, Ngorongoro Krateri, Afrika’nın en derin gölü olan Tanganika ve 130’dan fazla kabilesiyle çok farklı bir ülke olan Tanzanya’dayız.

Öküz ve eşeği yan yana çifte koşmuşlar
Dar-üs Selam’dan safariler diyarı Serengeti’ye gitmek üzere yola çıkıyor ve yaklaşık 1 saatlik bir uçuştan sonra Klimanjaro havalimanına iniyoruz. Karayoluyla yolumuza devam ediyoruz. Yol üzeri hep ilginçliklerle dolu. Ciyangombe bölgesinde tarlalarını çift süren çiftçileri görüyoruz. Eşek ve öküzü yan yana bağlamışlar ve çift sürme işlemini böyle devam ettiriyorlar. 

Safariler diyarı Serengeti vahşi hayvanların ana vatanı
Özel olarak üretilmiş üstü açık aracımızla vahşi hayvanların dünyasına doğru bir yolculuk yapıyoruz. Uçsuz bucaksız alanlarda karınlarını doyuruyor filler. Yol boyunca çok sayıda geyik ve ceylan sürüsüne rastlıyoruz. Leopar ise hayvanlarla dolu Serengeti’de nasibini aramaya çıkmış. Yolumuza zebra, sırtlan, deve kuşları ve su aygırları çıkıyor. İşte burada da ormanlar kralı aslanlar var. Aslanların karınları tok ve dinleniyorlar.

Serengeti’nin tam ortasında lüks oteller var 
Genelde Amerikalı ve Avrupalı zengin turistler konaklıyor bu otellerde. Mükemmel bir Serengeti manzarasına sahip olan bu lüks oteller müşterilerine en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Vahşi hayvanların arasında bir gece konaklamak bile farklı bir deneyim doğrusu. Özellikle geceleyin sessizliğin sesini dinlemek mümkün buralarda.

Masai kabilesinin evlerinde baca yok
Bir Masai köyüne geliyoruz. Bize bir karşılama töreni hazırlamışlar. Kendilerine özgü şarkılar söyleyip, zıplama hareketleriyle dans ediyorlar. 123 kişinin yaşadığı köydeki evlerden bir tanesine giriyoruz. Küçücük evlerini ağaç dallarıyla yapmışlar ve üzerlerini de otlarla kapamışlar. Pencerenin olmadığı evin içi karanlık. Evin ortasında yemeklerini pişirdikleri odun ateşi var ancak dumanın dışarı çıkabileceği bir baca yok. Evde yemek pişerken tamamen duman altında kalıyor ev sakinleri. Hayat bu küçücük evde sürüp gidiyor onlar için.

Sönmüş bir volkanı seyrediyoruz tepesinden Ngorongoro Kraterine geliyoruz. Dev bir çanak görünümünde eski bir yanardağ ağzı burası. Bu güzel manzarayı seyrediyoruz tepeden. 260 km karelik bir alanı kaplıyor Ngorongora krateri. Bir sürü hayvan bu geniş alanda yaşıyor.




Ayna - Tanzanya bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.


Ayna - Tanzanya Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder