15 Kasım 2011 Salı

"Farklı Boyut" Dizisinin Bir Kısmı Kırklareli'nde Çekildi

Samanyolu TV ekranlarında her Cuma Günü saat 19.45’te yayımlanan “Farklı Boyut” Dizisi’nin bir bölümü Kırklareli’de çekildi.

Resim

Samanyolu TV ekranlarında yayımlanan “Farklı Boyut” Dizisi’nin 6. Bölümü senaryo gereği Hakkari’de geçen görüntüleri, Hakkari’ye benzemesi dolayısıyla Kırklareli’nin Kayalı Köyü Barajı’nın kıyısında çekildi. 
Yönetmen Nuh Şen, Kayalı Köyü Barajı’na giden yolun, Hakkari’ye benzediğini belirterek, dizinin Hakkari görüntülerinin Kırklareli’de çekildiğini ifade etti. 

Çekimlerin öncesinde 3 gün boyunca Kayalı Köyü’nde keşif yaptıklarını söyleyen Şen, Baraj yolundaki gerek dağ, gerekse dağlardaki kayaların görüntüsünün Hakkari’ye benzediğini belirterek; 
“10 Kasım Perşembe günü Kayalı Barajı yolunda dizimizin çekimlerine başladık. Burası gerek dağların yapısı, gerek kayaların ve çevrenin görüntüsüyle Hakkari’ye çok benziyor. Kayalı Köyü’nde yaklaşık 3 gün boyunca keşif yaptık ve aradığımız gibi bir yer olan bu baraj yolunu bulduk. Kırklareli Valiliği’nden ve diğer yerlerden gerekli izinleri alarak çekimlerimize başladık. Dizinin Hakkari görüntülerini burada çekiyoruz. Dizi çekimlerimizi burada yaklaşık 50 kişilik gerek oyuncular gerekse kamera arkasında çalışan ekibimizle ummalı bir şekilde sürdürüyoruz. 

Dizimizin başrollerini ‘Melek’ karakterini canlandıran Müjgan Gönül ve ‘Rüzgar’ karakterini canlandıran Gökhan Olcay paylaşırken, diğer oyuncuları ise; “Müge Uyar, Serkan Kunter, Canan Öztür, Çetin Büyükakın, Oğuz Oktay, Şahin Hayri Üren, Ceren Sertaç, Cavit Çetin Güner, Turgay Başyayla, Aysun Metiner, Murat Parasayar, Meral Zeren, Nezih Tuncay, Aslıhan Kapanşahin”dir. 

Dizimizin senaryosu ise; “Melek, dedesini, babası ve kocasını şehit vermiş bir kadın. Ailesinin her kuşağında mutlaka biri şehit olmuş. O yüzden soyadı da Şehitoğlu. 

Melek çocukluğundan beri şehit olan akrabalarını gerek rüyasında, gerekse yakazaten defalarca görmüştür. Ancak şehit olan babası ona yakazada bu özelliğini asla kimseye söylememesini öğütlemiştir. Melek de çocukluğundan itibaren babasının sözünü tutmuş. Önce bu gördüğü şeylerden çekinmiş, ürkmüş ama sonra büyüdükçe alışmış hatta az biraz görmese babasını özler hale gelmiştir. 

Melek zor durumda kaldığı bir gün zaten Hz. Hamza gelir ve ona yardım eder. O günden sonra Melek'in hayatında bir değişiklik olur. Daha manalı ve gerçekçi rüyalar ve vizyonlar görmeye başlar. Gördüğü vizyon öncekilerden farkı ise gördüğü kimselerin hiç birini tanımamasıdır. Bu insanlar ondan bir şey istemektedir. Önce bu durumu anlayamaz ama sonra bu gördüğü kimselerin yeni şehit olmuş kimseler olduğunu anlar ve onların ‘emanetlerini’ ya da son isteklerini yerine getirir. Ona gelenler aniden şehit oldukları için ya ailelerine verecekleri bir emanetleri olduğundan ya da ailelerine iletecekleri bir mesaj olduğundan ondan yardım etmesini isterler; ona gelmelerinin nedeni ise onları Hz. Hamza’nın Melek’e yönlendirmiş olmasıdır” dedi.


"Farklı Boyut" Dizisinin Bir Kısmı Kırklareli'nde Çekildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder