25 Mayıs 2011 Çarşamba

Samanyolu TV'den Özel Ziyaret

Hidayet Karaca ve Metin Yıkar, Zaman Benelux'e ziyarette bulundu.

Resim

Bir takım temaslarda bulunmak için Brüksel’e gelen Samanyolu Yayın Grubu ve aynı zamanda Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) Başkanı Hidayet Karaca ve Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar Zaman Benelux’e özel ziyarette bulundular. Zaman Benelux Genel Yayın Müdürü Tercan Ali Baştürk tarafından ağırlanan Samanyolu Yayın Grubu yetkilileri gazetenin ana merkezini gezdikten sonra Zaman Benelux’ün yayınları hakkında detaylı bilgi edindiler.

Resim

Geçtiğimiz hafta sonu internet üzerinden başlayan Flamanca gazete yayınlarının da nazara verildiği görüşmede Samanyolu yetkilileri beğenilerini ifade eden sözlerle yerel dilde yapılan yayınların önemini vurguladılar ve “hayırlı olmasını” dilediler. Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar kendilerinin de Ebru TV Almanya, Ebru TV Amerika ve yakın zamanda yayınlara başlayacak Ebru TV Afrika ile yerel dilde yayın yapan televizyon kanallarının olduğunu anımsatarak yayın grubu olarak bunu çok önemsediklerini vurguladı. Yıkar bu çerçevede Zaman gazetesinin dünyanın birçok noktasında yerel baskılar ile yayıncılık yaptığına atıfta bulunarak, “Yayıncılıkta tabi global bir yayın önemli ama bölgesel yayın yapmanın çok daha önemli olduğunu biz de düşünüyoruz.” dedi. Belçika ve Hollanda için özel televizyon kanallarının oluşturulmasının Samanyolu Yayın Grubu’nun gelecekteki hedefleri arasında bulunup bulunmadığı konusunda ise “İnsan kaynakları çalışmalarımızı tamamlayabildiğimiz sürece yerel yayın yapmak uzun vadede Samanyolu Yayın Grubu’nun genel projelerinden olabilir. Fakat siz de biliyorsunuz: iyi işler iyi insanlarla yapılır. Önemli olan bu işleri yapabilecek, ufku açık heyecan dolu arkadaşlarla buluşmak. Ancak onlarla buluştuktan sonra olmayacak bir şey değil. Çünkü yeterince tecrübemiz ve bilgimiz var. Belçika, Hollanda veya Benelux’e özel kanallar olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Resim

Avrupa ülkelerindeki Türk toplumundan ziyade yerel halka da hitap eden yayınların gerçekleşebileceği sinyalini veren Yıkar, “Türkiye artık sınırlarını aşıp bir dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye bu sınırları aşarken bizim de özel sektör olarak ayak uydurmamız gerekiyor. Çok rahat bir Belçikalı, bir Fransız veya bir Hollandalının televizyonunu açtığı zaman Türkiye ve dünyaya kendi dilinde bakacağı kanallar bulması lazım. Bu konularda çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuşarak tüm bunlarda hazırlanan içeriğin en önemli unsur olduğunu vurguladı. Yıkar, “Dizilerden tutun haberlerden spora kadar birçok içerik üretebiliyoruz. Eğer bunu farklı dillerde (örneğin Flamancada da) üretmeye başlayabilirsek zaten geleceğin yayıncılığında çok önemli mesafeler almış oluruz.” şeklinde konuştu.



Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder