15 Eylül 2011 Perşembe

Farklı Boyut

Melek, içinde sayısız şehitlerin olduğu bir sülaleye mensup biridir. Daha çocuk yaşındayken polis olan babası da şehit olduktan sonra hayatında birşeyler değişir. Artık gündelik hayatına birebir gerçekleşen rüyaları yön vermeye başlar.

Yıllar geçer. Melek evlenir. Çocuk sahibi olur. Kader tekrar tecelli eder ve eşi de şehit olur. Eşinin şehit olma sürecinde artık rüyaları daha farklı bir hal alır. Çünkü her rüyasında artık babasını ve onun yanında birer şehidi görmeye başlar. Rüyasında gördüğü bu şehitlerin ondan yapmasını istediği bazı şeyler vardır.

Bundan böyle Melek’in hayatı rüyaları ve yardım ettiği şehitlerin istekleri arasında örgülenir. Ancak bu durum kendi psikolojisini ve ailesini etkilediği gibi özel hayatını da etkiler. Çünkü Melek’in bu durumu sıradışı yeteneklerin avcılığını yapan bazı karanlık çevrelerin de dikkatini çekmiştir!


Farklı Boyut dizisinin başrolünde Melek karakteriyle Müjgan Gönül yer alıyor. Müjgan Gönül yepyeni bir yüz ve oyun formatıyla seyirciyle buluşacak.

Yeni dizimiz bizi farklı boyut hülyalarına doğru taşırken diğer taraftan gizemli bir serüveni de içinde barındıracak. Bölümlük öykülerin yanısıra ana hikâyenin de arka planda akmaya devam edeceği dizi Farklı Boyut, yakında Samanyolu ekranlarında, yeni haberler ve ayrıntılı bilgilerse www.samanyolufanlari.com adresinde olacak...

Resim

Farklı Boyut - Hikâye:

Melek... Dedesini, babası ve kocasını şehit vermiş bir kadın... Ailesinin her kuşağında mutlaka biri şehit olmuş. O yüzden soyadı da Şehitoğlu.

Melek tâ çocukluğundan beri şehit olan akrabalarını gerek rüyasında, gerekse yakazaten defalarca görmüştür. Ancak şehit olan babası ona yakazada bu özelliğini asla kimseye söylememesini öğütlemiştir. Melek de çocukluğundan itibaren babasının sözünü tutmuş. Önce bu gördüğü şeylerden çekinmiş, ürkmüş ama sonra büyüdükçe alışmış hatta az biraz görmese babasını özler hale gelmiştir. 

Melek zor durumda kaldığı bir gün Hz. Hamza'dan yardım ister. Hz. Hamza gelir ve ona yardım eder. Gerçekte o sırada kendi hayatı pahasına çok önemli hizmetlere vesile olacak birini kurtarır. Kurtarırken kendi hayatını tehlikeye atar, ölümden döner ve yakazaten Hz. Hamza'yı görür. Hz. Hamza ona himmet ederek ona önemli bir sorumluluk verildiğini söyler ve Melek tekrar hayata döner. 

O günden sonra Melek'in hayatında bir değişiklik olur. Daha manalı ve gerçekçi rüyalar ve vizyonlar görmeye başlar. Gördüğü vizyon ve yakazaların öncekilerden farkı ise gördüğü kimselerin hiç birini tanımamasıdır. Bu insanlar ondan bir şey istemektedir. Önce bu durumu anlayamaz ama sonra bu gördüğü kimselerin yeni şehit olmuş kimseler olduğunu anlar ve onların "emanetlerini" ya da son isteklerini yerine getirir. Ona gelenler aniden şehit oldukları için ya ailelerine verecekleri bir emanetleri olduğundan ya da ailelerine iletecekleri bir mesaj olduğundan ondan yardım etmesini isterler; ona gelmelerinin nedeni ise onları Hz Hamza'nın Melek'e yönlendirmiş olmasıdır. Yani o ölümden döndüğü olayda Hz. Hamza’nın ima ettiği vazife budur.

Hz. Hamza’yı görmesinin nedeni ise onun “şehitlerin en büyüğü” olmasıdır.

Senaristliğini Erhan Turhan'ın, yapımcılığını Mehmet Akyol'un, yönetmenliğini ise Taner Tunç'un üstlendiği yeni dizi Farklı Boyut, ilginç hikâyesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla yakında Samanyolu Televizyonunda...



Farklı Boyut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder