1 Nisan 2011 Cuma

Kurgu ile gerçek yine karıştı

Türkiye, gerçekle kurgunun birbirine karıştırıldığı ender ülkelerden. Gün geliyor ölen bir karakterin ardından cenaze namazı kılınıyor, gün geliyor bir oyuncunun filmdeki esas oğlana yaptığı kötülük yüzünden sokak ortasında dayak yemesi konuşuluyor.

Herkesin görmek istediği yerden baktığı ve eleştirisini buna göre yaptığı ülkemizde bu tür dizi ve filmlere bir yenisi daha eklendi. Samanyolu TV'de ekrana gelen Kollama, gündemdeki olaylarla ilişkilendirilerek hedef tahtasına konuldu. Basında çıkan bazı haberler, dizide geçen bir sahne yüzünden Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün yeni görevine atanmasını Kollama'ya bağladı. Samanyolu Televizyonu da bir açıklama ile bu iddialara cevap verdi. Kanal tarafından yapılan açıklamada, "Kollama dizisinde bire bir Ergenekon davasındaki karakterlerin ve olayların canlandırıldığı, filmde yer alan Savcı Zeki Yahya karakterinin ise Savcı Zekeriya Öz olduğu ileri sürülmüştür. Öncelikle belirtmek isteriz ki, Kollama dizisinde yer alan kişiler tamamen hayali ve olaylar da kurgusaldır. Dizideki karakterler gerçek hayatta herhangi bir kişiyi temsil etmemektedir." denildi.

Kollama'nın tartışılan bölümünde NE OLMUŞTU?

Kollama dizisinin 25 Mart'ta ekrana gelen bölümünde Savcı Zeki Yahya'ya komplo kurulmuş, bir avukatın taciz iddiası nedeniyle müsteşar tarafından "Şimdilik dinlenmeye alınmıştır." açıklaması yapılmıştı. Zeki Yahya, hakkındaki iddia nedeniyle toplum içine çıkamaz durumda gelmişti. Yerine gelen savcının ise 'Yüce Baron'a bağlılığına gönderme yapılmıştı. Samanyolu'ndan yapılan açıklamada, iki olay arasında hiçbir benzerlik olmadığı gibi, iddiaların gerçek yanı bulunmadığına da dikkat çekildi. Dizideki savcının görevine yeniden getirilip getirilmeyeceği, sürecin nasıl işleyeceği ise bu akşamki bölümde ortaya çıkacak.


Resim

YUSUF BÜLBÜL İSTANBUL - 01.04.2011 [ZAMAN]



Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder