15 Kasım 2011 Salı

Hz. Meryem'i Oynamak İsterdim

Resim

Müjgan Gönül, Farklı Boyut'ta bir önceki dizideki arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı için zorluk yaşamadığını anlatıyor.

Bu sezon Samanyolu TV'de izleyicilerin karşısına 'Farklı Boyut' dizisindeki Melek öğretmen karakteriyle çıkan ünlü oyuncu Müjgan Gönül, dizinin senaryosundan çok etkilendiğini söylüyor. Ancak Gönül'ün hayali Hz. Meryem'i canlandırmak. Onca sıkıntının karşısında Hz. Meryem'in dimdik durabilmesini teslimiyetine bağlayan Gönül, "Keşke böyle mübarek bir karakteri oynayabilsem." diyor.

Oyuncu Müjgan Gönül'ü 'Tek Türkiye' isimli dizideki Dila Hemşire rolüyle tanıdık. 5 sezon boyunca izleyicinin gönlünde taht kuran dizideki başarılı performansıyla göz dolduran oyuncu, şimdilerde yeni bir dizinin heyecanı içinde. Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanmaya başlayan 'Farklı Boyut'ta bu kez müzik öğretmeni Melek rolüyle çıkıyor karşımıza genç oyuncu. Ölümü ve ebedi hayatı şehitler üzerinden anlatan dizide, Melek öğretmen şehit yakınlarının dertlerini, sıkıntılarını çözüyor. Rolü için uzun zamandır hazırlanan ve onlarca film izlediğini söyleyen Gönül'ün hayali ise Hz. Meryem rolünde oynamakmış. Gönül, nedenini şöyle açıklıyor: "Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek kadın. Allah tarafından aklın sınırlarını zorlayan mucizelere mazhar olmuş. Nasıl bir samimiyet, teslimiyet içerisindeymiş ki onca sıkıntının karşısında dimdik ayakta durabilmiş. Keşke mümkün olsa da böyle güzel, mübarek bir karakteri oynayabilsem." 

Müjgan Gönül, kendisi ve 'Farklı Boyut' dizisiyle ilgili olarak Kehkeşan Dergisi'nin sorularını cevapladı. 5 kardeşin en küçüğü olan 26 yaşındaki genç oyuncu, aslen Tekirdağlı ama İstanbul'da doğmuş. Okul müsamereleriyle başlayan oyunculuk serüvenini, profesyonel eğitimle sürdürmüş. Gösteri Sanatları Merkezi'nde 2 yıl oyunculuk eğitimi alan Gönül, televizyon dünyasına adım atmış. 5 sezon süren Tek Türkiye dizisinden sonra dinlenen oyuncu yapımcılığını Mehmet Akyol'un yaptığı 'Farklı Boyut' dizisi için yeniden kamera karşısına geçiyor. Senaryosundan çok etkilendiği için dizi teklifini kabul ettiğini söyleyen Gönül, "Dizi şaşırtan kurguları ve en önemlisi vermek istediği mesajla şu an çekilen dizilerden farklı olacak. Ölümün ne kadar güzel bir başlangıç olduğunu göreceğiz." diyor. Müzik öğretmeni Melek rolü için aylarca hazırlanan oyuncu, karakterini şöyle anlatıyor: "Seyirci aslında günlük yaşamın içindeki bir anne duygusuyla birlikte, metafizik olarak derinliği olan bir Melek seyredecek. Melek, şehitlerin dünyadaki sesi soluğu olacak, onların hayatta kalan yakınlarına yardım edecek. Melek, bunu gerçekleştirirken yine şehit olan babasını rüyasında görecek, babasını şehitlerle tanıştıracak ve yardım edeceği kişileri tanıyacak."


Hz. Meryem'i Oynamak İsterdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder