15 Kasım 2011 Salı

Ekranın Gizli Kahramanı

Resim

Gerilerden gelip güçlü rakiplerle çarpışan bu yapım, toplam izleyicide beşinci sıraya yükselmiş durumda. A/B kitlesinin de ilgisini çekmeye başlayan ve 10 basamak birden atlayıp 32’inciliğe ulaşan dizinin adı, ‘Şefkat Tepe’!

‘Denilir ki, gelincikler şehitlerin olduğu yerlerde açarmış. Hepimiz birer gelincik olduk buralarda’ sloganıyla STV kanalındaki yolculuğunu sürdüren ‘Şefkat Tepe’, gerçekçi konusuyla olduğu kadar gerçekçi oyunculuğuyla da ekran başındakilerin beğenisini hak ediyor. Güneydoğu’da terörün en şiddetli olduğu yılları işleyen yapım, bir yandan o bölgede görev yapan askerlerimizin yaşadığı güçlüklere değiniyor, bir yandan da terör mağduru ailelerle yöre halkının ve kadınların sıkıntılarını dile getiriyor.

‘Tek Türkiye’ dizisinden deneyimli yapımcılığın yanı sıra sanat eğitimli oyuncularıyla da kaliteyi yakalayan ‘Şefkat Tepe’deki Serdar Komutan, Leyla, Celil Astsubay, Baran ve diğerleri Anadolu insanıyla bütünleşmiş bir görüntü sergilemekte. Bundan dolayı, halktan gelen karakterlerle halka hitap eden dizinin yükselişe geçmesine şaşmamak gerek.

Terörü ve mağduriyeti, yöre insanının gerçeklerinden uzaklaşmadan yalın bir dille anlatan ‘Şefkat Tepe’de, yaşanan yanlışlardan dolayı aynı kökenden gelen tüm insanları suçlamamak gerektiği de vurgulanmakta. Türk-Kürt ayrımcılığı yapılmaması gerektiğini, terörist Baran’a karşı savaş veren Kürt kökenli Serdar Komutan karakterleriyle resmeden ‘Şefkat Tepe’, bu saptamanın dışında yöredeki iç içe geçmiş dinleri de izleyiciye aktarmakta. Müslüman, Hıristiyan, Zerdüşt… Hepsi, bir bütünün parçaları olarak dizide karşımıza çıkmakta!

Konya Bölgesi’nde çekilen ‘Şefkat Tepe’ böyle giderse, adından uzun süre söz ettirecek gibi görünüyor. Cumartesi günleri saat 19.45’de STV ekranından izleyiciyle buluşan dizinin gerçekçi aksiyon sahneleriyle de göz doldurduğunu belirtelim. Hepsi aynı tornadan çıkmış yapımlara karşı farklı ve kaliteli bir seçenek!


Ekranın Gizli Kahramanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder