31 Mayıs 2012 Perşembe

Bu kez Beyaz gülme krizine girdi

Bu kez Beyaz gülme krizine girdi

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları dün akşam muhteşem bir törenle açıldı. Gecenin sunuculuğunu yapan ünlü şovmen Beyazıt Öztürk ile Afrikalı öğretmenin sahnedeki diyaloğu izleyenleri kırdı geçirdi.
Sunuculuk yaptığı alana gelen siyahi öğretmene Türkçe olarak "Heyecanlandın mı sahneye çıkarken?" diye soran Beyaz, öğretmenden aldığı cevap karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Öğretmenin güzel Türkçesi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Beyaz, "Adam benden iyi Türkçe konuşuyor. O 29 harfle R7leri söyleyemeyen ben 28 harfle konuşuyorum" diye espri yaptı. İşte o keyifli anlar...

27 Mayıs 2012 Pazar

Aktüel Kamera, Trabzon'da

Deniz Şafak'ın sunduğu Aktüel Kamera, şehzadeler şehri Trabzon'da.

Resim

Şafak; Fatih'in fethettiği, Yavuz'un 22 yıl valilik yaptığı, Kanuni'nin ise doğup büyüdüğü Trabzon'u geziyor. Programda, Sümela Manastırı, Uzungöl, Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun için yapılan cami ve türbe, Karadeniz'in meşhur oyunu kolbastı ve çıktığı nokta ekrana geliyor. Ayrıca Trabzon'un yöresel lezzetleri de tanıtılıyor. SAMANYOLU HABER TV 21.00

Haberi Görmek İçin Tıklayın

Leyla, Serdar’ın Hayatına Kastediyor...

Resim

Şefkat Tepe’nin nefeslerinizi tutarak izleyeceğiniz heyecan dolu 70. bölümünde;

Serdar, Vatan için bir kez daha Leyla’ya sırtını dönmek zorunda kalır. Leyla, Serdar’ı tamamen hayatından çıkarma kararı alır ve Naza’dan intikam almak için Albay’la iş birliği yapar. Bu da Serdar’ın hayatına kastetmek demektir!

Albay saf dışı bırakılmasına öfkelenir ve üst kurulu tehdit ederek örgüte dahil olur. Serdar’ın her hareketini göz hapsine aldığı Naza ise, bir okulun açılışında patlatacağı bomba için kurbanını seçer. Görevini başarıyla yerine getirirse, karşılığında üst kurulun en önemli üyesiyle tanışmakla ödüllendirilecektir. Yıllardır ele geçirilemeyen üst kurul üyesi ise, kimsenin aklına dahi gelmeyecek biridir.




Şefkat Tepe 70. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Şefkat Tepe 70. Bölüm

Şefkat Tepe, 70. Bölümü ile 26 Mayıs 2012 Cumartesi 19:30'da Samanyolu TV & Küre TV'de...

Farklı Desenler 78. Bölüm

Farklı Desenler’in heyecanla beklenen 78. bölümünde;

Resim

Ayhan ve Şeref’i öldürme girişiminde bulunan Pınar, yurtdışına kaçma planları yapar. Ancak tuzaklar hazırlayan sadece Pınar değildir ve Timur’un kendisine hazırladığı tuzaktan habersizdir. Babası ve eşi aynı anda ölümün eşiğine gelen Feride ise ne yapacağını bilemez haldedir. Asuman ise, gerçekleri itiraf etmeye karar verir ancak bunun için güvenebileceği tek kişi vardır.

Galip ise Canan’ın gizlendiği yeri öğrenip Duygu’nun eline silahı tutuşturur. Polis Kemal’i kullanarak Timur’u tuzağa düşürmek için plan yapar. Ayhan’ın ise, ölmeden önce kızına itiraf edeceği şeyler vardır.




Farklı Desenler 78. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Farklı Desenler 78. Bölüm

Farklı Desenler, heyecan dolu yeni bölümüyle 27 Mayıs Pazar günü saat 19:30’da Samanyolu’nda...

18 Mayıs 2012 Cuma

Üç Ayların Rahmet Kapısı Aralanıyor

Üç ayların rahmet kapısı aralanıyor


Resim


Küçük bir fırsat bekleriz bazen, kendimizi gözden geçirmek, yanlışlara veda edip hayatımızı hayırla yenilemek için. Bu günlerde güzel bir imkân var kapıda: Mübarek üç aylar. Bu ayları hakkıyla değerlendirenlere dinimizin pek çok müjdesi ve mükâfatı var...
Hekimoğlu İsmail geçtiğimiz yıl kaleme aldığı yazısında üç aylarla ilgili şu benzetmeyi yapıyor: ''Derin uykuya dalan bitkiler, ilkbahar ve yazla beraber dirilerek hayatın devamlılığını gösteriyor. Üç aylarda da İslamî hayatımız diriliyor." Evet, hakkıyla idrak edildiğinde üç aylarda dini hayatımız canlanıyor ve bir sonraki yıla kadar istikametten şaşmamamıza vesile oluyor. Allah Resûlü'nün (sas), ''Allahım! Hakkımızda Recep ve Şaban'ı mübarek kıl ve bizleri Ramazan'a ulaştır. ''duası bu ayların ehemmiyetine en güzel delil. 
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül bu duanın işaret ettiği bir noktaya daha dikkat çekiyor. Recep ve Şaban ayının önemi, Kur-ân'ın nazil olmaya başladığı ve bereketlerle dolu olan Ramazan ayına hazırlayıcı olmalarından geliyor. İlk iki ayı, rampaya çıkmadan hızlandığımız düzlüğe benzetiyor Akgül ve şöyle diyor: ''Bu aylar yerli yerince değerlendirilip, manevi iklimlerinden istifade edildiği takdirde, Ramazan'da yol alınmış olur." Peki, en genel tanımıyla nedir üç aylar ve neden dilimize bu şekilde yerleşmiştir? 


Bu aylar aslında kameri aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan. Mübarek gecelerden olan beş kandilden dördü üç aylarda idrak ediliyor. Regaip ve Miraç geceleri Recep, Berat gecesi Şaban ve bir gecesi 80 yıldan daha bereketli kılınan mübarek Kadir Gecesi de Ramazan ayında olmak üzere. Bediüzzaman Said Nursi kazandırdıkları sevap ve mükâfatlar bakımından bu ayların müminler için nasıl bir yükseliş vesilesi olduğunu Şualar'da şöyle açıklar: "Her hasenenin (ibadetin) sevabı başka vakitte on ise, Receb-i Şerif'te yüzden geçer, Şâban-ı Muazzama da üç yüzden ziyade ve Ramazan-ı Mübarekte bine çıkar ve Cuma gecelerinde binlere ve Leyle-i Kadirde (Kadir Gecesinde) otuz bine çıkar. ''Bu kutlu zaman diliminin toplum arasında üç aylar olarak bilinmesinin hikmeti de tüm bu sebeplerden gelir. 


Kuran, namaz ve oruçla dolu dolu geçirin 


Doç. Dr. Akgül, Asr-ı Saadet'teki üç aylar atmosferini şöyle açıklıyor: ''Allah Resûlü (s.a.s.) bu aylarda diğerlerinden farklı olarak bolca oruç tutmuş, nafileleri artırmış, ulaşılmaz kulluğuna daha da derinlik katarak, Kur'ân, tefekkür ve yardımlaşmaya çok önem vermiştir. O'ndan dersini alan sahabe efendilerimiz de namaz, Kur'ân, yardımlaşma ve oruç gibi ibadetlere diğer zamanlardan daha da önem vermiş ve ihya etmişlerdir. ''Söyledikleri, yapmamız gerekenler için en güzel yol gösterici. İşe manevi hayatımızı gözden geçirerek başlayabilir, eksikliklerimiz nelerdir diye liste çıkarabiliriz. 


Kul hakkı Rabbimiz'in bize en önemli ikazlarından biri. Bugüne kadar insanlarla olan münasebetlerimizi gözden geçirip, üzerimizde kul hakkı varsa teslim edebilmek için maddi ve manevi çaba gösterebiliriz. Tavsiyelerini daha iyi anlamamız ve hayatımıza şiar edinmemiz açısından Efendimiz'in hayatını bir kez daha okuyabiliriz. Öncelikli hedeflerimizden biri de elbette namaz olmalı. Varsa bu konudaki eksikliklerimizi tamamlamalı. İhmal edilmemesi gerekenlerden biri de zekât ve sadaka ibadeti. Tabii hepsi için en önemlisi kendimiz ve tüm Müslümanlar için dua etmek.


Resim


Ramazan orucuna hazırlık yapmalı


Üç ayların feyzinden istifade etmek için yerine getirilmesi gereken en önemli ibadetlerden biri de oruç tutmak. Halk arasında "üç ayların tamamını oruçlu geçirmek sünnettir" gibi bir inanış da var. İlahiyatçılara göre bu, sünnette olmayan, uydurulmuş bir davranış ve düşünce biçimi. Resulullah'ın Ramazan dışında en fazla orucu Şaban ayında tuttuğu, genel olarak da pazartesi ve perşembe günlerini oruçlu geçirdiği biliniyor. Bir rivayete göre kendisine pazartesi günü oruç tutmanın neden faziletli olduğu sorulduğunda: ''O gün dünyaya geldiğim ve Peygamber olduğum gündür. ''buyuruyor. Bir başka rivayete göre ise pazartesi ve perşembe günleri ameller Allah'a arz olunur, bu nedenle Efendimiz bu günlerde oruçlu olup amellerinin arz olunmasını istemiş. 


Muhittin Akgül meseleye bir de şu açıdan bakıyor: ''Bu ayları oruçla geçiremeyen kimse, birden kendisini Ramazan'la karşı karşıya bulur. Önceden hazırlanılmamış böyle bir buluşmada, alışkın olmayan vücut, aniden kendisini uzun bir oruçla karşı karşıya bulunca zorlanabilir. ''Özellikle Ramazan ayının uzun yaz günlerine denk geldiği bu senelerde vücudu oruca alıştırmak bakımından bu sünnete daha fazla ehemmiyet göstermek gerekiyor belki de.


Kaynak: http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... ralaniyor#

Kelime Zinciri başlıyor

Resim

'Chain Reaction' adıyla dünyanın en çok seyredilen yarışma programları arasında gösterilen ve Samanyolu TV'ye 'Kelime Zinciri' adıyla uyarlanan yarışma bu akşam izleyiciyle buluşuyor.

Başta ABD olmak üzere İtalya ve Sırbistan gibi ülkelerde de izlenme rekorları kıran Kelime Zinciri'nin sunuculuğunu oyuncu Kamil Güler yapacak. Kelime Zinciri'nde 3'er kişiden oluşan karşılıklı iki masa yarışacak. Başlangıçta kelimenin ilk harfi veriliyor, daha sonra bilinemeyen her kelime için bir harf daha veriliyor.

Tabii buna göre kazanılacak para miktarı düşüyor. Değişik etaplardan oluşan yarışmanın en son etabı şarkı sözü ve şarkıcılar üzerin. Finale kalan grup tamlamaları bulup yarışmayı bitiriyor. Bütün izleyicilere açık olan yarışmaya http://www.stv.com.tr'deki ve https://www.surveymonkey.com/s/kelimezinciri başvuru formları doldurularak katılınabiliyor. 

Neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Güler, 'Haneler' ve '3-2-1 Pişir' yemek programını da sunmuştu. Yarışma izlemeyi çok sevdiğini söyleyen sunucu, sayıları her geçen gün artan yarışmalarda nicelik ve nitelik konusuna dikkat çekiyor. ''Çok yarışma olup da kaliteli olmayacaksa bir anlamı yok. Yarışma hem eğlendirmeli hem de analitik zekâyı çalıştırmalı."diyor.

Haberi Okumak İçin

Maceracı Bartın'da

Türkiye'nin renklerinin buluştuğu Maceracı yarın 21:20'de...

Resim

Anadolu’nun farklı güzelliklerini ekrana getiren Maceracı, bu hafta Bartın’dan çok özel görüntülerle ekrana geliyor.

Murat Yeni bu hafta, Batı Karadeniz’in doğal güzelliği Bartın’ı ekrana taşıyor. Bartın’a has, taş sacın ilginç hikayesini ekrana getiren Maceracı, taş sacla yapılan ızgaranın püf noktalarını da izleyenlerle paylaşıyor. Padişah kıyafeti giyen Maceracı, ardından Sultan kayığı ile Bartın nehrinde gezintiye çıkıyor.

Bartın işi tel kırmanın inceliklerini paylaşarak Bartın’ın birbirinden leziz yöresel yemeklerini de ekrana yansıtıyor.




Maceracı Bartın Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Maceracı Bartın Bölümü

Bartınlı yöre insanıyla yapılan özel söyleşiler ve Bartın'a dair daha birçok şey 18 Mayıs Cuma günü saat 21.30’da Samanyolu TV’de.

Ayna Bu Hafta Nijer'de

Resim

Ayna bu hafta Niejr’den seslenecek sizlere. Birçok Afrika ülkesi gibi Nijer de eski bir Fransız sömürgesi. Kişi başına düşen 300 Dolarlık milli geliri ile burası da dünyanın en fakir ülkelerinden. Dünya 21. yüzyılı yaşarken 20. yüzyıl başları yaşanıyor bu coğrafyada.

Bir ülkeye ait yerel kültürü keşfetmek için gidilebilecek en iyi yerler şüphesiz halk pazarları. Ayna olarak biz de Nijer’de bir halk pazarına gidiyoruz. Pazar yerinde tam bir keşmekeş var. Yerlerde tavuklarını satmaya çalışanlar, motorsikletler, bisikletler, dolmuş olarak kullanılan sayısız taksi... Hepsi bir arada bu pazarda.

Nijer’de hayatın içine biraz daha girmek ve kırsal hayatı keşfetmek üzere yollara düşüyoruz. Hedefimizde bir köy var ama gidiş yolcuğumuz bile bize ülkeyle ilgili epey fikir veriyor. Kasisli toprak yollarda ilerlerken otoban gişelerini andıran bir engelle karşılaşıyoruz. Bir ağaç gölgesinde, toprak yola giriş halatla engellenmiş. Öğreniyoruz ki bu ülkede yol toprak da olsa para ödeniyor girişte. Bu para asfalt yol yapımı için kullanılacakmış.

Issız toprak yolda ilerlerken karşılaştığımız birkaç araç dışında sadece yük taşıyan eşekler görüyoruz... Ne bir benzin istasyonu ne de başka bir şey. Böyle bir yolda bozulan aracımızı Allah’tan geçen bir arabanın yardımı ile köye kadar çekebiliyoruz.

Bu meşakkatli yolculuğun sonunda köye vardığımızda hemen çocuklar sarıyor etrafımızı. Bu köyde insanlar su için her gün metrelerce derinlikte kuyulardan su çekmek zorunda. Akşam yemeği için de toplanan bitkiler saatlerce dibekte döğülerek öğütülüyor. Kerpiçten evlerinde yatacakları yatak ve birkaç yemek kabından başka bir şey yok. Ayna bu Nijer köyünden çok çarpıcı görüntülerle gelecek ekranlara.

Ayna Nijer’de dünyanın ilk dinozor mezarlığından çıkarılan devasa iskeletleri de ekrana getiriyor bu akşam. Nijer çöllerinde Agadez denen bölgede bulunan iskeletler bunlar. İlk olarak aynı bölge yakınlarından çıkarılan bir timsah iskeleti dikkatimizi çekiyor. 110 milyon yıl önce yaşamış bu timsah 12 metre uzunluğunda ve yaşadığı dönemde 8 ton ağırlığında bir timsahmış. Çene genişliği bile bir insan boyunun yarısı kadar olan bu timsah şu haliyle bile çok ürkütücü görünüyor.

Müzede yine 130 milyon yıllık devasa dinozor iskeletleri sergileniyor.

Ayna’da ayrıca müzenin içinde bulunduğu geniş park içindeki yerel el sanatları atölyelerini görme şansı bulacaksınız. Diğer Afrika ülkelerinde olduğu gibi Nijer’de de ağaç oymacılığı, bronz ve gümüş üzerine işçilik, çömlekçilik ve el okumaları çok yaygın.




Ayna - Nijer bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Nijer Bölümü

Ayna, "Nijer" Bölümü ile 19 Mayıs 2012 Cumartesi 23:00'da Samanyolu TV & Küre TV'de...

10. Türkçe Olimpiyatları İçin Geri Sayım Başladı Son 12 Gün

10. Türkçe Olimpiyatları için geri sayım başladı

Resim

Barış dolu bir dünya onların istedikleri. Cümleleri kadar, bakışları da aydınlık. Kimi siyah kimi beyaz. Ama sevgi dolu kalplerinin rengi aynı.

Yine onlar geliyor. Sevgiyle, şarkıyla, horonla. Sevgi dili Türkçe'de buluşan dünya çocukları, 10. defa toplanıyorlar.

Dünyaya moral veren Türkçe bayramına bu yıl 7 ayrı kıtadan 135 ülke katılıyor.

Milyonların özlemle beklediği Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için sayılı günler kaldı. 30 Mayıs - 14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları'nda 135 ülke, 41 şehir ve 65 sahnede kendilerini ifade etme imkanı bulacak. 

Durmadan yorulmadan aylarca çalışan dünya coçukları, Anadolu insanına canı gönülden teşekkür getiriyorlar...




10. Türkçe Olimpiyatları İçin Geri Sayım Başladı Son 12 Gün

10 Mayıs 2012 Perşembe

Herkul.org'un Resmi Hesabı Herkul_Nagme

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin haftalık sohbetlerini yazılı ve görüntülü olarak yayımlayan Herkul.org internet sitesinin, sosyal medya hesapları konusunda önemli bir uyarı geldi.

Resim

Herkul.org'un resmi sosyal medya hesapları belliyken, 'herkul' kelimesinin geçtiği birçok sahte adres, bu ismi kullanarak takipçi toplamaya çalışıyor.

Bu hususta samanyoluhaber.com ekibinin görüştüğü site yetkilileri, Herkul.org'un gerçek sosyal medya adreslerini takipçilerine bir kez daha hatırlattı.

Yetkililer yaptıkları açıklamada önemli bir uyarıda da bulundu:

"Her gün yeni bir beste ve her an farklı bir nefes... anlayışıyla başlatılan bu yeni sayfada sosyal medya için sesli, yazılı ve görüntülü kısa mesajlar sunuluyor. Hocaefendi'nin her günkü Tefsir ve Fıkıh derslerinden en önemli nükteler ve can alıcı açıklamalar da aynı gün beş on dakikalık ses kaydı olarak hem Herkul.org sitesine hem de Herkul Nağme adlı Facebook, Google+ ve Twitter sayfalarına ekleniyor. Herkul.org'un resmi sosyal medya hesabı Herkul_Nagme'dir. Diğer isimlerle açılmış olan bütün hesapların sahte olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. akipçilerimizin "herkul" adı kullanılarak açılmış diğer adreslere itibar etmemesi gerekiyor."

İşte herkul.org'un sosyal medya hesapları

Resim

Herkul.org'un Resmi Hesabı 'Herkul_Nagme

Adıyaman'ın Güzel Türküleri ve Lezzetleri...

Resim

Resim

Samanyolu TV’de, Turgay Başyayla’nın keyifli sunumu ile gezi-eğlence programı Davetsiz Misafir, izleyenleri ve türkü sevenleri ekrana kilitlemeye devam ediyor. Ünlü türkücü Başyayla, Adıyaman’ın keşfedilmemiş diyarlarını dağ tepe geziyor.

Bu hafta Adıyaman’a konuk olan Başyayla, Adıyaman’ın birbirinden güzel lezzetlerinin ve türkülerinin izini sürüyor. İlk olarak yöre esnafından Adıyaman tavasının yapımını öğrenen Davetsiz Misafir, türküler eşliğinde yenilen tavanın ardından da Adıyaman’ın en meşhur çiğköftecisinden dillere destan Adıyaman çiğköftesinin yapımını öğreniyor.

Adıyaman’da yılan ve akrep zehirleri için panzehir üreten bir tesis olduğunu öğrenen Turgay Başyayla, bir yılanın nasıl sağılıp zehrinden panzehir yapıldığını da ekrana getiriyor.

Adıyaman’ın en güzel türküleri, lezzetleri ve keyifli yöre insanıyla eğlenceli sohbetleri ile birlikte ''Davetsiz Misafir'' 09 Mayıs Çarşamba günü saat 23.00’te Samanyolu TV’de.




Davetsiz Misafir Adıyaman Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Davetsiz Misafir Adıyaman Bölümü

Davetsiz Misafir, "Adıyaman" Bölümü ile 09 Mayıs 2012 Çarşamba 23:00'da Samanyolu TV'de...

Ayna Cidde

Ayna bu hafta Suudi Arabistan’ın Riyad’tan sonra 2. büyük şehri Cidde’de. Kızıldeniz kıyısına kurulu bu modern şehri birlikte geziyoruz.

Resim

Cidde’de döner kavşakların ayrı bir önemi var.

Bu şehirde döner kavşaklar oldukça yaygın. Her döner kavşakta ayrı bir şekil var. Gemi, yumruk, pergel ve bisiklet şeklinde olanlar bizim gördüklerimizden sadece bazıları. Bu kavşakların bu ülkede yaşayanlar için ayrı bir önemi var.. Çünkü adres tariflerinde bu kavşaklar çok işe yarıyorlar.

Sük'us Semek'te yani balık pazarındayız.

Farklı türlerde onlarca balığı sizler için görüntülüyoruz. Kırmızı renkteki balık türü Arapların en çok sevdiklerinden. Bu balığın kilosu 125 TL yapıyor.

Suudi Arabistan’da hafta sonu tatili Perşembe ve Cuma günleri. 

Suudi Arabistan vatandaşları hafta sonu tatillerini ya deniz kenarlarında ya da istiraha adını verdikleri mekanlarda geçiriyorlar. Deniz kenarı özellikle hafta sonları cıvıl cıvıl. Obhur isimli bu semtte tekne turları yapılıyor. Yerli ve yabancılar bu tekne turlarından çok istifade ediyorlar. Haliç tekne ve jet skilerle dolu. Arap gençler kamerayı görünce coşuyor ve şov yapmaya başlıyorlar. 

120 civarında farklı hurma türü var.

Cidde’de hurma ve hurmadan yapılma ürünlerin satıldığı bir lüks hurma dükkanına giriyoruz. Birbirinden farklı hurma çeşitleri tezgahlara dizilmiş. Hurmadan yapılma çeşit çeşit kurabiyeler de ilgimizi çekiyor. Suudi Arabistan’da hurmanın dondurmasını bile yapmışlar.

Suud giysisini giyince tam bir Suudluya benzedik.

Suud elbiselerinin satıldığı bir mağazaya geliyoruz şimdide. Suud elbisesi bu ülkede devlet kurumları çalışanları için resmi bir kıyafet. Memurlar başka bir giysi ile işyerlerine gelemiyorlar. Suudlular özel günlerde ve bayramlarda elbiselerinin üzerine mışlah giyiyorlar. Mışlahın fiyatı 1700 Riyal. Türk parasıyla 850 Lira. Fiyatının yüksek oluşu hem kumaşın kalitesi hem de önündeki işlemeleri ile ilgili. İşleme ne kadar çok ve ne kadar kaliteli olursa fiyatı artıyor. 2000 Riyal ve üzeri fiyatlara satılan mışlahların olduğunu öğreniyoruz.

Kilosu 100 bin TL olan ağaç kabukları.

Bu ülkede koku dükkanları çok yaygın. Çok farklı çeşitte kokular var tezgahlarda. Bizim ilgimizi ağaç kabukları çekiyor. Suudların en çok rağbet ettiği koku olan ud bu ağaç kabuklarından elde ediliyor. Ancak bir ağaç kabuğu deyip geçmeyin. Bu ağaç kabuğunun kilosu 200 bin Suudi Arabistan Riyali. Yani 100 bin Türk Lirası. Hindistan’dan getirilen ağaç kabuklarından farklı ud kokuları elde ediliyor. Biz de sizler için kokuları deniyoruz. Eğer siz de 12,5 gramlık bir ud kokusunu almak isterseniz 4 bin TL’yi gözden çıkarmak zorundasınız.




Ayna - Cidde bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Cidde Bölümü

Saim Orhan'ın sunduğu Ayna programı, Cidde bölümüyle 12 Mayıs Cumartesi günü saat 23:00'da Samanyolu'nda...

4 Mayıs 2012 Cuma

Farklı Boyut'un Yayın Günü Değişti!

Farklı Boyut 8 Mayıs Salı 19:30'da

Resim

Farklı Boyut, merakla beklediğiniz 29. yeni bölümüyle Samanyolu TV'de... 

Lise son sınıfa giden Filiz, Şeyma ismindeki üniversite öğrencisi arkadaşının evine gidip gelmekte, annesini bile hasta eden gaddar üvey babasından dolayı evde bulamadığı huzuru onda bulmaktadır. 

Üvey baba Korkut ise, kumar, alkol ve borç batağında, hiçbir ahlaki kuralı olmayan, borçlarını ödemek için üvey kızını satmaya kalkacak ve kızının arkadaşı Şeyma’yı bile harcamaktan geri durmayacak kadar kötü bir adamdır.

Hayatta hiçbir ümidi kalmayan Filiz’e de tek bir seçenek kalmıştır. Diğer yandan Medusa tarafından tehdit edilen Hançer, Melek ile alakalı farklı planlar içindedir.




Farklı Boyut 29. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Farklı Boyut 29. Bölüm

Farklı Boyut, merakla beklediğiniz yeni bölümüyle 8 Mayıs Salı 19:30'da Samanyolu TV'de...

Maceracı Burdur'da...

Resim

Anadolu’nun farklı güzelliklerini ekrana getiren Maceracı, bu hafta Burdur’dan çok özel görüntülerle ekrana geliyor.

Murat Yeni bu hafta, Ege’nin şirin ili Burdur’u ekrana taşıyor. İlk olarak Burdur halk pazarına uğrayan Maceracı, Burdur'a has yöresel organik ürünleri izleyenlerle paylaşıyor. Ardından pek çok hastalığa iyi gelen Kapari bitkisini, Sipsi ile dünya şampiyonu olan Burdurlu yöre insanını ve pancardan araba yakıtı elde eden öğrencileri ekrana taşıyor.




Maceracı Burdur Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Maceracı Burdur Bölümü

Burdurlu hanımların yaptığı bez bebekler, keyifli yöre insanıyla yapılan özel söyleşiler ve Burdur’a dair daha birçok şey 04 Mayıs Cuma günü saat 23.00’de Samanyolu TV’de...
Türkiye'yi karış karış gezen Maceracı, Burdur bölümüyle 4 Mayıs Cuma 23:00'da Samanyolu TV'de...

Peygamber Yolu Mehtap TV'de

Peygamber Yolu Mehtap TV'de

Resim

Yeni Ümit ve Hira dergileri tarafından, 5-6 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek Peygamber Yolu sempozyumu için geri sayım başladı. Sosyal sorunlara Hazreti Peygamber'in örnek hayatından çözümlerin sunulacağı etkinliğe katılacak olan din adamları, İslam düşüncesinin dünya barışının garantisi olduğu görüşünde birleşiyor. 

Gaziantep, önümüzdeki hafta sonu düzenlenecek Uluslararası Sosyal Problemlere Peygamber Yolu'ndan Çözümler Sempozyumu için gün sayıyor. Yeni Ümit ve Hira dergilerinin organize ettiği etkinlik öncesi din ve bilim adamları önemli açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistanlı bilim adamı Prof. Dr. Abdülhamid Ebu Süleyman, Müslümanların en mühim hedefinin, Asr-ı Saadet'i yaşamak ve yaşatmak olduğunu söyledi. Hz Peygamber'in (sas), İslam'ı günlük hayata uyarlama hususunda herkese yol gösterdiğini ifade eden Ebu Süleyman, insanlığın yeniden Kur'ani hidayete muhtaç olduğunu belirtti. Ebu Süleyman, ''Bunun için İslam âlimlerinin Kur'an'a dönmesi lazım. İslam, bütün insanlık için barış mesajıdır. ''dedi. Peygamber yolunu anlamak ve anlatmak için eğitimin hayati olduğunu anlatan Ebu Süleyman, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'nin bu noktada iyi bir örnek sergilediğini söyledi. 

Pakistanlı din âlimi Muhammed Ragıp Hüseyin ise Peygamber Efendimiz'in (sas) sadece Müslümanlar için değil gayrimüslimler için de örnek teşkil ettiğini vurguladı. Hüseyin, Peygamberî istikametin dünyayı cennete çevirme kapasitesine sahip olduğunu kaydetti: ''İnsanlık O'nun yolunu izlerse terörizm, nefret, ırkçılık ve ikiyüzlülük gibi hastalıklardan kurtulacak. Peygamber yolu, uluslararası barışı da garanti altına alacaktır." Kardeşlik, barış ve fedakârlık gibi özellikleri içine alan Efendimiz'in 'sevgi yolu'nun, bilimsel ve akılcı temellere dayandığını dile getiren Hüseyin, bu çerçevede Fethullah Gülen'in eserlerinin önemine işaret etti. Gülen'in, 'Peygamber yolu'nu sözlü ve fiilî olarak insanlığa aktarmada mühim bir rol üstlendiğini belirten Muhammed Ragıp Hüseyin, insanlığın kurtuluşu için bu tür faaliyetlerin daha da yoğunlaşması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Âlimler, peygamberlerin vârisleri 


Mısır'ın dünyaca ünlü din ve eğitim kurumu El-Ezher öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Fethi Hicazi de Peygamber Efendimiz'in tebliğ görevini günümüzde âlimlerin üstlendiğine dikkat çekti. "Hz. Peygamber geldiğinde yeryüzü kapkaranlıktı. Ancak Hz. Muhammed (sas), Allah'ın nuru ile insanlığı karanlıktan kurtardı. ''diyen Hicazi, din bilginlerine tavsiyelerde bulundu: ''Âlimlerin üzerindeki emanet çok ağır. Doğru yoldan sapmamaları için Efendimiz'in sevgisiyle dolu olmaları gerekir. Âlimler hem öğretmen hem de öğrenci olmalı. Sürekli Efendimiz'den yeni şeyler öğrenmeli. Tüm Müslümanlar da Peygamber'in hayatını çok iyi okumalı. O'nun gösterdiği yoldan yürüdüğümüz an kurtuluşu yakalarız." 

Peygamber Yolu sempozyumu iki gün boyunca Mehtap tv'den canlı olarak yayınlanacak...

Peygamber Yolu Mehtap TV'de