21 Kasım 2011 Pazartesi

Tropik İklimin Şehirli İnsanları Ayna'da - Hawaii

Ayna bu hafta sizi tatil cenneti Hawaii’ye götürüyor. Hawaii Büyük Okyanusun ortasında çok sayıda adalardan oluşsa da 8 ana adaya sahip bir toprak parçası.
Hawaii’ye ulaşmak o kadar kolay değil. 

Türkiye’den Los Angeles’a yaklaşık 14 saat süren uçak yolculuğundan sonra, Los Angeles’tan Hawaii’ye 5,5 saat süren ayrı bir uçak yolculuğu daha yapıyoruz. Toplamda 19,5 saat süren uçak yolculuğundan sonra Hawaii’nin başkenti Honolulu’ya ulaşabildik.

Kendi nüfusundan fazla turist geliyor bu ülkeye

İklimi çok güzel Hawaii’nin. Yılın her mevsimi denize girmek mümkün. Turistler yılın her ayı tatil için bu adalara gelebiliyorlar. Hawaii’de turizm çok önemli bir sektör. 1 milyon 300 bine yakın nüfuslu Hawaii’ye yılda yaklaşık 7 milyon tursit geliyor.

Diamond Head tepesine ulaşmak için yaklaşık 1,5 km tırmandık.

Başkent yakınlarında bir tepeye doğru tırmanıyoruz şimdide. Yalnız da değiliz bu yolculukta.Bizimle birlikte tepeye doğru ilerleyen bir sürü turist var. Başkent Honolulu’nun manzarası mükemmel bu tepeden. Bu tepeye tırmanmamız da kolay olmadı. Yarım saatlik bir tırmanıştan sonra buraya ulaşabildik.

Dünyaca ünlü Waikiki Plajındayız. 

Plaj şehrin göbeğinde. Bu yüzden insanlar otellerinden çıkıp yürüyerek kumsala ulaşabiliyorlar. Beyaz ince Kuma sahip sahil ve turkuaz renkli okyanusun suları onları bekliyor. Hawaii sahilleri sörfçülerin aradığı dalgaların bol olduğu mekanlardan. Büyük dalgaları yakalayan sörfçüler güzel anlar yaşıyorlar bu sahillerde.

Bir kelime birden fazla anlama sahip.

Hawaii’den en çok duyduğumuz kelime “aloha” oluyor. Aloha merhaba anlamına geliyor ancak daha başka anlamlara da sahip. Aynı zamanda; hoş geldiniz, hoşçakalın, sevgi ve aşk anlamlarına da geliyor.

Polinezya Kültür Merkezini geziyoruz.

İçerisinde Hawaii, Fiji, Samoa, Tahiti,Tonga gibi Polinezya coğrafyasında olan farklı ülkelerin kültürleri tanıtılıyor burada. Her ülke için sembolik köyler kurulmuş. Kısa bir zaman dilimi içerisinde bu coğrafyada yaşayan farklı milletlerin kültürlerine daha da yakından tanıma şansını yakalıyor ziyaretçiler. Kültür Merkezi o kadar büyük ki ziyaretçiler içerisinde kano ile seyahatler bile yapıyorlar.

Kahve ABD sınırları içerisinde sadece Hawaii’de yetişiyor.

Hawaii’de yetişen kahvenin adı Kona kahvesi.Bu kahvenin özelliği sert bir kahve olmaması. Yumuşak bir kahve olduğundan daha içilebilir bir kahve.




Ayna - Hawaii bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Hawaii Bölümü

Resim

Resim

Resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder