29 Eylül 2011 Perşembe

STV'nin Maceracı Ekibi Erciş'i Ekranlara Taşıyacak

Samanyolu Televizyonu'nun Maceracı ekibi, Van'ın Erciş ilçesinin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak için çekimler yapıyor.

Resim

Program sunucusu Murat Yeni ilçeye gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, doğu insanının bir kere daha misafirperver olduğunu yerinde gördüğünü ve çok mutlu olduğunu söyledi.
Amaçlarının ülkenin zenginliklerinin eni iyisini, en güzelini ekrana yansıtmak olduğunu ifade eden Yeni, çekim yapılan yerlerde büyük bir sevgi seli ile karşılaştıklarını, bundan dolayı da çok mutluluk duyduklarını ifade etti. Çekimler sırasında çocukluk arkadaşı ile de karşılaşan Yeni, bir süre sohbet etti. 

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'yi makamında ziyaret eden Yeni, Erciş İnci Kefali Kültür Festivali'ne gelmeyi düşündüğünü kaydetti. Maceracı program ekibi Haydarbey Mahallesi'nde yetişen domates, karpuz, kavun ve Saliha Mahallesi Bağlar mevkiinde bin yıllık geçmişi olan Erciş üzümü; yemek çeşitleri olarak ise mercimekli bulgur pilavı, keledoş, galasir, tandır balığı, tuzlu balık, içli köfte, Erciş cağı, Ercişte pilavı, ayranaşı çorbası, lahana sarma, güveç gibi yemeklerin çekimlerini yaptı.


STV'nin Maceracı Ekibi Erciş'i Ekranlara Taşıyacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder