15 Mart 2009 Pazar

TEK TÜRKİYE OZAN ÇOBANOĞLU RÖPORTAJI

Tek Türkiye'den Vadi'ye yaylım ateşi - Bugün Gazetesi

Türkiye'nin gerçeklerini cesaretle dile getiren 'Tek Türkiye' dizisinin kahraman doktoru Ozan Çobanoğlu, Kurtlar Vadisi'nin Polat'ına meydan okudu.


"Kahramanlık Tarık'a daha çok yakışıyor. Necati Şaşmaz ortalama bir oyuncu, daha çok yolu var"dedi...


Samanyolu televizyonunda yayınlanan 'Tek Türkiye' dizisinde 'Doktor Tarık' karakterini canlandıran Ozan Çobanoğlu, BUGÜN'e özel açıklamalar yaptı. Milyonların hayranlığını kazanan Çobanoğlu, Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Çobanoğlu'nun ses getirecek sözleri...
'Tek Türkiye'de 'Doktor Tarık' rolünde oynuyorsunuz, gerçek hayatta sizi doktor zannedenler oluyor mu? Çoğu benim özel bir hastanede doktor olduğumu sanıyor. Doktor olmadığımı öğrenince hayal kırıklığına uğruyorlar. Kızlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Bir röportajınızda "Şöhret olmayan çok iyi oyuncular var. Bu yüzden öne çıkamıyorlar" demişsiniz...


Evet, şöhret olmak iyi oyuncu olmak değildir. Ama çok kötü bir oyuncu da şöhret olabilir. Bence işe bakılmalı. Oradaki oyuncu ne kadar samimi ne kadar gerçek. Star olsa da ne kadar insan olduğu daha önemli...


TÜRKİYE’DE ÇOK STAR YOK


Bir star nasıl olmalıdır?


Önce insan olmalıdır. Türkiye'de çok da star yok aslında. Star, yıldız demek. Yıldız her yerden görülür. Ben star değilim, oyuncuyum. Diziye geçelim isterseniz. Kurtlar Vadisi ile Tek Türkiye'nin karşılaştırılması doğru mu? Her ikisi de perşembe günleri aynı saatte yayınlanan ve en çok izlenen iki dizi. Mukayese edilmesinin en önemli nedenlerinden biri. Bir de içerik olarak devletin aksayan taraflarını, devletin görünmeyen taraflarını göstermeye çalışıyor. Kurtlar Vadisi yüksek bütçeli bir dizidir. Çok iyi oyuncular var orada.


SİLAHI ÖVMÜYORUZ


Polat Alemdar'ın belinde tabancası var, doktor Tarık eline silahı ne zaman alacak?


54 bölüm silah tutmadım. Bütün köy halkı mağdur durumdayken doktor Tarık onları savunmak için silahı eline aldı. Biz silahı övmüyoruz, meth etmiyoruz.


Necati Şaşmaz'ı nasıl buluyorsunuz?


Necati Şaşmaz, ciddiye alıyor işini, daha iyi olmak için çaba gösteriyor. Ama kat etmesi gereken çok yol var. Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri demem ama kötü de değil. Ortalama bir yerde. Kahramanlık hangisine daha çok yakışıyor, Polat'a mı Tarık'a mı? Tarık'a kahramanlık daha çok yakışıyor. Çünkü milyon dolarlar teklif ediyorlar ama köyünde kalıyor.Karabekir Paşa olmakHayalini kurduğunuz, oynamak istediğiniz bir rol var mı? Türkiye'de büyük isim olmuş insanların hayatlarını oynamak isterim. Bir biyografi oynamak istiyorum. O karakter şimdiye kadar oynanmamış biri olsun isterim. Mesela, Kazım Karabekir Paşa'yı oynamak isterim. Kuvayi Milliye dönemindeki lider vasfıyla Doğu Anadolu'yu Rus işgalinden kurtarıyor.


Bilinmeyen yönleri...


Hangi takımı tutuyor: Beşiktaş.


Burcu: Kova, burçlara inanıyor.


Uğurlu sayısı: 9


Doğum tarihi: 6 Şubat 1980 Sevdiği renk: Siyah ve mavi.


Tatil için nereleri tercih eder: Konya'ya yakın diye Antalya'yı tercih ediyor.


Tatilde ne yapıyor: Kitap okuyup, bol bol yüzüyor.


Hobileri: Bol bol film izlemek.


Tiyatro aşkı lisede başladı


Ozan Çobanoğlu kimdir? 1980 yılında Kars' ta doğdum. 29 yaşındayım. 13 yaşıma kadar Kars'ta yaşadım sonra Ankara'ya taşındık. Liseyle birlikte tiyatro serüvenim başladı. 2004’ te Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldum. 2005 yılında kadrolu olarak Konya Devlet Tiyatrosu'na girdim. Babam halk ozanıdır; Murat Çobanoğlu. 'Kiziroğlu Mustafa Bey'in bestesini o yaptı.


Röportaj: Şebnem ÖZUZCAN





Kaynak: Tek Türkiye Ozan Çobanoğlu Röportajı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder