18 Nisan 2011 Pazartesi

KOLLAMA SET RÖPORTAJI -1-

“Bir sevda düştü içimize, her şey önce yüce vatan için dedik
Yüreğimizle sevdik, bileğimizle yendik
Gücümüzü Hak’tan aldık, kor ateşlerde yandık”

Diyerek bir kez daha çıkmıştık bu yollara “Kollama” adıyla. İşte böyle gönülden bir yapım hakkında görüşmek, oyuncularımızla sohbet etmek adına günler öncesinden görüşüp bir gün belirledik değerli yapım sorumlusu Murat Kolot ile. Tabiî önce değerli yapımcımız Mustafa Kartal ile görüştük. Setimizin olduğu yere ulaşmak için sabah erken saatlerde yola koyulduk ve uzun bir yolculuğun ardından ekip ruhunun çok iyi anlaşıldığı yere, setimize vardık. Her röportajımızda dile getirdiğimiz gibi bu bir ekip işi ve yönetmeninden oyuncusuna çay yapan ağabeylerden makyözüne kadar herkesin büyük emeği var. Görünen ve görünmeyen bütün kahramanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, “ellerinize sağlık” diyoruz hep bir ağızdan. Sete vardığımızda yoğun bir çalışma söz konusuydu. Geçtiğimiz bölümde (123. bölüm) yer alan Nurbanu ve Alperen’in Arzu’yu arabaya taşıma sahnesi çekiliyordu. Ekibin sıcak tebessümleriyle söyledikleri “hoş geldiniz”leri karşılayarak çekimi izlemeye koyulduk. Çekime ara verilince Arzu karakterini canlandıran Merve Koçer’in yanında aldık soluğu...

SamanyoluFanları: Merhabalar, http://www.samanyolufanlari.com adlı sitemizin çıkardığı e-dergi Arzuhâl adına buradayız. Nasılsınız?
Merve Koçer: Merhaba, hoş geldiniz. İyiyiz sağ olun siz nasılsınız? 
SamanyoluFanları: Teşekkür ederiz bizler de iyiyiz. Set nasıl gidiyor? Arzu ne durumda?
Merve Koçer: Yoğun şekilde çalışmalara devam ediyoruz. Bakalım sonuç nasıl olacak... Arzu’nun son durumu hakkında ben de detaylı bilgiye sahip değilim maalesef... =)

Resim

Tam sohbet koyulaşacak derken çekimler tekrar başlıyor, Merve Hanım izin isteyerek hemen geleceğini söylüyor. Makyajı tazelenene kadar biz de Alperen rolüne hayat veren Enes Fındık ile selamlaşıyoruz.

SamanyoluFanları: Enescim selamlar nasılsın? 
Enes Fındık: Merhaba, iyiyim abla sen nasılsın?
SamanyoluFanları: Bizler de iyiyiz, çekimler nasıl gidiyor? Yoğunluk var mı Alperen’in olduğu sahnelerde? Dersler nasıl? =)
Enes Fındık: Güzel gidiyor şu an. Benim çekimlerim o kadar yoğun değil. Derslerim? =) Derslerim de çok güzel.

Resim

Hocamız Barış Yöş, oyuncuların toparlanmasını istiyor ve o sahne tekrar tekrar çekilip en güzel sonuç alınıyor. Daha sonra Nurbanu ve Alperen’in Arzu’yu arabaya bindirmeleri ve dedeleri Sinan ile karşılaşma sahneleri, provalar ardından çekimi tamamlanıyor.

Resim

Merve Koçer: Kusura bakmayın böyle sizi de bekletiyoruz.
SamanyoluFanları: Yok estağfirullah, Kollama’nın yeterince reyting aldığını düşünüyor musunuz? 
Merve Koçer: O kadar uğraşılıyor ve emek veriliyor. Hak ettiği reytingi aldığını düşünmüyorum. Herhalde toplumun duyarsızlığından kaynaklanıyor bu yersiz reyting düşüşü.
SamanyoluFanları: 121. bölüm yirminci;122. bölüm çok beğenilmesine rağmen yirmi üçüncü oldu. Bu da bizleri üzüyor.
Merve Koçer: Evet maalesef öyle.
SamanyoluFanları: 122. bölümde yer alan zehirlenme sahnesi harikaydı. O sahne çok beğenildi. Çok zor çekilmiştir herhalde?
Merve Koçer: Evet, kesinlikle zor bir çekimdi. Mide bulandırıcı gözüken kısımlar cidden mide bulandırıcıydı. Peynir ve çay bir süre ağzıma koymam sanırım. (Gülüşmeler)
SamanyoluFanları: Oyunculuk sizin için meslek mi yoksa hobi mi?
Merve Koçer: Oyunculuk benim mesleğim. Zaten tiyatro çıkışlıyım. Hobi olarak bakanları desteklemiyorum.
SamanyoluFanları: http://www.samanyolufanlari.com sitemizi takip ediyor musunuz? Nasıl buluyorsunuz?
Merve Koçer: Evet, fırsat buldukça takip ediyorum. Benim başlığım tartışmalar yüzünden kilitlenmişti onu biliyorum, gördüm. (Gülüşmeler)
SamanyoluFanları: Kusura bakmayın, tartışmalar yatışır, başlık temizlenir ve açılır, açılmıştır da muhtemelen... =)
Merve Koçer: Vakit buldukça takip etmeye çalışıyorum ve başarılı buluyorum.

Resim

Sinan’ın evindeki çekimler bitiyor ve hastane çekimleri için yer değiştiriyoruz. Setin toplanması ve çekim mekanına gitmek yaklaşık bir saatimizi alıyor. Arabalar park ediliyor, set tekrar kuruluyor ve yemek arasından sonra tekrar çekime başlamak üzere oyuncu hazırlıklarına devam ediliyor. O sırada Nurbanu karakterini canlandıran Gökçe Akyıldız ile sohbet ediyoruz.

Resim

Resim

SamanyoluFanları: Tekrar merhaba Gökçe, nasılsın? 
Gökçe Akyıldız: Merhaba, iyi diyelim iyi olalım. Sen nasılsın?
SamanyoluFanları: Biz de iyiyiz, Kollama nasıl gidiyor? Nurbanu babasına döndü. Sürprizler olacak mı, haberler sende. =)
Gökçe Akyıldız: Bana göre gayet güzel hatta yorucu geçiyor. Uykusuz kalıyorum çok. Okulla beraber bayağı zor oluyor. Yarın çok önemli bir sınavım var ama setteyim gördüğünüz gibi. =) Ben de sizin bildiğiniz kadar biliyorum. Nurbanu’nun geçen bölümdeki (122. bölüm) tavrı ve hareketleri nasıldı? Beğenildi mi merak ediyorum.
SamanyoluFanları: Ne diyelim Allah yardımcınız olsun. Evet Nurbanu’nun o hırs, öfke ve kin dolu bakışları, hâl ve hareketleri herkes tarafından büyük beğeni topladı. Maşallah, emeğine sağlık.
Gökçe Akyıldız: O sahneler o kadar zor çekildi ki... İnşallah beğenilmiştir.
SamanyoluFanları: Müsait olduğun zamanlarda sitemizde seni görmek bizi mutlu ediyor bir kez daha söyleyelim bunu da. =)
Gökçe Akyıldız: Fırsat buldukça girmeye yazmaya çalışıyorum, sağ olsun arkadaşlar...

Gökçe ile sohbetimiz çekimlerin yeniden başlamasıyla sona eriyor. Bir ara Necip Amirimizi görüyoruz fakat uzun uzadıya sohbet etme imkanı bulamıyoruz. Bu da setin ve oyuncularımızın çok yoğun olmasından kaynaklanıyor. Şimdilik Necip Amirimizden sizler için güzel bir fotoğraf alabiliyoruz bu sayı için. Şimdilik diyorum çünkü Kollama Set Röportajımız iki kısımdan oluşuyor. “Kollama Set Röportajı - 2” olarak yayımlayacağımız diğer bölümde, sürpriz konukları bir nevi siz değerli üyelerimizin evine konuk edeceğiz. Unutmadan, yapımların bitirilmesinde reyting kaygısı güdülmemesine rağmen ilk yüz programın içine girememesi ve izlenmemesi etkili olmuş. “Yapılan yapımlarda ilk yüzün içine girmek, ‘evet ben de bu işin içimdeyim”’ demektir. O yüzden bitirilmesi uygun görülmüş ve bitirilmiştir.” şeklindeki açıklamayı siz ‘Samanyolu Fanları’na iletirken, bizden söylemesi diyor ve “Kollama Set Röportajı - 2” yi sabırla beklemenizi tavsiye ediyoruz.

Muhabirimiz beyazinci’ye teşekkür ederiz.

Resim



Alıntı



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder