4 Mayıs 2012 Cuma

Peygamber Yolu Mehtap TV'de

Peygamber Yolu Mehtap TV'de

Resim

Yeni Ümit ve Hira dergileri tarafından, 5-6 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek Peygamber Yolu sempozyumu için geri sayım başladı. Sosyal sorunlara Hazreti Peygamber'in örnek hayatından çözümlerin sunulacağı etkinliğe katılacak olan din adamları, İslam düşüncesinin dünya barışının garantisi olduğu görüşünde birleşiyor. 

Gaziantep, önümüzdeki hafta sonu düzenlenecek Uluslararası Sosyal Problemlere Peygamber Yolu'ndan Çözümler Sempozyumu için gün sayıyor. Yeni Ümit ve Hira dergilerinin organize ettiği etkinlik öncesi din ve bilim adamları önemli açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistanlı bilim adamı Prof. Dr. Abdülhamid Ebu Süleyman, Müslümanların en mühim hedefinin, Asr-ı Saadet'i yaşamak ve yaşatmak olduğunu söyledi. Hz Peygamber'in (sas), İslam'ı günlük hayata uyarlama hususunda herkese yol gösterdiğini ifade eden Ebu Süleyman, insanlığın yeniden Kur'ani hidayete muhtaç olduğunu belirtti. Ebu Süleyman, ''Bunun için İslam âlimlerinin Kur'an'a dönmesi lazım. İslam, bütün insanlık için barış mesajıdır. ''dedi. Peygamber yolunu anlamak ve anlatmak için eğitimin hayati olduğunu anlatan Ebu Süleyman, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'nin bu noktada iyi bir örnek sergilediğini söyledi. 

Pakistanlı din âlimi Muhammed Ragıp Hüseyin ise Peygamber Efendimiz'in (sas) sadece Müslümanlar için değil gayrimüslimler için de örnek teşkil ettiğini vurguladı. Hüseyin, Peygamberî istikametin dünyayı cennete çevirme kapasitesine sahip olduğunu kaydetti: ''İnsanlık O'nun yolunu izlerse terörizm, nefret, ırkçılık ve ikiyüzlülük gibi hastalıklardan kurtulacak. Peygamber yolu, uluslararası barışı da garanti altına alacaktır." Kardeşlik, barış ve fedakârlık gibi özellikleri içine alan Efendimiz'in 'sevgi yolu'nun, bilimsel ve akılcı temellere dayandığını dile getiren Hüseyin, bu çerçevede Fethullah Gülen'in eserlerinin önemine işaret etti. Gülen'in, 'Peygamber yolu'nu sözlü ve fiilî olarak insanlığa aktarmada mühim bir rol üstlendiğini belirten Muhammed Ragıp Hüseyin, insanlığın kurtuluşu için bu tür faaliyetlerin daha da yoğunlaşması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Âlimler, peygamberlerin vârisleri 


Mısır'ın dünyaca ünlü din ve eğitim kurumu El-Ezher öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Fethi Hicazi de Peygamber Efendimiz'in tebliğ görevini günümüzde âlimlerin üstlendiğine dikkat çekti. "Hz. Peygamber geldiğinde yeryüzü kapkaranlıktı. Ancak Hz. Muhammed (sas), Allah'ın nuru ile insanlığı karanlıktan kurtardı. ''diyen Hicazi, din bilginlerine tavsiyelerde bulundu: ''Âlimlerin üzerindeki emanet çok ağır. Doğru yoldan sapmamaları için Efendimiz'in sevgisiyle dolu olmaları gerekir. Âlimler hem öğretmen hem de öğrenci olmalı. Sürekli Efendimiz'den yeni şeyler öğrenmeli. Tüm Müslümanlar da Peygamber'in hayatını çok iyi okumalı. O'nun gösterdiği yoldan yürüdüğümüz an kurtuluşu yakalarız." 

Peygamber Yolu sempozyumu iki gün boyunca Mehtap tv'den canlı olarak yayınlanacak...

Peygamber Yolu Mehtap TV'de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder